Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ju dekuji moc za rady. Malyho jsem namazala vse jsem vyprala a vyzehlila. A botky mame na mrazu jak ted byli. Nechala jsem i kocar na balkone. Kazdy den koupu a zda se ze se to lepsi ani uz se moc nedrbe. ![]()
Mělo by stačit jedno namazání mastí Inectoscab 5%, abyste se zákožky svrabové zbavili. Po 8 hodinách by se měla mastička smýt. Pokud to nezabere, tak se za 14 dní léčba Ineftoscabem opakuje. Často měnit ložní i osobní prádlo a prát na velmi vysokou tepotu, případně nechat vyvětrat pár dní venku, to zákožka nevydrží. ![]()
Dobrý den, nevíte jestli se svrab může dostat do vlasů?
děkuji
Ahoj holky, tak nas to taky postihlo. Co vse mam udelat?? Pritel sel ted pro masticku, ma to bracha a chytla to od nej dcera
19mesicu.
Dnes jsem sundala povleceni, dala na 60 vyprat. Matrace periny jsem vzala naparovackou. Gauc take. Co ted??? Mam tu haldu veci na vyprani pro jistotu, ale nevim, jak to mam stihnout
Co vse je potreba???
Stačí když dcerku vykoupeš a namažeš jí od hlavy až k patě
aby mrchy nemohly nikam utéct. Hlavně namazat s kým vším byl brácha spolu v kontaktu s pokožkou. Všude kde byl to alespon přežehly. Druhý den ráno malou vykoupej z té mastičky a mělo by to být v pořádku. Já jsem malého mazala i dvakrát ne jenom jednou protože to už měl hodně. Jinak vše jsem prala povlečení když jsem neprala tak jsem ho celý vyžehlila i postel. Na obličejíčku to taky měl ale ve vláskách ne. Denně měn malý prádlo klidně ráno i večer. Já jsem musela po 3 hodinách pač malý si vžde někde něco polil
Ale stačí jí namazat pořádně a oni umřou.
Zdravim mě řekl doktor abych vše vyčistil a vypral osprchoval se a namazal mastí infectoscab jen jednou ale už je to skoro týden a pupínky mám furt a ještě přibyli další a potom co tady čtu tak asi koukám že mi doktor moc dobře neporadil. ![]()
Když to měl malý docela hodně tak jsem ho celého namazala dvakrát. A nechala trošku dýl na sobě. Aby to vážně zabralo. je to hrozná bestie.
Ve vláskách to naštěstí neměl ale četla jsem že se i tam maže pokud ma malo vlasku ale jinak ne
Ahoj holky,
strašně moc Vás všechny, co máte zkušenost prosím o radu! Přitáhla jsem si domů z porodnice svrab
, mám doma měsíční miminko, přítele a psa…Dnes druhý den mažu sírovou mastí, hodně se bojím, aby to ode mě nechytli, hlavně malej
!!!Ale nevyhnu se tomu, kojím, takže ho do ruky vzít musím, i když je přítel doma…Co mi poradíte, aby to nechytli? Já vím, že už to třeba můžou mít, ale…snad né!!!
Mám každý den povléct čisté ložní prádlo???Peřiny také každý den prát???Nebo stačí jen vyvětrat a postříkat třeba dezinfekcí? Malýho po kontaktu semnou třeba také hned převléct nebo něco???Já vůbec nevím…Za jak dlouho to zmizí??A čemu zabrání ta sírová mast a následně nějaká mast či vazelína, co mi napsali???Já už jsem fakt zoufalá
!!!
A oni lezou nebo jsou jen na tom místě, kde spadnou, kde jsem třeba seděla nebo jak to je? Víte co, máme miminko, tudíš je třeba v košíku v obýváku, kde s ním přijdu do kontaktu, kde sedím atd…bo v lehátku na gauči, tak se bojím, aby to na něj nevlezlo…ach joo. Děkuju předem všem za rady, reakce ![]()
@Miška TP tak důležité je že už mažeš, hlavně si to namaž znova i když si uměješ ruce ![]()
Radši vše převlíkej, jestli máš čas přežehli sedačku, matrace v posteli, radši i v postýlce, převlíkej i malému.
Ta sirná mast je postupně zajbíjí ale musíš to mít fakt 3 dny(každý den znovu namazat) až pak se vykoupat, měl by se preventivně mazat i přítel ![]()
Jinak pokud to nechceš žehlit tak na mráz, ten je ničí hned ty zákožky, bude to teď nějrychlejší možnost
vymrznout peřiny, matrace, apod ![]()
Nezapomeň taky boty na mráz, ono neznamená že je nemáš i jinde, třeba o nich nevíš, nemusí tě to ještě svědět ![]()
@Boudice23 Jj, mažu, dávám si teda vrstvu…no vidíš, po umytí rukou nemažu, změním
…Včera jsem vyprala peřiny na 60-ku, povlíkla, matrace jsme vystříkali a vyluxovali Rainbow vysavačem, myslíš teda, že i dnes mám peřiny vyprat???Doma mi to sotva schne
a čistě teda zase povlíknout? Peřiny jsem dala ráno povlečené na balkon, do zimy, to teda asi nestačí, mám je teda svlíknout a čistě povlíknout???Malému převlíkat postýlku myslíš také každej den, ju? I jeho oblečení teda viď…
No mě dr. řekla, na kožním, že přítel se mazat nemusí..
![]()
@Miška TP Tak tím, že převlíkneš každý den tak nic nezkazíš, já převlíkala i když jsme nemusle, říkají že převlíkat až po umytí mastí, ale tím, že se přítel ani malej nemaže tak určitě každý den, peřiny dej vám večer na mráz aspoň an hodinku dvě, kdyžtak se přikrejte dekama ![]()
Určitě po umytí hned namazat, ať už meješ nádobí, nebo si meješ ruce po wc musíš obnovit vrstvu, to ti na kožním neřekli? a jak ti určili že máš svrab?
My měli preventivně kůru všichni a manžel má nakonec kopřivku, a nemůžou přijít čím to je…a to si jakou dobu mysleli že má svrab že t dotáhnul z práce ![]()