Také si vás partner nechce vzít?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
26.2.14 08:34
@zoidberg píše:
@káťa taky to tak vidím.
Manželství mi připadá tak trochu jako sociální stát. Je výhodný pro ty slabší a chudší, kterým poskytuje ochranu a naopak docela nevýhodný pro silné jedince. Stejně tak se více hrnou do svatby ti slabší jedinci, kteří hledají v manželství trochu jistoty a pohodlí. Ti sebevědomější a bohatší vidí v manželství spíš jen ty nevýhody.
:palec: ale kdybych poznala nějakého 90 letého dědu se 100 miliony na účtě, taky bych svůj názor přehodnotila a šla do toho ;)
  • Citovat
  • Upravit
7569
26.2.14 08:37
@káťa píše: :palec: ale kdybych poznala nějakého 90 letého dědu se 100 miliony na účtě, taky bych svůj názor přehodnotila a šla do toho ;)

to je jak ten vtip:

víš, co znamenají tato čísla u ideálního chlapa:
90/100/200??
90-věk, 100 - 100 milionů, 200 - tlak.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
26.2.14 08:41
:mrgreen: :palec:
@Lenka512 píše:
to je jak ten vtip:víš, co znamenají tato čísla u ideálního chlapa:
90/100/200??
90-věk, 100 - 100 milionů, 200 - tlak.. :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
3487
26.2.14 08:45
@Lenka512 píše:
to je jak ten vtip:víš, co znamenají tato čísla u ideálního chlapa:
90/100/200??
90-věk, 100 - 100 milionů, 200 - tlak.. :mrgreen:

Já znám ideální čísla 90-60-40
90 let
60 miliard na kontě
40 horečky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
26.2.14 08:46
@káťa píše: :palec: ale kdybych poznala nějakého 90 letého dědu se 100 miliony na účtě, taky bych svůj názor přehodnotila a šla do toho ;)

Ale to bys musela být jediný dědic, jinak 100 miliónů zas není tolik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
26.2.14 08:50
@káťa píše:
@neila píše:
@káťa zastánci svateb zase můžou namítat, že takové názory mají většinou ženy, které si muž ani za boha nechce vzít a jim nezůstává jiné, než svou hrdost udržet nad hladinou tím, že hledají veškerá pozitiva života na psí knížku ;)
To se velice mýlíš, u nás jsem to já, která bojkotuje svatbu. Naštěstí partner je rozumný a nikam netlačí a stačí mu to, že se máme rádi a je nám spolu hezky.

já se nemýlím ;) nepopisovala jsem situaci u vás doma :pankac: spíš obecně :palec: navíc jen málokterá žena z těch, co jsem zmínila dokáže přiznat, že svůj názor na svatbu přizpůsobila okolnostem doma a odmítavému postoji muže, takže ze sebe často dělá feministku, pro kterou je svatba jen cár papírů a podobné argumenty ;) A opět - nemířím tím teď tebe :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
26.2.14 08:57
@zoidberg píše:
@káťa taky to tak vidím.
Manželství mi připadá tak trochu jako sociální stát. Je výhodný pro ty slabší a chudší, kterým poskytuje ochranu a naopak docela nevýhodný pro silné jedince. Stejně tak se více hrnou do svatby ti slabší jedinci, kteří hledají v manželství trochu jistoty a pohodlí. Ti sebevědomější a bohatší vidí v manželství spíš jen ty nevýhody.

S tímhle bych i souhlasila. Často tu čtu příběhy mladičkých holek, které se nezdráhaly pořídit si dítě a doufaly, že si je poté partner vezme. Nakonec nemají ani manžela, ani zázemí a buď setrvávají v nefunkčním vztahu, nebo se octnou na hranici chudoby. U výrazně nesourodých párů co do financí (což se ovšem stává 90% ženám na MD a RD, kde se očekává, že velký podíl na nákladech rodiny převezme otec dítěte) je vždy manželství trošku záchrana pro toho slabšího. Jinak s tvrzením, že sebevědomější a bohatší vidí v manželství jen ty nevýhody, naprosto nesouhlasím. Asi se pohybujeme mezi jinými lidmi. Naopak já třeba četla statistiky, že u žen je u vysokoškolaček daleko větší procento sezdaných žen a s klesajícím vzděláním je častější život bez svatby. A očekávám, že tak nějak čím vyšší vzdělání, tím větší pravděpodobnost lepšího zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
26.2.14 09:11
@ana11 píše:
S tímhle bych i souhlasila. Často tu čtu příběhy mladičkých holek, které se nezdráhaly pořídit si dítě a doufaly, že si je poté partner vezme. Nakonec nemají ani manžela, ani zázemí a buď setrvávají v nefunkčním vztahu, nebo se octnou na hranici chudoby. U výrazně nesourodých párů co do financí (což se ovšem stává 90% ženám na MD a RD, kde se očekává, že velký podíl na nákladech rodiny převezme otec dítěte) je vždy manželství trošku záchrana pro toho slabšího. Jinak s tvrzením, že sebevědomější a bohatší vidí v manželství jen ty nevýhody, naprosto nesouhlasím. Asi se pohybujeme mezi jinými lidmi. Naopak já třeba četla statistiky, že u žen je u vysokoškolaček daleko větší procento sezdaných žen a s klesajícím vzděláním je častější život bez svatby. A očekávám, že tak nějak čím vyšší vzdělání, tím větší pravděpodobnost lepšího zázemí.

Tohle častokrát neplatí. Je to trochu mimo téma, ale myslím, že vysokoškolaček je dnes více než vysokoškoláků. Nicméně jedná se o neperspektivní, často humanitní nebo ekonomické obory, kde po absolvování vysoké výdělky nejsou samozřejmostí. Takže na vyšší úroveň se dostane opět tak každá desátá… no a to jsou ty vdaveknechtivé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
26.2.14 09:27
@zoidberg píše:
Tohle častokrát neplatí. Je to trochu mimo téma, ale myslím, že vysokoškolaček je dnes více než vysokoškoláků. Nicméně jedná se o neperspektivní, často humanitní nebo ekonomické obory, kde po absolvování vysoké výdělky nejsou samozřejmostí. Takže na vyšší úroveň se dostane opět tak každá desátá… no a to jsou ty vdaveknechtivé :lol:

nemám ráda takovéhle paušalizace a vzhledem k jejich „debilnosti“ je obtížné na ně argumentovat. To, že něco častokrát neplatí neznamená, že třeba v nadpoloviční většině to není pravda. Prostě pravděpodobnost vyššího výdělku je s vyšším vzděláním větší. Není to absolutní pravda, jen nějaká lepší startovací pozice řekněme. Že bohatý člověk = automaticky se nehrnoucí do manželství, to je taky nesmysl. Jak píšu, asi mám jiný vzorek lidí, ale opravdu v mém okolí nesezdaní = spíše chudší a spíše s nižším vzděláním. Ale jak jsem psala výše - tohle jsou dohady. Vzhledem k tomu, že statistiku lidí, kteří jdou do manželství, lze udělat poměrně snáze oproti nesezdaným párům, každý zde vychází ze zkušeností, které má ve svém okolí. Já nepotřebuji nikoho přesvědčovat o tom, že tenhle můj názor je nejpravdivější a neprůstřelný. Pokud to oběma partnerům vyhovuje, je to super. Jsme ale v diskusi s názvem „Taky si vás partner nechce vzít“ a tam teda tu stejnou názorovou vlnu ohledně manželství nevidím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.14 09:30
@káťa píše:
On ti manžel za zády udělat dluhy nemusí. Stačí když bude dlužit jeho brácha, táta, máma atd…a nebudou to splácet.
Automaticky jsi za ty dluhy spoluzodpovědná taky ;)
A nedivím se, že na manželství nevidíš nevýhody, psalas, že žádné velké zkušenosti s muži nemáš a pokud ti vztah momentálně klape, nevýhody neuvidíš. ;)

No ale to je to, ze proste neveris, a preto sa nevydavas. :nevim:

Plus u Teba mam tak trosku pocit ze skrz svoju zlu skusenost v kazdej podobnej debate vydavas vlastny negativizmus za realny, tudiz spravny pohlad :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
26.2.14 09:34

Jak neveri?..to je realita, to nema s duverou co delat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.14 09:37

Tak ciste teoreticky, kazda zena, ktora porodi a ostane doma s dietatom, je na tom financne blbe. Je len par vynimiek potvrdzujucich pravidlo, ktore maju schopnosti a moznosti aj na materskej si udrzat rovnaky prijem ako pred porodom. Z toho hladiska by sa mali sobasit jedine planovane bezdetne pary, aby na svadbe chlap neostruhal.
Z rovnakeho pohladu by ale zeny nemali za ziadnu cenu rodit, lebo porodom sa stanu zavislymi a pritazou pre chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
26.2.14 09:39
@káťa píše:
On ti manžel za zády udělat dluhy nemusí. Stačí když bude dlužit jeho brácha, táta, máma atd…a nebudou to splácet.
Automaticky jsi za ty dluhy spoluzodpovědná taky ;)
A nedivím se, že na manželství nevidíš nevýhody, psalas, že žádné velké zkušenosti s muži nemáš a pokud ti vztah momentálně klape, nevýhody neuvidíš. ;)

Jak to myslíš?

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
26.2.14 09:40
@zoidberg píše:
@káťa taky to tak vidím.
8o 8o 8o :roll:
  • Citovat
  • Upravit
26.2.14 09:40
@Andy27 píše:
Jak neveri?..to je realita, to nema s duverou co delat :think:

Realita v mojej (a aj manzelovej) rodine je, ze sa nerozvadzaju, nepodvadzaju, a surodenci maju dobre vztahy aj ked je im uz 75 a 84, dokonca ustali bez hadky aj dedicske konanie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí