Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.6.20 10:29
@robínek píše:
Ono je to právě trochu nevýhoda, že kluk vidí, jak jeho rodiče i sourozenci mají trvalé a stabilní vztahy od útlého mládí. To je sice obdivuhodné, ale běžné to není. Kluk si prostě mohl udělat názor, že i jemu ten vztah musí vyjít.

To je pravda, ale nikdo z nich se do svatby nehnal ještě během studia, i když mají stabilní vztahy od svých nácti ;) Mně přijde, že zakladatelka by s ní žádný zásadní problém neměla, kdyby se bezhlavě nehnali do svatby, kdyby přišli za rok po škole, viděla by to třeba už jinak, já ji chápu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15814
17.6.20 10:35
@Anonymní píše:
Pořád nechápu, proč to tady někdo vytahuje, zakladatelce bylo stejně, ALE měla po škole, ALE měla odpracováno, ALE už s nastávajícím bydlela, ALE šli do vlastního, takže věk je možná stejný, ale situace úplně odlišná :nevim:

ALE to přece psala sama zakladatelka, že kluk s tím argumentoval, takže to v dané situaci relevantní je. navíc všechno je jen otázka pohledu. ano, zakladatelka měla po škole, ale zato byla těhotná. než se církevní svatba vyřídí, tak dost možná už po škole bude mít i její syn a i kdyby byla dřív, tak než po ní stihnou počít a porodit dítě, už dávno budou odmaturovaní ;) v osmnácti toho moc odpracováno rozhodně neměla a s nastávajícím taky bydlela jenom chvilečku. navíc se zakladatelka vdávala kvůli dítěti, což mi přijde asi tak nastejno jako vdávat se kvůli sexu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.6.20 10:35
@Anonymní píše:
To je pravda, ale nikdo z nich se do svatby nehnal ještě během studia, i když mají stabilní vztahy od svých nácti ;) Mně přijde, že zakladatelka by s ní žádný zásadní problém neměla, kdyby se bezhlavě nehnali do svatby, kdyby přišli za rok po škole, viděla by to třeba už jinak, já ji chápu :kytka:

Však jo, já jen chtěla říct, že krom toho, že je kluk zblbý ze zamilovanosti, tak má pocit, že vztahy od 18 prostě vyjít musí, takže s tím na tuty počítá. Studium, zajištění, otázku víry… to už může vnímat jen jako detaily, které se nějak utřepou. Což je samozřejmě nesmysl, ale on nemá tu zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.6.20 10:37
@sagina píše:
ALE to přece psala sama zakladatelka, že kluk s tím argumentoval, takže to v dané situaci relevantní je. navíc všechno je jen otázka pohledu. ano, zakladatelka měla po škole, ale zato byla těhotná. než se církevní svatba vyřídí, tak dost možná už po škole bude mít i její syn a i kdyby byla dřív, tak než po ní stihnou počít a porodit dítě, už dávno budou odmaturovaní ;) v osmnácti toho moc odpracováno rozhodně neměla a s nastávajícím taky bydlela jenom chvilečku. navíc se zakladatelka vdávala kvůli dítěti, což mi přijde asi tak nastejno jako vdávat se kvůli sexu :nevim:

To bych fakt neporovnávala. Taky to bylo v jiné době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 10:43
@sagina píše:
ALE to přece psala sama zakladatelka, že kluk s tím argumentoval, takže to v dané situaci relevantní je. navíc všechno je jen otázka pohledu. ano, zakladatelka měla po škole, ale zato byla těhotná. než se církevní svatba vyřídí, tak dost možná už po škole bude mít i její syn a i kdyby byla dřív, tak než po ní stihnou počít a porodit dítě, už dávno budou odmaturovaní ;) v osmnácti toho moc odpracováno rozhodně neměla a s nastávajícím taky bydlela jenom chvilečku. navíc se zakladatelka vdávala kvůli dítěti, což mi přijde asi tak nastejno jako vdávat se kvůli sexu :nevim:

To není otázka pohledu, fakta jsou jasný. Nevím, jaký je ročník, ale psala, že nechodila do devítky, takže v 18 letech mohla mít klidně odpracovaný celý rok jako moje mamka i tchyně a to je sakra rozdíl svatba ve třeťáku na SŠ versus svatba po škole s odmakaným rokem, i když se vdávala těhotná, ale s nastávajícím aspoň něco odžila ve společný domácnosti. Teď v podstatě nabízí to samý i synovi, že mohou žít u nich, aby to teda bylo stejný, jenže to nejde, tady kompromis najít nelze :nevim: Navíc byla jiná doba, jestli ještě za totality, tak nemožnost cestování a veškeré seberalizace, dnes je to úplně jinde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.20 10:48
@robínek píše:
Však jo, já jen chtěla říct, že krom toho, že je kluk zblbý ze zamilovanosti, tak má pocit, že vztahy od 18 prostě vyjít musí, takže s tím na tuty počítá. Studium, zajištění, otázku víry… to už může vnímat jen jako detaily, které se nějak utřepou. Což je samozřejmě nesmysl, ale on nemá tu zkušenost.

To máš pravdu, že on to taky bere, že to vyšlo v rodině vlastně všem, tak proč by to on měl mít jinak :think: Mně se nejvíc líbí možnost, aby se sešli s jejíma rodičema, jak to vidí oni, kdy je pro ně reálná svatba, jestli taky chtějí, aby nejdříve dcerka dostudovala a pak by se vidělo, mezitím může chodit na tu přípravu ke svatbě, když by to vydržel další rok, tak by mě asi přesvědčil, že to myslí opravdu vážně :think: Myslím, že zakladatelka má strach, že se o prázdninách vezmou, ale s její vírou to reálně nevidím.

• Citovat
  • Upravit
19874
17.6.20 10:49
@Anonymní píše:
To není otázka pohledu, fakta jsou jasný. Nevím, jaký je ročník, ale psala, že nechodila do devítky, takže v 18 letech mohla mít klidně odpracovaný celý rok jako moje mamka i tchyně a to je sakra rozdíl svatba ve třeťáku na SŠ versus svatba po škole s odmakaným rokem, i když se vdávala těhotná, ale s nastávajícím aspoň něco odžila ve společný domácnosti. Teď v podstatě nabízí to samý i synovi, že mohou žít u nich, aby to teda bylo stejný, jenže to nejde, tady kompromis najít nelze :nevim: Navíc byla jiná doba, jestli ještě za totality, tak nemožnost cestování a veškeré seberalizace, dnes je to úplně jinde.

Přesně. Moje sestra se vdávala v roce 1989, bylo jí 21 a podle mě hlavní důvod ke svatbě byl ten, že většina jejích kamarádek už vdaná byla, tak aby nebyla trapně stará panna. :mrgreen: Ten život byl dost nalinkovaný - maturita stačila pro většinu, jen málokdo šel na VŠ, cestovat se stejně moc nedalo, takže najít si práci, vdát se a mít děti brzo bylo normální. Dneska je to úplně jinde a zakladatelky syn chtěl studovat medicínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 11:01
@robínek píše:
Přesně. Moje sestra se vdávala v roce 1989, bylo jí 21 a podle mě hlavní důvod ke svatbě byl ten, že většina jejích kamarádek už vdaná byla, tak aby nebyla trapně stará panna. :mrgreen: Ten život byl dost nalinkovaný - maturita stačila pro většinu, jen málokdo šel na VŠ, cestovat se stejně moc nedalo, takže najít si práci, vdát se a mít děti brzo bylo normální. Dneska je to úplně jinde a zakladatelky syn chtěl studovat medicínu.

On taky v tý době každý tu maturitu ani neměl, bylo hodně učňů, někdo třeba ani neměl možnost jít studovat, tak musel do učení, to je případ mojí tchyně, kádrový posudek tragický, tak si mohla vybrat mezi jedním učebním oborem, nebo jít hned po základce makat. Ona vlastně vyšla v 16 letech, je srpnová, taky se vdávala v necelých 19 letech, makala skoro 2 roky před svatbou, kvůli rodině se nedostala nikam, takže jak píšeš, pracovat, vdát se a mít děti :nevim: Pro mě úplně nepředstavitelná doba :oops:

• Citovat
  • Upravit
15814
17.6.20 11:03

Anonymní, s tím odpracováním - no, já nevím. pakliže šla v šesti letech do školy, tak v průběhu první třídy jí bylo sedm, v průběhu osmičky čtrnáct, tedy v maturitním ročníku osmnáct. a církevní svatba taky nebude ze dne na den, takže i kdyby slečna (nebo tedy už mladá paní) otěhotněla hned po svatbě, tak to nakonec vyjde plus mínus nastejno. a že mladým umožnila žít u nich - no, to je sice hezký, ale v dané situaci nerealizovatelný, pokud slečna nemůže z náboženských důvodů žít s chlapcem pod jednou střechou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 11:11
@sagina píše:
Anonymní, s tím odpracováním - no, já nevím. pakliže šla v šesti letech do školy, tak v průběhu první třídy jí bylo sedm, v průběhu osmičky čtrnáct, tedy v maturitním ročníku osmnáct. a církevní svatba taky nebude ze dne na den, takže i kdyby slečna (nebo tedy už mladá paní) otěhotněla hned po svatbě, tak to nakonec vyjde plus mínus nastejno. a že mladým umožnila žít u nich - no, to je sice hezký, ale v dané situaci nerealizovatelný, pokud slečna nemůže z náboženských důvodů žít s chlapcem pod jednou střechou.

Však to jsem psala, že bych viděla jako nejlepší řešení, ale zakladatelka se podle mě bojí, že se svatba stihne ještě v létě, dotyčná hned otěhotní a školu nedodělá ani jeden. I kdyby její rodiče byli sebevětší fanatici do víry, tak nevěřím, že by byla svatba hned, to je podle mě úplně mimo jejich životní postoj ;) Oni možná mluvili do budoucna a chlapec to vidí hned teď, ono to nebude tak horký, určitě bych to zkusila probrat s jejími rodiči :palec:

• Citovat
  • Upravit
6028
17.6.20 11:16

Hele tech 25 stránek se mi nechce procházet. Mohl by mi to někdo shrnout? Kvůli sexu bude svatba, už se rodiče vzájemně představili? Jak se její rodiče staví k tomu, že mladí spolu 2 roky chodí, že ona byla přístupná lehké formě erotiky a hlavně že v rodině nastávajícího ženicha mají gaye?

Za mě bych proti tomu svazku použila všechny možné prostředky. Ale zakazovat něco tomu klukovi nepomůže. Tady zjevně působí strašně moc její rodiče. Takže moje cesta by byla synka v jejich očích trochu očernit (ale nic si nevymýšlet) a trochu jim pozměnit názor na dcerku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
17.6.20 11:19
@BaMaK píše:
Zato vsichni, co spolu žijou na hromadě roky, jsou šťastní a spokojení až do smrti :mrgreen:.

Tak to určitě ne. Ale vzít si někoho, koho vidím přes týden pár hodin (takže asi nějaká procházka, kino, pizzerie…) je kapku mimo.
Minimálně ze strany kluka je to jen chemie, která za chvíli vyprchá. Možná mladej není doma spokojený je to jeho způsob úniku. Samozřejmě to nevylučuje to, že by nemohli být šťastni až do smrti. Ale je tu velká pravděpodobnost, že vystřízliví a vrátí se do reálu. A co pak. Bude třeba už mimino (v lepším případě jen jedno) a alíky na hodně dlouho. To, že bude mít maximálně gympl, takže vzdělání k prdu. Kde bude hledat práci. Po roční pauze se dostávat na medicínu bude hodně těžko. Zvlášť jestli bude makat na farmě. Třeba ho to bude uspokojovat.
Neexistuje recept na „šťastně až do smrti“.
Třeba by pomohlo promluvit s rodiči děvčete a vzít na pokec i jejich faráře. Což by mohlo pomoci minimálně k oddálení svatby (četla jsem zdejší odkaz).

Vysvlečení - holka se třeba chtěla jen podívat nebo kluk si myslel, že ji „navnadí“. Těžko říct. Nicméně děvče bude asi hodně zmatené - na jednu stranu dodržování pravidel (žádný sex), ale rodičům zazdí letité randění. A rodičům není divné, že potká někoho a hned se chce vdávat. Zvlášť, když to není z jejich komunity (myslím hodnoty, názory apod.)? To mi hlava nebere. Něco tam „smrdí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.6.20 11:20
@Modesta píše:
Hele tech 25 stránek se mi nechce procházet. Mohl by mi to někdo shrnout? Kvůli sexu bude svatba, už se rodiče vzájemně představili? Jak se její rodiče staví k tomu, že mladí spolu 2 roky chodí, že ona byla přístupná lehké formě erotiky a hlavně že v rodině nastávajícího ženicha mají gaye?Za mě bych proti tomu svazku použila všechny možné prostředky. Ale zakazovat něco tomu klukovi nepomůže. Tady zjevně působí strašně moc její rodiče. Takže moje cesta by byla synka v jejich očích trochu očernit (ale nic si nevymýšlet) a trochu jim pozměnit názor na dcerku.

O gayovi se nesmí mluvit, rodiče to netuší. Na schůzce s druhými rodiči byli, ale manžel zakladatky byl odtažen, aby se nedostal do krimu, jak ho druhý otec naštval. Ona asi přístupná nebyla vůbec, když už mu z toho hráblo, o něco se pokusil a holka mu mázla facku. Pak se rozešli, pak zase dali dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32890
17.6.20 11:22

@Modesta rodiče nepřešli ani práh, neustál to manžel emočně a vyjel.
O chození, o sexuálním životě, o gay bratrovi se její rodině nesmí říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 11:27
@Hořec píše:
Tak to určitě ne. Ale vzít si někoho, koho vidím přes týden pár hodin (takže asi nějaká procházka, kino, pizzerie…) je kapku mimo.
Minimálně ze strany kluka je to jen chemie, která za chvíli vyprchá. Možná mladej není doma spokojený je to jeho způsob úniku. Samozřejmě to nevylučuje to, že by nemohli být šťastni až do smrti. Ale je tu velká pravděpodobnost, že vystřízliví a vrátí se do reálu. A co pak. Bude třeba už mimino (v lepším případě jen jedno) a alíky na hodně dlouho. To, že bude mít maximálně gympl, takže vzdělání k prdu. Kde bude hledat práci. Po roční pauze se dostávat na medicínu bude hodně těžko. Zvlášť jestli bude makat na farmě. Třeba ho to bude uspokojovat.
Neexistuje recept na „šťastně až do smrti“.
Třeba by pomohlo promluvit s rodiči děvčete a vzít na pokec i jejich faráře. Což by mohlo pomoci minimálně k oddálení svatby (četla jsem zdejší odkaz).Vysvlečení - holka se třeba chtěla jen podívat nebo kluk si myslel, že ji „navnadí“. Těžko říct. Nicméně děvče bude asi hodně zmatené - na jednu stranu dodržování pravidel (žádný sex), ale rodičům zazdí letité randění. A rodičům není divné, že potká někoho a hned se chce vdávat. Zvlášť, když to není z jejich komunity (myslím hodnoty, názory apod.)? To mi hlava nebere. Něco tam „smrdí“.

Spokojený doma asi je, když si ji vodil domů a nebyl problém, rodiče ji znají 2 roky, takže žádnou formu úniku v tom netřeba hledat, prostě on má růžový brýle, jede těžce na chemii, rozuměj zamilovanosti a popohání ho to neznámé, rozuměj sex. U dotyčné se dosavadní vztah tají a vydává za nový, taky nevidím reálně, že její rodiče budou do svatby hrrr, aby se stihla ještě letos v létě ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová