3letý syn začal chodit do školky a je jak vyměněný :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.11.15 06:59
@Anonymní píše:
Všem moc děkuju za reakce,
nevím jak to vyřešíme, ale nechci ho nechat takto trpět :nevim:
Ráda bych zůstala doma, ale asi nepatříme mezi ty šťastné, kteří by to finančně zvládli. Máme hypotéku a i když by se dalo na jistých věcech ušetřit, nenahradilo by nám to ani moji mateřskou, natož tak součastnou výplatu.

Co paní na hlídání nebo školka s menším kolektivem? A chlapečka zvykat na to, že máma někdy prostě není.
 Inko2

• Citovat
  • Upravit
brko
9.11.15 07:02

Ahoj, zakladatelko. V tomto případě bych se bála o dítě. Jestli je v takovém stresu, že zvrací, že je agresivní… prostě bych ho do té školky přestala dávat. Rodiče většinou tvrdí, že to nejde, že by jim vypadl příjem, bez kterého se neobejdou. Ale v životě přicházejí ruzné situace, takže si zkus představit, že tě z práce vyhodí (což ti nepřeji, ani to nepřivolávám),nebo že ji ani nemáš.. zkus se se zaměstnavatelem domluvit na nepl. volnu, na dovolené, vem si očr… abys o tu práci nepřiška. Zkrouhněte doma výdaje. A mužeš syna učit na školku postupně… u nás jde třeba to, že rodič muže s dítětem ve školce být a pak se postupně krátí čas, po ketrou tam rodič pobývá. Jasně že tam rodiš není 8 hod, ale třeba 2_3 hodiny to lze. U vás ta možnost není, že bys chodila do práce později? Držím palce nejen tobě, ale i chlapečkovi.

• Citovat
  • Upravit
212
9.11.15 07:02

Moje dcera byla jako tvůj syn, uplna kopie, a to samé dela ted taky :pocitac: než jdem do školky tak ji boli bříško, ve školce brečí, že chce za maminkou :nevim: je mi ji lito a zároveň me mrzí jjejí chování. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
9.11.15 07:30

@Sandra-emimi Co to znamená, že tě mrzí její chování 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
9.11.15 08:02

Podle mně nevadí, že je ve školce, ale že Tě vidí tak málo - vlastně jen chvilku ráno a večer a o víkendu. Kdyby šlo být doma dřív (i namísto táty), tak by to hodně pomohlo. Pokud ne, tak prostě hodně obímat, říkat, jak ho miluješ a celé víkendy věnovat jemu - všchno vaření, uklízení a nevím co udělat v týdnu po večerech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.11.15 08:25

@jenny.fields ze triska deti, nechce se dělit, nechce je nikam pustit :mrgreen: teda pokud ji zrovna ty deti nesednou. Dřív byla mirumilovna, ochotna, nebyla lakoma. A co Chodi do skolky, tak ji nepoznavam.
Ale ve školce je hodna, jen ráno brečí.
Do školky musí, nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10007
9.11.15 16:14

Zakladatelko, je mi to celé moc líto. Vypěstovaný krásný vztah s chlapečkem a dobrou výchovu vám takhle rozhodí zdánlivě neřešitelná věc. Hodně už tu bylo řečeno - napsáno. Opravdu zkuste s manželem zvážit všechny možnosti, jak malému umožnit být ještě doma s maminkou. Píšeš, že manžel chlapečka vyzvedává v poledne. Nemohl by si tatínek přibrat více práce nebo třeba najít brigádu, aby jsi mohla s malým zůstat doma? Naprosto chápu důležitost financí, ale zdravý psychický vývoj vašeho syna je určitě ještě důležitější. Nechci tě stresovat ještě víc, sama vím, jaké to bylo u mých synů a právě proto ti takto radím. Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
9.11.15 17:15

@Sandra-emimi Pokud nejsi samoživitelka, tak větu „Do školky musí, nedá se nic dělat“ nějak nemůžu pochopit. To i za cenu, že by se dítě dlouhodobě trápilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
9.11.15 18:25

@sloninka musí, do prace chodit musím stejne jako přitel. Příjem mit musíme, to mám svému diteti dat misto jídla lizat omítku? Zvykne si, chce to čas, i sama doktorka s učitelkou to říkají. A nechodí do školky každý den, Chodi 3 dny v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
9.11.15 18:30

@Sandra-emimi Jiste, ze si zvykne. Ono mu nakonec nic jineho nezbyde :nevim: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
9.11.15 19:02
@Sandra-emimi píše:
@sloninka musí, do prace chodit musím stejne jako přitel. Příjem mit musíme, to mám svému diteti dat misto jídla lizat omítku? Zvykne si, chce to čas, i sama doktorka s učitelkou to říkají. A nechodí do školky každý den, Chodi 3 dny v týdnu.

Pro mě je to nepochopitelné. Tak holt bychom setsakra šetřili. Omítku lízat nemusí, ale dá se na spoustě věcí ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.15 22:14

@sloninka Jednoduše se to řekne, hůř udělá. Vzhledem k tomu, že teď budu dost konkrétní a jedná se o finance, nastavím anonym. Řešila jsem před lety podobnou situaci, muž plat cca 14 tis, nájem v obecním bytě 9,5 tis, od pracáku bych nedostala asi nic, protože bych ze zaměstnání odešla já a navíc chvilku po skončení rodičáku. Přídavky se počítají z předchozího roku, vždy jsme limity přesáhly o pár stovek, takže jsme nic nedostali. Myslíš, že by bylo reálné vyžít v čtyřčlenné rodině se zbytkem peněz, 4,5tis? Starší tou dobou chodil také do školky. Už ten poslední rok na rodičáku jsme vyžili vždycky tak tak a to jsem byla zvyklá šetřit. Opravdu jsem do práce musela i přes to, že mladší na školku přesně ve 3 letech prostě zralý nebyl.

• Citovat
  • Upravit
16986
10.11.15 00:14
@Anonymní píše:
@sloninka Jednoduše se to řekne, hůř udělá. Vzhledem k tomu, že teď budu dost konkrétní a jedná se o finance, nastavím anonym. Řešila jsem před lety podobnou situaci, muž plat cca 14 tis, nájem v obecním bytě 9,5 tis, od pracáku bych nedostala asi nic, protože bych ze zaměstnání odešla já a navíc chvilku po skončení rodičáku. Přídavky se počítají z předchozího roku, vždy jsme limity přesáhly o pár stovek, takže jsme nic nedostali. Myslíš, že by bylo reálné vyžít v čtyřčlenné rodině se zbytkem peněz, 4,5tis? Starší tou dobou chodil také do školky. Už ten poslední rok na rodičáku jsme vyžili vždycky tak tak a to jsem byla zvyklá šetřit. Opravdu jsem do práce musela i přes to, že mladší na školku přesně ve 3 letech prostě zralý nebyl.

kdo nezazil, nepochopi :hug:

@sloninka rada si ale necham poradit, na cem se jeste da usetrit, treba mam jeste nejakou rezrvu. Nic ve zlem, budu vdecna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
10.11.15 13:44
@sloninka píše:
Pro mě je to nepochopitelné. Tak holt bychom setsakra šetřili. Omítku lízat nemusí, ale dá se na spoustě věcí ušetřit.

To by me zajímalo jak a na cem, když šetříme i tak :mrgreen: tyhle chytre řeči Miluju, dřív se tohle Neresilo, prostě do školky se musí, ať muzu prispet doma nějakou korunou a měli se o něco lépe. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
10.11.15 13:52

@Sandra-emimi Tak to je tvuj pristup, ja klidne budu doma rok zadarmo a dam holku do skolky az o rok pozdeji, dle mych zkusenosti ctyrletaci zvladaji skolku mnohem lip. Ano, muzeme si to dovolit, ale taky nam to nespadlo do klina samo od sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí