Svrab - co a jak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8285
3.6.15 10:35

@Veronikakre no to ti věřím, je to hrůza :zed: Jako pokud ve školce udělaly nedostatečné opatření, tak je to boj s větrnými mlýny a asi bych pak nebyla daleka toho, řešit to s hygienou.

Tady jsem jeste našla radu od lékaře z jedné poradny :
Vážený pane Mirku, zákožka svrabová hyne po 5-7dnech bez kontaktu s kůží, záleží ale na vlhkosti a teplotě prostředí. Je velmi citlivá na teplotu a hyne již při 60°C. Původní lůžkoviny a oděv se musí dezinfikovat (vypráním, přežehlením, vyvětráním po dobu 5 dnů). Každý den je nutné vyměnit osobní, spodní a ložní prádlo, které je třeba vyprat (při teplotě 60°C), vyžehlit a nepoužívat po 3 dny. Ostatní oděv a boty stačí nepoužívat 5 dní. Každý člen domácnosti, intimní partneři, opatrovatelky dětí apod., by měli být současně též přeléčeni. S pozdravem, MH.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.15 11:37
@LVLucie píše:
@Veronikakre no to ti věřím, je to hrůza :zed: Jako pokud ve školce udělaly nedostatečné opatření, tak je to boj s větrnými mlýny a asi bych pak nebyla daleka toho, řešit to s hygienou.Tady jsem jeste našla radu od lékaře z jedné poradny :
Vážený pane Mirku, zákožka svrabová hyne po 5-7dnech bez kontaktu s kůží, záleží ale na vlhkosti a teplotě prostředí. Je velmi citlivá na teplotu a hyne již při 60°C. Původní lůžkoviny a oděv se musí dezinfikovat (vypráním, přežehlením, vyvětráním po dobu 5 dnů). Každý den je nutné vyměnit osobní, spodní a ložní prádlo, které je třeba vyprat (při teplotě 60°C), vyžehlit a nepoužívat po 3 dny. Ostatní oděv a boty stačí nepoužívat 5 dní. Každý člen domácnosti, intimní partneři, opatrovatelky dětí apod., by měli být současně též přeléčeni. S pozdravem, MH.

Díky. My tedy poprvé když se to objevilo, prali, prali a jen prali, žehlila jsem, co se dalo, ale co se týče bot, tak ty jsme vystříkali biolitem.To samé matrace, veškeré. Jinak, nic jsem tedy nepytlovala, lékařka mi sdělila, že stačí vyprat na vysokou teplotu, a pro klid na duši přežehlit. Nyní to dělám následovně:držím se vystříkávání biolitem, vše co jde peru na 90,co nejde tak na 60,a dávám do mrazáku, na cca hodinu. A zákožka mizí, aspoň to tak vypadá ale zatím je brzy na závěry. Uvidíme za týden. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.15 11:42
@LVLucie píše:
@Veronikakre no to ti věřím, je to hrůza :zed: Jako pokud ve školce udělaly nedostatečné opatření, tak je to boj s větrnými mlýny a asi bych pak nebyla daleka toho, řešit to s hygienou.Tady jsem jeste našla radu od lékaře z jedné poradny :
Vážený pane Mirku, zákožka svrabová hyne po 5-7dnech bez kontaktu s kůží, záleží ale na vlhkosti a teplotě prostředí. Je velmi citlivá na teplotu a hyne již při 60°C. Původní lůžkoviny a oděv se musí dezinfikovat (vypráním, přežehlením, vyvětráním po dobu 5 dnů). Každý den je nutné vyměnit osobní, spodní a ložní prádlo, které je třeba vyprat (při teplotě 60°C), vyžehlit a nepoužívat po 3 dny. Ostatní oděv a boty stačí nepoužívat 5 dní. Každý člen domácnosti, intimní partneři, opatrovatelky dětí apod., by měli být současně též přeléčeni. S pozdravem, MH.

Ještě jsem chtěla jednu věc. Je normální, že kůže určitých místech svědí i po namazání infectoscabem? Asi ano, ale nejsem si jistá. Byla jsem u lékaře a ten mi řekl, že jsem čistá, že jsem to zatím nechytla, ale pro jistotu jsem léčbu podstoupila i já a přítel. Možná už z toho jen slušně vyšiluju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
3.6.15 18:06

@Veronikakre Pokud jste čistý, tak je to asi jen psychicky :) Jinak by me ale zajímalo, jak na to lékař přišel? Kdyz moje mamka chtěla stery či rozbor, zda se nakazila nebo ne, lékař řekl, ze nic takového nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.15 06:44
@LVLucie píše:
@Veronikakre Pokud jste čistý, tak je to asi jen psychicky :) Jinak by me ale zajímalo, jak na to lékař přišel? Kdyz moje mamka chtěla stery či rozbor, zda se nakazila nebo ne, lékař řekl, ze nic takového nejde :nevim:

Já si myslím, že je to psychika :D dost mě to vykolejilo, měli jsme takovou dobu pokoj, a mysleli, že je to za námi :zed:… Včera jsme dokonce byli i na sluníčku, hlavně malá, a zase šílenost. Asi se to pralo, protože jí to šíleně vylezlo, ale dnes ráno, je v pořádku, a má na sobě jen stroupky, jak se chuděrka drápala. Takže sluníčko opravdu asi pomáhá. Zajímavé. Budeme chodit opalovat, a doma mrazit :D. Snad už ta mrcha zmizí. Denně peru na 90,ložní prádlo, už 3 dny, tak snad se jí zbavíme. Ještě skočím pro biolit, a budu trávit :D. Dokonce s tím svrabíkem, jsem přiotrávila i naší čubinku :cert: chudinku, ale musíme to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.15 06:48
@Veronikakre píše:
Já si myslím, že je to psychika :D dost mě to vykolejilo, měli jsme takovou dobu pokoj, a mysleli, že je to za námi :zed:… Včera jsme dokonce byli i na sluníčku, hlavně malá, a zase šílenost. Asi se to pralo, protože jí to šíleně vylezlo, ale dnes ráno, je v pořádku, a má na sobě jen stroupky, jak se chuděrka drápala. Takže sluníčko opravdu asi pomáhá. Zajímavé. Budeme chodit opalovat, a doma mrazit :D. Snad už ta mrcha zmizí. Denně peru na 90,ložní prádlo, už 3 dny, tak snad se jí zbavíme. Ještě skočím pro biolit, a budu trávit :D. Dokonce s tím svrabíkem, jsem přiotrávila i naší čubinku :cert: chudinku, ale musíme to zvládnout.

Ještě by mě zajímalo, jestli při těch teplotách u praní, a nátěrech mastí, hynou i ty vajíčka, snad ano, protože kdyby ne tak by se muselo mazat přeci déle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
4.6.15 06:48

@Veronikakre A čím jste se přeléčili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
4.6.15 07:10
@Veronikakre píše:
Já si myslím, že je to psychika :D dost mě to vykolejilo, měli jsme takovou dobu pokoj, a
mysleli, že je to za námi :zed:… Včera jsme dokonce byli i na sluníčku, hlavně malá, a zase šílenost. Asi se to pralo, protože jí to šíleně vylezlo, ale dnes ráno, je v pořádku, a má na sobě jen stroupky, jak se chuděrka drápala. Takže sluníčko opravdu asi pomáhá. Zajímavé. Budeme chodit opalovat, a doma mrazit :D. Snad už ta mrcha zmizí. Denně peru na 90,ložní prádlo, už 3 dny, tak snad se jí zbavíme. Ještě skočím pro biolit, a budu trávit :D. Dokonce s tím svrabíkem, jsem přiotrávila i naší čubinku :cert: chudinku, ale musíme to zvládnout.

No s tim sluníčkem nevim, ale dej pozor, ptala jsem se vcera mamky - oni ty potvory teplem prave ozivaji. Takže spis naopak, malou to musí svedit… Rikala, ze u nich u te holky taky, mazali, koupali v te sírové koupeli, ale stačilo se vecer zahrát v perine a holka se drbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.15 07:41
@LVLucie píše:
No s tim sluníčkem nevim, ale dej pozor, ptala jsem se vcera mamky - oni ty potvory teplem prave ozivaji. Takže spis naopak, malou to musí svedit… Rikala, ze u nich u te holky taky, mazali, koupali v te sírové koupeli, ale stačilo se vecer zahrát v perine a holka se drbala.

No, mazala jsem jí v pondělí právě tím infectoscabem, takže teoreticky, by měly být mrtvé, ne? Aspoň doufám. Jedeme k moři, příští týden, takže doufám, že už bude v pořádku :,(…Zítra jdeme na kntrolu, a když bude vše ok, tak můžeme odjet. Takže opravdu víc než doufám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
4.6.15 07:47
@Veronikakre píše:
No, mazala jsem jí v pondělí právě tím infectoscabem, takže teoreticky, by měly být mrtvé, ne? Aspoň doufám. Jedeme k moři, příští týden, takže doufám, že už bude v
pořádku :,(…Zítra jdeme na kntrolu, a když bude vše ok, tak můžeme odjet. Takže opravdu víc než doufám

No obavám se, ze ne, kdyz se na sluníčku probraly :((( Ty koupele děláte? Přidala bych je taky a pak uz se jen modlit. Budu drzet palce, dej pak vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.15 09:31
@LVLucie píše:
No obavám se, ze ne, kdyz se na sluníčku probraly :((( Ty koupele děláte? Přidala bych je taky a pak uz se jen modlit. Budu drzet palce, dej pak vedet.

No, sluníčko nám bylo doporučeno, a ne jednou, tak jsme to zkusili. Pokud jsou mrtvé, tak na sluníčku už neožijí :D. Koupele neděláme, tedy ne žádné extra. Řídíme se doporučeními lékaře, to by mělo stačit. Vysoké teploty ať už + nebo -,je likvidují, takže by to mělo být v pořádku :).To se dozvím zítra, sama jsem zvědavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.17 22:08

Holky, prosím o radu, zda některá nevíte. Cca před dvěma týdny jsem se osypana nějakou svědivou vyrážkou, dle lékaře se jednalo o alergickou reakci. Napsal mi na to belogent, s tím, že pokud to nezabere, bude se spíše jednat o svrab 8o. Vyrážka se mi po masti ztratila, ale tam kde jsem nemazala mě tělo stále lehta, ale ne nijak hrozně. Dnes přišel chlap s práce s tím, že ho tělo též jemně svědí. Zabrala by mi mast na alergii i v případě, že by se opravdu jednalo o svrab? A jak to teď poznám, když už žádnou vyrážku nemám? Moc dík, pokud někdo víte. Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
76951
29.1.17 22:24
@Anonymní píše:
Holky, prosím o radu, zda některá nevíte. Cca před dvěma týdny jsem se osypana nějakou svědivou vyrážkou, dle lékaře se jednalo o alergickou reakci. Napsal mi na to belogent, s tím, že pokud to nezabere, bude se spíše jednat o svrab 8o. Vyrážka se mi po masti ztratila, ale tam kde jsem nemazala mě tělo stále lehta, ale ne nijak hrozně. Dnes přišel chlap s práce s tím, že ho tělo též jemně svědí. Zabrala by mi mast na alergii i v případě, že by se opravdu jednalo o svrab? A jak to teď poznám, když už žádnou vyrážku nemám? Moc dík, pokud někdo víte. Prosím anonym.

myslím, že když nemáte vyrážku, svrab by to být neměl, a pozor někdy se i po vyléčeném svrabu lidé hodně drhnou - psychika - a pak mají přesušenou kůži, která svědí a myslí si, že je to pořád ten svrab - to by u vás mohlo být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.17 20:16

som zúfalá :(

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Bola som včera u lekárky po tom, ako sa mi spravili vyrážky na bruchu a povedala mi, že je dosť možné, že je to svrab, ale že si nie je istá, že to tiež môže byť alergia, ale pre istotu to mi dala na preliečenie lieky na svrab (teda mastičku). Vedeli by ste mi niekto prosím poradiť ako naozaj poznám či je to svrab? Som už zúfalá, keby som aspoň vedela, kde som to mohla chytiť :(. Vopred ďakujem za odpoveď.

• Citovat
  • Upravit
16
27.8.17 07:55

Svrab

Dobry denden, chci timto poprosit o radu. Syn prinesl domu svrab. Vcera jsme ukoncili 3denni kuru sirovou masti. U maleho vse mizi, u me asi take, ale na dekoltu a predlokti se mi udelala cervena vyrazka a ta uplne nehorazne svedi, uz nevim co s tim. Rozdrapala bych si to nejradeji do krve. Muzete mi nekdo prosim poradit co s tim? Uz jsem opravdu zoufala. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí