Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BaMaK píše:
Jsou spolu 2 roky… Proč hned hlavní motivace sex? Co takhle že by se měli fakt rádi? To se raději mají rozejít? Nebo ji má kluk povést? Asi těžko po 18 letem klukovi může někdo chtít takto šílený celibat. Nebo se s ním ta holka má vyspat i proti své víře a výchově? Tak jaké je to „správné“ řešení??? Vždyť k tomu mohou přistoupit zodpovědně, chránit se a mít dítě až po dostudovani. Proč by měli rodiče bez řečí „živit“ dítě na škole, ale v momentě kdy se ožení, tak je to vyloučené?
Protože ti mladí chtějí udělat rozhodnutí jako dospělí, ale chovají se jako děti. Nemají koule přiznat, že spolu chodí 2 roky před jejími rodiči, ale mají koule předstoupit před faráře, boha a i ty rodiče a vzít se? součástí církevní svatby bývá bohoslužba, kde se zmiňuje i cti otce svého a matku svou. jak oni ctí rodiče nevěsty tím, že jim lžou? Navíc oni se nedávno rozešli, protože nebyl sex. a dali se zas dohromady když vymysleli, jak by sex mít mohli - vezmou se.
@Anonymní píše:
Jasně řekl, že jí chtěl sundat tričko a dostal facku, to je normální, po dvou letech. Tohle já udělat chlapovi, tak si asi poklepe na čelo, vezme si věci a ahoj. Vydržel to dva roky, miluje jí, proč ona nemůže udělat ustupek a když teda ne přímo sex, alespoň nějakou alternativu, na kterou by se vzájemně domluvili. Tohle ja jim radit nebudu, to je jejich věc, ale slečna je za mě sobec. Slušná, hodná je, ale tohle se nedělá. Jestli chce držet úplný celibát, měla si najít kluka mezi svými, ne našeho kluka, který ví o náboženství prd, do teď ho to nezajímalo, ale má pomotanou hlavu. Nikdy s ním nebyly problémy, já ho i trochu chápu je zamilovanej, chápu i jí, asi to nemá lehké, ale i když budu za sobce, bláho kluka je mi přesnější, je to moje dítě.
To děvče není sobec v tomto smyslu. Jen kluk je neznalý a neví, co to náboženství jo. Dá se říct že je v tomto ohledu nevychovany. Jak malej spratek dupe nozickou. V životě taky vždycky nedostane to, co si zamane.
Já bych se klonila k apelu, že jestli to takto chce, ať to řeší jako chlap a nespoléhá se na její rodinu a nelže. Ale samotnou svatbu bych nevymlouvala a vnitřně bych se neděsila.
S tím, že pokud to vezme jako zodpovědný člověk, usmíří se s bratry, tak mu rádi pomůžete. Pokud bude tlak, že takto ne, on prostě jen zdrhne k jejím rodičům a pak by mohl být opravdu průšvih.
Zakladatelko, já bych prvně zkusila zajet za jejich farářem. Pokud bude trošku normální, tak mu vysvětlit situaci. Oni chtějí postavit společný svazek na „špatných“ základech. Slečna to může myslet dobře, protože v tom byla vychovávaná a nezná nic jiného. Ale oni prostě vidí sex, lžou a zapírají. To nejsou správné hodnoty. Toto by měl farář pochopit. Podle toho jak by se na to tvářil on, tak bych ho požádala, aby s Tebou zašel za jeho rodinou. Ale na férovku bych to synovi řekla, že se snažíš najít řešení a proto se obracíš na faráře. Určitě bych také navrhla ty zásnuby a opravdu si s nimi sednout a vyjasnit si jak se budou chtít živit, kde bydlet, děti, víra apod. Sepsat na papír a psát k tomu finance, ať vidí, co to všechno stojí. A klidně s tím farářem za zády.
Sama bych byla hotová, kdyby s tímto za mnou přišel syn. Drž se ![]()
@Anonymní píše:
Jasně řekl, že jí chtěl sundat tričko a dostal facku, to je normální, po dvou letech. Tohle já udělat chlapovi, tak si asi poklepe na čelo, vezme si věci a ahoj. Vydržel to dva roky, miluje jí, proč ona nemůže udělat ustupek a když teda ne přímo sex, alespoň nějakou alternativu, na kterou by se vzájemně domluvili. Tohle ja jim radit nebudu, to je jejich věc, ale slečna je za mě sobec. Slušná, hodná je, ale tohle se nedělá. Jestli chce držet úplný celibát, měla si najít kluka mezi svými, ne našeho kluka, který ví o náboženství prd, do teď ho to nezajímalo, ale má pomotanou hlavu. Nikdy s ním nebyly problémy, já ho i trochu chápu je zamilovanej, chápu i jí, asi to nemá lehké, ale i když budu za sobce, bláho kluka je mi přesnější, je to moje dítě.
Já být Tebou, tak jsem hrdá na to, že můj syn chce udělat tak velké životní rozhodnutí. Jestli je to po zralé úvaze, to ukáže čas.
Slečna je podle Tebe sobec, no… já na to mám jiný názor.
@BaMaK píše:
Jsou spolu 2 roky… Proč hned hlavní motivace sex? Co takhle že by se měli fakt rádi? To se raději mají rozejít? Nebo ji má kluk povést? Asi těžko po 18 letem klukovi může někdo chtít takto šílený celibat. Nebo se s ním ta holka má vyspat i proti své víře a výchově? Tak jaké je to „správné“ řešení??? Vždyť k tomu mohou přistoupit zodpovědně, chránit se a mít dítě až po dostudovani. Proč by měli rodiče bez řečí „živit“ dítě na škole, ale v momentě kdy se ožení, tak je to vyloučené?
Tak z toho co je psáno vyplývá, že hlavní motivací je možnost mít konečně sex. To si nevymýšlím, to tady padlo poměrně jasně.
Ano, živit dítě dospělé rodiče musí, dokud studuje, ať je svobodné či v manželství. Ale to nic nemění na tom, že tohle je prostě šílenost. Tato konkrétní situace.
@Anonymní píše:
Jasně řekl, že jí chtěl sundat tričko a dostal facku, to je normální, po dvou letech. Tohle já udělat chlapovi, tak si asi poklepe na čelo, vezme si věci a ahoj. Vydržel to dva roky, miluje jí, proč ona nemůže udělat ustupek a když teda ne přímo sex, alespoň nějakou alternativu, na kterou by se vzájemně domluvili. Tohle ja jim radit nebudu, to je jejich věc, ale slečna je za mě sobec. Slušná, hodná je, ale tohle se nedělá. Jestli chce držet úplný celibát, měla si najít kluka mezi svými,**ne našeho kluka, který ví o náboženství prd,****** do teď ho to nezajímalo, ale má pomotanou hlavu. Nikdy s ním nebyly problémy, já ho i trochu chápu je zamilovanej, chápu i jí, asi to nemá lehké, ale i když budu za sobce, bláho kluka je mi přesnější, je to moje dítě.
takže vyzvídáš jaký to má s holkou v posteli a pak píšeš že jim radit nebudeš? a že ví o náboženství prd je váše chyba měli jste ho vzdělat i v tom co je náboženství
@Anonymní píše:
Tak toto je sila. Takze slecna je sobec, pretoze sa nenecha znasilnit a ked chlap skusil prekrocit hranice o ktorych musel velmi dobre vediet tak dostal facku? ![]()
@andelka83 píše:
Tak z toho co je psáno vyplývá, že hlavní motivací je možnost mít konečně sex. To si nevymýšlím, to tady padlo poměrně jasně.
Ano, živit dítě dospělé rodiče musí, dokud studuje, ať je svobodné či v manželství. Ale to nic nemění na tom, že tohle je prostě šílenost. Tato konkrétní situace.
Někdo tu kopíroval že zákona, že když jsou manželé, tak vyzyvovaci povinnost rodičů zaniká. A vzniká vyživovací povinnost manželů ![]()
Takže jak?
@BaMaK píše:
Proč kvůli sexu? Jsou spolu 2 roky, ne 2 měsíce. To se mladí lidé nemůžou mít rádi? Neumí být zodpovědní a poslat s dětmi až budou zajištění?
Však to i zakladatelka psala, že kluk chtěl něco víc a nepochodil. Prý až po svatbě. Tak chce svatbu. Navíc se během karantény rozešli. Mně to příjde jako kvůli sexu. Což je blbost. Navíc se jen vídávají jen přes týden. Nebyli spolu nikde na víkend, prázdninách apod. Nejspíš spolu nestrávili víc než pár hodin, což se mi zdá hodně málo. Vím, že to tak dřív bylo. Ale osobně se mi zdá, že je to hrozně málo pro společný život. Kluk není ani věřící, takže ani víra je nespojuje. Je možné, že je to truc kluka. Je nespokejný doma a myslí si, že jinde to bude lepší.
Ježišmarja, kluk se pokusí po dvou letech holce sundat triko a už se tady z něj dělá násilník, no to snad neni pravda už. Mam dost.
![]()
@Anonymní píše:
Nechceme si vzít na triko, že jsme souhlasili s tím, že si celkem reálně může zničit život. A ne jen on, ale i případná budoucí vnoučata. Co když ho to přestane bavit, což je dost reálné, jde mu jen o to mít sex, není věřící, vůbec neví, plácá jen co slyší od slečny. Bude třeba už otec, rozvede se, bude platit alimenty, utečou mu nejhezčí roky, naše vnoučata budou bez otce a mohla bych pokračovat. Ne tohle podporovat nemůžu. Z žádnému dětí do života nekecáme, ani do výchovy vnoučat, vždy jsme nechali vše na nich, ale toto nemůžu s čistým svědomím, je to moje dítě a jestli si zničí život, nezabráním tomu, ale ne s mým svědomím. Jsme už prarodiče a vnoučata milujeme, nedovedu si představit, že by něco takového museli prožívat. Oni se k sobě nrhodo6, nedopadne to dobře a když odhlednu od syna, který si za to bude moci sám, co ty chudáci děti, kteří si to nevyberou?
A řekl tohle přítelkyni že mu jde jen o sex? nebo si to myslíte vy? Jasně že to je jiný život celkově. Pochybuji že by chtěla svatbu když by věděla že si jí bere jen kvůli sexu
Pokud je věřící a i její rodina tak v tom vyrůstá. To není že by něco nechtěla nebo ano. jmu to asi řekla hned takže i on měl na výběr
Jedině to nějak probrat s její rodinou. jak to vidíte Vy a jak oni. Rozhodně tam neříkej že kdyby ho milovala tak mu dá
Zvláštní že na začátku Tě slečna přišla milá a fajn a synáčkovi nedá a už se tě zhnusila
. Copak by jsi říkala kdyby jí synáček zbouchnul? taky by za to mohla ona že se nechránila. Chudák syn nevěděl jak vznikají děti ![]()
Zakladatelko, chápu že je to pro vás s manželem šok. Ale tím že budete na syna naštvání a vymlouvat mu to, tím docílíte akorát toho, že se stejně ožení a nebude s vámi mluvit. Nezakazuje jim to. Jak si sama psala, brali jste se s manželem taky v 18. Dejte jim sebe jako příklad, měli jste bydlení, práci. Promluvte si s nima, v klidu! Takže pokud se cítí dost dospělí na manželství, tak ať se k tomu dospěle postaví. Řekněte jim, že jim pomůžete, ale nastavte pravidla: dodělaj střední, najdou si brigádu a svoje bydlení (pomohla bych jim najít podnájem, garsonku nebo 1+1), zároveň bych jim nějakou tou tisícovkou měsíčně pomohla (nejlépe jako půjčku, kterou jednou splatí) a to samé rodiče té slečny (to co dávají za intr můžou dát i do nájmu bytu nebo tak něco) ale trvala bych na tom aby měli i tu brigádu, a ať řeknou rodičům „nevěsty“ pravdu a nelžou. Třeba se opravdu milují a vydrží jim to, ostatně vám s manželem to taky vydrželo. Když to nevyjde tak aspoň se bude mít syn kam vrátit a nebude rozhádanej s celou rodinou.
@Jdani píše:
Zakladatelko, chápu že je to pro vás s manželem šok. Ale tím že budete na syna naštvání a vymlouvat mu to, tím docílíte akorát toho, že se stejně ožení a nebude s vámi mluvit. Nezakazuje jim to. Jak si sama psala, brali jste se s manželem taky v 18. Dejte jim sebe jako příklad, měli jste bydlení, práci. Promluvte si s nima, v klidu! Takže pokud se cítí dost dospělí na manželství, tak ať se k tomu dospěle postaví. Řekněte jim, že jim pomůžete, ale nastavte pravidla: dodělaj střední, najdou si brigádu a svoje bydlení (pomohla bych jim najít podnájem, garsonku nebo 1+1), zároveň bych jim nějakou tou tisícovkou měsíčně pomohla (nejlépe jako půjčku, kterou jednou splatí) a to samé rodiče té slečny (to co dávají za intr můžou dát i do nájmu bytu nebo tak něco) ale trvala bych na tom aby měli i tu brigádu, a ať řeknou rodičům „nevěsty“ pravdu a nelžou. Třeba se opravdu milují a vydrží jim to, ostatně vám s manželem to taky vydrželo. Když to nevyjde tak aspoň se bude mít syn kam vrátit a nebude rozhádanej s celou rodinou.
oni nejsou naštva na syna ale na slečnu že mu nerostáhla nohy a chce svatbu ![]()
Ona mu to ale očividně vysvětlila a svůj postoj popsala. V jejím případě to normální je a on s tím byl srozuměn. Sobec protože nechce přejít své vnitřní mantinely? On do toho šel s tím, že to takto je. A jen on ví nejlépe jestli ji fakt miluje (což naznačují ty dva měsíce jako tělo bez duše) nebo mu jde jen o ten sex.
(Pro rejpaly, provozuji aktivní sex od puberty, mám věřící rodinu, sama to nijak neprožívám.)