Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po 2 letech o sexualni obtezovani neslo. Holka dela, co se ji hodí. Taji, ze se vidaji 2 roky a ze budouci svagr je gay. To jsou pro jeji rodice dulezite informace a jakp matka bych je netajila. Je dospely a kdyz si holt neda rict, vyslat na leto na ten statek, at rodinu pozna a at vi, jak to tam chodi. Pokud nevystrizlivi, zacit teda zasnubami a do roka svatba.
Zakladatelko, chapu te, zkusila jsi domluvy a po dobrem a nic. Uvidis, co s nim udela pracovni leto, treba se poznaji aspon pri praci. Dost by me znerviznovalo, ze nechteji rict nic o zpusobu antikomcepce, dokud medostuduji aspon tu stredni. Ptala jsi se dost narovinu?
@Flyingfrog píše:
@tulipán Církev bratrská. Je to zvýrazněné kousek nad tvým příspěvkem.Zakladatelko. Pevné nervy. Čím víc to čtu, tím víc chápu, jaký máte strach.
A vlastně díky za tuhle diskuzi. Až mrňata povyrostou, popovídám si s nimi o náboženstvích a sektách.
omyl
Příspěvek upraven 17.06.20 v 11:45
@K. Rocánková píše:
Po 2 letech o sexualni obtezovani neslo. Holka dela, co se ji hodí. Taji, ze se vidaji 2 roky a ze budouci svagr je gay. To jsou pro jeji rodice dulezite informace a jakp matka bych je netajila. Je dospely a kdyz si holt neda rict, vyslat na leto na ten statek, at rodinu pozna a at vi, jak to tam chodi. Pokud nevystrizlivi, zacit teda zasnubami a do roka svatba.
Zakladatelko, chapu te, zkusila jsi domluvy a po dobrem a nic. Uvidis, co s nim udela pracovni leto, treba se poznaji aspon pri praci. Dost by me znerviznovalo, ze nechteji rict nic o zpusobu antikomcepce, dokud medostuduji aspon tu stredni. Ptala jsi se dost narovinu?
Asi jo, svoje si řekli. Ať to kluk jde zkusit, třeba mu to otevře oči. Nic jiného se stejně dělat nedá. Svatbu bych " nezakázala", ale oddalovala, co to půjde.
Ja radu nemam, chci jenom napsat, ze me to uplne boli. Bagristovi bude 18 na podzim, citim s tebou.
@Anonymní píše:
Já nevidím jako sexuální obtěžování, že jí chtěl sundat triko, po dvou letech vztahu. Ano má právo se ohradit, vynadat mu, ale ne z toho dělat takovou kovbojku, že se mi kluk skoro zhroutí.
jak - není sexuální obtěžování? pokud on v sexu překročil domluvené hranice, tak je. ani manžel po dvaceti manželství si nemůže dovolit sápat se po manželce přes její jasné „Ne.“
ano, facka není nejlepší řešení. ale svékat někoho přes jeho odpor taky ne. že je tvůj kluk nervově labilní a zhroutí se po odmítnutí sexu, o kterém předem věděl, že nebude - no, za to ona nemůže. on má na výběr - respektovat její pravidla, nebo si najít jinou. zatím z tvého psaní mám pocit, že s těmi pravidly máš problém spíš ty, než on. a taky to vypadá, že kvůli tomu, že chlapce nerespektuješ jako dospělého jedince, ho pomalu ztrácíte. je to škoda, protože tím se podle mého názoru zvyšuje riziko, že tím spíš se bude snažit zapadnout do rodiny přítelkyně, když jeho vlastní rodina ho v podstatě odehnala kvůli volbě partnerky.
@robínek sekta to opravdu neni, jen jsou dost staromodni, nepripousteji zadne „novinky“ (typicky lesbicky, gayove). Opravdu by je meli lepe poznat…
Zakladatelko co syn o její víře vlastně ví? Zná její pravidla?
@Netopirek podle mě nic..a i kdyby…vidí jen jedno..
V 18 ti, pokud není k tomu vedený, nemůže zaslepený pochopit, jak mu to změní život.
Dotaz…jak je to s případným rozvodem? Komu by teoreticky třeba připadly děti? Popravdě, jen jsem koukla na net na,,jejich,, pravidla.
Ale net je net..život je věc druhá.
Oba jsou jak z jiného světa pro toho druhého. Svatbou nebo pouhým soužitím v pokojíčku rodičů se ty rozdíly nesmažou. On měl dávno potkat jinou holku a ona má v nedělní škole hledat sobě rovného.
Popravdě, klidně mě tu sežerte
, ale jako rodič bych udělala cokoli, abych to minimálně oddálila, než si o celé církvi, rodině atd něco zjistím. Než kluk sám vůbec zjistí..
Prostě cokoli..brigádu v zahraničí..cokoli.
Jasný, pokud si postaví hlavu..je asi jen možnost to přijmout a doufat. A čekat s otevřenou náručí…no..pěkné nervy pro rodiče.
Může to dopadnout dobře.
Ale za mě NE.
No jo, syn se chce oženit a maminka to nemůže rozdychat. Kolik je tu takových příběhů z pohledu snachy?
Ráda - spolehni se na to, že tvůj syn je dospělý, má vhlave mozek a ví co chce. Pokud mu budeš zakazovat, jen o něj přijdeš. Církev Českobratrská není žádná sekta, jsou to úplně normální lidé, věřící v Boha.
@Russet přesně..
Nemůžu natvrdo napsat, co si myslím…ne takto na webech.
Holka můze být hodná, proč ne..ale bude JINÁ..její život je jiný.
A kluk nikdy nic nepozná..jo, kdyby ji poznal za pár let a už měl cosi odžito, chápal jejich víru..proč ne. Ikdyž i s tím bych měla problém. Rodiny by měly fungovat. Tady už teď je,,nenávist,,.
@inkakřivák já třeba netvrdím, že jsou sekta. To vůbec. Ale někdo tu psal, že pro ně je,,cizí,, homosexualita atd..
Proč nesmí její rodiče vědět, že se znají 2 roky? Proč besmí vědět, že švagr je gay? Jak se k tomu postaví? Přijmou ten fakt nebo ho donutí se s bratrem nestykat? Nevím…ale o mě tu nejde. Jde o to, aby tk věděl ten kluk…
@Liška2014 píše:
@Russet přesně..Nemůžu natvrdo napsat, co si myslím…ne takto na webech.
Holka můze být hodná, proč ne..ale bude JINÁ..její život je jiný.
A kluk nikdy nic nepozná..jo, kdyby ji poznal za pár let a už měl cosi odžito, chápal jejich víru..proč ne. Ikdyž i s tím bych měla problém. Rodiny by měly fungovat. Tady už teď je,,nenávist,,.
Tady je asi viditelný problém ta víra, ale kluk si mohl najít slečnu, která by nevyhovovala v rodině stejně. To je prostě úděl rodičů. Vyrovnat se s tím, že jejich dítě dospělo a musí se naučit rozhodovat sám za sebe a dělat i ty chyby. Dokud studuje a musím ho živit, bych mu žadné bydleníčko se slečnou nezařizovala. Ať se vídají, poznávají, něco zažijí. Svatbu, pokud k nějaké dojde, bych chtěla minimálně až po maturitě, studium by mělo by mít přednost. Kdyby mě obešli a nějak se zařídili, nemohli by ode mě čekat, že se budu rozplývat nadšením. Musela bych se s tím prostě smířit.
Já vůbec nechápu to Vaše setkání s jejími rodiči? Co jste tím jako vyřešili? Nevidím nejmenší důvod proč k nim takto přistupovat. Navíc to vypadá ze ani oni nemají všechny informace. To neumíte věci resit s chladnou hlavou? Já bych za nimi zajela, pokud se manžel neumí chovat a resit věci v klidu jela bych sama s tím, ze s nimi chci mluvit, ze vás ta situace jako rodiče trápí a chcete ji resit. V ničem bych jim nelhala, nějaké zatajovani informaci ohledně toho ze se vydají dva roky atd… to by mě mohlo…
jinak pokud vis co je to za církev, tak stačila asi 1min na google… https://portal.cb.cz/…-s-nevericim