Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17306
25.2.14 10:33
@Maria37 píše:
finance tam hrají roli dost, ale snatek byl vždycky mimo jiné o finančním zajištění rodiny. Příklad, když se muž nerozvede nebo rozvede, ale tebe si nevezme a má děti z prvního manželství, budete spolu bydlet v jeho domě, do kterého ty investuješ na opravu velké peníze a potom najednou přijde smrt partnera nebo rozchod, těžko se budeš domáhat čehokoliv, odejdeš s holým zadkem…
vždycky byly svatby o penězích a teď se spousta lidí o sebe dokáže postarat bez svatby, tak se třeba neberou a je to ok, ale pokud spolu něco dlouhodobě budujete, tak je dobrý, když jsou ty investice právně ošetřeny a nejjednodušší je manželství

I v manželství bys v případě investic do JEHO domu měla vložené peníze ošetřit smlouvou…pro případ rozvodu např.
Navíc po rozvodu může vyčůraný/á Ex chtít po protějšku alimenty, byť třeba rozvod sám způsobil, to mi přijde jako docela velká nevýhoda manželství :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
25.2.14 10:38
@ana11 píše: … s manželstvím se ve vztahu nic zlepšovat nebude, to je přece nesmysl.

Svatá pravda. Akorát jsem zažila, kdy holčina naivně doufala, že se svatbou spraví problémy, který se svým přítelem ve vztahu měli. Takže byla po 8 letech chození svatba a cca 7 měsíců po svatbě holčina bydlela zpět u mámy a necelý rok po svatbě byla rozvedená.
Neříkám že hodně, ale věřím, že pár ženských v bludu, že svatba něco spraví, žije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
25.2.14 10:39
@zoidberg píše:
I v manželství bys v případě investic do JEHO domu měla vložené peníze ošetřit smlouvou…pro případ rozvodu např.
Navíc po rozvodu může vyčůraný/á Ex chtít po protějšku alimenty, byť třeba rozvod sám způsobil, to mi přijde jako docela velká nevýhoda manželství :(

to je naprostá pravda… já se na to koukám z pozice našich klientek, které na život na psí knížku dojely… většina našich klientek nemá partnery tak finančně zajištěné, aby z nich mohly vymáhat ještě alimenty pro svou osobu, jsou rády, když dostanou litr na dítě VČAS :-( takže i ty vyčůrané mají smolíka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.14 12:15
@Gina108 píše:
Jé tak mně se zas označení přítel/přítelkyně moc líbí. Naopak, nesnáším manžel manželka. Druh družka mi přijde divné - jak ze soudní síně:-)))

Mne priatel/priatelka evokuje ludi co spolu este len chodia, neberu sa „navazno“ :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.14 12:16
@Larr píše:
@Gina108 o příteli dnes mluvila 57-ti letá kolegyně a bylo to na zvracení.

Tak mozno cerstva zalezitost a este spolu ani nebyvaju… to je priatel adekvatny aj v tych 57 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.14 12:24
@káťa píše:
Dobrá, ale dokáže tu někdo z příznivců svateb odpovědět na otázku : KTERÁ KONKRÉTNÍ VĚC VE VZTAHU LIDÍ SE SVATBOU ZLEPŠÍ???
A nemám na mysli to, co tu psaly příznivkyně svateb, že je to, aby ostatní viděli - mám na mysli co konkrétního na vztahu to prostě zlepší??? Na to mi ještě nikdy nikdo nedokázal odpovědět :think:

Vnutorny pocit. Zodpovednost za zivot toho druheho. Isteze nie doslova - ale ako uradne zviazane osoby svojimi rozhodnutiami ho priamo ovplyvnujem, v tom ta zodpovednost. Priatel ma tak velmi neovplyvnuje, a vobec tu zodpovednost nemusi pocitovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.14 12:28
@káťa píše:
no ale milovat se můžou a rodina být můžou i bez toho ;) proto se ptám, zda to něco zlepší - jako proč by to měl člověk chtít???

Preco chce clovek napriklad promociu? Ved staci zapisat niekam do zaznamu ze zlozil poslednu skusku… promociou uz ucenejsi nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
25.2.14 12:33
@káťa píše:O. K., beru názor, že si chtěli užít ten jeden krásný den - i když je to hodně drahá sranda, tak budiž, ale ohánět se pořád tím, co si myslí druzí a co svatba znamenala kdysi???

Já nerozumím, na co se ptáš. Jaký jeden krásný den? Jako pokud je toto důvod pro svatbu, tak souhlasím s tebou - to je teda pěkná pitomost. Co si mysl druzí je mně osobně jedno, já sama považuji svatbu za vyšší level. Co svatba znamenala kdysi - osobně si myslím, že svatba znamenala a znamená stále pro většinu vyšší level. Jsem názoru, že nesezdané soužití jsou většinou (a pozor - nepíšu vždy!) zadní vrátka, nejistota, nebo jen nedozrálost jednoho (obou partnerů) k tomu se zavázat na celý život. Ale znovu zdůrazňuji - takhle to vnímám já a ani v nejmenším nemám potřebu někoho o tom přesvědčovat nebo lámat ke svému názoru. Prostě pokud jsou někteří spokojení nesezdaní, ať si jsou. Já mám jenom potřebu tady napsat i svůj názor, toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7628
25.2.14 12:41

@ana11 :palec: citim to naprosto stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
25.2.14 13:06

Vztah neni o svatbe, a rozhodne neni lepsi ten kdo je naklonen k svadbam.muzu mit krasny vztah ba lepsi, nez ve svazku, muzeme mit taky deti a taky spolu zit a uzivat si rodinu.jde o to jak to ma kazdy v hlave nastavene. Vidim tolik spatnych svazku a i partnerstvi, i tech hezkejch, no vyberte si,…ale v zivote neni nic vecne, nepotrebuji berlicku..a pokud me vztah naplnuje, a jsem stasna, tak ziju a uzivam a at si kazdej mysli co chce, mamca ma pritele 20let, patri do rodiny, a bude zachvily dedou. cestujou, zijou spolu nepotreboji taky papir, a proc.Na co si tamhle na papire neco slibovat, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
25.2.14 13:07

Svatbam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
25.2.14 13:37

@ana11

Naprostý souhlas. I pro mne je svatba vyšší level. Každý to tak nemá, nikomu to nevnucuji. To, že je to nyní jaksi moderní žít na psí knížku, neznamená, že je to dobré pro mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
25.2.14 13:55

Dobrá, takže vnitřní pocit vyššího levelu…sice tedy si neumím představit, čeho přesně vyšší level, když po svatbě, jak tvrdíte, je všechno stejné jako před ní, ale budiž…

• Citovat
  • Upravit
6257
25.2.14 14:16

To ne to jen mi nelevl to nechapem :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
25.2.14 15:41
@káťa píše:
Dobrá, ale dokáže tu někdo z příznivců svateb odpovědět na otázku : KTERÁ KONKRÉTNÍ VĚC VE VZTAHU LIDÍ SE SVATBOU ZLEPŠÍ???
A nemám na mysli to, co tu psaly příznivkyně svateb, že je to, aby ostatní viděli - mám na mysli co konkrétního na vztahu to prostě zlepší??? Na to mi ještě nikdy nikdo nedokázal odpovědět :think:

Nikdo si nikohe nebere proto, že by se mělo něco zlepšit, nebo změnit, dokážete pochopit, že jde o to, že chceme být rodina?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky