Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Označení přítelkyně, zvlášť když mají dva spolu již větší školou povinné děti mi zní nepřirozeně až divně. Zlatá životní partnerka či družka
Označení „přítel“ mi taky vadí - zvlášť v diskuzích typu:Přítel mi sprostě nadává, přítel mi dal facku, Když jsem byla nemocná, přítel se válel a nepomáhal mi…co je to za přítele?
@Blešík souhlas, jak dětská láska,
pokud s někým jsem 10 let a víc, osobně raději mluvím o chlapovi.
@hanka.br. píše:
Označení „přítel“ mi taky vadí - zvlášť v diskuzích typu:Přítel mi sprostě nadává, přítel mi dal facku, Když jsem byla nemocná, přítel se válel a nepomáhal mi…co je to za přítele?
Souhlasím, to je spíš nepřítel ![]()
@hanka.br. A jak mu mám řikat? Můj chlap, můj druh, můj miláček?
Je to prostě přítel, až se vezmeme, bude to manžel ![]()
@Larr píše:
Pomaleji, pomaleji…jako, vadí ti, že ti říkají příjmením chlapa?Já zase prachy utracené za velkou svatbu nechápu
chci raději někam jet.
Jo, a ještě víc mi vadí, že moje děti mají cizí příjmení - čili, jako bych do jejich rodiny nepatřila - já jsem ten vyděděnec ![]()
Nemluvím o velké svatbě, mluvím o svatbě dle svých představ, což je prostě o něco víc než svatba v bílé košily na matrice s dvěma svědky a pak řízek v přilehglé hospodě.
@Larr píše:
Nesnáším označení přítelkyně, přítel
to už raději druh, družka, od kolika let jsem družkou?
družka stužka - to je jak zkratka od družstevnice
@Larr píše:
@Gina108 o příteli dnes mluvila 57-ti letá kolegyně a bylo to na zvracení.
Závidělas, co? ![]()
@Terina89 Řekla bych PARTNER. V každém případě bych v případech, kdy se partner nechová jako přítel takové značení neuvedla.
@hanka.br. Když o tom přemýšlím, tak máš asi pravdu. Můj partner se opravdu jako přítel nezachoval.
@Sluka @baru88 To jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se na zmínku o svatbě z úst drahé polovičky zatváří někdy udiveně, někdy nesouhlasně a občas dokonce i zděšeně
Musím říct, že byly časy, kdy se nechtěl ženit on, ale teď se to přehouplo do stavu, kdy se nechci vdávat já.
Můj postoj k svatbám je takový, že daleko přesvědčivější vyjádření a zpečetění závazku vůči tomu druhýmu jsou pro mě právě děti nebo třeba společně braná hypotéka. A když už mám s chlapem tyhle velký a důležitý závazky, tak na co ještě papír z radnice?
@Zenyatta píše:
@Sluka @baru88 To jsem ráda, že nejsem jediná, kdo se na zmínku o svatbě z úst drahé polovičky zatváří někdy udiveně, někdy nesouhlasně a občas dokonce i zděšeněMusím říct, že byly časy, kdy se nechtěl ženit on, ale teď se to přehouplo do stavu, kdy se nechci vdávat já.Můj postoj k svatbám je takový, že daleko přesvědčivější vyjádření a zpečetění závazku vůči tomu druhýmu jsou pro mě právě děti nebo třeba společně braná hypotéka. A když už mám s chlapem tyhle velký a důležitý závazky, tak na co ještě papír z radnice?
Asi tak
![]()