Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@smoulinka71 píše:
Ale nejde přeci o slovíčkaření. Zkus si zjistit na internetu, co je to rodina.
nezjistim, protože to pro mě není vůbec důležitý. Mmch jsem v žádném tvém příspěvku nenašla tu toleranci k postojům ostatních, ačkoliv jsi jí tu několikrát zmiňovala.
@hanka.br. píše:
Když už jsme u toho společného jména jako nepodstatné záležitosti při vnímání rodiny - jak řeší rodiny, ve kterých nemají všichni stejné jméno takovou - úplně nedůležitou situaci - jako jsou třeba soutěže na horách a dovolených, kdy rodina tvoří tým, těší se že „Vopršálkovi“ v něčem spolu soutěží, zvítězí, není to super, když se členové týmu taky stejně jmenují? Není i v tom kapička té sounáležitosti? Trochu OT, jen pro zajímavost.
A dopr… tak to abych hned nechala půlku rodiny přejmenovat
![]()
EDIT: A jak to děláš Hanko ty, když jedete na dovolenou s rodinou tvého švagra? Popř. jak bys to řešila, kdybys švagra měla? ![]()
Já bych teda radši nejela na hory
![]()
Příspěvek upraven 25.02.14 v 21:58
@Maria37 Dobře, to jsem nevěděla. Tak ano jsou rodina, ale nejsou manželé. ![]()
@terien píše:
nezjistim, protože to pro mě není vůbec důležitý. Mmch jsem v žádném tvém příspěvku nenašla tu toleranci k postojům ostatních, ačkoliv jsi jí tu několikrát zmiňovala.
Můžeš mi objasnit, co jsem psala špatného proti svobodným?
Budu tedy mluvit o sobě a ne o tom coby kdyby. Nevidím u sebe nic, co by bylo na manželství špatného, jsem takhle spokojená, mám milujícího manžela a nechtěla bych na tom něco měnit. Pokud chce někdo zůstat svobodný, nic proti tomu nemám, akorát bych chtěla poprosit, aby se mě nesnažili přesvědčit o tom, že manželství je na houby, já mám jiné zkušenosti, ze kterých čerpám a ne ze zkušeností přítomných dam.
@smoulinka71 píše:
Můžeš mi objasnit, co jsem psala špatného proti svobodným?
@smoulinka71 píše:
Budu tedy mluvit o sobě a ne o tom coby kdyby. Nevidím u sebe nic, co by bylo na manželství špatného, jsem takhle spokojená, mám milujícího manžela a nechtěla bych na tom něco měnit. Pokud chce někdo zůstat svobodný, nic proti tomu nemám, akorát bych chtěla poprosit, aby se mě nesnažili přesvědčit o tom, že manželství je na houby, já mám jiné zkušenosti, ze kterých čerpám a ne ze zkušeností přítomných dam.
no dyť jo. Ale tady jsme v diskuzi, to že někdo napíše něco jinýho neznamená, že tě o něčem přesvědčuje ![]()
@Gina108
Přejmenovat, nebo zapomenout na dovolenou
.
Kámošce zítra řeknu, ať raději ani nevychází z domu
.
Je potřetí vdaná a s každým manželem má dítě /tři děti - tři různá příjmení/
.
@terien píše:to je právě ono, jsi útočná. Např. tvoje reakce na mě „Proč bych podle tebe měla zůstat svobodná? To jako nechápu? Co by mě to přineslo? Jaké by to mělo mít pro mě výhody zůstat svobodná?“ já ale nikde nic takovýho nepsala
Nechápeš, že někdo má i jinou životní cestu než přes radnici a i přes to je spokojený.
Já vím, že jsi nenapsala, to byla otázka, chtěla jsem po tobě odpověď?
@smoulinka71 asi nema smysl s nima diskutovat. Netrap se tim. Ja ti rozumim ![]()
Zbytečně vyhroceno. Každého volba. Smutné je, když na to mají partneři různý názor
@Blešík píše:
Zbytečně vyhroceno. Každého volba. Smutné je, když na to mají partneři různý názor
přesně tak, ale když koukám, jak je to vyhroceno v anonymní diskusi, tak si říkám, že v partnerství ta rozdílnost názorů na svatbu musí být peklo ![]()
Příspěvek upraven 25.02.14 v 22:45
@káťa píše:
Dobrá, ale dokáže tu někdo z příznivců svateb odpovědět na otázku : KTERÁ KONKRÉTNÍ VĚC VE VZTAHU LIDÍ SE SVATBOU ZLEPŠÍ???
A nemám na mysli to, co tu psaly příznivkyně svateb, že je to, aby ostatní viděli - mám na mysli co konkrétního na vztahu to prostě zlepší??? Na to mi ještě nikdy nikdo nedokázal odpovědět
Nám se nic s manželem po svatbě nezlepšilo a zatím ani nezhoršilo.
Podle mě se teda nic moc nezmění. Já teda nejsem příznivec svateb, ale vdaná jsem. A proč? Nevím, prostě jsme se chtěli vzít, mít společné příjmení a být „oficiálně rodina“. Celkově jsme neměli žádný důvod, manžel chtěl svatbu, tak proč ne. Já svatbu moc neřešila, prstýnky jsme koupili den před svatbou, šaty jsem měla z druhé ruky za pár stovek, fotil to kamarád apod. Prostě nás svatba vyšla na cca 3 tisíce a v obálkách jsme dostali 20tisíc, takže jsme vidělali ![]()
Jinak jsem si všimla v okolí, že hlavně starší lidi berou manželství jako něco víc než „jen“ život na psí knížku, mě to osobně přijde stejné.
Takže pro mě jediné plus pro manželství je informovanost partnera o zdravotním stavu toho druhého, když ti přítele odvezou do nemocnice, nikdo se s tebou nebude bavit ![]()
@Bleší..presne,dulezite je aby u partneru, v tomhle nazoru byla shoda
,a myslim ze dal. uz to fakt nevyresime.Je to zbytecny uz, nazor, zivotni postoj to ma kazdej po svem
Jj, už se to tady probíralo 100× a bezvýsledně, každý má svoji pravdu