Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@drewlet už rovnou píše o sektě
a přitom stačí aby mu dala ne
Navíc z něj dělá nesvéprávného. Ona chce svatbu, má ho nechat být. To on je tak mimo že kvůli zásunu chce svatbu? Pokud on chce sex a moc dobře ví od začátku že ona je věřící a sex až po svatbě nikdo ho nenutil aby s ní byl. Rozešli se tak když se mu ozvala tak jí může říct že na svatbu je brzo a každý to vidí jinde. Ale on za nic nemůže, chudáček. za vše může ona
Ještě že holka s ním sex nechce, až by byla těhotná tak je jasné kdo za to může ![]()
@Anonymní píše:
Prosím tě, takže je to opravdu hodně složité, když by se tedy do toho dal, dříve jak příští rok na jaře se svatba nebude moc uskutečnit?
No věřící postupují i takové ty hovory o manželství a představách o jejich budoucím společném životě. Někde to bývá s farářem, jinde zase s jinýma sezdanyma parama. Docela dost dlouho to i trvá a pokud jejich představy o soužití nebudou kompatibilní, může farář se sňatkem i nesouhlasit. Váš syn by tím i měl vědět do čeho vlastně vstupuje a zda to vůbec chce.
@vendulaaa píše:
Já zírám, jaké názory tady na věřící čtu. Z toho úplně čiší nenávist a zároveň i absolutní neznalost.
Takže já jsem věřící. Takovému svazku bych ale taky nefandila.
Zakladatelko, pokud to chceš nějak ovlivnit, nesmíš se na to dívat z pohledu peněz, sexu apod. To nepomůže. Máš pohled ateisty, tady ale musíš mít úhel pohledu víry.
Neznám teze bratrské církve, ale ono se to moc lišit nebude.
První věc - pokud ji miluje a chce si ji vzít, měl by on víc nastudovat tuto víru a její pravidla. Na tom jako matka můžeš trvat a určitě tě v tom podpoří i slečna a jení rodina. Takže bych mu doporučila přípravu na křest. Ta se u římskokatolíků vede hodně dlouho a dospěli podstupují křest na Velikonoce. Zní to možná hloupě, ale ty s tím dostaneš oddálení sňatku. A možná ho celá procedura tak odradí, že to vzdá celé…
Pak teprve začínat církevní přípravu na manželství.
Prostě na tvém místě bych po něm chtěla, aby si ten život ve víře nejdříve zkusil, protože tady dle tvého popisu to vypadá, že ho bude muset ne tolerovat, ale žít…
A nevěš hlavu, mohli jste dopadnout hůř. Tohle je řešitelné, ale pokud je zarytý ateista, tak ho donutíš hledat si vhodnější slečnu jenom z pohledu té odlišnosti ve víře. Mu ty přípravné kurzy neuškodí, aspoň se něco přiučí a rozšíří si obzory, ale reálně si myslím, že toto 18 letý nevěřící jen z lásky či sexuálního nutkání vzdá a nedá. Většinou to dají jen lidé opravdu silní ve víře, po hlubokém emocionálním zážitku apod.
Pisu jako verici /pravda je, ze rebeluju s cirkvi jako instituci, odmitam dodrzovat umele vytvorenou doktrinu apod…/.V realu to muze probihat i probiha tak, ze krest muze byt celorocne a v kratke dobe a cirkevni priprava na manzelstvi rychlokurz.
Tvuj prispevek povazuji ale za podnetny ![]()
Tak jaky je posun? Cetla jsem uvodnimstranu a uprimne na dvacet stran nemam chut.
Ale prijit mi nedostudovane dite se svatbou kvuli suku a predstavovat si manzelske soutiti jak Hurvinek valku v pokojicku u rodicu - tak to by me asi jeblo…
![]()
@Anonymní píše:
To ne, já u toho nebyla, to je pravda, možná to tak opravdu je, ale stejně se to dá řešit jinak, než hned svatbou, jestli se tak miluji, že je to na sňatek, tak tady mají zkoušku, jestli to vydrží.
Ty nechápeš že ona do žádného žití na zkoušku jít nemůže. Pokud nechce přetrhat vztahy co má s rodiči
prostě věřící rodina, neexistuje aby žila s přítelem
Asi to i sama takhle chce. myslíš že její rodina jí řekne at bydlí u Vás, at si to mladí spolu vyzkouší
To bohužel prostě nejde i když z mého pohledu by to bylo fajn řešení. my s manželem taky bydleli sami pár let před svatbou. Ale já sice pokřtěná ale oba s manželem ateisti
. První sex skoro po roce vztahu a nic to nevypovídá
. jedině promluvit s její rodinou co vůbec je reálné a není. Jestli jsou katolíci tak sex po svatbě. Zase úplně šílení nejsou když holka byl na intru, věří jí a asi ona tu víru taky bere vážně
. kdo ví jak zareagují až zjistí že je v rodině homosexuál a jestli holka řekla at se to neříká tak to asi problém bude. Ale ptala bych se i klidně slečny jak to v jejich víře je s antikoncepcí. Jinak těhotenství bude hodně brzo ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi (skončila jsem na straně 17), ale už mi to nedá
. Zakladatelko, z tebe bude typická tchýně (jak je takový ten „rým“?
- tchýně/svině).Tvoje děti jsou nejlepší z nejlepších, máte s nima ten nejlepčejší vztah, jaký rodič může mít (co na tom, že jste syna gaye nejdřív odsoudili a dělali jste zle, že?) a dokonce ti jde tak moc o synáčka, že jsi naštvaná na mladou holku, která mu nechce roztáhnout nohy. No sorry, mam děti ještě malý, ale určitě se nebudu starat o to, že synovi nějaká holka nedala a obviňovat ji, jakýže je to sektářský děvče sobec a že přece synkovi musí posloužit
. Mě na tom teda nesedí víc věcí, popisuješ to hrozně jednostranně. Napčíklad s tou svatbou. Píšeš to, jako kdyby mu dala ultimátum, ale třeba klukovi jen připoměla, že sex až po svatbě a on do toho prostě šel. Navíc to, že se teda chtějí vzít nemuí být z důvodu absence sexu, ale třeba z důvodu toho odloučení, kdy si uvědomili, že si chybí - sama si psala, že chodil 2 měsíce, jako tělo bez duše.
Ze svatby bych nadšená nebyla, těžko bych to rozdýchávala a asi bych byla ze začátku horká hlava, ale to, jak jednostranně o těch dvou mluvíš (on ten chudáček, ona ta mrcha), je prostě k zblití. Někoho mi připomínáš ![]()
Co tak poslat její rodině nějakej anonymní dopis, jakože od nějakýho jejich „bratra“ o tom, že spolu už 2 roky chodí, že je bratr gay atd. To by mohlo zabrat. Ale před synem zatloukat, zatloukat, zatloukat. Všechny důkazy zničit. Za techto okolností tě chápu, taky jsem pro to nechat dítěti nabít čumák, ale ne když jde o vážnou věc jako manželství případně děti.
@Ajma to trochu prehanis, ne.. tchyne/svine
ona prece nepsala nic o tom, ze holka je sobec a musi klukovi poslouzit
@Euforia „Vydržel to dva roky, miluje jí, proč ona nemůže udělat ustupek a když teda ne přímo sex, alespoň nějakou alternativu, na kterou by se vzájemně domluvili. Tohle ja jim radit nebudu, to je jejich věc, ale slečna je za mě sobec. Slušná, hodná je, ale tohle se nedělá. Jestli chce držet úplný celibát, měla si najít kluka mezi svými, ne našeho kluka, který ví o náboženství prd, do teď ho to nezajímalo, ale má pomotanou hlavu. “
Opravdu to nepsala??
Edit: No prostě zlá holka ze „sekty“, která se chce rozhodnout sama, kdy se s kym vyspí, pomotala hlavu chudákovi nadrženýmu klukovi.
Přijde mi naprosti divný, že máma zazlívá holce, že nechce spát s jejím synem. To se mi normální nezdá
. Až takhle by mi blaho mých dětí v hlavě neleželo ![]()
Příspěvek upraven 16.06.20 v 22:00
@divine woman Vím, uvádím to v každém příspěvku a proto píšu, že si musí zjistit víc o jejich zvycích, procedurách, tradicích.
Podle mě tak budou mít nějaké “nutné úkony” a chlapec by tím měl projít komplet, žádné rychlokurzy. Ta rodina nebudou rychlověřící…
Zakladatelko, a co TAK STRAŠNÝHO se stane, když se tvůj syn ožení? pokud po svatbě zjistí, že manželství není zrovna to, co by si představoval, tak se může zase rozvést. rozvod je dneska (bohužel
) běžnou součástí života, nebyl by první ani poslední rozvedený a vzhledem k tomu, že on sám není věřící, tak by mu to ani nijak nekomplikovalo další život. manželství samo o sobě není překážkou ve studiu. tou překážkou spíš bývá dítě, ale protože proti sexu mezi tvým synem a jeho partnerkou nic nemáš, tak předpokládám, že ani to dítě pro tebe není až takový problém. protože si jistě uvědomuješ, že při sexuálním životě dítě může přijít i bez manželství, to je holt riziko každého styku a i ochrana má svá malá selhání. jak už jsem psala - z předčasného manželství svých dětí bych nejásala, ale zase mi přijde zbytečné si kvůli tomu rozbít rodinné vztahy ![]()
@Ajma píše:
@Euforia „Vydržel to dva roky, miluje jí, proč ona nemůže udělat ustupek a když teda ne přímo sex, alespoň nějakou alternativu, na kterou by se vzájemně domluvili. Tohle ja jim radit nebudu, to je jejich věc, ale slečna je za mě sobec. Slušná, hodná je, ale tohle se nedělá. Jestli chce držet úplný celibát, měla si najít kluka mezi svými, ne našeho kluka, který ví o náboženství prd, do teď ho to nezajímalo, ale má pomotanou hlavu. “Opravdu to nepsala??
No prostě zlá holka ze „sekty“, která se chce rozhodnout sama, kdy se s kym vyspí, pomotala hlavu chudákovi nadrženýmu klukovi.
Příspěvek upraven 16.06.20 v 21:55
Jo jasně, jsem svině a hrozná tchyně. Proto k nám všichni děti i s protějšky jezdí, scházíme se velmi často a máme se rádi. Víš, nám kluk nemusel lhát, když si jí našel, víme od začátku, že jsou spolu, nebránili jsme jim a ani teď nebráníme. Ani jí nechceme změnit, to se bude muset jak tak zjišťuji změnit syn, aby s ní mohl být. My si podmínky jako na druhé straně neurčujeme, já jen nechci, aby mu motala hlavu, nedávala mu facky za to že si na ní sáhl a hlavně chci aby dostudoval. Nic víc. Jak jsem se dozvěděla, pokud je to takový složitý proces, ať si do toho klidně jdou, pokud to vydrží a ustojí, dokážou, že to není rozmar, že se nechtějí vzít kvůli sexu, což si po pravdě stále myslím, ale tak jak vidím, ještě si počkají, tak pokud to zvládnou, domluví se jako dospělí lidé, tak prosím, ať spolu jsou. Bude to důkaz, že se milují a budu jim to jen přát.
@sagina píše:
Zakladatelko, a co TAK STRAŠNÝHO se stane, když se tvůj syn ožení? pokud po svatbě zjistí, že manželství není zrovna to, co by si představoval, tak se může zase rozvést. rozvod je dneska (bohužel) běžnou součástí života, nebyl by první ani poslední rozvedený a vzhledem k tomu, že on sám není věřící, tak by mu to ani nijak nekomplikovalo další život. manželství samo o sobě není překážkou ve studiu. tou překážkou spíš bývá dítě, ale protože proti sexu mezi tvým synem a jeho partnerkou nic nemáš, tak předpokládám, že ani to dítě pro tebe není až takový problém. protože si jistě uvědomuješ, že při sexuálním životě dítě může přijít i bez manželství, to je holt riziko každého styku a i ochrana má svá malá selhání. jak už jsem psala - z předčasného manželství svých dětí bych nejásala, ale zase mi přijde zbytečné si kvůli tomu rozbít rodinné vztahy
Ano, ale kdyby alespoň morálně řekli, jak jeto s tou ochranou konkrétně u nich v té víře. Vím, že žádná ochrana není stoprocentní, ale nejstarší kluk měl děti až, když chtěli a měli podmínky a dcera má tohoto přítele od 17,je jí 24,určitě nedrží celibát a miminko ještě nemají. Což si zrovna u těchto dvou nejsem úplně jistá že to tak bude. Ale souhlasím, že si samozřejmě nechci rozbijet vztahy, to určitě ne.