Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.6.21 15:44

V rodině máme případ, kdy se holka taky vdávala v 19, ale neměla ukončenou školu, ani práci, pracoval jen manžel. Dopadlo to tak, že holka se na školu vykašlala, byt sami neutahli a nakvartyrovali se k rodičům holky a nemají se k odchodu, rodiče jsou z toho pochopitelně na prášky. Takže podle téhle zkušenosti bych dítě v tomto věku podporovala ve svatbě jen v případě, že by to bylo spojeno s nějakým osamostatněním. Na druhou stranu, zakázat jim to nemůžeš a když budeš moc prudit, tak si je znepřátelis. Je to blbá situace. Držím palce, aby to dobře dopadlo.

• Citovat
  • Upravit
32133
14.6.21 15:46
@Anonymní píše:
V rodině máme případ, kdy se holka taky vdávala v 19, ale neměla ukončenou školu, ani práci, pracoval jen manžel. Dopadlo to tak, že holka se na školu vykašlala, byt sami neutahli a nakvartyrovali se k rodičům holky a nemají se k odchodu, rodiče jsou z toho pochopitelně na prášky. Takže podle téhle zkušenosti bych dítě v tomto věku podporovala ve svatbě jen v případě, že by to bylo spojeno s nějakým osamostatněním. Na druhou stranu, zakázat jim to nemůžeš a když budeš moc prudit, tak si je znepřátelis. Je to blbá situace. Držím palce, aby to dobře dopadlo.

Tak nakvartýrovat bych je k sobě domů nenechala a hotovo vyřešeno…ale moje děti to věděly dopředu, že takhle by to nešlo a ani by je to nenapadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.21 17:01

@Monchichik Já bych asi svoje dítě nenechala někde na ubytovne nebo na ulici ale hodně by mě štvalo živit i toho kluka jen kvůli tomu, že se museli z nepochopitelných důvodu vzít v 19. Navíc oni bydlí ve 2+1 a mají ještě jedno dítě, takže docela prekérní situace.

• Citovat
  • Upravit
32133
14.6.21 17:09
@Anonymní píše:
@Monchichik Já bych asi svoje dítě nenechala někde na ubytovne nebo na ulici ale hodně by mě štvalo živit i toho kluka jen kvůli tomu, že se museli z nepochopitelných důvodu vzít v 19. Navíc oni bydlí ve 2+1 a mají ještě jedno dítě, takže docela prekérní situace.

No to já bych ho tam nechala klidně…neživila bych ani jedno dospělé dítě, schopné práce…natož ještě cizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
14.6.21 17:17

Zakladatelko, tedy pokračovatelko v diskuzi. Nebude to celé, tak horké. jak se Ti to nyní zdá. Podle toho co píšeš půjde synův vztah /manželství dříve či později do kopru. Jsou oba moc mladí, nezajištění, bydlení u tchánů…známe to 8o. Jediný čeho bych se obávala, aby ji synek nestačil zbouchnout dříve než se probere. Hlavně s ohledem na to, že pokud ona je typ, že se jí nechce dělat bude na těhotenství možná tlačit, aby mohla být „legálně“ doma. S tím, ale stejně nic nenaděláš :,(
Synovi bych v naprostým klidu sdělila, že bývá dobrým zvykem, že sňatky uzavírají dospělí lidé. A pod pojmem dospělost se mimo jiné skrývá i to, že jsem samostatný, nezávislý a svoji rodinu dokážu materiálně zajistit.
Takže pokud se odstěhuje k rodičům přítelkyně/manželky budu mu já posílat výživné odpovídající mému příjmu a tím to pro mne po finanční stránce hasne. To samozřejmně pouze v případě pokud k těm brigádám prezenčně studuje. Pokud nestuduje tak nic.
Jinak že, ho mámstále stejně ráda a kdykoliv ho ráda uvidím i s holkou/tu sice nerada :mrgreen:, ale to bych takticky zamlčela a zkousla :lol: /A že pokud by věc přehodnotil může se domů kdykoliv vrátit.
Nějakého fatálního poničení vztahu se synem bych se moc nebála, velmi pravděpodobně to za nějaký čas bude vidět úplně jinak :kytka:
Nějakého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
14.6.21 20:19

Buď klidná, to nevydrží ;) Nasáčkovaný u tchyně, která drží kasu, bude muset šlapat, jak ona píská, to ho moc dlouho bavit nebude. Významný společný majetek nabytý v manželství u nich asi zrovna nehrozí, pokud v tom nebude dítě, čeká ho celkem rychlý a bezbolestný rozvod :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.21 18:46
@Yasmina21 píše:
@Tomáš916 Proč,,Díky Bohu"? S pomocí Boha se stávají lidé věřícími. Proč jsme my věřící rádi za nové věřící? Protože nám na druhých lidech záleží a jsme rádi, že se vydali správnou cestou a ctí zákon Boha. Ano, věřící si přejí, aby všichni uvěřili v Boha. :hug: Do životů cizích lidí mi ale nic není. Pokud sami nemají zájem mluvit se mnou o víře, nijak to neřeším. To je každého věc. Neřeším v co věří sousedi. :)

Teď se obnovují i naše původní pohanská víra - ať už to jsou Rodnověří, Ásátrú či keltská… Někdo věrí v Kršnu a někdo je praktikující buddhista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.23 07:24

Zakladatelko, jak to pokračovalo dál? :hug:

• Citovat
  • Upravit
Snowie23
20.4.23 13:28
@Anonymní píše:
Zakladatelko, jak to pokračovalo dál? :hug: