Svatba a příspěvek na bydlení

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
26873
3.2.17 11:24

Ach jo, tchyne uz umrela, tak nemam manzela kam vratit :lol: :lol: :lol:

Vazne: Cely system je spatne nastaveny. Ted se rozvadi, zrejme dolozila, ze uz neziji ve spol. domacnosti a dostala pnb. V poradku. Znovu se vda a je prece nelogicke, aby se vdavala proto, aby s novym manzelem bydleli odloucene, nebo ne? Proste toto ma byt pidnet pro socialku, aby provedla setreni v mistd bydliste, zda spolu skutecne bydli nebo ne. Vychazet jen z uredniho mista trvaleho pobytu se nema. Rozhodujici ma byt misto obvykleho pobytu, a to bude u nove manzelky.

• načítám...
156
3.2.17 11:25

@Zuzanka.Vetrovcova : Odpověď jsi dostala..víc bych se být tebou tady s místnímy chytrolínamy nedohadovala

• načítám...
Doe_Jane
3.2.17 11:25
@terinka4444 píše:
jak to, že uplatní, když s nimi nežije? Můžeš uplatnit jen na dítě, se kterým žiješ ve společné domácnosti, tady ten manžel bude žít u maminky.

uplatní, společná domácnost je něco jiného než trvalé bydliště, ona může i na úřadě přiznat že spolu žijí, akorát že má trvalé bydliště jinde

• Upravit
69235
3.2.17 11:26
@Myrule píše:
@terinka4444 : Ách jo..to je pořád dokola..PROSTĚ slečna může pobírat pbn a zároveň její muž si může uplatnit slevu na dítě. Její muž klidně může být i v nájemní smlouvě, není potřeba ho jakkoliv zatahovat. Neznalost zákona neomlouvá nikoho, doporučuji si zrovna ten o státní soc. podpoře pročíst, možná by ses nad tím už nemusela pozastavovat.

já ho četla a je tam napáno, že uplatnit slevu na dítě může jen osoba žijící ve společné domácnosti s dítětem. Proto se tě ptám( to není rejpání, to je normální dotaz, protože mě to zajímá)jak může otec dítěte, který žije u maminky, uplatňovat slevu na dítě, když je tam jasně psáno, že musí žít s dítětem ve společné domácnosti.

• načítám...
Doe_Jane
@Myrule píše:
@terinka4444 : Ách jo..to je pořád dokola..PROSTĚ slečna může pobírat pbn a zároveň její muž si může uplatnit slevu na dítě. Její muž klidně může být i v nájemní smlouvě, není potřeba ho jakkoliv zatahovat. Neznalost zákona neomlouvá nikoho, doporučuji si zrovna ten o státní soc. podpoře pročíst, možná by ses nad tím už nemusela pozastavovat.

máš pravdu

• Upravit
Doe_Jane

• Upravit
34007
3.2.17 11:28
@Zuzanka.Vetrovcova píše:
Tak víte co milé paní.!!! jdete do pr…!!! A celá takle vaše skupina takovejhle hijenyzmus jsem jeste nevidela fakt ne!!! Clovek se jen slusne zepta a vy hnedka takle Je mi zvas zle

Bože, ty jsi ubohá až to hezký není. Veřejně se tady přiznáš že chcete okrádat stát a ještě jsi sprostá? Tak jdi makat a nebreč tady že máš málo peněz. Že se nestydíš. :pocitac:

• načítám...
69235
3.2.17 11:28
@Doe_Jane píše:
uplatní, společná domácnost je něco jiného než trvalé bydliště, ona může i na úřadě přiznat že spolu žijí, akorát že má trvalé bydliště jinde

dobře, tak když tam nemám trvalý bydliště, jak prokážu finančnímu úřadu, že máme společnou domácnost? Vždyť je to postavené na hlavu. Já se vůbec nedohaduju, protože tohle je absurdní, zákon jasně říká, že uplatnit slevu může jen osoba žijící ve společné domácnosti, důkazní břemeno je vždy na tobě, tak jak prokážeš, že tam bydlí, když tam oficiálně nebydlí?

• načítám...
1226
3.2.17 11:30

@terinka4444

To samé napadlo i mě, to by pak tu slevu mohl pobírat i kdejaký soused.

Edit: my s manželem máme rozdílné trvalé bydliště stále, ale máme nájemní smlouvu, kde je jasně uvedeno, kdo v bytě bydlí :kytka:

Příspěvek upraven 03.02.17 v 11:31

• načítám...
Doe_Jane
3.2.17 11:31
@terinka4444 píše:
dobře, tak když tam nemám trvalý bydliště, jak prokážu finančnímu úřadu, že máme společnou domácnost? Vždyť je to postavené na hlavu. Já se vůbec nedohaduju, protože tohle je absurdní, zákon jasně říká, že uplatnit slevu může jen osoba žijící ve společné domácnosti, důkazní břemeno je vždy na tobě, tak jak prokážeš, že tam bydlí, když tam oficiálně nebydlí?

nemusíš nikomu nic dokazovat, je to stejné jako s tím jak podepisuje manželka manželovi aby mu za ní vrátili daně… čestné prohlášení… je to hodně divné ten zákon ale je to tak, trvalé bydliště už nic neznamená

• Upravit
5640
@Myrule píše:

To mame ale hodne a schopne zakonodarce, jeden Robin Hood vedle druhyho :D Jeste ze jsou tak sikovni, maji toho tolik, že to jeste samou prepracovanosti nestihli tento paskvil predelat. Sice tam dost protece, jako vsude, ale to se zalepi EEště jinak treba. No nic, ti nevycurani holt nekdy musi sbirat treba vicka, protože samym rozdavanim nezbylo, plastu vsude je jak sra..k tak co :lol:

Příspěvek upraven 03.02.17 v 11:41

• načítám...
24798

@terinka4444 Žít v jedné domácnosti a mít společný trvalý pobyt jsou zjevně dvě různé věci. :nevim:

@cecetka Nikdo nic šetřit nebude, u této dávky jde jen a pouze o trvalý pobyt. Je to na budku.

• načítám...
156
3.2.17 11:34

@ASAndrea : Proč se rozčiluješ na mě? Já zákony opravdu nevymýšlím. Slečna se ptala, já odpověděla. Soudit nikoho fakt nebudu a řešit neustále dokola jak špatně je náš dávkový systém nastaven, na to už kapacitu vážně nemám.

• načítám...
69235
3.2.17 11:35

@Doe_Jane myrule se na mě zlobí, tak se zeptám tebe…společnou domácností ve smyslu ustanovení § 115 a § 474 odst.1 obč. zák. se rozumí podle ustálené judikatury soudů soužití dvou nebo více fyzických osob, které spolu žijí trvale a které společně uhrazují náklady na své potřeby…jenže aby dostala příspěvek na bydlení, musí ty náklady hradit výlučně ona, nemůže uplatnit náklady uhrazené třeba manželem, když tam tedy nemá TP a není s ní posuzován.
A v čestném prohlášení přeci nemůžeš lhát( tedy jako můžeš, ale je to trestné), to znamená, že když finančák nabude dojmu, že je tam rozpor, ty své tvrzení, na základě kterého čerpáš daňové úlevy, musíš přeci prokázat.

• načítám...
69235
3.2.17 11:37
@Myrule píše:
@ASAndrea : Proč se rozčiluješ na mě? Já zákony opravdu nevymýšlím. Slečna se ptala, já odpověděla. Soudit nikoho fakt nebudu a řešit neustále dokola jak špatně je náš dávkový systém nastaven, na to už kapacitu vážně nemám.

ale ten zákon o sociální státní podpoře neříká nic o společné domácnosti, to tam vůbec nefiguruje, tam figuruje jen TP. Taky jsem jí napsala, že na pnb má nárok, přestože je vdaná, když tam manžel nemá TP. Ovšem sleva na dítě se neřídí zákonem o státní sociání podpoře, a v zákoně o slevě na děti je doslovně napsáno, že spolu musí žít ve společné domácnosti, ale on přeci žije papírově u maminky. To fakt lze takhle jako očůrat?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný