Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Je to praskla sklovina.. Já měla malinký ale teď mám velký od doby, co mi sundávali rovnatka.. Na funkci to vliv nema a nejde s tim nic delat:(
Příspěvek upraven 26.02.16 v 05:52
Ptala jsem se na to zubařky, taky jsem si jednou posvítila LED baterkou do pusy a nestačila se divit. Prý to má taky, na funkci to nemá vliv, a je to běžné. Nemusíš se toho bát.
A nepraskne to? K zubaři jdu v dubnu a předpokládám, že to tam nějakou dobu mám a nevšimla jsem si toho…Mám to jen na předních nahoře i dole…
@Anonymní píše:
A nepraskne to? K zubaři jdu v dubnu a předpokládám, že to tam nějakou dobu mám a nevšimla jsem si toho…Mám to jen na předních nahoře i dole…
No podle reakce me zubarky jsou mikropraskliny normální. Já byla taky zděšená, že se mi rozpadají zuby nebo co, ale uklidnila mě. Už jsou to cca 2 roky, co jsem si toho všimla, a zuby mám stále všechny ![]()
Díky za reakce. Samozřejmě se zubaře zeptám, ale vyděsilo mě to…
Není mi ani třicet a nerada bych řešila nové zuby…
Já to mám taky
. Hlavně na těch předních horních a dolních, přesně jako ty. Předpokládám, že od rovnátek. Zubařky jsem se neptala, usoudila jsem že je to ta sklovina. Snad se mi zuby nerozpadnou nebo něco.
Myslela jsem, že to mám jen já a koukám, že nás je víc…Snad to nepraskne nebo nezlomí
Hele, a máte jen jednu nebo i více čar na jednom zubu? Máte je od vrchu dolů?
Já mám i více čar na jednom zubu. Někdy úplně od shora někdy ne.
A kdybych to chtěla nějak řešit, nevíte, co s tím? Jestli se dá ten zub něčím potáhnout a tím i zpevnit?
Mám to já i manžel, máme to roky a nikdy s tim problém nebyl.
Oživují debatu, holky všimla sem si že mám na zubech hnědou svislou čáru může mít prasknout zub?
Dobrý večer.
Máte taky svislé čáry na zubech? Všimla jsem si toho dnes a vidět je to jen při nasvícení… Mám to na horních předních a dolních čtyřech taky…netušíte někdo z čeho to je a jak to vzniklo? Jsou to praskliny? Zuby nebelim, jen dvakrát denně čistím. Zubaře se zeptám v dubnu.
Ale mám se bát?