Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, a jaký mají tedy mladí plán? Oba končí třetí ročník střední školy? co je jejich představa značka ideál? Hádám, že sex chtějí co nejdřív, ideálně včera. takže svatbu chtějí stihnout o prázdninách? jak si svatbu představují? V kostele? kdo je bude oddávat, jaká má církev pravidla pro sňatky? Kdo celou tu legraci zaplatí? O jakou se vůbec jedná církev? Jak si představují život po svatbě? ona na intru, on u vás doma a manželský sex budou provozovat o víkendech na statku rodičů nevěsty? Přestala bych se synem pro teď bojovat, ona ta svatba nebude hned zítra, máte čas. A nebrala bych odpověď nevím, to se uvidí. Rozhodl se k dospělému kroku, tak ať tedy předkládá své dospělácké představy.
Ženy klid…já před zakladatelkou smekám. A i neodsuzuju jejího muže..vemte si, že má dva syny..svoji chloubu, svoji krev..jeden mu řekne, že je gay ( nic proti!), druhý se chce ženit v 18 ti kvůli sexu..to je dost i na chlapa.
Zakladatelko, kéž by bylo víc maminek jako jsi ty
já tě chápu…já jsem si teda taky vzala svého prvního partnera, ale po 8 letech chození a z toho 4 roky společného žití! Dřív byla jiná doba, ale dnes mi nepřijde úplně normální si někoho brát v 18 kvůli sexu
bohužel mám takový pocit, že s tím nic moc neuděláte, kluk je zamilovanej a stejně si udělá co chce. I kdyby to nevyšlo a oni se stejně vzali, tak hlavně ať si dávají pak pozor a chrání se!
@MyJoy píše:
A bylo by po svatbe raz dva…
To si piš… Mám skoro totožný příběh v okolí, on věřící, ona ne, všechno ale vypadalo ok, než během příprav na svatbu proběhl coming out jejího bratra a nastal neskutečný sajgon… Nikdy v životě jsem neslyšela někoho tak sprostě ječet, jako toho bohabojného muže
Bohužel ten příběh skončil tragicky, neuskutečněná svatba byla jen to nejmenší.
V případě zakladatelky bych rozhodně nesouhlasila s tím, že budu orientaci syna zatajovat. Samozřejmě jim to nemusí zrovna servírovat na zlatém podnosu hned mezi dveřma, ale prostě když na to přijde nějakým způsobem řeč, nebudu mlžit a lhát už vůbec ne ![]()
@drewlet píše:
Zaplatit synovi prázdniny v cizině, pozná nové prostředí, nové lidi a možná i novou holku.
No čtu tady tu už hodnou chvíli a kromě dobrého řešení zakladatelky (před jejímž klidným přístupem a snahou o řešení tedy smekám), aby spolu mladí bydleli u nich bez svatby a prostě to zkusili být spolu více, tak se mi toto líbí. Buď bych mu zaplatila pobyt v cizině, ať už třeba nějaká pomoc v jiném státu z hlediska medicíny s ohledem na možné budoucí studium, nebo třeba existují filmové školy pro mladé v různých státech, popřípadě jazykový pobyt, nebo jen brigáda jako třeba sběr nějakého ovoce. Otázkou pak je jak je to letos v době koronaviru. Ale myslím, že by se určitě něco našlo.
A přesně tak, třeba pozná novou holku, však jich po světě běhá mraky a v kolem té 18 ctky jsou to mnohdy krásné slečny, a mnohé i díky tomu, že nejsou ovlivněny vírou, tak myslím, že na sundané tričko dojde mnohem dříve než za dva roky. Samozřejmě není vinou té holky, že dala synovi facku, když s jeho bližším kontaktem nesouhlasí, ale teda upřímně jemu utíkají ta nejlepší léta mládí, vedle někoho, kdo mu po dvou letech nedovolí ani sundat tričko. S tou po svatbě zažije sex leda na misionáře a potmě. Člověk by měl v jeho věku poznávat blíže jak sám sebe, tak i jiné lidi jak po stránce lidské, tak i sexuální, i se třeba několikrát spálit, aby už do nějakého delšího vztahu vstoupil zocelený a otrkaný a nebyl jen pometlem pro holku, co má úsudek zatemnělý vírou. Očividně jste jako ateisté s manželem vcelku tolerantní k dětem, pokud dodržují nějaká nastavená pravidla, takže bych mu asi dovolila nějaké akce s přáteli atd. a doufala, že tam pozná nějakou fajn slečnu s kterou bude mít šanci taky něco zažít a užít si jako zdravý mladý muž. A pro ty co se tu naváží do zakladatelky, že syna nepoučili o víře, no upřímně sama vím leda to, že nějaká náboženství existují, o některých nějaký základ, ale rozhodně nehodlám svým dětem předávat tyto znalosti a doufám, že z nich budou lidé, kteří věří hlavně v sami sebe a svoje schopnosti a ne tomu, co jim kdo kde nakecá, např. v kostele.
@Mondu
S tou veřící holkou se dva roky vodil za ručičku. Mohla mu o všem povědět a zasvětit ho. Nebyl by jak nepopsaný list s naivním pohledem na život. Že si svatbou snad vynutí konečně ten sex.
Hele zakladatelko, a co kdyz se ti mladi opravdu jen miluji, a hledaji zpusob, jak skrze jeji viru byt spolu? Co kdyz hlavnim zajmem neni sex, ale laska?
@Euforia ale ano, rozesla, kdyz by nevidela zpusob, jak byt spolu. Naopak mi to cele dava velmi smysl. Byt zakladatelkou, s omluvou prijedu k druhe rodine, a pokusim se je aspon trochu poznat.
@Mondu píše:
No čtu tady tu už hodnou chvíli a kromě dobrého řešení zakladatelky (před jejímž klidným přístupem a snahou o řešení tedy smekám), aby spolu mladí bydleli u nich bez svatby a prostě to zkusili být spolu více, tak se mi toto líbí. Buď bych mu zaplatila pobyt v cizině, ať už třeba nějaká pomoc v jiném státu z hlediska medicíny s ohledem na možné budoucí studium, nebo třeba existují filmové školy pro mladé v různých státech, popřípadě jazykový pobyt, nebo jen brigáda jako třeba sběr nějakého ovoce. Otázkou pak je jak je to letos v době koronaviru. Ale myslím, že by se určitě něco našlo.
A přesně tak, třeba pozná novou holku, však jich po světě běhá mraky a v kolem té 18 ctky jsou to mnohdy krásné slečny, a mnohé i díky tomu, že nejsou ovlivněny vírou, tak myslím, že na sundané tričko dojde mnohem dříve než za dva roky. Samozřejmě není vinou té holky, že dala synovi facku, když s jeho bližším kontaktem nesouhlasí, ale teda upřímně jemu utíkají ta nejlepší léta mládí, vedle někoho, kdo mu po dvou letech nedovolí ani sundat tričko. S tou po svatbě zažije sex leda na misionáře a potmě. Člověk by měl v jeho věku poznávat blíže jak sám sebe, tak i jiné lidi jak po stránce lidské, tak i sexuální, i se třeba několikrát spálit, aby už do nějakého delšího vztahu vstoupil zocelený a otrkaný a nebyl jen pometlem pro holku, co má úsudek zatemnělý vírou. Očividně jste jako ateisté s manželem vcelku tolerantní k dětem, pokud dodržují nějaká nastavená pravidla, takže bych mu asi dovolila nějaké akce s přáteli atd. a doufala, že tam pozná nějakou fajn slečnu s kterou bude mít šanci taky něco zažít a užít si jako zdravý mladý muž. A pro ty co se tu naváží do zakladatelky, že syna nepoučili o víře, no upřímně sama vím leda to, že nějaká náboženství existují, o některých nějaký základ, ale rozhodně nehodlám svým dětem předávat tyto znalosti a doufám, že z nich budou lidé, kteří věří hlavně v sami sebe a svoje schopnosti a ne tomu, co jim kdo kde nakecá, např. v kostele.
