Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liška2014 píše:
Tak to fakt popsat neumím..to je pravda. Ale ona ví, jak to myslím..tam, kde žena nesmí ani otevřít pusu a sejít s někým bez muže atd…
To už je spíš rodina, kde to vypadá na nějakou formu domácího násilí. Asi nemusím dodávat, že to s náboženstvím nemá nic společného
. Ale normální to není, to máš pravdu.
Zakladatelko, nečetla jsem vše, doufám, že vám to dobře dopadne, tak jak to vypadá z posledních příspěvků…nicméně, pokud to tu nepadlo, je ještě jeden důvod, proč by nepohrdla nevěřícím…on je chytrý kluk, ze slušné rodiny, kde je více dětí a rodiče jsou stále spolu. ![]()
A to se hodí. Oni totiž hledají i novou krev. Proto některé církve pořádají v létě tábory a zvou i nevěřící…že se třeba někdo zamiluje a chytí se…ty rodiny jsou velmi těsně pokrevně sblížené, takže chtějí omezit riziko nezdravých dětí ![]()
@truelly píše:
Zakladatelko, nečetla jsem vše, doufám, že vám to dobře dopadne, tak jak to vypadá z posledních příspěvků…nicméně, pokud to tu nepadlo, je ještě jeden důvod, proč by nepohrdla nevěřícím…on je chytrý kluk, ze slušné rodiny, kde je více dětí a rodiče jsou stále spolu.
A to se hodí. Oni totiž hledají i novou krev. Proto některé církve pořádají v létě tábory a zvou i nevěřící…že se třeba někdo zamiluje a chytí se…ty rodiny jsou velmi těsně pokrevně sblížené, takže chtějí omezit riziko nezdravých dětí
Pane Bože, co tohle je za nesmysl🙄 Nová krev… Už to nehul. ![]()
@truelly Ale je to ptákovina, běžné církve prostě pořádají tábory kam se mohou přihlásit i kamarádi dětí z církve, co je na tom? Na několika jsem jako dítě byla a nikdo nikoho nefanatizoval
A znám mladé věřící, normálně si našli i nevěřící partnery a vedou život jako kdokoliv koho znám ![]()
Hlavně nelez do sekt ![]()
@bertoldina píše:
Jen z čiré zvědavosti, čemu říkáš normální rodina?
Pravda… s nenormální je to mnohem snazší. Za takovou lze označit kazdou rodinu, která obsedantne propadá víře (jakékoliv) a podrobuje ji svuj život. A to je v tomhle případě docela zrejme…
@Altavista píše:
@truelly Ale je to ptákovina, běžné církve prostě pořádají tábory kam se mohou přihlásit i kamarádi dětí z církve, co je na tom? Na několika jsem jako dítě byla a nikdo nikoho nefanatizovalA znám mladé věřící, normálně si našli i nevěřící partnery a vedou život jako kdokoliv koho znám
Hlavně nelez do sekt
asi tak manžel je věřící, já ne a žijeme v pohodě a v klidu možná víc v klidu protože si manželství váží, ví že nevěřím a ví že věřit nebudu, a děti s vírou seznámí a nechá rozhodnutí na nich
prosím anonym
@Anonymní píše:
asi tak manžel je věřící, já ne a žijeme v pohodě a v klidu možná víc v klidu protože si manželství váží, ví že nevěřím a ví že věřit nebudu, a děti s vírou seznámí a nechá rozhodnutí na nich
prosím anonym
To zní jako ok přístup k víře ![]()
Ta rodina se kterou se setkala zakladatelka je divná, ale nejsem si jistá, že to lze svádět na víru.
@Liška2014 píše:Řekl, no ve zkratce řečeno, dle toho co kluk říkal to bylo tak, jak jsme si mysleli. Největší problém byl tatínek, který tam tomu velí a každý ho poslouchá, až teda na našeho mladého
Mně hodně zajímá, co se tam dělo…řekl ti něco? Byla naše intuice správná, že to není úplně normální rodina?
Tak to je síla
ten její otec je FANATIK
v tomto případě bych kontaktovala OSPOD (holka nemá 18,že?) a řešila vážně její bydlení u vás…
Je jí 18, je plnolétá, takže ospod asi nepomůže. Mě jde spíše o to, aby jednou nelitovala, umím si představit, že tímto si zavře definitivně dveře domu, jestli mi rozumíš.
jakože cizí chlap by měl rozhodovat, jestli tvého syna pustí od práce na statku na vysokou
jako na to se fakt nedá nic říct. To je holé šílenství a pokud má holka trochu rozumu, nedivím se, že v tomhle žít nechce.
@Anonymní píše:
Je jí 18, je plnolétá, takže ospod asi nepomůže. Mě jde spíše o to, aby jednou nelitovala, umím si představit, že tímto si zavře definitivně dveře domu, jestli mi rozumíš.
aha, já tenhle příběh (první příspěvek)četla původně už dávno, tak jsem si věky úplně nezapamatovala (jasně, že pokud v tom nejsou děti do 18let tak to pro OSPOD není), ale pochop, že ta holka v tom prostě žít nechce…ten otec je vážně na hlavu, ještěže to váš syn prokoukl za tak krátkou dobu
jak si vůbec může takový magor vyslovit větu, že na výšku tvůj syn půjde až podle toho, zda ho „pustí“
no mám dost..
Slečna v nesnázích potřebuje zachránit. Myslím, že by si to měla vyřešit sama, plnoletá je. Vydržet a dodělat maturitu, odstěhovat se a jít třeba studovat a živit se sama. Takhle čeká evidentně záchranu od přítele a jeho rodiny, roky jí pomáháte, upřímně ví, na jakou strunku u vás brnknout. Úplně bych nevěřila, jak jsou její sourozenci a jejich protějšky jiní, sourozenci v tom vyrostli, stejně jako slečna, výchova člověka vždy ovlivní, at chce nebo ne. Skvělé je, že kluk prozřel a už se od skoro tchána nenechá, ale jak píšeš, když spolu zůstanou, tak slečna nemůže rodiče zavrhnout, to ani nikdo nechce, ale jak budete vy dvě rodiny spolu všechno řešit a vycházet? To bude horor a kluk bude věčně věků mezi mlýnskými kameny, jak žít svůj život a neprotivit se tchánovi. ![]()
@neila píše:
Pravda… s nenormální je to mnohem snazší. Za takovou lze označit kazdou rodinu, která obsedantne propadá víře (jakékoliv) a podrobuje ji svuj život. A to je v tomhle případě docela zrejme…
Podle toho, co tu pak zakladatelka ještě píše… tohle vážně není věc víry, ale rodiny s despotickým otcem, který má víru jen jako nástroj. A pravděpodobného domácího násilí.
@Lucy75 Pokud tam jsou ještě jiní nezletilí, tak je otázka, zda by to nebylo na oznamovací povinnost tak jako tak, ne?
Zakladatelko, nikdo Ti nemůžeme říct, jak by slečna odchod od rodiny zvládla. Znám holku, co si v 18. sbalila batůžek a odešla. Bez potíží odmaturovala, vdala se, vystudovala VŠ a má rodinu, která se dá jen závidět. Jde to. Ale ona byla cílevědomá, schopná a skromná. Někdo nezvládne vysokou i s podporou mamahotelu, natož vyletět z hnízda.