Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
430
16.2.14 12:22

@Pralinkaa Podle mě je dítě větší závazek než svatba…
Ale také nechci mít dítě bez toho, aniž bych nebyla vdaná - jinak bych mu nechala své příjmení… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
16.2.14 12:29

Pokud je pro muže dítě větší závazek než svatba, tak nechápu jednu věc:

neznám pár, který by se vzal(menší závazek) a muž se bál učinit další krok a mít děti(větší závazek)

naopak vidím kolem sebe případy, kdy chlapi si klidně pořizují děti, ale svatby se bojí jako velkého závazku

takže to s tím závazkem asi vidíme takto jen my ženy, muži to mají pravděpodobně naopak

nebo to vidí jen pragmaticky…když mají dítě, tak jim ho nikdo nevezme, rodičem budou pořád…ale kdyby se měl rozvádět, tak se bude dělit o peníze a po rozvodu by měl život méně pohodlný, snížila by se mu životní úroveň…což při odchodu od matky dítěte se mu životní úroveň spíš zvedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
16.2.14 12:31

Jinak v souvislosti s tímto tématem:

http://www.protivna-blondyna.cz/…-ksefty.html

fakt síla, čeho jsou ženské schopny, ani ve snu by mě něco takového nenapadlo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
16.2.14 12:32

@Handulka14 pochop, pokud po 7-letem vztahu nedozraje ke svatbe 23-lety kluk, je to pochopitelnejsi (a neni nutne v tom hned hledat nejaky zavazny problem), nez kdyz po 7-letem vztahu nedozraje ke svatbe 30-lety chlap. A stejne mi k tomu absolutne neladi - dite ano, svatba ne. Svatba je jeden den v zivote, nadherny, nezapomina se na nej, ale po ni se v podstate „jede dal“ v zabehnutych kolejich. Ditetem se meni vse - financni situace rodiny, proste ten jeden prijem vypadne, tim padem podileni se partneru na chodu domacnost, rytmus domacnosti - vse se planuje s ohledem na dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
16.2.14 12:35

Dámy..
Končím…
Už nechci řešit sebe, svatbu, ani rodinu…
Musím se jít projít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
16.2.14 12:36
@Handulka14 píše:
@Pralinkaa Podle mě je dítě větší závazek než svatba…
Ale také nechci mít dítě bez toho, aniž bych nebyla vdaná - jinak bych mu nechala své příjmení… :nevim: :nevim:

Za tim si stuj - muzes-li byt matkou jeho ditete, nemel by byt tak zasadni problem byt jeho legitimni zenou.

Příspěvek upraven 16.02.14 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
16.2.14 12:37

@Handulka14 Nemyslím si, že by na tebe tady holky byly zlé. :nevim: Jen si myslím, že ti chtěly otevřít oči, ale o to asi nemáš zájem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
16.2.14 12:39
@Handulka14 píše:
Dámy..
Končím…
Musím se jít projít…

jen jdi, vydýchej to, přeber si to v hlavě. Nikdo nechce abys mu sbalila kufry, ale aby ses zamyslela, co vlastně chceš. Máš před sebou ještě celý život :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
16.2.14 12:42
@Handulka14 píše:
Dámy..
Končím…
Musím se jít projít…

Bez, prochazka ti urcite neublizi, mnohdy neni nad to vyvetrat hlavu. Nikomu se nemusis zpovidat, jen popremyslej nad tim, jestli to, ze tvuj partner odmita svatbu, je jedinym problemem vaseho vztahu, nebo je zakopany pes jinde. Udelej to kvuli sobe. Opravdu nejsi v situaci, kdy si musis nutne nabit pusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
16.2.14 13:24
@Maculinka píše:
A takový dodatek k zásnubám ze strany ženy, kdy muže požádá o ruku. Byli jsme na oslavě kamarádových narozenin, kde jedna slečna požádala na této akci svého přítele přede všemi o roku (bez prstýnku). Normálně klekla na jedno koleno a zeptala se, jestli si ji vezme. :nevim:
Bohužel ale chodila s neuvěřitelným volem, který se jí začal smát do očí a říkat, jak je trapná. A to byl dospělý třicetiletý chlap, kdy před ním klekla třiadvacítka. Tehdy jsem to obrečela, protože mi té holky bylo nesmírně líto, jak ji před cca 25 lidmi ponížil. :zed:

Me tedy zadat chlapa o ruku pripada totalni hloupost :nevim: Kdyby se zenit chtel, tak ji preci pozada sam! :think: Sice slecnu ponizil, ale nedivim se mu. Proste se zenit nechce a ona ho k tomu tlacila zadosti pred 25 lidmi 8o Jasne, mohl rict proste NE (ostatne se stejnym rizikem do toho jde kazdy chlap), ale to by ve vysledku byl asi stejny trapas jako jeho vyjadreni o trapnosti.

Urcite ulohy nalezi muzum a urcite zenam. Nema smysl to michat!! Zadna zenska by se asi netvarila potesene, kdyby ji chlap prinesl domu mimino, protoze ona jeste rodit nechtela, ale on uz po diteti touzil! 8o Proste o narozeni ditete rozhoduji zeny a o svatbe muzi. Nic na tom nezmenime. Maximalne muzeme nerodit deti chlapum, kteri si nas nechteji vzit. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
16.2.14 13:46

@budla Taky bych se hanbou propadla, kdybych ho měla žádat já :oops: Přijde mi to hrozně ponižující :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
16.2.14 16:24
@Lindii píše: ..... Mne stejne fascinuje, ze udelat si nejdriv dite jim prijde mene svazující, jak sňatek :zed: :D

No me to zas prijde naprosto logicke, hodne chlapu povazuje dite za nejaky svuj odkaz svetu( no me to prijde zvlastni, pokud to neni nejaky Einstein :mrgreen: ale to je jedno). Takze sice dite je zavazek, ale i jim to neco dava. Svatba muzi neprinasi vubec nic, pokud si nebere dedicku nejakyho kapitalistickeho imperia. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
16.2.14 16:40
@Pralinkaa píše: …
  1. nechce si proste brat tebe:-( Drsne, ale docela caste - chlap v dlouhodobem vztahu, nechce se nikam posouvat, pak potka jinou a do 2 let je z nej spokojeny zenac a tata.

Tohle se tu objevuje casto, ale tu jde hlavne o 2 veci, zenska proste vi jak na to, nektery zensky proste umej dobre manipulovat a pak je tu druha vec, ze proste zezacatku vztahu jako zamilovanej udela spis „nejakou blbost“, nez po 7 letech, kdyz uz nejaky velky city opadly a bere to s nadhledem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.2.14 17:02

Zakladatelko, dle tvých slov bych to já vnímala z tvé strany jako citové vydírání a nátlak.

Za druhé: 7 let s někým jsi, vztah vám funguje, je vám fajn, PROĆ se chceš vdávat??? Čeho tím dosáhneš, co tím změníš, co tím vylepšíš??? Zkus si upřímně odpovědět.

A za třetí: kolik vám je??? čistě ze zvědavosti…

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
16.2.14 17:16

@káťa mám dojem, že zakladatelce je 21 a jejímu příteli 23..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky