Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Btw, moje dítě se jmenuje po otci automaticky, nikdo se neptal na příjmení.. to jen když „není otec“, tak se dítě jmenuje po matce..
Mě teda na svatbě nikdy nezáleželo, tak se do toho neumím vžít..Ale kdyby chtěl, tak to prostě udělá..
Já byla požádána, kdysi dávno, bylo mi 22 a vůbec jsem to nečekala..vzpomínka je to krásná, protože to opravdu promyslel..ačkoliv to teda nakonec nevyšlo..
@ntkv píše:
Btw, moje dítě se jmenuje po otci automaticky, nikdo se neptal na příjmení.. to jen když „není otec“, tak se dítě jmenuje po matce..
To ale platí jen u manželů, pokud nejsou, musí otec podepsat nějaký papír, ne?
Ntkv:Btw, moje dítě se jmenuje po otci automaticky, nikdo se neptal na příjmení.. to jen když „není otec“, tak se dítě jmenuje po matce..
Já jsem šla rodit jako svobodná matka a kdyby tehrá přítel nepodepsal na matrice přihlášení k nenarozenému dítěti jako otec tak má dítě automaticky příjmení po matce
![]()
@loven píše:
Ntkv:Btw, moje dítě se jmenuje po otci automaticky, nikdo se neptal na příjmení.. to jen když „není otec“, tak se dítě jmenuje po matce..Já jsem šla rodit jako svobodná matka a kdyby tehrá přítel nepodepsal na matrice přihlášení k nenarozenému dítěti jako otec tak má dítě automaticky příjmení po matce![]()
@Litta píše:Nepodepsání = „není otec“. Oni to jinak telepaticky na úřadě nezjistí, jestli se chlap hlásí a jak se jmenuje.
já nemluvím o tom že není otec ale o tom zda bude mít dítě příjmení po něm či nebude ![]()
@loven píše:
já nemluvím o tom že není otec ale o tom zda bude mít dítě příjmení po něm či nebude
No ale jak může mít po něm dítě jméno, když on nepodepíše papír, kde se k němu přihlásí? Jak ta matrikářka jinak pozná, jestli dát jméno Novák, nebo Černý po sousedovi?
Táák, já myslela, že je to pochopitelný ![]()
Moje dítě má tak krásné příjmení, že se ho naučila vyslovit po 3.narozeninách a ještě ho slabikuje a vytleskává..Moje říká od roka a půl:)
@Litta píše:
No ale jak může mít po něm dítě jméno, když on nepodepíše papír, kde se k němu přihlásí? Jak ta matrikářka jinak pozná, jestli dát jméno Novák, nebo Černý po sousedovi?
to jde takhle otec dítěte na matriku s rodným listem + občanka matka to samé a podepíší papír o tom že se hlásí k dítěti jako otec + jsme podepisovali že souhlasíme oba s příjmením po otci a s kopiema jsem šla do porodnice a originál si nechala na matrice ![]()
@loven píše:
to jde takhle otec dítěte na matriku s rodným listem + občanka matka to samé a podepíší papír o tom že se hlásí k dítěti jako otec + jsme podepisovali že souhlasíme oba s příjmením po otci a s kopiema jsem šla do porodnice a originál si nechala na matrice
OMG, no vždyť jo. Ale když tam nedojde, tak je to pro matriku stejné jako „není otec“. Proto jsem nepochopila, proč na to reaguješ, jak kdybys @ntkv opravovala. ![]()
@Litta píše:
OMG, no vždyť jo. Ale když tam nedojde, tak je to pro matriku stejné jako „není otec“. Proto jsem nepochopila, proč na to reaguješ, jak kdybys @ntkv opravovala.
rozhodně jsem nikoho neopravovala…
@Anonymní píše:
Už jsem na něj za to hrozně naštvaná, vždycky mě to hrozně zklame. Zvažuju, že mu řeknu, že už si ho vzít nechci a ať malýmu změníme příjmení na moje, když to nedodržel. Co byste si o tom jeho chování myslely a jak byste reagovaly vy? jsme spolu šest let…
Taky mi prijde, že se vymlouva. Osobně bych se ho už nedoprošovala. A s tím jménem - ANO, řekla bych, že chci, aby měl malý moje jméno, když nejsme formálně rodina a taky bych se to snažila zrealizovat
Me si partner taky nechce vzit.
Mame ditko 14timesicni. Nechce ani druhe dite ani svatbu.Co mam delat???
Anonym N
@Anonymní píše:
Me si partner taky nechce vzit.Mame ditko 14timesicni. Nechce ani druhe dite ani svatbu.Co mam delat???
Anonym N
Nic, co bys chtěla dělat? Přemlouvat chlapa? To se ti nepovede.