Svatba během šestinedělí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Filzefina
21.1.19 09:00

Rekla bych ze zalezi spis jak na tom budes taky ty. Pokud bude mimco v poradku,tak musis byt i ty a uprimne,ja treba vubec nebyla. Mela jsem anemii a 2mesice omdlivala,nemluve o poraneni,kdy jsem nemohla sedet 3 tydny a dalsi mesic jsem sedela jen sikmo a na mekkem. Stat bych nevydrzela. Je to proste dost predcasne ale asi bych za svedka nesla a na svatbu podle toho jak ti bude

• Citovat
  • Upravit
6650
21.1.19 09:01

Já bych asi požádala bratrance aby si pro jistotu našli náhradní svědky, já byla jako host na venkovní svatbě měsíc před prvním porodem a byla jsem ráda když jsme po hodině odjeli. Jinak v šestinedělí bych na svatbu nešla ani jako host, ne kvůli dítěti ale kvůli sobě. Po obou porodech jsem byla šitá ne moc, ale stačilo to aby mi dělalo problém stání a sezení delší než pár minut. Do toho jsem syna kojila a i když mu to šlo, tak bylo kojení hrozně bolestivé a dlouhé (klidně 2 hodiny) a hlavně jsem měla velmi silné očistky a to tak že jsem měla přes sebe dvě ty úplně největší vložky a stačilo to na hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2695

@lucielorenc přesně, s tím souhlasím..jako svedkove máte možná nějaké funkce, nebo se od vás něco očekává.. moje svědkyně otehotnela, ale řekla mi, že svědkyně chce být i tak a nic se nemění, ale pak mi s ničím nepomohla, nemohla jsem s ní počítat na takové ty holcici „radosti“..zkoušky šatů, líčení, ani na takové věci jako byla pomoc s výzdobou místa, postarani se se svedkem o zábavu..a popravdě mi to vadilo, bylo by mi milejsi, kdyby to odvolala..svedek s partnerkou nám tedy pomohli opravdu hodně. :-) a jinak jak říkají všichni…nikdo neví dopředu, jak se budeš cítit, ale odsvedcit to odsvedcis a pak když tak pojedete domů :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311

Nerusila bych, ale dohodla se, kdo mne zastoupi, kdybych to nedala. Já ani jedno sestinedeli nebyla schopna skoro chodit doma, natožpak někde venku stát jako svědek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26905
21.1.19 09:02

Mimco bude v pohode. Pokud se budes citit dobre ty a budes mit k ruce vypomoc na pohlidani, pak v pohode :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
21.1.19 09:04

@Nikča94 Tak vybírání šatů, to jsou takové příjemné záležitosti :) já jsem byla s kamarádkou vybírat 14 dnů před porodem :mrgreen: … jinak já taky nejsem pro sedět celé šestinedělí doma, tyto řeči mě po porodu hodně vytáčely… ale jak už jsem psala - svědectví bych i zvážila, mě tedy byla kamarádka svědčit s půlročním miminkem ( s pomocí manžela ) a budu jí do konce života vděčná za to jak to zvládla ( v té době jsem neměla děti a nedokázala jsem si představit co to všechno obnáší ). Ale tak brzo po porodu, těžko říct ( já po prvním CS jsem byla během dvou týdnů fit, po druhém, který byl přirozený jsem byla k.o. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.1.19 09:07

Já jsem šla na svatbu cca 3 týdny po porodu a jeli jsme na ni 400 kilometru a vsechno ok, dcera vetsinu casu spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
21.1.19 09:09
@Nikča94 píše:
@Oplatečka samozřejmě budeme chtít, aby kontakt mimča s okolím byl co nejmenší. Takže maximalně kouknout, povozit a pryč :) Nebudeme ho nechávat chovat každého, kdo projde kolem :)
A i když vím, že je to ještě daleko a může se ledacos stát, tak jsem chtěla jen slyšet názor ostatních. :)

Můj názor ohledně miminka je že je to v pohodě, pokud opravdu dokážete říct Omlouvám se ale miminko je ještě malé, budu klidnější když zůstane v kočárku..Tak jsem to říkala já když měli lidé potřebu chovat moje nedonošené mimčo..ale jinak jsem s ním byla u nas na pouti skoro cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.1.19 09:09
@Nikča94 píše:
@stinga šlo hlavně o některé členy rodiny, které mají zažité to, že v šestinedělí se nesmí NIKAM! :D Že nebude miminko naočkované, nebude mít imunitu atd. Já si zase myslela, že kojené mimčo má imunitu skrz matku.
Já si taky nemyslím, že bych to malé nějak ohrožovala či co. Proto jsem chtěla radu od někoho, kdo už děti má a jaký pohled na to mají oni.
Ono když člověk jde s mimčem k dr na kontrolu a je tam určitě víc bacilů než v přírodě.
Ano, samozřejmě vím, že můžu i já být komplet sešitá a budu ráda, že zvládnu obřad, případně chvíli tam pobudem a pojedeme domů. Ale to vše je ve hvězdách.
Na mém stavu ani tak nezáleží, je to nejlepší kamarádka a on je můj bratranec, takže i kdybych se měla zmáčknout, tak bych tam chtěla být - nehledě na pomoc mamky, přítele atd. Šlo mi hlavně o to, jaký pohled máte na to malé a celý den někde venku na svatbě.

Tak imunita je půlka problému…to je prostě SportKa, nelze říct, že musí něco dostat… Otázka jak uhlídas ožralý , ještě třeba nastydle, aby bez umytí rukou sahali na mimco. Tím se dostávám k druhé půlce problému a to je období sestinedelky…Možná budeš psycho a nebudeš chtít, aby každý čuměl do kočáru, nedej bože chtít si chovat, fotit s bleskem. Možná budeš psycho z kojení a bude nutné přikládat tělo na tělo co hodinu. Možná budeš tak v pr.deli psychicky, že poslední co zvládneš je cpát se do šatů a dělat si make up. A pak je tu ještě teda drobnost, že pozornost má patřit jen nevěste a dost ji to novorozencem zkazis…Za mě nešla bych a všichni pochopí…max na cumendu hodinu.

Příspěvek upraven 21.01.19 v 09:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
21.1.19 09:10

Za mě nejvíc záleží na tom, jak se cítíš a jake bude dite. Po prvním porodu jsem byla cele sestinedeli nepoužitelná, krve jak z vola, neustále jsem se prevlikala, vložek jsem si mohla dát milion a stejně jsem protekla. Sesita jsem byla vic nez dost, takze pohyb nebo sezeni pekne bolelo. Syn řval celý den, téměř 24/7, nespal v kocare, v nositku, v náručí…nikde. To bych si svatbu fakt představit nedovedla. Naopak u druhého syna to bylo v pohodě. Šití žádné, krve jak pro silnější MS, kluk krásně jedl a spal. 3 týdny po porodu jsem se starsim hrála na hřišti fotbal, mimino bylo zaparkovaný opodál v kocare. Pohodička, svatbu klidně na celý den.
Takže já bych asi zrušila svoji roli svědka a domluvila se, že pokud to půjde, přijdu jako host, pokud ne, že se omlouvám, ale bohužel se nedostavim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
21.1.19 09:10

Holky moc všem děkuji za zkušenosti. Budu tedy doufat, že se vzpamatuji z porodu já a mimčo to tedy zvládne :)
Akorát tedy na vaše rady zkusím probrat s nimi možnosti náhradního svědka, kdyby přeci jen byl problém.
Ale jelikož se od nás toho opravdu moc neočekává, tak bychom to měli zvládnout. Záleží asi prostě na tom, jak se budu cítít já. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
21.1.19 09:12

S takhle maličkým miminkem to bývá pohoda, ještě hodně spí a budete venku, za mě, já bych sla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
21.1.19 09:13

Tak v šestinedělí jde spíš o tebe než o mimčo já loni v šestinedělí absolvovala i dovolenou v karavanu i obřad a mimčo všude se mnou je pravda že očistky jsem neměla už od 3 tydne,ale taky jsem nebyla nijak šitá atp. Zatím nic neruš jen až budeš rodině říkat o těhotenství tak bych i budoucím manželům řekla že uvidíš vše až po porodu jak se budeš cítit a zda bude vše ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
21.1.19 09:17

Já po prvním porodu nikam nešla hodně dlouho, syn prořval celý dny do 4 měsíců, v kočárku do 8-9 měsíců vydržel bez řvaní max 30 vteřin, navíc po porodu se mi skoro 2 měsíce motala hlava, takže já bych to absolutně nezvládla… ale po druhým porodu pohoda, dcera se najedla a 2-3 hodiny v kuse spala a bylo jí jedno kde, kočárek milovala :palec: třetí dítě taky dost řvalo a v kočárku vydržela max 15 minut, pak řev :nevim: takže na tvým místě bych se domluvila, aby si pro jistotu domluvila náhradního svědka, protože nikdy nevíš :lol:

Příspěvek upraven 21.01.19 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
21.1.19 09:17
@Nikča94 píše:
@lucielorenc jako po svědcích se toho od nás moc nečeká. Jde spíš o mě, jako svědkyni nevěsty a to jezdit vybírat šaty a to chceme stihnout cca do června, dokud budu celá a relativně pohybu schopná :D
a máme připravených pár her, při kterých by mě opět případně nahradila má mamka :)

Tak to je fajn..moje svědkyně mě velice zklamala, nebudu říkat v jakém vztahu jsme, jestli příbuzné nebo kamarádky, ale nezajímala se do svatby, nevymyslela nic, přijela na svatbu, odstála, odseděla a nazdar..možná jsem si to měla s ní líp domluvit..myslím že se pak citila i zahanbeně když vše zůstalo na svědkovi a kamarádech..jo a byla to svobodná mladá holka, určitě bych to nečekala od šestinedělky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí