Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32491
16.6.20 09:28
@terien píše: … Manžel to řeší po svém, nemusí s úsměvem kývat na každou číčovinu, kterou si dětičky vymyslí.

Asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.6.20 09:29
@BaMaK píše:
Ne, neprijde. A to sama žiju mnoho let s 1 partnerem bez svatby. Prostě jí nepotřebujeme. Šílené mi přijdou story typu mám dítě s chlapem, co mě mlátí a teď jsem těhotná s milencem, který mě kvůli tomu opustil…jaký je rozdíl, když budou spolu žít u rodičů jak oni navrhuji, nebo budou žít spolu u rodičů a jmenovat se stejně? :think:

Obojí je šílené, v 18 s nedodělanou školou a holým zadkem. Navíc s hlavní motivací sexem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
16.6.20 09:31

Já bych nadšená teda také nebyla, ale je plnoletý a nenadělá že nic, když s ním není řeč. Možná ho odradí ta příprava… Není to hned a pokud on není věřící…
Ale docela mě zaráží, jaký pohled na věřící tady převažuje a vidět, že o tom většina lidí neví nic. Proč si všichni myslí, že věřící mají sex jen za účelem plození děti a ještě nekvalitní? Vy jim u toho svitite? :mrgreen: Znám spoustu věřících páru, kteří mají nádherné láskyplné vztahy s hromadou sexu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.6.20 09:35

@andelka83 drahý bejvalý spadá pod evangelíky. upřímně, já proti náboženství nic nemám, ale ani se v něm nijak neorientuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
16.6.20 09:39

Ale ta holčina ještě plnoletá není ne? nabídla bych jim že teda ano, at se vezmou s tím že jak někdo psal jeho budete živit do maturity s podmínkou že každé volno a víkendy si najde brigádu, at mají pak z čeho žít. Další podmínku bych dal svatbu na úřadě, pokud ho miluje tak na to přistoupí, po maturitě at se starají sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.6.20 09:42
@andelka83 píše:
Obojí je šílené, v 18 s nedodělanou školou a holým zadkem. Navíc s hlavní motivací sexem.

Příslibem sexu. Ona je tak zblblá, že se z ní nestane kdovíjaká dračice s nasazením snubáku. A on s minimem zkušeností :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.6.20 09:42

@Hořec tak samozřejmě, pokud nebude mít status studenta, tak bude potřeba, aby se nějak živil. když už kvůli ničemu jinému, tak kvůli zdravotnímu pojištění. na druhou stranu pokud chce rok „počkat“ na přítelkyni (pokud jsem tedy z věty o „zůstání doma“ správně pochopila, že ta je na střední je rok níž a na VŠ chtějí jít společně???), tak mu stačí chodit na pomaturitní jazykovku a status studenta si zachová a výuky je tam časově míň, než na střední škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
16.6.20 09:54

Já asi půjdu proti proudu, ale pokud na tom syn trvá, ať si to zařídí, i kdyby si měl princeznu vzít někde na úřadě. Vysvětlila bych mu svůj postoj, že ode mě peníze na svatbu nedostane a že očekávám, že oba půjdou do práce a budou se sami živit, tj manželé opravdu nebudou u nás v dětském pokoji. A buď jim to vyjde a budou šťastní, tj ok, nebo syn bude do roka a do dne rozvedený zpátky doma, až mu spadnou růžové brýle, a začne dohánět školu atd. Osobně si myslím, že spíš to druhé.

• Citovat
  • Upravit
6363
16.6.20 09:59

@sagina, jo to je taky řešení. Ale kdo mu bude financovat stravu, byt, oblečení, studium.
S mladým mlátí hormony a ženit se kvůli zásunu… :nevim: Pak opravdu může argumentovat, že antikoncepci ne a už mají zaděláno… Nebo prohlásí, že děti zatím nechce a sex až bude chtít děti. Teď neberu sex jen za účelem plození jako dogma u věřících. Spíš by si měli takové věci vyříkat, ale protože jsou mladí… Hlavně s mladým mlátí hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
16.6.20 10:02

@terien
Holka si může o svém těle rozhodnout sama. On ji nemá co nutit. Nechce dá, tak nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.6.20 10:10
@Nattx píše:
@terien
Holka si může o svém těle rozhodnout sama. On ji nemá co nutit. Nechce dá, tak nedá.

Však jí nikdo nenutí jestli umíš číst, chce si jí dokonce vzít. Můj syn kdyby přitáhl holku, se kterou chodí 2 roky a po té době dostal facku, protože jí chce vidět nahou, tak bych mu radila, ať utíká, co mu nohy stačí. Ta dívka má evidentně zásadní problém se svou sexualitou. I věřící lidé mohou mít sex bez svatby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
16.6.20 10:13

@terien
Ale to já chápu. Ale prostě bych mu neřekla, že je chyba na její straně. Není. Ona si může třeba abstinovat do konce života. Že on si ji chce vzít, aby s ní mohl pýýchat je jeho věc, je snad svéprávný. :nevim: požehnala bych jim, řekla, že dostanou svatební dar, nějaké drobné love do začátku a tím moje starání se končí.

Příspěvek upraven 16.06.20 v 10:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.6.20 10:14

@Hořec tak samozřejmě, že s ním mlátí hormony, o tom žádná. že bych z téhle situace nebyla nadšená, to taky přiznávám. na druhou stranu se zdá, že zázemí mají u nevěsty, takže zakladatelka mu může vyhrožovat a malovat černou budoucnost, jak jen chce, ale vcelku to nikam nemusí vést. chlapec je na statku vítanou pracovní silou (když budu chtít být cynická a pominu jeho Velkou Lásku a že by tam měl být vítaný i jako manžel jejich dcery) a na výživné má nárok od rodičů, dokud studuje a není schopen se sám živit, což i s tou jazykovkou studuje a denně dochází do školy, zvlášť pokud by třeba u případného soudu o výživné tvrdil, že se přitom intenzivně připravuje na přijímačky na medicínu :nevim: jako být jeho matkou, byla by to pro mne situace na mrtvici, ale na druhou stranu, spíš než mu vyhrožovat bych se ho snažila podporovat alespoň přiměřeným výživným. protože bych sama měla zájem na tom, aby dostudoval a aby se ode mne neodvrátil. protože z toho popisu mi nepřijde, že by byl v situaci „zůstat u maminky“ X „samostatně ve svém bytě živit rodinu“ a tedy snáze vydíratelný. zdá se mi, že reálná je u něj třetí možnost - přiženit se do rodiny, která mu základní zázemí poskytne u sebe doma, pokud tam přiloží ruku ke společnému dílu :nevim: jako zase není to žádný kriminálník, který vykrádá byty, olupuje stařenky nebo před školou prodává drogy nezletilým. on se chce „jenom“ (z mého pohledu matky) předčasně oženit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.6.20 10:20
@sagina píše:
@andelka83 drahý bejvalý spadá pod evangelíky. upřímně, já proti náboženství nic nemám, ale ani se v něm nijak neorientuji.

Tak u nich to asi jde, za nějakých podmínek. U ŘKC ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.6.20 10:22

@cverunka to je takový všeobecný pohled z vnějšku. Chápu to. Taky jsem neměla jasné představy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová