Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@káťa protoze jestli si nekdo mysli, ze kdyz si drahého vezme, ze si ho tim pripouta k noze, tak se dost myli. Kdyz to nema klapat, nezachrání to ani svatba
Dobrá, ale dokáže tu někdo z příznivců svateb odpovědět na otázku : KTERÁ KONKRÉTNÍ VĚC VE VZTAHU LIDÍ SE SVATBOU ZLEPŠÍ???
A nemám na mysli to, co tu psaly příznivkyně svateb, že je to, aby ostatní viděli - mám na mysli co konkrétního na vztahu to prostě zlepší??? Na to mi ještě nikdy nikdo nedokázal odpovědět ![]()
Presne, ani za 10let nepoznam cloveka, nevim co se stane, a pak ty tahanice, a vubec je vice negativ.me bude stacit, ze vim ze to klape atd a proto a proto jsme spolu, ne si hrat na princeznu ze mlejna
nehlede toho kolik cechu ma dluhy..
@káťa no a proc by to melo neco zlepšovat? Lidi, kteří se berou to dělají snad proto, ze se miluji a chtějí byt rodina
ze to proste dělají nezjistne. Mne to prijde naprosto přirozený. A kdo chce zit na psi knížku, at tak žije ![]()
@Lindii píše:
@káťa no a proc by to melo neco zlepšovat? Lidi, kteří se berou to dělají snad proto, ze se miluji a chtějí byt rodinaze to proste dělají nezjistne. Mne to prijde naprosto přirozený. A kdo chce zit na psi knížku, at tak žije
no ale milovat se můžou a rodina být můžou i bez toho
proto se ptám, zda to něco zlepší - jako proč by to měl člověk chtít???
@káťa píše:
no ale milovat se můžou a rodina být můžou i bez tohoproto se ptám, zda to něco zlepší - jako proč by to měl člověk chtít???
Ano, můžou se milovat i bez toho. Ale někdo si prostě chce udělat ten svatební den, chce nosit ty prstýnky jako důkaz toho, že partnera miluje. Chce tohle s tím druhým prožít.
Protoze, spolecnost tim zije uz staleti, a je to pro ne jak se patri..Hlavne u nas v evrope, je to furt neco co se pavazuje za neco min, na co se kouka skrz prsty.pritom.tyto vztahy maji delsi zivotnost a vubec jsou tam plus.
@Handulka14 no, já bych se bez svatby o dítě nepokoušela…promiň za upřímnost…
U mě je to stejné. Přítel nechce a je to tím že je rozvedenej a doted splácí všechno a ona je taková mrcha že z něj tahá každou korunu co se dá. ikdyž to zamrzí ale nadruhou stranu mě to nevadí. I bez toho se dá žít.
Zasnoubení a porod považuji za nejkrásnější dny co jsem zažila. To, že manžel vyjádřil, že se mnou chce strávit zbytek života bez toho aby ho do toho tlačilo těhotenství mi přišlo krásný. Do teď si vybavuji ten pocit absolutního štěstí. Svatba už pro mě tak silná nebyla. Rodina může být určitě i bez svatby, přesto jsem šťastná, že to manžel vidí stejně jako já a svatba nám přijde jako přirozený vyústění vztahu.
Nezijeme snad v 18 stoleti, sorry ale to uz je prehnane a upjaty
@Jemys píše:
Ano, můžou se milovat i bez toho. Ale někdo si prostě chce udělat ten svatební den, chce nosit ty prstýnky jako důkaz toho, že partnera miluje. Chce tohle s tím druhým prožít.
Nic prožívat nechci,
mám jen pocit, že takhle si mě muž vezme se vším všudy.
@Sluka píše:
Jo, a ještě víc mi vadí, že moje děti mají cizí příjmení - čili, jako bych do jejich rodiny nepatřila - já jsem ten vyděděnecNemluvím o velké svatbě, mluvím o svatbě dle svých představ, což je prostě o něco víc než svatba v bílé košily na matrice s dvěma svědky a pak řízek v přilehglé hospodě.
Můj sen.