Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1014
16.6.20 19:51

Já se nestačím divit. Kolik z Vás je tady proto synovi zakladatelky nebránit. Nějak se mi nechce věřit, že by nějaký rodič nechal udělat takovou blbost a nepokusil se s tím nic udělat. Já bych se asi na sebe nedokázal podívat do zrcadla. A to jsem hodně tolerantní, kdyby si moje děti přivedly domů partnera stejného pohlaví, to vezmu v pohodě. Ale toto, to mi přijde šílené. Nejsem proti svatbě v 18,ale ten důvod je šílený. Dokážu pochopit kluka, je zamilovaný, mozek má níže, než by měl mít. Dokážu pochopit holku, která je zmatená jak lesní včela, lže až se hory zelenaj. Není divu, je chudák celá vedle kvůli výchově. Nechápu ale rodiče té chudinky holky. To nebudou lidé, co zajdou v neděli do kostela, to budou posedlí fanatici, jestli souhlasí se svatbou z tohoto důvodu. Hlavně, že si nemůžou zakukat, ale svatba je v pořádku. Kluk který nemá nic, jen plný pytel, holka na tom není o nic lépe, ale uděláme svatbu, ne třeba kvůli očekávání dítěte ale kvůli bohovi. No to je síla. Tady se z kluka dělá pomalu úchyl, že si sáhne na holku, kterou si má vzít, z muže zakladatelky se tady dělá nějaký mačo. Já ač klidný člověk, zjistit, že rodina partnera mého dítěte na místo, aby je nechali dýchat a dopřáli jim to co mají všichni vrstevníci v jejich věku, ať si užívají sexu, co zvládnou a hlavně je postavili nohama na zem, oni už snad mají mít rozum, tak je ženou do chomoutu. No musím říct, že pět chlapů by mě mělo problém udržet. Zakladatelko, chápu vás a lituji, na mladé se nezlobte, zkuste ještě nějak po dobrém. Úplně vás chápu, že se s tím jen tak nechcete smířit, ale po zlém to nemá cenu, odlákáte si syna. Když by nepomohlo nic, asi bych je nechal, ale museli by se chránit, dítě by byl fakt průser, do takové familie. Z vlastní zkušenosti vím, že stačí jedna kapka a už to ťapká. Asi bych se kousl a nechal je za určitých podmínek bydlet u sebe. Museli by přispívat, chodit do školy a dodržovat pravidla. Snad k tomu ale nedojde, je mi vás moc líto i mladých, snad dostanou rozum a dopadne to co nejlépe pro všechny. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
16.6.20 20:17
@Anonymní píše:
Pak by mohli vydržet ještě rok, osobně si to neumím představit, ale když už vydrželi dva?

Zrejme ona nevidela vychodisko, proto ten rozchod. Jenze v odlouceni jim obema doslo, ze spolu chteji byt, az nakonec nasli cestu. Muze jim to vyjit, ale I nemusi, ale to predem nikdy nevis.

• Citovat
  • Upravit
6019
16.6.20 20:17

Já zírám, jaké názory tady na věřící čtu. Z toho úplně čiší nenávist a zároveň i absolutní neznalost.
Takže já jsem věřící. Takovému svazku bych ale taky nefandila.
Zakladatelko, pokud to chceš nějak ovlivnit, nesmíš se na to dívat z pohledu peněz, sexu apod. To nepomůže. Máš pohled ateisty, tady ale musíš mít úhel pohledu víry.
Neznám teze bratrské církve, ale ono se to moc lišit nebude.
První věc - pokud ji miluje a chce si ji vzít, měl by on víc nastudovat tuto víru a její pravidla. Na tom jako matka můžeš trvat a určitě tě v tom podpoří i slečna a jení rodina. Takže bych mu doporučila přípravu na křest. Ta se u římskokatolíků vede hodně dlouho a dospěli podstupují křest na Velikonoce. Zní to možná hloupě, ale ty s tím dostaneš oddálení sňatku. A možná ho celá procedura tak odradí, že to vzdá celé…
Pak teprve začínat církevní přípravu na manželství.
Prostě na tvém místě bych po něm chtěla, aby si ten život ve víře nejdříve zkusil, protože tady dle tvého popisu to vypadá, že ho bude muset ne tolerovat, ale žít…
A nevěš hlavu, mohli jste dopadnout hůř. Tohle je řešitelné, ale pokud je zarytý ateista, tak ho donutíš hledat si vhodnější slečnu jenom z pohledu té odlišnosti ve víře. Mu ty přípravné kurzy neuškodí, aspoň se něco přiučí a rozšíří si obzory, ale reálně si myslím, že toto 18 letý nevěřící jen z lásky či sexuálního nutkání vzdá a nedá. Většinou to dají jen lidé opravdu silní ve víře, po hlubokém emocionálním zážitku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
16.6.20 20:20
@Anonymní píše:
Maji plán, nejlépe, že se začne hned vše zařizovat, s pomocí její rodiny a my se nemáme starat, když je nechceme jako manžele doma. Prý půjdou k nim, to se ale bojím skrze školu, ano gymply jsou vdzde6, ale, aby tam šel. Za prvé nebude chtít do jiné školy a ta druhé si bude hrát na haura a makat, aby se zavděčil. On umí za práci vzít. Zkoušeli jsme několikrát mluvit v klidu a oběma, ale slečna kouká, jak kdyby neuměla do pěti napočítat a frajer si hraje na tiskového mluvčího a je chytrý jak rádio. Přitom vím, že velká většina není z jeho hlavy, on si to neumí představit. Je to církev bratrská.

