Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, je mi strašně. Dnes jsem se dozvěděla, že má spolubydlící má svrab.
Je mi jasné, že během několika týdnů ho mám také.
Co mě ale trápí více je, že mám zakrslého králíka a bojím se, že svrab dostane také.
Tak jsem se chtěla zeptat jestli prosím někdo nevíte, zda se svrab z člověka na zvíře může přenést-?
Děkuji ![]()
Dobrý den,
kdo jste měli svrab - jak dlouho po jste prali všechny věci? Dnes je třetí den co jsme se museli mazat. Děkuji.
Ahoj můžu se zeptat? Od kamarádek jsem dostala svrab, včera jsem byla u kožařky, ta mi rovnou napsala infectoscab a tak jsem udělala vše podle návodu… A teď vše peru atd. Akorát mě kůže pořád svědí, takže by mě zajímalo, jestli je to normálně, jestli se ty mrchy vylučují z kůže, nebo vám to hned zabralo a nic mě svědit nemá.
Díky ![]()
@ClaudeS hele je to normální, 1 z 10 lidí se po té masticce škrábe jako reakce na ni. Prej je normální že i po přeléčení se můžeš škrábat až měsíc. Důležitý je, aby se ti netvořily nové pupínky ![]()
@ClaudeS mě to taky svědilo.. pak klid…na měsíc jsem se toho zbavila a ted je to zpátky ![]()
Dobry den, namazala jsem se mastickou infectoscab. Vyvarila obleceni, rucniky a povleceni. V noci me to uz nesvedi. Pres den obcas. Pupinky mam teda porad. Cetla jsem ze svrab nevydrzi teplotu 50 stupnu a ty potvory do 10 minut umrou, tak jsem si napustila vanu varici vodou a vlezla si do ni aspon na 20 mimut. Telo me zatim nesvedi. Myslite ze jsem se toho uz zbavila? ![]()
Ahoj holky. V pátek byl našemu nejmenšímu diagnostikován svrab. Dostali jsem Invectoscab, měli jsme mazat v pátek večer a v sobotu opakovat. Preventivně jsme se namazali celá rodina. Vše co se dalo jsem vyprala na 90C, vše utřela savem, matrace, gauč a koberce projela parním mopem. Chci se zeptat, za jak dlouho se to malému začne ztrácet, nebo jak poznám, že už se mu netvoří nové? Má to fakt hodně, tak si nejsem jistá.
Děkuji.
Svrab = natřít tělo pastou se sírou, všechno vyprat, vyluxovat, uklidit
není to tak strašný problém jako blechy nebo štěnice, to by bylo horší
já bych každý den vyměnila oblečení a hned vyprala a každý den převlékla ložní prádlo a vyvařila, dokud to nebude vyřešený
Já můžu říct, že moje dítě ho mělo také a asi i vím odkud. Doktorka říkala, že v tom období byl výskyt u více dětí ve městě. My to chytli nejspíše v sokolovně ze žíněnek nebo někde v Praze v MHD. Není to tak, že by to znamenalo, že máš doma binec, tohle si musíš odněkud přinést.
Neboj se toho, my to měli pryč za 3 dny, ale opatrný režim jsem držela týden. Takže jsem nezvala návštěvy a také jsme se namazali všichni, i když jsme to asi nikdo jiný nechytl.
Infectoscab je opravdu účinný, ona někdy stačí i jedna dávka, dvě jsou prakticky jistota. po té první to už pravděpodobně přestane svědit, po té drujé už se asi ztratí i zarudnutí v klidu to vyléčíte. po druhém namazání zas vše propařte a vydesinfikujte.
Po každé noci vyprat ložní prádlo, vysoké teploty. Koupat se v teplé vodě. A v lékárně vám na to něco dají - mastičku. Nesnáší dobře teploty, tak ideál by byla i sauna, ale v této době, kdy je všechno zavřený to moc nejde ![]()
@tejuna píše:
Po každé noci vyprat ložní prádlo, vysoké teploty. Koupat se v teplé vodě. A v lékárně vám na to něco dají - mastičku. Nesnáší dobře teploty, tak ideál by byla i sauna, ale v této době, kdy je všechno zavřený to moc nejde
No to je ovšem super rada jít s infekčním svrabem do sauny a nakazit další lidi. ![]()
Holky prosím o radu. Dětská Dr má u nás podezření na svrab. Vůbec netuším kde jsme k němu přišli
Jako první se to začalo rozvíjet u mě, myslela jsem že mám nějakou kopřivku, alergií na jídlo nebo tak, ted se to začalo rozvíjet u ctyrlealťaka s ním jsme hned vyrazili k Dr. Ale teď k věci, máme doma yorkšíra a kočku, měli by jsme s nimi taky radši dojít na veterinu? Psa máme šest let, kotě jsme si převezli necelý měsíc zpátky. Moc všem děkuji a prosim o anonym ![]()