Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Miška TP nám na kožním řekli že všichni, pokud už bysme byli nakažený tak by to manžel cvhytil znovu a zase bysme museli zahájit léčbu
![]()
Přitelovi by stačil infectoscab, na noc namazat
a ráno umýt…tak to měl chlap a jaá jako těhule sirnou mast a malá taky ![]()
Dobře, raději převlíknu, nic mi to neudělá
a převlíkat ty první tři dny jen, jo? Nebo jak dlouho? A ty peřiny stačí teda dát na tu hoďku, dvě na mráz večer a pak povlíknout??
Na kožním mi toho teda moc neřekli noo, tohle teda vůbec, s tím mytím atd… ![]()
Mě ani neurčili snad, jen, že to je svrab, nic víc
![]()
@Miška TP ještě ten poslední den co se umyješ pak už nemusíš ale já pořád převlíkala ještě týden po tom
Po mrazu už nemusíš povlíkat znovu ten je zabije ![]()
Není prodejný, nic na svrab není volně kvůli tomu že se to hlasí na hygienu tak chtějí mít přehled o nakažených svrabem ![]()
@Boudice23 Jo ahá, takže když mám peřiny povlečený na balkoně od rána a sundám je před spaním, tak už nemusím čistě povlíknout…tak to já povlíknu jen polštáře, radši…
Ty už snad v těch peřinách, pokud tam jsou, musejí být chcíplý, ne??Od ráína na balkoně visej
…
Hlavně, ať to nemá ten prcek, nebo mě vomejou
!!!
A po každým tom namazání sis brala čisté prádlo??
A je taky hodně důležitý vytírat každý den a tak???Umýt vanu, záchod… ![]()
@Miška TP zničí je jen mráz nebo horko za normálních teplot žijou až 3 dny ![]()
@Boudice23 A prosím tě, je důležitý po každým tom mazání vzít si čisté prádlo na sebe?
No já teď byla se psem a mráz tam teda úplně není, tak snad postačí je sundat po 8hod.?? ![]()
Holky, myslíte, že postačí a zákožky zahynou, když používané textilie atd. vyperu na 60, dám na balkon na 3dny a pak ho vyžehlím???Nebo mám znovu vyprat po těch 3dnech???Pak se může dál používat, ne? ![]()
Ať už je to pryč
…
@Miška TP načti si o tom na netu, kožní ti měla dát papír co a jak dělat, na 60 se zákožky ničí, ale doporučuje se ještě několik dní to prádlo nepoužívat, nebo dát na týden do pytle,, uzavřít a poté vyprat na 60, a pak používat.
Ja jsem malého namazala a druhy den vecir vykoupala a dala ciste obleceni. A uz nemazala. Pry se ma mazat jen jednou. A lozni pradlo jsem jen vyzehlila. Do dvou dnu nemel maly skoro nic. Tak nevim jak to mate silny
@Lily007 jednou se maže jen infectoscabem-nejlépe přes noc, sirná mast se musí užívat po 3 dny a každý den obnovit namazáním jiank se riskuje neúplné zničení zákožek ![]()
Holky, dnes jsem byla na kontrole a mám to zahojený, spíše pryč, ale chci se zeptat, je možné, že mě to i přes vyléčení občas někde svědí ještě???
U nás na kožním velice nepříjemné a na dotazy, které jsem chtěla vědět, mi řekla, že jsem dostala poučení!!! ![]()
ahoj holky, mám podezření na svrab. Strašně se za to stydím. Máti si nedávno dotáhla domů kočku, takže teoreticky by bylo odkud to chytit. Mám na těle svědivé pupínky. Obhlížím i syna, ale ten zatím nic nemá.
Chci se zeptat, když na kožním potvrdí svrab, dorazí k nám domů pak hygienici? Když je to svrab v rodině, kde je malé dítě? A museli k lékaři i všichni, kteří byli s nemocným v kontaktu?