Syn má dva roky a osm měsíců a neustále pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
2.3.16 13:50

@lupilka.cz kdyby se malý vztekal tak jsem ráda můžu říct, ale tady tohle Vo předvádí se nedá vydržet hrajeme si najednou přestavěna začne řvát. Papa najednou přestane a opět řev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
2.3.16 13:52

@nestastna1 Já myslela, jak dlouho trvá ten celodenní pláč, úzkostné chování a tak… Ohledně spaní, můj podobně starý taky nechce chodit psát, kdybych netrvala, že v té posteli prostě zůstane, tak by dobrovolně spát nešel. Pokud ho donutím ležet, tak třeba za 10 - 15 min. usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.3.16 13:53

@Ali-Ali situace je taková že už přes rok s tatínkem nežijeme, ale takhle se syn chová poslední týden dva týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
2.3.16 14:03

@nestastna1 Tohle může mít spoustu důvodů od zcela banálních až po hodně závažné. Já bych situaci nepodceňovala a vzala dítě k odborníkovi (dětský psycholog a neurolog). Tohle chování může hodně souviset i se situací v rodině - narážím na Tvůj rozchod s otcem dítěte - pokud u vás např. po nějakou dobu nebylo klidné prostředí (hádky, napětí, frustrace nebo dokonce psychické či fyzické násilí), může to být reakce na tuto situaci. Psychické problémy u dítěte se mohou projevit až po nějaké době, takže ten rok, o kterém píšeš, nehraje roli. Možná by to vysvětlovalo i to mluvení apod. Ale jestliže neznáme všechny důležité aspekty, těžko hodnotit.
Důležité ale je, abys to nenechala být a vyhledala odborníka. Pokud se jedná o krátkodobý problém - např. dítě je plačtivé v řádu dnů, tak se může jednat o nějaký skrytý zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
2.3.16 14:06

@verusak.berusak malý leží b posteli klidně hodinu i dvě hodiny ale neusne… Ten pláč a podobně trvá dva týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
2.3.16 14:22

@nestastna1 já si spíš myslím ho něco bolí, když ti leží v klidu u pohádky a najednou se rozpláče a nedokáže usnout, tak ho něco bolí a trápí ho to. U naší holčiny se z toho po několika dnech vyklubali jednou rotaviry, podruhé zánět močáku. Taky nemluví, ale přesně tyhle projevy mě s ní dotlačili k dr. Vždycky se to zjistilo a vyléčilo až po návštěvě doktora se vzorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.3.16 14:25

@nestastna1 školka…chodí nebo ne? Mám takové 2 kluky a holku ve třídě. Všichni lehce přes 3 roky. Buď vydávají jen citoslovce a zvuky (pazvuky) nebo jedno, dvě slovíčka…+ jeden taky ukazuje. Ten ukazující a ta holčička nastoupili až teď v lednu…takže pokrok zatím velmi malý. Ale ten první kluk chodí rok a MLUVÍ…zpívá…není to 100%, některá slova komolí…ale na to, že vydával jen zvuky, jinak nic je to bomba! Děti nefungují na ukázání…pokud se dítě chce s nimi domluvit, hrát…dřív nebo později se začne snažit. U tebe ten důvod snažení nemá, proč taky, když máma nakonec vyměkne a věc podá. A logicky, protože ty se s ním chceš dorozumět, děti nebudou chtít…pokud on sám nezačne, ony se na něj „vyprdnou“ :mrgreen: a proto se bude muset začít snažit…ty se na něj nevyprdneš, snažíš se…ale snažíš se TY, on NE…ve školce se to OBRÁTÍ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.3.16 14:33
@nestastna1 píše:
@Ali-Ali situace je taková že už přes rok s tatínkem nežijeme, ale takhle se syn chová poslední týden dva týdny

ja bych ho jako prvni krok vzala k detske - at ho celkove prohlidne - brisko, usi, pusa, krk. Muze to byt takova „ptakovina“ jako afty v puse nekde mimo bezny pohled nebo ty zuby. ale taky to muze byt neco uplne jineho nebo to muze byt psychicke.
ale vyloucit nejaky bezne fyzicky neduh je nejjednodussi, tim zacni.
jinak zkus vysledovat (klidne si to zapisuj, za 3 dny clovek ztrati prehled), kdy zacina brecet, jak dlouho, jak casto, co tomu predchazelo.
muze se neceho bat. nas maly kolikrat utece od sledovani detskych pisnicek - na 100% tam neni nic desiveho, ale ho presto ho sem tam neco vyleka. nebo je frustrovany z nemoznosti lip komunikovat, muze ti treba chtit neco rict a nevi jak, tak zpusti rev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
2.3.16 14:40

Jo to mi rikala fura lidi. vydrz on se rozmluvi.ted je mu osm a je to tezkej autista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.3.16 15:04

@Tarjei Tak TADY musely být asi i jiné příznaky…zvlášť pokud je těžký autista. Takže nestraš zakladatelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
2.3.16 15:22

@SIMONA1234 jenze toho si clovek nevsimne kdyz jde o jeho dite. Ma pocit ze problem je jen ta rec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
2.3.16 15:23

@SIMONA1234 neni lepsi vystrasit ji aby to resila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
2.3.16 15:24

Autikovi jsme rikali knize ignor. Vypadalo to ze nas ignoruje. houby. on nas nepotreboval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
2.3.16 15:31

@Tarjei Jasně…může tam být vývojová dysfázie, nechuť, lenost, fyzická anomálie, psychika nebo i něco jiného. Nejčastěji je to ta vývojovka v oblasti řeči a děti to dohoní. Strach chápu…určitě je dobře to řešit a nemyslet si, že je všechno ok. K autismu si myslím, že by už něco naznačovalo. Rituály, řazení…
Edit: mám svůj den… :mrgreen: :roll:

Příspěvek upraven 02.03.16 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
2.3.16 15:36

@SIMONA1234 jo dysfatika mam nejmladsi dite to taky nadela paseku.
Zakladatelka nenpsala jak je na tom dite socialne..toje dost zasadni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí