Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa píše:
Takže ten vztah trvá od 14 let???
Vprdla bych se na snažení, svatby a podobný ptákoviny a užívala si života a vztahu
Ano od 14, projeď si diskuzi, vše to tu je ![]()
Já četla asi prvních 10 stran a nechtěla to dočítat celé, nemám čas
.
Jinak díky, ale nějak nechápu, co tu zakladatelka řeší…nechtěla bych být jejím partnerem…
@káťa Zakladatelka chce hlavně číst, co se jí hodí do krámu. Jiný názor, než její bohužel neuznává ![]()
@káťa musíš číst diskuzi po obnovení, začátek je od někoho jiného… čti až tu letošní část… spíš to chce posledních deset patnáct stránek… ![]()
Ahoj holky, diskuzi jsem moc nepročítala, ale k tématu bych asi i měla co říct. S chlapem jsme skoro tři a půl roku a včera jsem zjistila, že svatba prostě nebude. Už byl i nastřelený termín, já se těšila, šli jsme kouknout na prstýnky a tam se to zlomilo. Nebylo to vůbec hezké zjištění. Má za sebou už dva rozvody a po třetí se prostě z mého pohledu bojí. Možná se bojí zodpovědnosti, možná jsou to jen špatné zkušenosti. Na rovinu mi až teď byl schopen říct, že se prostě ženit nechce, že dvakrát do toho byl v podstatě dotlačen a teď se to vrací. Že opravdu kvůli mě řekl tedy řekl, že svatba bude, ale že má takový strach, že by to nedokázal dotáhnout až do konce, že si nevěří. Já jsem z toho pořád ještě jak po ráně palicí. Pro mě svatba hodně znamená, není to jen cár papíru. Opravdu jsem se těšila a přitom to měla být jen malá svatba, my dva a svědci. Moc se mi omlouval, je vidět, že ho to bolí. Je to teď takový začarovaný kruh. Já ho můžu nutit ke svatbě, on mě může nutit, že svatba nebude. Oboje tyto „nucení“ jednoznačně rozbijí vztah. Nějak jsme se tedy dohodli, že svatba nebude, že se milujeme a nechceme náš vztah zničit a rozbít kvůli tomu, ale po pravdě, pro mě to byl otřes a poměrně velký a vím, že se s tím dlouho budu srovnávat. Nechci to zaříznout, chci mu dát čas, aby třeba dospěl k rozhodnutí, že si mě chce vzít sám od sebe. Ale nevím, jak se s tím odmítnutím vyrovnat. Připadám si, jakobych platila za jeho špatné zkušenosti z minula. Mrzí mě to, ale vím, že i kdybych mu dala nůž na krk, svatba nebo rozchod, tak se se mnou raději rozejde. A já nikomu ultimata dávat nechci. Ani nečekám radu, jak ho k tomu donutit, nechci ho nutit, chci, aby chtěl sám, ale spíš jestli jste někdy byla některá v podobné situaci, jak se s tím srovnat a třeba i jak to dopadlo?
Když nechce, bude chtít jinej
Jinak nevím, jestli bych si ja chtěla brát 2× rozedenýho chlapa ![]()
Chapu pritele, me je 28 pri zadosti o ruku me prdmpadaly paniky, a ta predstava me desila…muj nazor je ze je to jen papir..nac takova gesta.to prece nejak lasku nesnizuje, Je to neco do ceho se netlaci, uzivej si vztah, mejte deti atd,..
Brát se nemusíte, ale v tom případě bych veškerý majetek „zaknihovala“ - smlouva, že byt je pořízený napůl atd. Chráníš tím sebe a své potencionální děti.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, diskuzi jsem moc nepročítala, ale k tématu bych asi i měla co říct. S chlapem jsme skoro tři a půl roku a včera jsem zjistila, že svatba prostě nebude. Už byl i nastřelený termín, já se těšila, šli jsme kouknout na prstýnky a tam se to zlomilo. Nebylo to vůbec hezké zjištění. Má za sebou už dva rozvody a po třetí se prostě z mého pohledu bojí. Možná se bojí zodpovědnosti, možná jsou to jen špatné zkušenosti. Na rovinu mi až teď byl schopen říct, že se prostě ženit nechce, že dvakrát do toho byl v podstatě dotlačen a teď se to vrací. Že opravdu kvůli mě řekl tedy řekl, že svatba bude, ale že má takový strach, že by to nedokázal dotáhnout až do konce, že si nevěří. Já jsem z toho pořád ještě jak po ráně palicí. Pro mě svatba hodně znamená, není to jen cár papíru. Opravdu jsem se těšila a přitom to měla být jen malá svatba, my dva a svědci. Moc se mi omlouval, je vidět, že ho to bolí. Je to teď takový začarovaný kruh. Já ho můžu nutit ke svatbě, on mě může nutit, že svatba nebude. Oboje tyto „nucení“ jednoznačně rozbijí vztah. Nějak jsme se tedy dohodli, že svatba nebude, že se milujeme a nechceme náš vztah zničit a rozbít kvůli tomu, ale po pravdě, pro mě to byl otřes a poměrně velký a vím, že se s tím dlouho budu srovnávat. Nechci to zaříznout, chci mu dát čas, aby třeba dospěl k rozhodnutí, že si mě chce vzít sám od sebe. Ale nevím, jak se s tím odmítnutím vyrovnat. Připadám si, jakobych platila za jeho špatné zkušenosti z minula. Mrzí mě to, ale vím, že i kdybych mu dala nůž na krk, svatba nebo rozchod, tak se se mnou raději rozejde. A já nikomu ultimata dávat nechci. Ani nečekám radu, jak ho k tomu donutit, nechci ho nutit, chci, aby chtěl sám, ale spíš jestli jste někdy byla některá v podobné situaci, jak se s tím srovnat a třeba i jak to dopadlo?
Najdi si jiného, sobě rovného, který si tě bude chtít vzít
Kolik má ten úžasňák dětí?
Dítě má jedno. A exmanželku taky, protože si ji vzal dvakrát. O to smutněji mi je. Ale mám ho ráda a nevím, zda je moudré rozbít vztah jen proto, že si mě nechce vzít
Jinak nám to klape, žijeme spokojeně, nemám potřebu se ohlížet někde jinde. Když vidím, jak vypadají některé vztahy v mém okolí, nejsem si jistá, zda zničit něco fungujícího kvůli tomuto. Ale nechci tvrdit, že to nebolí, to zas ano. Ach jo.
@Anonymní píše:
Dítě má jedno. A exmanželku taky, protože si ji vzal dvakrát. O to smutněji mi je. Ale mám ho ráda a nevím, zda je moudré rozbít vztah jen proto, že si mě nechce vzítJinak nám to klape, žijeme spokojeně, nemám potřebu se ohlížet někde jinde. Když vidím, jak vypadají některé vztahy v mém okolí, nejsem si jistá, zda zničit něco fungujícího kvůli tomuto. Ale nechci tvrdit, že to nebolí, to zas ano. Ach jo.
jednu si vezme dvakrát a druhou vůbec, ohoho to by mě hooodně naštvalo
@dada453 píše:Že? Chápu, když je chlap úplně proti svatbám, ale kdyby si vzal ex dokonce 2× a pak mi vykládal toto, tak by me hooodne nastval
jednu si vezme dvakrát a druhou vůbec, ohoho to by mě hooodně naštvalo
Myslim ze v dnesni dobe se na to uz nehraje..ale to je tema zrovna ktere je plne ruznych nazoru ![]()
Takže ten vztah trvá od 14 let???
Vprdla bych se na snažení, svatby a podobný ptákoviny a užívala si života a vztahu