Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Šáruší píše:
ano, psychologicky to rozebrat, omluvit se mu, že ona si začala, že ví, že násilí plodí násilí a že neměla. pak ho obejmout, říct mu, že mu také odpouští a že ho nade vše miluje a že se bude více snažit ho chápat a půjde mu jako rodič příkladem a bude tolerantnější k jeho hnusným náladám, protože chápe, že on to má těžké.
Tak to samozrejme, ze ne..Nic takoveho ani netrvdim..
Ale mlácení se nerovná vychova..Nic min, nic vic..
A syn se zakladatelce omluvil, uznal chybu…
@ka2ka píše:
To vypadá na meh
Meh z budoucnosti? ![]()
@Božislava píše:
Zeptej se jí. Teda zakladatelky.
Já se radši zeptám admina, ono to bude asi hodnověrnější ![]()
@_.Emilyyy píše:
Tata mel rozhodne nastoupit a srovnat ho do late..Ale nemel by ho mlátit..
Proboha, vychovávala jste někdy kluka? I v přírodě potřebují mladí samci „dostat po držce“ od dospělých samců, jinak by vyvraždili mláďata a sami sebe. To je proste zákon společnosti, bouři se v nich estosteron a je třeba je utnout včas. A když se to nedaří jinak, tak musí nastoupit tělesná síla.
@kvaček píše:
@pohledzdruhestrany, ale pokud to dítě je normlně inteligetní a má určitý vztah k rodičům- kladný, tak myslím, že prostě říct, klukovi, že to přehnal, že si myslela, že je pomalu dospělý atd. by mělo trochu zabrat, pokud je trochu vychovaný..
Jako neni to 5 leté dítě, co mu maminky vysvětluje dokola xxx ž, e nesmí přes cestu a ono to nechápe, myslím, že v tolika letech dítě moc dobře ví co udělalalo…
Já sipamatuju, už ve 12 letech, kdy jsem,,, jenom"" na mámu začala řvát, něco, a máma je dost vleký oraz, měla jsem výchovu docela, že jsem poslouchala, tak tehdy, se mlčky otočila a řekla mi, když takto chceš, aby jsme spolu mluvily, tak to mě mrzí a odešla, tak jsem sakra věděšla, že je něco zle..
Pokud si tam budou dávám s promituním jeden druhému po hubě.. tak to bude dokola..Příspěvek upraven 19.08.19 v 21:01
Souhlasim!
![]()
@MP Krista píše:
Proboha, vychovávala jste někdy kluka? I v přírodě potřebují mladí samci „dostat po držce“ od dospělých samců, jinak by vyvraždili mláďata a sami sebe. To je proste zákon společnosti, bouři se v nich estosteron a je třeba je utnout včas. A když se to nedaří jinak, tak musí nastoupit tělesná síla.
Kluka jsem nikdy nevychovavala..
Ale zakladatelka mu dala zahlavec, syn jí dal facku.., podle vas ho jeste mela zmlatit..
Myslis si, ze tenhle nekonečný kruh je dobre řešení? Jako vazne?
@_.Emilyyy píše:
Tata mel rozhodne nastoupit a srovnat ho do late..Ale nemel by ho mlátit..
tak mi to prosím popiš, jak by ho bez fyzického donucení měl srovnat do latě? jak by to přesně udělal, alespoň nástin…
i v trestním právu platí jedna z důležitých zásad, že účinný trest je jen takový trest, který přijde rychle
zrovna dneska jdu s dcerama, začly se hádat, pak strkat a ta starší ve vzteku strčila do tý malý, že z chodníku musela udělat dva kroky do silnice, kdyby jelo auto, tak jí zajede
myslíš, že má smysl třináctiletý pubertální blbce vysvětlovat, že mohla svojí sestru zabít, to musí chápat bez jakéhokoliv vysvětlování, takže dostala rovnou tři záhlavce před ulicí plnou lidí a doufám, že příště jí to sepne jako reflex rovnou z míchy, když to nemá v mozku, co by se mohlo stát, když se neovládne a aspoň nepodívá dozadu, jestli nejede auto
@_.Emilyyy píše:
Tak to samozrejme, ze ne..Nic takoveho ani netrvdim..
Ale mlácení se nerovná vychova..Nic min, nic vic..
A syn se zakladatelce omluvil, uznal chybu…
po hodině? Jako vrazí mámě do obličeje a stačí omluva a uznat chybu? To si jako děláš srandu? Ani omylem, přišly by takový tresty, že by se chlapeček rozcapenej nestačil divit. Tohle tedy omluva po hodně rozhodně nevyřeší a je nedostatečná. Srovnat omluvou by pěstní souboj mohl s kámošem, nikoliv s mámou. A naposledy, nebudu se konkrétně s tebou pouštět do diskuze o tom, jestli je pohlavek, cože není mlácení ani omylem, výchova nebo není. Nehodlám diskuzi opět stočit k tobě.
