Svrab - co a jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.4.21 10:41

Oživení diskuze

Po ukončení léčby - svrab

Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli to mate někdo podobně jako ja nebo jestli se vám to taky dělo. Po namazání infectoscabem (před týdnem) mě pořad svědí kůže a dělají se mi pupinky jak, kdyby mě popalila kopřiva. Někdy se mi uděla i malý pupinek. Cestičky se mi žádný nedělají. Píšou, že klinicke příznaky budou přetrvávat několik týdnu, ale ja si nejsem jista jestli jenom svedeni nebo i to ostatní. Mám z toho obavu a je to dost nepříjemná věc.
Děkuju za odpovědi :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.11.21 10:59

Obnovují diskuzi. Máme doma potvrzeny svrab. Dnes na noc se budeme všichni mazat… Ale co mě zajímá, ten kolotoč s přáním, desinfekci atd mám začít až ráno nebo už dnes? Aby to mělo co největší smysl. Nechci nic zanedbat. Koupila jsem si včera i parní mop, všechno tím projedu. Děkuji za reakce… Je to mazec, člověk k tomu přijde ani neví jak

• Citovat
  • Upravit
6
20.11.21 11:04

Ahojky, hele když jsme to měli my doma, tak jsme to zacali už večer a prali, zehlili každý den. Desinfekci jsme vystrikali postele až druhy den po namazani a ten další den znovu.

Léčili jsme se tím dlouho, ale snad budete mít štěstí a zbavite se toho co nejdřív. Nám zabralo až když nám doktorka řekla, že se máme namazat půlkou mastickou večer a druhou půlkou druhy večer.

@Anonymní píše:
Obnovují diskuzi. Máme doma potvrzeny svrab. Dnes na noc se budeme všichni mazat… Ale co mě zajímá, ten kolotoč s přáním, desinfekci atd mám začít až ráno nebo už dnes? Aby to mělo co největší smysl. Nechci nic zanedbat. Koupila jsem si včera i parní mop, všechno tím projedu. Děkuji za reakce… Je to mazec, člověk k tomu přijde ani neví jak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
20.11.21 11:08

@mmrzkov No nestraste, u nás hlavně dlouho trvalo než se zjistilo co to je. Začal s tím syn, jenže to měl hodně málo a vypadalo to jak alergie. Až se to projevilo u mě, tak už bylo jasno. Konečně, už jsem z toho byla na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
20.11.21 11:18

Převlékla jsem postele hned, propařila parní žehličkou matrace, desinfekci jsem sehnala myslím až druhý den. nechtěla jsem si lehnou do „zasvrabených“ lůžkovin. na kůži jsem se toho zbavila po prvním namazání, aplikovala jsem to ale déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.11.21 11:50

Tak jdu na to… mám i insekticid na štěnice… Ty mě totiž taky napadly, jestli jsme si je nepřivezli z hotelu. Tak tím všechno postříkáme. Musíme nad tím zvítězit,, už to nechci. Plyšáci půjdou na týden do pytlů, to stejný koberečky atd… To by mělo stačit že?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.21 17:39

Tak jsem vše projela parním mopem, vysála, peřiny už dvakrát vyprané, ručníky na vyvářku… Mám i sušičku, takže to je jistota, že nic nepřežije… Ale po včerejším namazání okamžitá úleva u všech… Vůbec nás to nesvědilo… Ale dnes mě to pořád ještě svědí, myslíte že je to ta reakce těla jak bývá někdy? Syn je jinak v pohodě.. konečně. Jaké máte zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.21 13:43

Je to reakce na mrtvý zákožky pod kůží. Ja jsem měla ještě posvrabovy exem, který mi trval 3 týdny než se zakozky dostali ven. Někde se mi dělali pupinky, někdy me to svedilo, ale hlavně že se nedělali cestičky.

@Anonymní píše:
Tak jsem vše projela parním mopem, vysála, peřiny už dvakrát vyprané, ručníky na vyvářku… Mám i sušičku, takže to je jistota, že nic nepřežije… Ale po včerejším namazání okamžitá úleva u všech… Vůbec nás to nesvědilo… Ale dnes mě to pořád ještě svědí, myslíte že je to ta reakce těla jak bývá někdy? Syn je jinak v pohodě.. konečně. Jaké máte zkušenosti?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.11.21 15:42
@Anonymní píše:
Je to reakce na mrtvý zákožky pod kůží. Ja jsem měla ještě posvrabovy exem, který mi trval 3 týdny než se zakozky dostali ven. Někde se mi dělali pupinky, někdy me to svedilo, ale hlavně že se nedělali cestičky.

To jste me potěšila… Strašně moc už bych to chtěla mít z baráku pryč :,( pro jistotu jsem si nechala napsat ještě další mastičky a případně se za týden premazeme

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.21 12:55

Tak jsem zase tady… :) Máme 14 dni po léčbě. Všechny stroupky zmizely večerní a noční svědění bych řekla že taky zmizelo. Ale svědění kůže stále přetrvává. Není to tak intenzivní ale prostě se se synem stále během dne poškrábeme. Nevíte někdo jak se projevuje reinfekce?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.12.21 13:48
@Anonymní píše:
Tak jsem zase tady… :) Máme 14 dni po léčbě. Všechny stroupky zmizely večerní a noční svědění bych řekla že taky zmizelo. Ale svědění kůže stále přetrvává. Není to tak intenzivní ale prostě se se synem stále během dne poškrábeme. Nevíte někdo jak se projevuje reinfekce?

Už se nedělají nový cestičky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.21 09:01

@mmrzkov @mmrzkov tak se nám to bohužel vrátilo, respektive synovi. Asi jak to měl už hodně tak jedno namazání nestačilo. Takže včera znova mazat všichni. Dnes ještě premazu znovu syna a ja jsem si koupila 10% sírovou mast tak se namazu ještě s ní. Doma už máme skoro holobit, všechno v pytlích. Ale poslední týden jsme nespali vůbec v ložnici, takže ta je teď čistá, budeme spát v ní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.21 09:02

Přece když dodržuji všechna doporučení tak to musí zabrat, já už jsem z toho tak unavená.. za chvilku vánoce a ani nemáme pořádně výzdobu, nebaví mě to… :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
1
1.1.22 05:32
@aiwwa píše:
No to je ovšem super rada jít s infekčním svrabem do sauny a nakazit další lidi. :pankac:

saunu taky muzes mit doma😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.2.22 19:21

Oživení diskuze Svrab

Ahoj holky, jste tu někdo? Teď jsem napsala strašně dlouhy příspěvek a smazala ho omylem.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí