Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nj, uz se ti nechce, coz chapu,..Ale je to spis zklamani, nez presvedceni a postoj ve vztahu na svatby.To se tu hojne probiralo.Kdyz si predstavim tvoji situaci, rekla bych to same..A co pritel? zajimalo by me jak reagoval, evidentne by svatbu chtel ![]()
@Maculinka Tak já bych to naopak vnímala pozitivně…muž potřebuje k určitým věcem dozrát a potřebuje čas…vím o tom také své…takže rozhodně bych to brala pozitivně a nenechala se jeho přístupem otrávit a užila bych si svatbu, tak jak si ji vždycky chtěla…
Je spoustu párů co se berou až po dětech atd. Držím Ti palce ![]()
@Maculinka píše:
Můj si mě chtěl vzít velmi brzy po seznámení. Byl velmi zamilovaný. Ani jsme spolu nebyli rok a žádal mě o ruku - krásné léto - a to jsem teda čekala, že to další budu teda vdaná. Akorát jak to rychle přišlo, tak to i odeznělo a jsme spolu skoro pět let - svatba žádná. Přestala jsem se zajímat po té, co jsem se stále ptala na datum, kdy to chce a on stále, ať počkám. Rezignovala jsem po půl roce od zasnoubení.
Dnes už vím, že pyšnit se prstýnkem je blbost.
Ta největší potupa přicházela od známých, přátel, rodiny… kdy se konečně vezmete??… jak přišlo mimčo, tak se ptali jste spolu pár let, dítě máte, ještě déle jste zasnoubení, proč nejste svoji??… leč s velkým přemáháním, vždy jsem to řešila s úsměvem, že je čas. Cítila jsem se trapně před holkami, které mi se skřípáním zubů záviděly prstýnek, které mi rok nebo dva na to, poslaly pozvánku na svou svatbu…![]()
Možná už druhým rokem nenosím prstýnek a svého přítele netituluji jako „snoubence“ ale pouze jako přítele.
Myslím, že jsem tu někdy před měsícem psala toto všechno. ALE!
Je tomu dva dny, co ten můj naráží na svatbu. Do dnes mi to nějak nedocházelo, než se vyslovil doslova a zeptal se mě, jestli bych si ho letos vzala…
Možná mi řeknete, že jsem blbá. Ale po těch letech od zasnoubení, co mi z toho bylo tolik smutno, jsem nemohla říct nic jiného. Jednoduše jsem řekla, že po tolika letech čekání už si ani nejsem jistá, jestli si ho vůbec chci vzít a že možná bude lepší, když zůstaneme tak, jak jsme. Nic by se tím nezměnilo. Do teď jsme fungovali normálně a svatba by to už těžko změnila..
Cítím to podobně jako ty a ani nejsme zasnoubeni… ![]()
Jak on na to reagoval?
@Bábi Zlopočasná píše:
Nie je to blbost. To iba Ty mas smolu na chlapa. Ale to, ze on Teba sklamal nevypoveda nic o ne/vyzname prstienka.Ja som bola snubenica tri mesiace, a boli to najvynimocnejsie tri mesiace nasho vztahu. Rovnakym sposobom akym bolo prve tehotenstvo najvynimocnejsimi mesiacmi v mojej „kariere“ matky.
Tohle mi připadne jak z blbýho americkýho filmu, kdy on ji požádá o ruku a ona skáče radostí, jěčí, volá kmárádkám jako by byla ráda „že konečně někoho uhnala, že se najde blbec, co ji bude živit“… ![]()
@Maculinka Já se ti nedivím, taky už bych ho nechtěla, nebudu přeci čekat, až se panáček vyjádří. Svatba má být, když chtějí oba, takhle bych si to určitě nepředstavovala. My jsme si prostě řekli, že se vezmem, zasnoubili se a pak vzali. Kdybych viděla, že se ten můj cuká, už bych ho nechtěla. A nechala to tak. Nejsem zvyklá se o něco doprošovat.
@káťa píše:
Ona to myslela úplně jinak. Víš, existují i ženy, které neberou svůj vztah a jeho dávání najevo jako středobod svého vesmíru, „kariéru“, věc, kterou naprosto žijí…
Jsou ženy (a to i vdané), které jsou prostě ve vztahu proto, že je jim v něm dobře a víc to neřeší. Nějaké hry na zasnoubení, prstýnky, ukazování veřejnosti, svatba atd. vůbec nejsou v jejich životě důležité. Mají prostě jiné životní cíle a nežijí jen nebo převážně jen vztahem.
Pravda, pravda. Tak to mám já. Je mi úplně jedno, co říká okolí, spousta lidí ani neví, že jsme se brali. Nebo se to dozvěděli až hodně dlouho poté, co jsme se vzali. le jsem tak vychovaná a svatba byla pokračování našeho vztahu. Ještě dříve, než jsme spolu začali začali bydlet, tak jsme byli domluveni na svatbě.
@káťa píše:
Ona to myslela úplně jinak. Víš, existují i ženy, které neberou svůj vztah a jeho dávání najevo jako středobod svého vesmíru, „kariéru“, věc, kterou naprosto žijí…
Jsou ženy (a to i vdané), které jsou prostě ve vztahu proto, že je jim v něm dobře a víc to neřeší. Nějaké hry na zasnoubení, prstýnky, ukazování veřejnosti, svatba atd. vůbec nejsou v jejich životě důležité. Mají prostě jiné životní cíle a nežijí jen nebo převážně jen vztahem.
Mojim stredom vesmiru nie je svadba. Bola som zmierena nie len s tym ze sa nikdy nevydam, ale aj s tym, ze ostanem sama, ze sa nenarodil chlap, ktory by ku mne pasoval. Ale svadba je pre mna pevny bod vo vesmire. Nieco coho sa mozem chytit ked je tazko. Mama, sestra, manzel, to ze sa chcel so mnou zviazat.
A ano, napriek tomu co si napisala si myslim ze ona proste nemala stastie na chlapa. Nevadi mu, ked je ona pre okolie za blazna.
Příspěvek upraven 02.03.14 v 10:40
@Lenka512 píše:
Tohle mi připadne jak z blbýho americkýho filmu, kdy on ji požádá o ruku a ona skáče radostí, jěčí, volá kmárádkám jako by byla ráda „že konečně někoho uhnala, že se najde blbec, co ji bude živit“…
Vidis, a mna ked chlap poziadal o ruku tak mi stiahlo pulky hoci som vedela ze to pride, prsten mal kupeny uz tak tri tyzdne ![]()
Ale tie tri mesice zasnubenia boli tym tesenim na nieco uzasneho a pocitu vlastnej vynimocnosti rovnako ako tie mesiace prveho tehotenstva.
Akoby som bola sama jedina na celom svete zasnubena/tehotna… druhe tehotenstvo uz bolo tak nejak… normalka
![]()
Tak já bych určitě neskákala radostí, beru to jako přirozený vývoj vztahu a nic víc. Navíc chápu, když to někdo nepotřebuje. Co jediný nesnáším, když někdo napíše, že manželství je nanic, možná pro něho ano, ale pro ostatní ne. Jediný do čeho já osobně bych nešla, tak mít děti a dát jim příjmení po příteli. To si říkám, že jsou ty ženský asi úplně blbý, když tohle udělají.
@Terina89 Řekla bych že to udělají proto, že očekávají, že si je ten jejich vezme a nic. Každopádně se asi měli domluvit dříve. My jsme se s manželem domluvili ještě před tím, než jsme šli do společnýho bydlení. Kdyby nechtěl svatbu, nikdy bych ho nenutila, ale scházeli by jsme se o víkendech. Nenastěhovala bych si ho k sobě a neplánovala, co dál. Každý pěkně ve svým a dál bych se neposunula. Mě by to nevadilo. Umím být sama.
@Andy27 píše:
Tak to je prispevek za milion![]()
![]()
![]()
Toz sa ospravedlnujem, je to ciste len moja chyba ze v manzelovi nevidim kasicku, ale ked ma poziadal o ruku, tak na mna dopadla zodpovednost za jeho zivot, ak mu dovolim ten jeho zviazat s mojim.
Ospravedlnujem sa, ze som prezivala prve tehotenstvo ako nieco vynimocneho. Ospravedlnujem sa, ze sa mi pacilo byt nevestou, a ze som po zasnubeni zacala ten vztah brat vaznejsie ako ked sme len spolu chodili.
Ospravedlnujem sa, ze neberiem sex ako telocvik nutny na udrzbu tela, a ze cloveka v posteli neberiem len ako sparing partnera.
A hlavne sa ospravedlnujem, ze este stale nie som zatrpklou furiou ktora citi potrebu posmievat sa a zhadzovat to, co funguje.
@smoulinka71 píše:
@Terina89 Řekla bych že to udělají proto, že očekávají, že si je ten jejich vezme a nic. Každopádně se asi měli domluvit dříve. My jsme se s manželem domluvili ještě před tím, než jsme šli do společnýho bydlení. Kdyby nechtěl svatbu, nikdy bych ho nenutila, ale scházeli by jsme se o víkendech. Nenastěhovala bych si ho k sobě a neplánovala, co dál. Každý pěkně ve svým a dál bych se neposunula. Mě by to nevadilo. Umím být sama.
super… libi se mi tvoje nazory ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Toz sa ospravedlnujem, je to ciste len moja chyba ze v manzelovi nevidim kasicku, ale ked ma poziadal o ruku, tak na mna dopadla zodpovednost za jeho zivot, ak mu dovolim ten jeho zviazat s mojim.
Ospravedlnujem sa, ze som prezivala prve tehotenstvo ako nieco vynimocneho. Ospravedlnujem sa, ze sa mi pacilo byt nevestou, a ze som po zasnubeni zacala ten vztah brat vaznejsie ako ked sme len spolu chodili.
Ospravedlnujem sa, ze neberiem sex ako telocvik nutny na udrzbu tela, a ze cloveka v posteli neberiem len ako sparing partnera.
A hlavne sa ospravedlnujem, ze este stale nie som zatrpklou furiou ktora citi potrebu posmievat sa a zhadzovat to, co funguje.
bud v pohode… kazda to ma jinak ![]()