Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
bud v pohode… kazda to ma jinak
Tak ja mam chlapa co sa chcel svadbu a deti skor ako ja ![]()
Ale uz ma zacina vytacat ten negativizmus co ho je plne emimino. Ked ma niekto stastny vztah, tak pocuje „pockaj, vsak aj teba podvedie“. Ked ma niekto chlapa co nepovazuje zenu za hodnu sobasa, tak pocuje „on si uvedomi“, pripadne „svadbu nepotrebujes“. Ked niekto napise ze chlapovi nevadi, ze z partnerky urobil pred okolim osla, tak pocuje „ved to bola prkotina“.
Ked napisem ze je dolezite aby sestra mala rada mojho manzela, tak pocujem „nevyberam si partnera aby sa pacil surodencovi“ miesto „snazim sa surodencovho partnera aspon tolerovat“.
Ked napisem ze matka ma chranit vsetky svoje deti aj proti surodencom, pocujem „moja matka musi byt nestranna, ale mna moje deti do takej situacie hadam nedostanu“.
Ja viem ze som naivna romanticka, ale ta hromada zatrpklosti a sebastrednosti co z emimina strieka by uz otravila aj svateho.
Tak já zas třeba chápu, že někomu svatba nic neříká. Třeba tam, kde ženská má svoje bydlení a on svoje bydlení. Vyhovuje jim to, schází se občas, jsou si vzácní. Nepotřebují spolu být pořád, vyhovuje jim to, proč to měnit??? Kde to nechápu, tak to tam, kde si pořizují děti.
@smoulinka71 píše:
Tak já zas třeba chápu, že někomu svatba nic neříká. Třeba tam, kde ženská má svoje bydlení a on svoje bydlení. Vyhovuje jim to, schází se občas, jsou si vzácní. Nepotřebují spolu být pořád, vyhovuje jim to, proč to měnit??? Kde to nechápu, tak to tam, kde si pořizují děti.
ale to neni partnersky vztah, jen takovi pratele s benefity ![]()
@Venetia píše:
ale to neni partnersky vztah, jen takovi pratele s benefity
No někomu to ale může vyhovovat.
Hlavně těm vyzrálejším.
Které mají děti a další již neplánují.
@smoulinka71 píše:
No někomu to ale může vyhovovat.Hlavně těm vyzrálejším.
Které mají děti a další již neplánují.
no to je muj pripad, ale preci jen potrebuji neco vic… spolecne bydleni to byt nemusi
@smoulinka71 píše:
Přesně takhle to mám já.
Vidíme se tak dvakrát týdně plus víkendy. Oba jsme časově zaneprázdnění, oba zaměstnání, zájmy, já dcerky škola, psi, přátelé. I tak se ale vidíme tak dvakrát týdně plus víkendy. Voláme si ale každý den několikrát. Naprosto nám to tak vyhovuje. Pořád si máme co povídat, těšíme se na sebe, sex super, cítíme jeden druhého jako oporu. Děti máme každý své a společné neplánujeme. Když jsem teď čekala mimi, začali jsme se bavit o tom, že by bylo lepší se sestěhovat a nemohli jsme se domluvit kam. Já chtěla k nám, partner k němu. Nakonec těhotenství nedopadlo, tak jsme to prozatím nechali tak.
@Bábi Zlopočasná píše:
Toz sa ospravedlnujem, je to ciste len moja chyba ze v manzelovi nevidim kasicku, ale ked ma poziadal o ruku, tak na mna dopadla zodpovednost za jeho zivot, ak mu dovolim ten jeho zviazat s mojim.
Ospravedlnujem sa, ze som prezivala prve tehotenstvo ako nieco vynimocneho. Ospravedlnujem sa, ze sa mi pacilo byt nevestou, a ze som po zasnubeni zacala ten vztah brat vaznejsie ako ked sme len spolu chodili.
Ospravedlnujem sa, ze neberiem sex ako telocvik nutny na udrzbu tela, a ze cloveka v posteli neberiem len ako sparing partnera.
A hlavne sa ospravedlnujem, ze este stale nie som zatrpklou furiou ktora citi potrebu posmievat sa a zhadzovat to, co funguje.
Nepřeháníš už to trošku???
Chápu, že jsi šťastná, že ses vdala a všichni ti to tu moc přejeme, ale v podstatě ve všech tvých příspěvcích zde na emimi, ať už jsou na jakékoli téma (i absolutně nesvatební) si jedeš pořád tu svou a jeden příspěvek za druhým o tvém štěstí, že jsi vdaná. Už minule jsem ti to chtěla napsat, když tu nějaká uživatelka řešila nějaký vážný problém ve vztahu (netýkalo se svatby) a tvůj příspěvek, aniž bys cokoli poradila, byl jak jsi šťastná, že jsi byla požádána o ruku a jsi vdaná. Chápu, že jsi toho plná a potřebuješ to vykřičet do světa, ale už je to trošku jako kolovrátek a pořád dokolečka dokola, ať je téma jakékoli.
@smoulinka71
i přes počáteční vzájemnou „nevraživot“ musím s tvými názory souhlasit ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Nie je to blbost. To iba Ty mas smolu na chlapa. Ale to, ze on Teba sklamal nevypoveda nic o ne/vyzname prstienka.Ja som bola snubenica tri mesiace, a boli to najvynimocnejsie tri mesiace nasho vztahu. Rovnakym sposobom akym bolo prve tehotenstvo najvynimocnejsimi mesiacmi v mojej „kariere“ matky.
Mno mně bylo celý těhotenství blbě, já to radši s ničím neporovnávám ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak ja mam chlapa co sa chcel svadbu a deti skor ako ja
Ale uz ma zacina vytacat ten negativizmus co ho je plne emimino. Ked ma niekto stastny vztah, tak pocuje „pockaj, vsak aj teba podvedie“. Ked ma niekto chlapa co nepovazuje zenu za hodnu sobasa, tak pocuje „on si uvedomi“, pripadne „svadbu nepotrebujes“. Ked niekto napise ze chlapovi nevadi, ze z partnerky urobil pred okolim osla, tak pocuje „ved to bola prkotina“.
Ked napisem ze je dolezite aby sestra mala rada mojho manzela, tak pocujem „nevyberam si partnera aby sa pacil surodencovi“ miesto „snazim sa surodencovho partnera aspon tolerovat“.
Ked napisem ze matka ma chranit vsetky svoje deti aj proti surodencom, pocujem „moja matka musi byt nestranna, ale mna moje deti do takej situacie hadam nedostanu“.Ja viem ze som naivna romanticka, ale ta hromada zatrpklosti a sebastrednosti co z emimina strieka by uz otravila aj svateho.
Jinými slovy: opačný názor, než je ten tvůj = zatrpklost?
![]()
@G12 píše:
Kamarád je nejlepší
Nebo ten PÁN, co se mnou bydlí ![]()
@Lenka512 píše:
Nebo ten PÁN, co se mnou bydlí
Můj známý říká " Ta paní, co mi doma hlídá nábytek"