Na akce samozřejmě chodit může a to už delší dobu, od začátku střední školy, on je jinak bezproblémový, ale on už má na léto plán, bude u nich a na noc bude jezdit přespávat patnáct kilometrů k jejich rodině, protože spolu nesmí být do svatby prý v noci pod jednou střechou
. Právě je problém, že ono by stačilo vyjít do parku, už by měl těch slečen celý tucet, oni na něj letí, jak vosa na bonbon. A to od dětství. Je blonďák s modrýma očima, sportovní postava, má dobré vystupování, ale je introvert a vždy byl k jeho nelibosti středem pozornosti, přitom jako jediný z dětí o to vůbec nestál. Už tak ve čtrnácti letech se schovával před holkama doma a říkal, mamí, ty holky jsou jak naše Bela, když hárá. Bela je náš pes a občas nám zdrhla za psem, když měla své dny. Už je po kastraci, ale tím chci říct, že jemu to bylo nepříjemné. A právě si myslím, že právě proto ho tolik učarovala tato plachá dívka, která jak ji znám se ho určitě nesnažila lovit, dala mu prostor a on se mohl konečně projevit jako ten lovec. Je to pochopitelné, celkem to i chápu, ale nesouhlasím teď se svatbou. Rozeštvávat je nechceme, kdyby jsme to chtěli udělat, vyklopíme orientaci bratra, nenabízíme jí bydlení u nás. Jenže ona to bydlení asi nemůže přijmout. Nám není ta holka jedno, je nám jí i líto, ona za to nemůže, zlá není, ale na prvním místě je pro nás dobro našich dětí, to přiznám bez mučení a přijde mi to naprosto přirozené.
@sahrazad1 píše:
Hele zakladatelko, a co kdyz se ti mladi opravdu jen miluji, a hledaji zpusob, jak skrze jeji viru byt spolu? Co kdyz hlavnim zajmem neni sex, ale laska?
Pak by mohli vydržet ještě rok, osobně si to neumím představit, ale když už vydrželi dva?
Zakladatelko, proč pořád tak zdůrazňuješ, že je zdravej? Zdravej nezdravej, on nemá na její tělo žádné právo, i kdyby spolu chodili deset let. Ne je prostě ne, ať už je dotyčná opilá, má minisukni, předtím tvrdila že jo ale pak si to rozmyslela, je to manželská, přítelkyně… Ne je ne.
Situace je to blbá, ale jí je mi líto víc než jeho. Ona mu nedala, on chtěl, tak se ji, chudáček, pokusil násilím svléknout (na její NE zřejmě nebral ohled, že) a skončilo to fackou. A ona je teď ta špatná, jo?
Kdyby podržela, byl by klid. To je ale fakt strašný. Jestli je, chudák zdravej, tak nešťastnej s tou lítou děvou, ať si najde jinou.
@moof píše:
Zakladatelko, a jaký mají tedy mladí plán? Oba končí třetí ročník střední školy? co je jejich představa značka ideál? Hádám, že sex chtějí co nejdřív, ideálně včera. takže svatbu chtějí stihnout o prázdninách? jak si svatbu představují? V kostele? kdo je bude oddávat, jaká má církev pravidla pro sňatky? Kdo celou tu legraci zaplatí? O jakou se vůbec jedná církev? Jak si představují život po svatbě? ona na intru, on u vás doma a manželský sex budou provozovat o víkendech na statku rodičů nevěsty? Přestala bych se synem pro teď bojovat, ona ta svatba nebude hned zítra, máte čas. A nebrala bych odpověď nevím, to se uvidí. Rozhodl se k dospělému kroku, tak ať tedy předkládá své dospělácké představy.
Maji plán, nejlépe, že se začne hned vše zařizovat, s pomocí její rodiny a my se nemáme starat, když je nechceme jako manžele doma. Prý půjdou k nim, to se ale bojím skrze školu, ano gymply jsou vdzde6, ale, aby tam šel. Za prvé nebude chtít do jiné školy a ta druhé si bude hrát na haura a makat, aby se zavděčil. On umí za práci vzít. Zkoušeli jsme několikrát mluvit v klidu a oběma, ale slečna kouká, jak kdyby neuměla do pěti napočítat a frajer si hraje na tiskového mluvčího a je chytrý jak rádio. Přitom vím, že velká většina není z jeho hlavy, on si to neumí představit. Je to církev bratrská.
A bylo by po svatbe raz dva…