Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já chápu oboji
Pro někoho svatba není důležitá, pro druhého je to důležité. Když to vyhovuje oběma, tak proč ne? Já se vždycky chtěla hrozně vdávat, co jsem porodila, tak ještě víc. Teď jsem ve fázi, že bych si toho svýho nevzala ani za nic! Vždy hodný chlap mi dokázal před týdnem dát facku
Takže, ani za nic!
@ana11 píše:
Já nerozumím, na co se ptáš. Jaký jeden krásný den? Jako pokud je toto důvod pro svatbu, tak souhlasím s tebou - to je teda pěkná pitomost. Co si mysl druzí je mně osobně jedno, já sama považuji svatbu za vyšší level. Co svatba znamenala kdysi - osobně si myslím, že svatba znamenala a znamená stále pro většinu vyšší level. Jsem názoru, že nesezdané soužití jsou většinou (a pozor - nepíšu vždy!) zadní vrátka, nejistota, nebo jen nedozrálost jednoho (obou partnerů) k tomu se zavázat na celý život. Ale znovu zdůrazňuji - takhle to vnímám já a ani v nejmenším nemám potřebu někoho o tom přesvědčovat nebo lámat ke svému názoru. Prostě pokud jsou někteří spokojení nesezdaní, ať si jsou. Já mám jenom potřebu tady napsat i svůj názor, toť vše.
@Bábi Zlopočasná píše:
Vnutorny pocit. Zodpovednost za zivot toho druheho. Isteze nie doslova - ale ako uradne zviazane osoby svojimi rozhodnutiami ho priamo ovplyvnujem, v tom ta zodpovednost. Priatel ma tak velmi neovplyvnuje, a vobec tu zodpovednost nemusi pocitovat.
Tak možná jsi to vystihla - právě proto se mi líbí přítel/kyně. Při představě nechat svůj život někým ovlivňovat se mi ježí chlupy hrůzou. Jako jasně, vím jak to myslíš, ale stejně.
Jakákoli evokace nesvobody se mi asi z hloubi duše protiví. ![]()
Holky víte co je zvláštní, že holky co jsou tu vdané, tak těm nesezdaným nepíší, že by měly bý nespokojené, nepíší jim, že by to měl být problém, že chtějí zůstat svobodné, za to ty nesezdané se nám zuby nehty snaží namluvit, že je to lepší být sám. To je divné. ![]()
@Gina108 píše:
Tak možná jsi to vystihla - právě proto se mi líbí přítel/kyně. Při představě nechat svůj život někým ovlivňovat se mi ježí chlupy hrůzou. Jako jasně, vím jak to myslíš, ale stejně.Jakákoli evokace nesvobody se mi asi z hloubi duše protiví.
když tak přemýšlím nad tímto názorem, tak jediné co mi při něm napadá je - v tom případě nesmíš mít děti! Protože ty jsou ta největší „nesvodoba“ (i když samozřejmě milovaná
)jakou znám, ale hlavně - domluva a respekt jejich výchovy s partnerem (a je jedno jestli rodiče žijí společně, nebo ně), to je přeci vždycky o určitém omezení, kompromisech…
Tady mi logika trochu schází…
Ale dokážu respektovat, že někdo má prostě ze svatby kopřivku
Taky jsem jí dloooouho měla…
@Regina Hero píše:
@smoulinka71 že by kyselé hrozny?
Nevím, ale je to v každé diskuzi o svatbě, nesezdané kritizují a sezdané se obhajují. Proč to není opačně. ![]()
@smoulinka71 píše:
Nevím, ale je to v každé diskuzi o svatbě, nesezdané kritizují a sezdané se obhajují. Proč to není opačně.
já ač nesezdaná, se tady svateb celkem zastávám - jsou-li ve hře děti nebo majetek
tak asi je to „kus od kusu“ ![]()
Příspěvek upraven 25.02.14 v 16:49
@neila píše:
když tak přemýšlím nad tímto názorem, tak jediné co mi při něm napadá je - v tom případě nesmíš mít děti! Protože ty jsou ta největší „nesvodoba“ (i když samozřejmě milovaná)jakou znám, ale hlavně - domluva a respekt jejich výchovy s partnerem (a je jedno jestli rodiče žijí společně, nebo ně), to je přeci vždycky o určitém omezení, kompromisech…
Ale dokážu respektovat, že někdo má prostě ze svatby kopřivkuTaky jsem jí dloooouho měla…
Njn, mít děti je omezení jak sviňa, to je fakt
Ale to beru jako byznys - prostě něco za něco. Proč se ještě navíc omezovat v rámci partnerství (jako my dva navzájem - kvůli dětem ta omezení jsou jasná), když to není nutné a nic tím nezískám? ![]()
EDIt no vlastně získala bych jistotu. Ale to je mi přednější ta svoboda před jistotou.
@neila píše:
když tak přemýšlím nad tímto názorem, tak jediné co mi při něm napadá je - v tom případě nesmíš mít děti! Protože ty jsou ta největší „nesvodoba“ (i když samozřejmě milovaná)jakou znám, ale hlavně - domluva a respekt jejich výchovy s partnerem (a je jedno jestli rodiče žijí společně, nebo ně), to je přeci vždycky o určitém omezení, kompromisech…
Ale dokážu respektovat, že někdo má prostě ze svatby kopřivkuTaky jsem jí dloooouho měla…
Ano chápu, že může mít někdo kopřivku ze svatby, nebo se nechce vdávat kvůli tomu, že už se jednou spálila, nebo proto, že chce střídat partnery, nebo proto, že ji vyhovuje žít sama, ale co nechápu, že nenapíší. Mě vyhovuje žít sama, protože mám ráda svoji volnost, mám ráda svůj klid a nesnesla bych být každý den se stejným partnerem, proto se nechci vdávat. Ne to přijde rejpal, který napíše, spousty chlapů mlátí svoje manželky, to raději budu svobodná. Tohle nedokážu pochopit. To je známka toho, že oni se obhajují svůj názor před sebou, ne my.
Příspěvek upraven 25.02.14 v 16:52
@Gina108 a proč máš pocit, že manželství musí nutně nějak omezovat? Nebo svazovat? To je přece hlavně o lidech, je spousta nesezdaných párů, kde to skřípe a jeden omezuje toho druhého, žárlí, chová se majetnicky… ![]()
@Regina Hero píše:
@Gina108 a proč máš pocit, že manželství musí nutně nějak omezovat? Nebo svazovat? To je přece hlavně o lidech, je spousta nesezdaných párů, kde to skřípe a jeden omezuje toho druhého, žárlí, chová se majetnicky…
Přesně tak, kdy konečně někdo pochopí, že je úplně jedno, jestli je někdo vdaný, nebo ženatý. Co se týče chování, tak tam se přeci nic nezmění. Jde o to, co kdo chce a jak to má kdo nastavené. Jak se cítí fajn, já jsem byla vždycky vdaná, cítim se tak dobře, nesnáším slovo přítelkyně, jsem tak vychovaná, úplně stejně tak vychovávám svoje děti. Přeci jim nebudu říkat, nikdy se nevdávej, chlapi jsou hrozní, až se vdáš, tak tě bude mlátit atd. Nemám žádnou negativní zkušenost s chlapama, nikdy mě žádný nezklamal, nikdy jsem nemusela kvůli nějakému chlapovi brečet. Chovali jsme se k sobě hezky před svatbou, po svatbě to bylo ještě hezčí. ![]()
Je to uz vyhroceny, rozdelilo se to tu na dva tabory..
u par komentu vyslo ze vlastne kdyz ziju beze svatby tak jsem divna, a mam strach ze zodpovednosti, tesim se na dite a na tu zodpovednost, todle je pro me naplneni v zivote. A jak jsem psala je to o presvedceni..Ale tak kazdej si hajime tu svou pravdu ![]()
@Regina Hero píše:
@Gina108 a proč máš pocit, že manželství musí nutně nějak omezovat? Nebo svazovat? To je přece hlavně o lidech, je spousta nesezdaných párů, kde to skřípe a jeden omezuje toho druhého, žárlí, chová se majetnicky…
Ani nevím. Je to fakt jen pocit, ale velmi hluboko zakořeněný ![]()
Jako logicky - manželství taky k ničemu nezavazuje - lidi se dneska rozváděj o sto péro
Tak třeba to tu zas někdo rozsekne, já to popsat sama neumím ![]()