Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@robínek píše:
Tohle zrovna já osobně považuju za stereotyp. Mezi věřícími jistě jsou lidé přemýšliví a hledající smysl života, ale poznala jsem mezi nimi i dost tupců, svíčkových bab, fanatiků, bludařů a manipulátorů. Stejně tak nevěřící nemusejí být jen lidi povrchní, nemorální a propadlí konzumu.Statistiku samozřejmě němám, těžko říct, koho je víc. V minulém zaměstnání byl věřící kolega, ten byl úžasný, milý, nápomocný, charakterní. A pak jedna, co o sobě v každé druhé větě prohlašovala, že je katolička a nezapomněla protočit oči v sloup, kdykoli se to hodilo, aby ukázala, že ona je morálně na výši. No a ona vyštípala z čiré žárlivosti pomocí hnusných intrik jednu kolegyni. Pro mě prostě to, že někdo je, nebo není věřící, nepřináší žádnou informaci o jeho charakteru. Ten může být jakýkoli stejně jako u nevěřících. Jedině budu vědět, že jeho životní styl bude asi jiný než můj.
Tvl, škoda že nejde dát deset srdíček. ![]()
@inkakřivák píše:
@Sworley Co? Že mi to přijde jako lež, fake, výmysl.
Takže jako vždycky, nic novýho. Čili škoda slov.
A jestli ten kluk bere svatbu jako příležitost k bezva pařbě a k tomu si pak užít sexu, nebylo by načase mu vysvětlit i druhou stránku věci? Jako že manželství je trošku složitější? A že děti jsou celoživotní závazek? Že bude muset třeba sám obstarat dítě, které právě vyblilo špenát po celé postýlce a on to bude uklízet? Protože jeho žena bude třeba těhotná a bude zvracet taky? Protože se bude muset starat? Aby neměl ty představy tolik naivní.
@inkakřivák
A co si myslíš, že děláme celou dobu co to víme, jenže mladý pán má na vše argument, sice tvrdí, že dítě nechtějí, ale, když mi není schopný říct jak to má slečna s ochranou, tak klidná nejsem. A náš rozhovor vždy končí tím, že i kdyby bylo dítě nějak se to udělá, mi taky měli v tomhle věku bráchu, tak onic nejde. Jestli si to představuješ tak, že mu to jako vysvětlíme a on to pochopí, tak to mi věř, že bych ani tuto diskuzi nezakládala, to bylo totiž první o co jsme se snažili.
No myslím si, že pokud slečna první sex podmiňuje svatbou, tak asi i HAK je pro ni příliš pohanská. Nečetla jsem celou diskuzi, chlapec se nechá pokřtít a bude chodit na doučko, aby mohla být svatba v kostele?
Oženit bych ho nechala, stejně si udělá co bude chtít. A možná, že by to netrvalo dlouho a sám by došel k tomu, že rozvod je dobré řešení. Akorát bych si teda moc přála, aby vždy používal kondom.
@Liška2014 píše:
Je tu nějaká novinka??Zakladatelko?
Ahoj, není zítra dostává syn vysvědčení a pak tam jede, nedá si říct a chce tam, tak jenom doufám, že se nám vrátí a příští rok nastoupí do školy. Maminka slečny mi sice volala, ale sejít bez manžela se nechce.
@Anonymní píše:
Ahoj, není zítra dostává syn vysvědčení a pak tam jede, nedá si říct a chce tam, tak jenom doufám, že se nám vrátí a příští rok nastoupí do školy. Maminka slečny mi sice volala, ale sejít bez manžela se nechce.
Jasný, takže taková normální rodinka, která je „jenom“ věřící, achjo, držte se ![]()
@Anonymní píše:
To jsem říkala..bez muže nic…to taky svědčí o něčem..
Neboj, budeme držet palce. Zkuste ho nějak,,kontrolvat,,
Achjo, nemuzu na vas prestat myslet, docetla jsem to cele a uf.. verim, ze to rozhodne neni lehka situace a se svymi budoucimi detmi rozhodne budu o techto moznych „situacich“ mluvit. Drzte se, drzim palce a posilam stesti.
at to dopadne jen a jen dobre a synacek se behem leta snad probere ![]()
@Betty MacDonald Nene, syn tam je, moc se nám neozyvá, volal jednou za tu dobu, odpoví jen na sms, to ano. Volat mu nechci, aby si nemyslel, že jsem matka stíhačka, ale mám každý den tendenci vzít telefon a zavolat. Vždycky se ale přemluvím, že počkám, až zavolá sám, jednou jsem se dočkala. Zakl.