Příspěvek upraven 19.08.19 v 21:10
Kruh ne. Tady už nejde o výchovu. Tady jde skutečně o potrestáni. A to musí být včasné a citelné. Nehledě na to, ze já bych i od svého muže očekávala, ze se mě fyzicky zastane. Kdyby mi dal facku cizi chlap, taky čekám, ze mu ji můj muž vrátí. Až bude fackovat svou partnerku, bude se na to tchyně s tchánem koukat a vysvětlovat mu, ze se to nedělá? Tady už je na výchovu pozdě, teď už je třeba rozsvítit mu v zatmělé palici.
Příspěvek upraven 19.08.19 v 21:11
@_.Emilyyy píše:
Takze syn dal matce facku..A ona by ho za to mela zase zmlatit?
A co takhle vubec nemlatit, slo by to?
Konflikt se neresi mlácením a rodic by mel jit příkladem..
Jo, měla ho za tu facku ještě pochválit ne?
![]()
@pohledzdruhestrany píše:
tak mi to prosím popiš, jak by ho bez fyzického donucení měl srovnat do latě? jak by to přesně udělal, alespoň nástin…i v trestním právu platí jedna z důležitých zásad, že účinný trest je jen takový trest, který přijde rychle
zrovna dneska jdu s dcerama, začly se hádat, pak strkat a ta starší ve vzteku strčila do tý malý, že z chodníku musela udělat dva kroky do silnice, kdyby jelo auto, tak jí zajede
myslíš, že má smysl třináctiletý pubertální blbce vysvětlovat, že mohla svojí sestru zabít, to musí chápat bez jakéhokoliv vysvětlování, takže dostala rovnou tři záhlavce před ulicí plnou lidí a doufám, že příště jí to sepne jako reflex rovnou z míchy, když to nemá v mozku, co by se mohlo stát, když se neovládne a aspoň nepodívá dozadu, jestli nejede auto
Ty jo nebojíš se, že ti to vrátí až budeš starej a nemohoucí? Třeba když ti to nebude myslet tak ti pak třeba jako slabém dědkovi flákne
.
Na tom, že jsi mu dala záhlavec není rozhodně nic špatnýho, špatný je, že si dovolil na tebe vztáhnout ruku. Zjevně těch záhlavců dostal málo.
Tak aby jí v sebeobraně těch ran nevrátil taky víc
.
@Šáruší píše:
po hodině? Jako vrazí mámě do obličeje a stačí omluva a uznat chybu? To si jako děláš srandu? Ani omylem, přišly by takový tresty, že by se chlapeček rozcapenej nestačil divit. Tohle tedy omluva po hodně rozhodně nevyřeší a je nedostatečná. Srovnat omluvou by pěstní souboj mohl s kámošem, nikoliv s rodinou. A naposledy, nebudu se konkrétně s tebou pouštět do diskuze o tom, jestli je pohlavek, cože není mlácení ani omylem, výchova nebo není. Nehodlám diskuzi opět stočit k tobě.
Tahle diskuze ani nema se mnou nic spolecneho
, tak to ani nehrozi
.
A v zakladatelcine situaci je to proste, tal ze agrese vyvolava agresi..
Ja ani neznam zadne pubertální dite, které by si dovolilo uhodit rodice..Podle me toho syna neco trapi..
A nemusis na me nazpátek reagovat, neni to tva povinnost
.
Za mých mladých let bylo tabu vztáhnout ruku na rodiče a dodnes si pamatuji na matčinu výstrahu, že to udělám jenom jednou, a víckrát už ne, i kdyby mě měla ruce v spánku useknout a doživotně mě krmit sama! Tvrdé, brutální a surové, ale nikdy jsem si nebyl jistý, jestli by to byla schopná provést a nikdy jsem si netroufl na nic takového ani pomyslet, ne to ještě zkoušet! ![]()
@Anonymní píše:
Ty jo nebojíš se, že ti to vrátí až budeš starej a nemohoucí? Třeba když ti to nebude myslet tak ti pak třeba jako slabém dědkovi flákne.
myslím, že mě bude milovat a ctít, protože i přes pubertální šílenost má svojí sestru ráda a ví, že to dělám jen proto, že mám o ně strach
tak mi to prosím popiš, jak by ho bez fyzického donucení měl srovnat do latě? jak by to přesně udělal, alespoň nástin…i v trestním právu platí jedna z důležitých zásad, že účinný trest je jen takový trest, který přijde rychle
Zas 13-letá má už snad dost rozumu, že jí stačí rázně seřvat, nebo důrazně vysvětlit ne? Nebo myslíš, že tvoje děcka jsou tak pitomá, že ani v tomhle věku se to neobejde bez toho aby jí musel fláknout? Myslíš, že je hloupá a neumí se poučit?
Já svým dětem, své výchově a svým schopnostem důvěřuj přece jen víc a zatím jsme se obešli bez jediné facky nebo dání na zadek. Doufám, že to vydrží, mám jen o rok mladšího syna než je ta tvoje ![]()