Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fatalistka chapu
hlavně tolerovat povahy a nazory ostatnich.. Zij a nech zit.. me totiz fascinuje, jak se tady zenske do sebe navazi jen proto, že si mysli, že jen jejich nazor nebo postoj je ten „spravny“… ale už jsme tu diskuzi stočily někam uplně jinam
když mě ten nazev diskuze važně zaujal.. ![]()
Jasně, že toleruji názor ostatních. Jen to nechápu a tak jsem se ptala
Teď už to vím, ale stejně to nechápu ![]()
@Fatalistka
hezky napsano, ja zas nechapu co je na svatbe
to nebylo na vas o tom navazeni, jen tak celkovy muj postreh z emimina ![]()
@Sluka píše:
U nás je to tedy naopak, já si nechci vzít muže. A ano - s příjmením dětí jsem udělala chybu - to je nyní to jediné, co mě ke svatbě asi přesvědčí
Jako, že se měly jmenovat po tobě?
@baru88 píše:
@Sluka tak to jsme na tom podobne, ja se take nechci vdavat. Pro me je to naprosta zbytecnost a přežitek. Mala se ale bude jmenovat po mě. Partner s tim souhlasi, tatinek přece bude i když budou mit naše děti mé příjmení..
Takže sirotčí ani vdovský nebude?
@Larr píše:
Takže sirotčí ani vdovský nebude?
Proč by nebyl sitotčí? Pokud je otec RL (i když není, může se dopsat i po smrti),tak na sirotčí důchod má dítě nárok a je jedno, jak se jmenuje a zda je manželské nebo „nemanželské“ ![]()
@Baba píše:
a dyt to je fuk, ne? Prijmeni mam teda uz dve, ale to jeho stejne nepouzivam, predstavuju se jen svym puvodnim, i kdyz jdu nekam s detma, ktere maji prijmeni po nem.
Tak mně by to taky celkem nevadilo, dokud mi lidé pečující o děti vytrvale nezačali říkat paní XY, a to i po upozorněních, že jsem slečna AB
Mně to vytáčí k nepříčetnosti a došla jsem k tomu, že až budou děti chodit do školy, tak mi to bude vadit ještě víc - čili dny mé blažené svobody se jaksi krátí
![]()
No, byla to chyba, no.. V příštím životě budou mít děti mé jméno ![]()
@Fatalistka píše:
@baru88Ještě, že se do statistik rozvodovosti nepočítají rozpadlé vztahy na psí knížku. To by bylo teprve čísloMůžu se zeptat proč se nechcete vdávat? Moc mě to zajímá, protože neznám žádnou ženu, která by to nechtěla
Děkuji
Podle mě to tak není, v mém okolí je naopak víc stabilních párů než víc manželství (jakýchkoli)
A ty dva, co se během času rozešly (dva páry), to velice přepečlivě zvažovaly, slepovaly… - nebylo to prosté prásknutí dveřmi..
U mě je to proto, že se nechci jmenovat stejně jako tchýně (blbý argument, kor v mých lletech) - prostě mi přijde nepřirozený najednou přesedlat z vlastní rodiny do cizí.. Asi to řeším moc filozoficky..
A pak nemáme prachy na svatbu, kterou bych chtěla, resp. ony by byly, ale jsou třeba jinam - a nechci svatbu na matrice s dvěma svědky jen proto, aby byla..
@Larr píše:
Jako, že se měly jmenovat po tobě?
No, jasně
Tenkrát na matrice jsem udělala fatální botu, která mě asi dovede k oltáři ![]()
@Sluka píše:
Tak mně by to taky celkem nevadilo, dokud mi lidé pečující o děti vytrvale nezačali říkat paní XY, a to i po upozorněních, že jsem slečna ABMně to vytáčí k nepříčetnosti a došla jsem k tomu, že až budou děti chodit do školy, tak mi to bude vadit ještě víc - čili dny mé blažené svobody se jaksi krátí
![]()
No, byla to chyba, no.. V příštím životě budou mít děti mé jméno
Pomaleji, pomaleji…jako, vadí ti, že ti říkají příjmením chlapa?
@Sluka píše:
Tak mně by to taky celkem nevadilo, dokud mi lidé pečující o děti vytrvale nezačali říkat paní XY, a to i po upozorněních, že jsem slečna ABMně to vytáčí k nepříčetnosti a došla jsem k tomu, že až budou děti chodit do školy, tak mi to bude vadit ještě víc - čili dny mé blažené svobody se jaksi krátí
![]()
No, byla to chyba, no.. V příštím životě budou mít děti mé jméno
Já zase prachy utracené za velkou svatbu nechápu ![]()
chci raději někam jet.
Nesnáším označení přítelkyně, přítel
to už raději druh, družka, od kolika let jsem družkou?
@Larr píše:
Nesnáším označení přítelkyně, přítel
to už raději druh, družka, od kolika let jsem družkou?
Jé tak mně se zas označení přítel/přítelkyně moc líbí. Naopak, nesnáším manžel manželka. Druh družka mi přijde divné - jak ze soudní síně:-)))
@Fatalistka píše:
Dneska je to nějaké úplně obrácené. Asi je to tím, že většina žen chce dítě za každou cenu. Mě by tedy rozhodně vrtalo hlavou proč dítě ano a svatbu ne. Není to otázka peněz, svatbu můžete mít jen se dvěma svědky. Je to moc hezké, když si Vás chce partner vzít, protože Vás miluje a chce s Vámi spojit život. Ne kvůli tomu, že by měl, ale že chce. Kdyby si mě partner nechtěl vzít, asi bych měla pocit, že semnou tak nějak do budoucna nepočítá. Ale každá to máme jinak.
Souhlasim!
A zakladatelko, u Tvého partnera by mi spíš než jeho názor na svatbu/nesvatbu (to je každého volba) vadil fakt, že to neřekl rovnou, ale vypadlo to z něj po 3 letech vztahu
Mě by vadilo, že mě nechá chlap snít o něčem, co nechce a nikdy mi nedá…a ještě vybírá termín ![]()
Kdyby to řekl narovinu hned na začátku, můžeš si rozmyslet, jak moc je pro Tebe svatba zásadní a zda s takovým partnerem být nebo ne. Chápu ale, že po 3 letech se těžko rozchází, jestli ho máš ráda a vše ostatní klape, jen kvůli názoru na svatbu…o které jsi snila ![]()
@Gina108 o příteli dnes mluvila 57-ti letá kolegyně a bylo to na zvracení.