Neurazej tu divku. V cirkvi to tak je, chlap je hlavou rodiny, rozhoduje muz. Tak to je. Cirkev bratrska je tusim jedna z evangelikalnich cirkvi, tedy tech velmi asketickych a prisnych, proto zrejme sex nechce.

• Citovat
  • Upravit
34473
16.6.20 20:33
@Tomáš916 píše:
Já se nestačím divit. Kolik z Vás je tady proto synovi zakladatelky nebránit. Nějak se mi nechce věřit, že by nějaký rodič nechal udělat takovou blbost a nepokusil se s tím nic udělat. Já bych se asi na sebe nedokázal podívat do zrcadla. A to jsem hodně tolerantní, kdyby si moje děti přivedly domů partnera stejného pohlaví, to vezmu v pohodě. Ale toto, to mi přijde šílené. Nejsem proti svatbě v 18,ale ten důvod je šílený. Dokážu pochopit kluka, je zamilovaný, mozek má níže, než by měl mít. Dokážu pochopit holku, která je zmatená jak lesní včela, lže až se hory zelenaj. Není divu, je chudák celá vedle kvůli výchově. Nechápu ale rodiče té chudinky holky. To nebudou lidé, co zajdou v neděli do kostela, to budou posedlí fanatici, jestli souhlasí se svatbou z tohoto důvodu. Hlavně, že si nemůžou zakukat, ale svatba je v pořádku. Kluk který nemá nic, jen plný pytel, holka na tom není o nic lépe, ale uděláme svatbu, ne třeba kvůli očekávání dítěte ale kvůli bohovi. No to je síla. Tady se z kluka dělá pomalu úchyl, že si sáhne na holku, kterou si má vzít, z muže zakladatelky se tady dělá nějaký mačo. Já ač klidný člověk, zjistit, že rodina partnera mého dítěte na místo, aby je nechali dýchat a dopřáli jim to co mají všichni vrstevníci v jejich věku, ať si užívají sexu, co zvládnou a hlavně je postavili nohama na zem, oni už snad mají mít rozum, tak je ženou do chomoutu. No musím říct, že pět chlapů by mě mělo problém udržet. Zakladatelko, chápu vás a lituji, na mladé se nezlobte, zkuste ještě nějak po dobrém. Úplně vás chápu, že se s tím jen tak nechcete smířit, ale po zlém to nemá cenu, odlákáte si syna. Když by nepomohlo nic, asi bych je nechal, ale museli by se chránit, dítě by byl fakt průser, do takové familie. Z vlastní zkušenosti vím, že stačí jedna kapka a už to ťapká. Asi bych se kousl a nechal je za určitých podmínek bydlet u sebe. Museli by přispívat, chodit do školy a dodržovat pravidla. Snad k tomu ale nedojde, je mi vás moc líto i mladých, snad dostanou rozum a dopadne to co nejlépe pro všechny. :kytka:

Ale to víš, že by každá vyváděla jak černá ruka, tady si akorát hrají na děsně tolerantní. Nebo samy mají své děti na salámu a čekají, až vykmitnou z baráku. Každý normální rodič by se staral a jedno by mu to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.6.20 20:34
@sahrazad1 píše:
Neurazej tu divku. V cirkvi to tak je, chlap je hlavou rodiny, rozhoduje muz. Tak to je. Cirkev bratrska je tusim jedna z evangelikalnich cirkvi, tedy tech velmi asketickych a prisnych, proto zrejme sex nechce.

Neurazila jí jedním jediným slovem, tak tady nikoho neokřikuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
16.6.20 20:39

@vendulaaa tohle je asi nejkvalitnější názor co jsem tu četla.
Zakladatelko držím vše, co mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 20:46
@vendulaaa píše:
Já zírám, jaké názory tady na věřící čtu. Z toho úplně čiší nenávist a zároveň i absolutní neznalost.
Takže já jsem věřící. Takovému svazku bych ale taky nefandila.
Zakladatelko, pokud to chceš nějak ovlivnit, nesmíš se na to dívat z pohledu peněz, sexu apod. To nepomůže. Máš pohled ateisty, tady ale musíš mít úhel pohledu víry.
Neznám teze bratrské církve, ale ono se to moc lišit nebude.
První věc - pokud ji miluje a chce si ji vzít, měl by on víc nastudovat tuto víru a její pravidla. Na tom jako matka můžeš trvat a určitě tě v tom podpoří i slečna a jení rodina. Takže bych mu doporučila přípravu na křest. Ta se u římskokatolíků vede hodně dlouho a dospěli podstupují křest na Velikonoce. Zní to možná hloupě, ale ty s tím dostaneš oddálení sňatku. A možná ho celá procedura tak odradí, že to vzdá celé…
Pak teprve začínat církevní přípravu na manželství.
Prostě na tvém místě bych po něm chtěla, aby si ten život ve víře nejdříve zkusil, protože tady dle tvého popisu to vypadá, že ho bude muset ne tolerovat, ale žít…
A nevěš hlavu, mohli jste dopadnout hůř. Tohle je řešitelné, ale pokud je zarytý ateista, tak ho donutíš hledat si vhodnější slečnu jenom z pohledu té odlišnosti ve víře. Mu ty přípravné kurzy neuškodí, aspoň se něco přiučí a rozšíří si obzory, ale reálně si myslím, že toto 18 letý nevěřící jen z lásky či sexuálního nutkání vzdá a nedá. Většinou to dají jen lidé opravdu silní ve víře, po hlubokém emocionálním zážitku apod.

Prosím tě, takže je to opravdu hodně složité, když by se tedy do toho dal, dříve jak příští rok na jaře se svatba nebude moc uskutečnit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.20 20:51
@sahrazad1 píše:

Já jí neurážím, několikrát jsem napsala, že mi ji je svým způsobem líto, ale chtěla bych od ní slyšet něco víc. Zajímalo mě třeba jak je to s ochranou, protože na internetu jsem se dočetla, že nějaké víry to zakazují, že je to odmítání kompletního člověka, konkrétně jeho plodnosti. A pro mě jako pro mámu, je toto hodně důležité. Jenže nedozvím se od ní nic.

• Citovat
  • Upravit
6019
16.6.20 20:55
@Anonymní píše:
Prosím tě, takže je to opravdu hodně složité, když by se tedy do toho dal, dříve jak příští rok na jaře se svatba nebude moc uskutečnit?

Neznám tu bratrskou, popisuju římskokatolíky. Tam je církevní sňatek možný i pro ateistu, po přípravě na manželství. Kdyby to chtěl ale opravdu z gruntu se všemi svátostmi (svátost manželství je něco jiného než církevní sňatek), tak by se dřív než v létě příštího roku asi neženil…
Ale nemyslím, že by to u striktně praktikujících evangelíků mohlo být zásadně jinak. Zkus ho donutit tu víru prostudovat, ale ne od “nevěsty”, ale od jejich faráře…
ať si zjistí, jak probíhají obřady, jak drží které svátky, jaké pravidla pro běžný život… Protože ta slečna to ctít a držet bude. U něho to bude muset být aktivně taky, rozhodně si nevystačí s mlčením a tichou tolerancí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
16.6.20 20:58

@terien nebudu se hadat, vim, co jsem cetla

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
16.6.20 21:01
@Anonymní píše:
Já jí neurážím, několikrát jsem napsala, že mi ji je svým způsobem líto, ale chtěla bych od ní slyšet něco víc. Zajímalo mě třeba jak je to s ochranou, protože na internetu jsem se dočetla, že nějaké víry to zakazují, že je to odmítání kompletního člověka, konkrétně jeho plodnosti. A pro mě jako pro mámu, je toto hodně důležité. Jenže nedozvím se od ní nic.

Evangelikalni cirkve jsou dost striktni v pravidlech. I Halik je uz pred lety kritizoval, ze ustrnuli kdesi v praveku. Meli byste je lepe poznat, I tvuj syn.

• Citovat
  • Upravit
4457
16.6.20 21:04
@Anonymní píše:

No, ale on se musí nechat křtít, pokud nebude chtít, takže s přípravou ke křtu bych nepočítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
16.6.20 21:06
@Anonymní píše:

Zakladatelko, chápu, že situace je to složitá - pro vás všechny.
Asi bych zkusila kontaktovat přímo někoho z jejich církve :
 https://portal.cb.cz/#…

Tohle jsem jen narychlo projela, ale myslím si, že syn by si mohl důkladně počíst :
 http://cb.cz/…or%C5%AF.pdf

Držím palce, asi rozumím té bezmoci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 21:07

Byla jsem kdysi dávno ve stejné situaci, jen s tím rozdílem, že manžel je ten a né já, který vyrůstal v šíleně přehnaně křesťanské rodině. Neexistovalo žádné soukromí. Manželova máti neustále vtrhavala do jeho pokoje bez klepání, abychom si nedej bože nedali byť jen pusu. Taky nás to donutilo ke svatbě, hned po mé maturitě. A po těch všech letech se směju sama sobě, jak jsem byla blbá, vdávat se v 19. Zakladatelko jen ho nech, až se navzájem omrzí, do roka budou rozvedeni. Pokud si tedy neudělají děti, to už bude složitější. Každopádně hovadina je to neskutečná, v dnešní době se brát v 18.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová