Svrab - co a jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
12.2.22 19:30

Svrab

Tak ještě jednou…v polovině prosince se příteli začala dělat vyrazka, vůbec by nás nenapadlo, že by to mohl být svrab :(,před Vánoci šel ke kožní, ta mu řekla, že to může být i nemusí!!, byl tedy o vánocích u nás, ve společné posteli samozřejmě, na začátku ledna se mi něco začalo dělat, tak spolecne ke kožní a zas že nemůže potvrdit, ani vyvrátit!,dala nám infectoscab, tím jsme se namazali ( každý u sebe doma, přítel má ještě dceru ),no zkrátím to…ja jsem se namazala už 3×, deti jednou, peru, zehlim, sušim, matraci jsme projeli parním mopem, a potah vyprali na 60,jinak vše na 90,vytiram, ale třeba v koupelně jsem všechny propriety nechala, např šampony, kosmetika apod…to jsem asi neměla, co? :( :( jak čtu na amerických serverech, je to docela mazec se toho zbavit :( :( napište někdo svoje zkušenosti, prosiiiim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.22 08:24

Je to hrozné svinstvo. Nejhorší je že nic není volně prodejné. Člověk musí neustále chodit a prosit doktory že to ještě není ono, aby mu dali něco dalšího. U nás s tím bojujeme už několik měsíců. Byla jsem z toho i dost psychicky na dně.. teď už jsem se naštěstí hodila trochu do pohody. A vyckavame jestli už bude klid. Mám totiž obavu, jestli to syn netahá opakovaně ze školy. psala jsem vám i zprávu. ;)

• Citovat
  • Upravit
8
17.2.22 20:10

Ahoj svrab

Ahoj, jsem tu nová, vůbec nevím, kde tu vaši zprávu najdu? Dekuju moc…
Ja jsem psychicky zoufalá uz…asi jsem ale ještě neudělala dost…nevím…jen málo z toho co jste tu popisovali…jen tedy pořád peru, zehlim, mrazim…koupila jsem si i mrazák…no a podlahu čistím parním mopem, snažím se proparit matracky…atd…budu tu večer…budete tu taky někdo? Prosiiiim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
17.2.22 21:20
@Hogofo píše:
Ahoj, jsem tu nová, vůbec nevím, kde tu vaši zprávu najdu? Dekuju moc…
Ja jsem psychicky zoufalá uz…asi jsem ale ještě neudělala dost…nevím…jen málo z toho co jste tu popisovali…jen tedy pořád peru, zehlim, mrazim…koupila jsem si i mrazák…no a podlahu čistím parním mopem, snažím se proparit matracky…atd…budu tu večer…budete tu taky někdo? Prosiiiim

Hodne cestuju, svrab jsem chytla, pak muj chlap, nejspis v letadle, nebo v hotelu.

Co funguje, je ivermectin, je ale dulezity prolecit vsechny cleny domacnosti… mit stesti na pricetniho lekare, ktery vi, jak se svrab spravne leci, lekari bohuzel delaji chybu, ze predepisou lek jen tomu, kto ma projevy a jen jeden krat.

Ivermectin vemete po prve, (vsichni u vas doma, i kterym nic neni, protoze muzou byt infikovani, jen jeste nemaji kozne projevy. Nestaci prelecit jen toho, kto ma kozne projevy, protoze ten pak muze byt po vyleceni opet infikovanej jinym clenem domacnosti, ktery zatim projevy nema a budete se tocit furt v kruhu). Podle vahy zalezi kolik mg…takze vemete ivermectin a po 3 tydnech je nevyhnutny opakovat davku ivermectinem, taky vsichni, kteri zijou s tebou v domanosti, i kdyz uz nikomu nic neni, je to pojistka proti pripdnimu dalsimu cyklu, ktery se jeste nemusel projevit.

Ideal je postel, matrace, paplon, polstar minimalne tyden nepouzivat, ono to bez pritomnosti cloveka vykape samo, uvadi se, ze tento parazit neprezije bez lidske pokozky vic jak 3 - 5 dni. Polctare dej do mrazaku, je dobre zatim spat na novem matraci, ja spala tyden na nafukovacce, vsechno vyper, vechno obleceni, uteraky, postelne pradlo, vydezinfikuj, nebytek, podlahy, sedacku vydezinfikuj, idealne parou. Sedacku a zidle nepouzivejte pro jistotu aleson tyden, pokud tam neco je, vykape to samo.

Zbavis se toho, neboj. :kytka: Mam skveleho lekare, ktery vi, jak se to leci, poznam lidi, kterym lekari davali dokola masticky, nebo ivermectin daji jen nemocnemu, neproleci se vsichni clenove domacnosti, daji to jej jednou, nevedi, ze po 3 tydnech je nutno lecbu zopakovat a ty lide se toho nemohli douho zbavit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.22 21:44

@Hogofo jsem tu, jestli chcete nějak poradit. Nebo jen o tom pokecat. Já mám načtených tolik diskuzi atd…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.22 21:45

@My Melody No jo jenže tady v Česku vám to nikdo nepředepise… To musíte mít nějakého známého doktora nebo veterináře.

• Citovat
  • Upravit
8
17.2.22 21:55

Ahoj holky, moc díky za příspěvky…
Ten ivermectin, četla jsem o něm na amerických stránkách, musí ale napsat dr že ano? Ptala jsem se naši kožní, že jsem o tom četla, a ona jen zakroutila hlavou :( Takže já 3× masticka, je to lepší, ale ne o moc, deti taky masticka 1×..teď jsem si všimla, že syn má nějaké fleky na tváři a na tříslech, no mám dost! Dcera nějaký flek na prsu a noze…
Syn má ještě teď berle, něco s českou, takže by měl mít asi svoji postel…zvažovala jsem koupi nějakých levných matrací, asi jo, co? Sedacka nová, no teď na ni děti leží, ale vždy pod ně dám povlečení čisté…taky asi špatně, že?
Nábytek mám umýt? Co kuchyň? Koupelna? Co třeba propriety v koupelně, na které ale nesaháme, třeba na horní poličce ( nové šampony apod )…co knížky v knihovně? :,( :,(
Máme všude hafo krámů…
Co učení sya dcera, vyprat brašnu?
A jak mýt vše? Octovou vodou, savem?
Moc dekuju holky zlaté
Jo a co ten ivermektin, jak se k němu popř. dostat?
Dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.2.22 22:02

Anonymní, kde najdu vasi zprávu?
A prosím ještě mi poraďte, jak s tím zavináč odepisovat různým lidem?
Podlaha asi velmi důležitá dělat každý den, že? A vše dezinfioocat každý den? Např dětský psaci stůl apod? @mymelody ty nejsi z ČR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.2.22 22:06

Holky, já to tady asi zahltim, nezlobte se… :srdce:
Kdybych třeba v březnu/ dubnu měla možnost na 14 bydlet jinde, tak by to pomohlo? S tím že bych musela nám a dětem koupit nějaké matrace, spali bychom na zemi, ale…byli bychom jinde…tam bychom ale taky museli každý den prat atd co? Ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
17.2.22 22:10

Holky, já to tady asi zahltim, nezlobte se… :srdce:
Kdybych třeba v březnu/ dubnu měla možnost na 14 bydlet jinde, tak by to pomohlo? S tím že bych musela nám a dětem koupit nějaké matrace, spali bychom na zemi, ale…byli bychom jinde…tam bychom ale taky museli každý den prat atd co? Ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 23:19

@Hogofo napíšu jak jsem to dělala já. V den, kdy jsme se mazali tak jsem všechny nepotřebné věci prostě narvala do pytlů, včetně polštářků, plyšáků atd. Vyházela do garáže. Pak jsem Udělala generální úklid. To jest setřela důkladně všechny postele octovou vodou. Matrace vysala, vyzehlila napařovací žehličkou a pak důkladně vystříkala biokilem( k dostání ve zverimexu). Povlečení jsem dala na vyvarku, do sušičky a do mrazaku a povlikla. Peřiny jsem zpytlovala,( máme peří) a v ikei jsem si pořídila obyč přikrývky za stovku.

Pak jsem setřela veškeré stoly, prostě takový větší sobotní úklid. Z koupelny jsem vyházela veškeré krémy do kterých jsem sahala, tuhé deodoranty. Aktovky deti jsem dala na terasu(mrzlo) na tři dny. Dále pak i jejich židle z pokojíčku. Židle a sedačku v kuchyni jsem taktéž vyzehlila a postříkala insekticidem.
Oblečení na druhý den, kdy se člověk umyje jsem přeprala, dala do sušičky, vyzehlila a přes noc mrazák. Tam jsem dala i boty, bundy, peněženku. Biolitem jsem postříkala i veškeré herní a televizní ovladače, mobily.

Ráno jsme se vykoupali, ložní prádlo a oblečení dali do pytlů a znovu jsem provedla velký úklid jako předešlý den a znovu vystříkala vše insekticidem. Pak už jsem postele neprevlekala.
Za týden jsme toto všechno zopakovali. Dávala jsem veliký pozor co si oblekame. Většinou jsem dala vše na noc do mrazáku a ráno jsme si to oblékli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.22 23:26

Ahoj, je taky otazka, odkud si to tahate. Jestli deti nemaji kamarady, kteri to maji…jednu dobu jsem taky jela tohle silenstvi. Dite melo projevy, dostalo masticku infectoscab, kupodivu to pomohlo, ale svrab to jak nec nebyl…cetla jsem, ze horka koupel s teentrea taky nekdo delal…tak si zaplatte hotel na tyden nekde pobliz bydliste, mezitim vyprat, udelat parnim cisticem nebo zavolat deratizery, at vam to doma vystrikaji, to je zabije taky. Ale melo by stacit tech par dni tam nebyt…drtim palce, malem me to dostalo na psychiatrii, par mesicu tohle resit a litat po doktorech, a nakonec to bylo neco jineho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.22 23:28

Jinak svedilo mě to dost a dělali se i jakoby asi pupínky. Ale když jsem se začala mazat krémem samo to začalo ustupovat. Dělá se mi to pořád i po měsíci. Ale nemohu říct že by to nějak svedilo. Spíše mám hrozně suchou kůži pořád.
Pokud máte možnost odjet, je to nejlepší. Hned jak přijedete na místo. Vše svleknete, námazete se mastičkou a oblečení strcite do pytle. Pak se z toho vysprchujete, dáte čisté oblečení a měli byste být v pohodě. Nejde o to prát a prát. Jde o to abyste na sebe nevzali něco co by na sobě mohlo mít zakozku.

• Citovat
  • Upravit
81
18.2.22 13:50

Ahoj Anonymní, můžeme si tykat?
MOV dekuju za tvoje rady, já jsem opravdu zralá na psychiatrii…tys měla hodně velkou vyrazku? nebo někdo u vás?
Ted zrovna zehlim, pak povlečení do mrazáku…
Ty matrace…tos zehlila přes povlak a povlak strikala, nebo sundala povlak a zehlila samotnou matraci?
Ty knížky mám asi nechat, vid? Nikdo na ně nesahá…
Ocet dnes koupím, tos stirala octem jako takovým nebo octovou vodou?
Dnes jsem jela na kožní, dr se na mě podívala, řekla, že už docela dobrý, masticku nedala, říkala jsem, ze syn má flek na obličeji a na trislech, to může být prý ledasco a na obličeji se to prý dělá jen výjimečně…on sám se nemohl dnes dostavit, ma to koleno v cudu :(
No počkám ještě tedy, dcera má své dny, tak bychom se stejně nemazali naraz, což je asi špatně, že ano…
Mazala jsi děti rukama nebo v rukavicích?
Dekuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
19.2.22 19:49

Ivermectin

Ahoj holky, věřily byste tomuto?
https://www.ivermectin-koupit.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit