Svrab - co a jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
19.3.22 10:36

A ten manžel kamosky má potvrzeny svrab?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.22 10:56

@Hanistepa já jsem takhle přežívala dva měsíce. Nikam nechodit, děti nikam nesměli ke kamarádům. Hrůza. Nevím jestli nás zachránilo to, že jsme léčbu zopakovali po tom týdnu… Každopádně mě to stálo asi pět kilo dolů ( to je jediný pozitivní ;) ). U té kamarádky to bylo tak, že to tenkrát od nás chytli, ale jen dcera. Prelecili se a byli v klidu, ale její muž se nechtěl namazat, že prý je v pohodě. No a teď mi psala, že to má asi na třech místech na těle. Ale je to už 14 dní co jsme s nimi byli, tak to už by se nám projevilo snad.
Při opakované nákaze je to do pár dnů.

• Citovat
  • Upravit
81
19.3.22 13:14

My už teď jsme dva měsíce…je to peklo strašné…
Po tech dvou týdnech jste měli infektoscab, vid?
Ja se bojím, že mi to nebude chtít napsat…
Bojím se vlastně už všeho…
No u nás po té sire se to objevilo vlastně po asi 10 dnech? Ach bože, bože

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.22 14:13

@Hanistepa ano infectoscab. Jako je divné, že se ti to objevilo až po 10 dnech. Možná je to jenom taková alergická reakce. Mě treba zůstalo po těch všech naterech takové mírně svědění na bocích. Pořád to pociťuji, nijak se to nerozleza. Pořád na stejném místě :nevim: úplně si nemyslím, že to pořád máš, to už by tě hodně svedilo.
Ale to jak to píšeš, tak přesně do puntíku jsem se cítila já :,( úplně bez života, jenom strach že se toho nikdy nezbavíme.

• Citovat
  • Upravit
81
19.3.22 18:36

Ne, vážně to mám…prsa napadená, pod prsem takové malé jak kdyby kousance ( červené tečky)
Jak je možné, že se někdo hned vyléčí?
Ne že bych to někomu nepřála, ale jak je to možné, že někdo se s tím trápí tak šíleně dlouho…
Nevím, neměla bych třeba 'špinavé ' povlečení brát v rukavicích?
Postele jsem čistila jen tři dny, pak už ne ( myslím matrace )…asi vše málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.22 19:06

@Hanistepa je fakt že já rukavice používala, už jsem byla zoufalá. Stříkala jsem insekticidem i všechny kliky, vypínače, úchytky v kuchyni… A tohle přesně jsem si říkala i já, že nechápu jak se toho někdo zbaví hned.

• Citovat
  • Upravit
81
20.3.22 09:27

Jak dlouho jsi strikala ty matrace? A obě strany matrace žehličkou? Já to dělala hned po ukončení siriovky parním mopem obě strany…a pak možná ještě dvakrát…a pak už ne..
Měla jsi nějaký speciální vysavač?

U nás ještě teď syn zarostlý bolestivý nehet…tak by se ani nemohl léčit…
Tak nevím, jak to mám udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 10:00

My použili takové ty nafukovací matrace, všechno látkové včetně klasických matrací, pohovky, závěsů jsme dali jinam. Spali jsme jen na malém polštářku a pod povlakem. Na začátku jsem roztřídila oblečení do 7 pytlů, prala jsem vše použité denně, pak sušička a pak do pytle na balkón.

Měli jsme to asi před osmi lety, teď to čtu častěji a častěji, tak se tomu asi daří.

Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.22 10:41

@Hanistepa matrace jsem dělala jen zvrchu, v den natření a pak hned druhý den. Vysala jsem je, prezehlila a vystříkala insekticidem. Vysavač jsem měla normální. Jinak parní mop mám taky, ale pak mě připadla lepší ta žehlička.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.22 11:01

Anonym kvůli práci. Dělám v domově důchodců a svrab tam má každou chvíli někdo. Většinou to dotáhnou nějací příbuzní.
Postup je na to daný a musí se dodržet, ještě se nestalo že by to nepomohlo a nějak se to rozšířilo.
Postižený se namaže mastí a tři dny se nesmí mýt, myjí se jen intimní partie a hned po mytí zase přemaže mastí.
Vše vyprat na 60 (peřiny, mazra e, ručníky, utěrky), boty a věci co nelze vyprat se vystříhají dezinfekci na textil (sanitol vyrábí), zabalí do pytle a dají do mrazáku nebo v zimě na mráz ven na tři dny!!! Nesmí se vynechat fakt nic, lidí často zapomenou na boty, čepice apod.
Matrace a čalouněný nábytek se postříká dezinfekci na textil. Hladké povrchy jako rám postele, stoly, skříň i ze vnitřní strany se umyje dezinfekcí.
Postižený se přestěhuje do jiné místnosti a jeho pokoj se nechá tři dny větrat. I v létě, zákožka svrabová nemá tedy hostitele a nepřežije.
Přeji hodně zdaru, je to opruz, já to z práce naštěstí domů nikdy nedonesla.
Vyplatí se být důkladný, rádo se to vrací.

• Citovat
  • Upravit
81
20.3.22 12:09

Matraci mám tedy také zabalit a nechat být?
Přemýšlím, jak se odstěhovat do jiného pokoje, ach jo… :,(
Moc dekuju za radu
Tou masti se ti lidé natiraji od krku dolů nebo celí?
Ted mi syn říká, že má v uchu asi uhraka, bojím se, aby to nebylo toto…😥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
20.3.22 12:12

Ještě se zeptám…do jiného pokoje jdou ti lidé až po tech třech dnech nebo namazaní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.22 12:17

Obličej se nemaže, tak zákožka nejde, ani do vlasů. Uši a krk se mažou. Matraci postříkat dezinfekci na textil a nechat 3 dny venku, pokud nelze tak ve větrané místnosti. Balí se jen věci co se dávají do mrazáku z hygienických důvodů a věci co nechceš, aby na ně venku pršelo, pokud nemas venkovní prostor pod střechou, tak ano zabalit, nebo přikrýt.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.22 12:19

Do jiného pokoje jdou umytí a namazaní v čistém oblečení s čistým ložním prádlem a ručníky, to vše se ještě denně mění a pere na 60.

• Citovat
  • Upravit
81
20.3.22 13:09

Ja, když něco dávám do mrazáku, tak to nebalím…( ja a dvě děti),to je špatně asi?
Uz dlouho přemýšlím, že se na 14 dní odstehujeme do jiného bytu, to znamená namazat se tam až? Jenže není tam mrazák, jen pračka… :( :(
A v prubehu sirne léčby tedy měníte povlečení? Mně doktorka řekla, že nemám :( :( a vlastně mi vůbec nic neřekla, když se to tak vezme 🙁 🙁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí