Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ameriellle píše:
ty bláho, chudák zakladatelka…přesně toto potřebovala slyšet...i tu tvoji předešlou poznámku o tom, že je nevychovaný. Ty asi nebudeš normální…
ale reálně, to co psala dotyčná, zakladatelce a jejímu synovi hrozí
takže se má dělat, že je to ok a raději mlčet? ![]()
Jako že není normální říct někomu svůj názor, podložený zkušenostmi, ale přijít do cizího bytu a komentovat nahlas uklizenost, to už normální je? ![]()
@miskuet píše:
@KeckaJ Na takové soudy a komplet rozbor osobnksti zakladatelky mas vazne malo informaci. Muzes tady z ni delat uplne jineho cloveka, nez jaky je, uvedomujes si to? A pak se kvuli tomu zacne stacet cela diskuze. Proste na zaklade normalne psanych prispevku nejde udelat takovy rozbor, jaky tu podavas.
Jestli myslíš černobílé vidění světa, tak to z těch příspěvků práce čtu.
YouTube je celý špatně. Ale Netflix, to je pohoda jahoda.
Stavebnice na zemi je bordel, a bílá podlaha je ok. Teď je teprv uklizeno. A navíc má potřebu to říkat i svému okolí, kdy je a kdy není bordel. Zakladatelka píše, že je bordelář, ale její kluk to evidentně vydrží. Takže to s tím bordelem asi není tak žhavé. A i malý provozní nepořádek už je bordel. Něco na co by normální člověk ani nepoukázal, jako na nepořádek. Třeba hrníček od kafe na lince.
Sprostě se nemluví, vůbec nikdy. To přece nejde takhle říct, sprostě občas někdo mluví a občas i z dobrého důvodu. Prostě mu to striktně zakázala. Přitom by to spíš chtělo vysvětlení, že je to třeba ošklivé slovo, ale občas jsou dospělí hodně naštvaní a to slovo použijí aby si ulevili. A že by byla ráda, kdyby on to nedělal.
Totéž vidím u toho známého, co jsem ho zmínila o něco dřív. On to dovedl do extrému. Omezuje mu to vlastní život. A to do velké míry.
Zakladatelka říká, že syn je roztomilý a jeho chování se jí vlastně líbí. Přitom si neuvědomuje, kam to může dojít. Prostě tohle chápe jako správně a když dítě není gentleman tak už je to špatně.
Prostě můj pocit z toho, co tady píše. Toť vše. Nedělám ji diagnózu, píšu, že se tak vyjadřuje.
@topazio píše:
Brzo přijdeš o kamarádky. Tvoje dítě začne ostatním lézt na nervy. A to i v kolektivu. Začni s tím něco dělat.
Připomínáš mi jednu bývalou kolegyni. Ta mi taky o mém nestandardním synovi řekla že ho moc rozmazluju a měla bych být na něj přísnější. Asi že by sem tam zařvat a jednu klukovi fláknout hodně vyřešilo.
@Keyllah píše:
ale reálně, to co psala dotyčná, zakladatelce a jejímu synovi hrozítakže se má dělat, že je to ok a raději mlčet?
Jako že není normální říct někomu svůj názor, podložený zkušenostmi, ale přijít do cizího bytu a komentovat nahlas uklizenost, to už normální je?
Já si za svým názorem stojím. Rovnat hračky v cizím bytě by neměl. Nejsou jeho. Zakladatelka se jen usmívá a opravdu její syn není roztomilý. Zatím je ve školce a ve škole opravdu narazí. Jeho chování mu nikdo tolerovat nebude. A až učitelka pustí YouTube, tak z toho bude na větvi. Svět se netočí jen kolem něj.
Příspěvek upraven 26.04.23 v 09:45
@Bubla Bůčková píše:To já bych zase nevydržela ani den .
A já třeba radši desetkrát radši takového i dospělého chlapa, než bordelarenaučit takt, ale na to je ještě malý. Pomocí může částečně psycholog, ale těžko ho vyléčí.
@Anonymní píše:
To si právě uvědomuji. Roztomilé nám to přišlo když byl menší, teď už bude školák a mám z toho obavy. Že s ním žádná ženská nevydrží taky říkám pořad, ale opravdu to nemá jednoduché řešení.
Nehledě na problémy v práci
Zakladatelka je málo důrazná. Ve škole opravdu nikdo jeho chování tolerovat nebude. Setká se s jinými dětmi a brzo jim poleze na nervy.
@KeckaJ píše:Odsouzeni k samotě ,protože tohle nikdo nedá
Znám jednoho dospělého. Podle vyprávění byl takový jako dítě. Měl rád pořádek, sourozenci z něj rostli. Zas ale nemuseli uklízet.Dnes už se sebou aktivně pracuje, ale i přes to nedokáže přijít na návštěvu k někomu, kdo má třeba zvíře. Protože by si (byť teoreticky) mohl sednout na chlup.
Partnerku nemá, každá podle něj dělá moc velký bordel. Jemu je nejlíp, když uklízí.
@Anonymní píše:
Nevím co přijde příště a ty ber prosím v úvahu, že nějakým navážením se do mě nebo do mého syna nepomáháš ani neulehčuješ. Já chtěla konstruktivní diskuzi, nepotřebuju agresivní rady.
Zkus ještě jiného odborníka…normální to není, ještě ta neschopnost se vcítit…to na nějaký syndrom vypadá
@topazio píše:
Ale máš ho hlídat. Nemůže automaticky uklízet hračky, které si děti položí na koberec. V cizím bytě si nemůže dělat co chce.
Prosím tě, mě syn v obchodě chodil vracet věci na svá místa, třeba když našel jogurt pohozený v sušenkách, šel ho vrátit do regálů k ostatním, protože v sušenkách neměl co dělat.
Asi jsem ho měla izolovat od ostatních. Bože ![]()
@Anonymní píše:
U vás ve škole učitelka pouští You Tube? U nás ne. Pokud by pouštěla, nelíbilo by se mi to taky.
Nepočítám, když pustí písničky o hudebce, nebo najde třeba Fíka, když o něm čtou. To je v pohodě, ale kdyby pustila volně You Tube, tak bych se šla hodně brzo ptát.
U nás učitelka pouštěla o přestávce dětem pohádky. Taky jsem si byla stěžovat, že se mi to nelíbí. Už to nedělá.
Proč se to nedělá?
Já se omlouvám, ale vážně už na některé komentáře nemám energii ani chuť odpovídat. Ano, syn je nestandardní a nenecháme to být, ale některé uživatelky zde mají taky vyjadřování, které slušnému chování není podobné. Synovi je čerstvých 6, máme prostor jeho chování řešit, ale zde jsou dospělé osoby, které neumí jednat s dospělými a takt mají horší než to dítě.
@Anna766 píše:
Připomínáš mi jednu bývalou kolegyni. Ta mi taky o mém nestandardním synovi řekla že ho moc rozmazluju a měla bych být na něj přísnější.Asi že by sem tam zařvat a jednu klukovi fláknout hodně vyřešilo.
a to ti přijde podobné jako „vysvětlit synovi, že by neměl komentovat bordel v cizím bytě? "
promiň, ale "vynadání“ dospělým za nepořádek od 6letého dítka, kdy se nad tím dospělí usmívají, jak je to roztomilé, mi úplně vhodné nepřipadá ![]()
@Anonymní píše:
Já se omlouvám, ale vážně už na některé komentáře nemám energii ani chuť odpovídat. Ano, syn je nestandardní a nenecháme to být, ale některé uživatelky zde mají taky vyjadřování, které slušnému chování není podobné. Synovi je čerstvých 6, máme prostor jeho chování řešit, ale zde jsou dospělé osoby, které neumí jednat s dospělými a takt mají horší než to dítě.
Psycholog nic nezkazí.
@Keyllah píše:
a to ti přijde podobné jako „vysvětlit synovi, že by neměl komentovat bordel v cizím bytě? "promiň, ale "vynadání“ dospělým za nepořádek od 6letého dítka, kdy se nad tím dospělí usmívají, jak je to roztomilé, mi úplně vhodné nepřipadá
Reaguji na chytristiky topazio. Hotová hned se vším. Za monitorem je každý superpsycholog. A ano, její příspěvky jsou silné přehnané a agresivní.
Zakladatelka chce situaci řešit, asi proto založila diskuzi.
Jestli máš pocit že takové narážky od první strany zakladatelce pomůže, tak já si to nemyslím.
@Keyllah píše:
ale reálně, to co psala dotyčná, zakladatelce a jejímu synovi hrozítakže se má dělat, že je to ok a raději mlčet?
Jako že není normální říct někomu svůj názor, podložený zkušenostmi, ale přijít do cizího bytu a komentovat nahlas uklizenost, to už normální je?
Je velký rozdíl mezi mlčet a mezi „říct diplomaticky svůj názor“. To, jak to Topazio podala bylo prostě hnusný. Kluk může mít OCD nebo být taková mini verze Sheldona (Asperger). Ale nebo taky může být jen přehnaně pořádný. To nevíme. Každopádně útočit na zakladatelku nikomu nepomůže.