Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liška2014 píše:
Tak treba je otázkou, když nepovolí svatbu rodiče muže..?
A to by mě právě zajímalo. Že ty její rodiče jsou s tim všim tak svolný. Holka zná kluka chvíli(dle ní),kluk z nevěřící rodiny, která to všechno nelibě nese, otec dokonce násilník
…a oni přesto všechno chtěj tu svatbu, děj se co děj. Všechno zorganizujou, všechno zaplatí, bydlení zajištěno…a druhá rodina ať si trhne, my vás vůbec nepotřebujeme, nazdar. ![]()
@robínek píše:
Tak povolila… no zakázat mu ji nemůžou, když je plnoletý, ale já si zase můžu říct svoje jako rodič. Pro mě osobně je svatba na střední, pokud se nejedná o těhotenství, prostě nesmysl a nemusím podporovat každý rozmar. Jestliže syn operuje tím, že se rodiče taky vzali mladí, ano, ale to byla jiná situace. Asi bych mu dala najevo dost jasně, že pokud se chce oženit jen kvůli sexu, aby ho měl teď hned, tak mě zklamal, protože jsem si o něm myslela, že je chytřejší. Jestli se chce oženit, aby ji neztratil, OK, ale pak snad do matury počká. Pokud to vydrží do maturity, budou moct po svatbě bydlet " v civilizaci", rodiče je podpoří, pro něj to nebude totální ztráta jeho životního stylu, budou mít v rodičích oporu. Chce být dospělý? Tak ať se rozhodne sám. Ono když se to naservíruje stylem, že nebudu hrát hru na zakázané ovoce, ale nechám ho, ať se rozhodne, tak ta rychlosvatba taky může ztratit na atraktivitě. A nenápadně bych zasívala semínko pochybnosti stylem „To je zvláštní, že se ona bála doma říct tohle a tohle…proč? Ty jsi nám přece mohl říct vždycky všechno. Vypravovala ti někdy o tom, jak to u nich chodí? Ne? Tak to se divím, já jsem byla zvědavá, táta se mi za svobodna svěřoval…“ Jako ta slečna může být v pohodě, ale doma to asi moc v pohodě není, když musí lhát, a na to si musí syn přijít sám.
Souhlasim.
@Liška2014 píše:
@robínek aha…bylo to v článku pod církví..no ok.Tak potom ju. nicméně..i to bx mě nakoplo si snad zjistit, jak to funguje.
Nebo ty treba víš?
Nevím nic. Jen znám jeden případ, kdy se holka v dospívání dala k Jednotě, ti ji úplně odstřihli od její rodiny, je už víc jak 10 let naprosto izolovaná od zbytku světa.
Co já vím od známé, která k Jednotě Bratrské patří, tak se nějakým způsobem při styku s mužem chrání, jelikož mají 3 starší děti (tak 15, 17 a 19 let) a další vím, že už vlastní nechtějí.
@robínek píše:
Nevím nic. Jen znám jeden případ, kdy se holka v dospívání dala k Jednotě, ti ji úplně odstřihli od její rodiny, je už víc jak 10 let naprosto izolovaná od zbytku světa.
No..právě. Proto chápu zakladatelku, že teď je z toho všeho vykolejená..
@Yasmina21 píše:
Co já vím od známé, která k Jednotě Bratrské patří, tak se nějakým způsobem při styku s mužem chrání, jelikož mají 3 starší děti (tak 15, 17 a 19 let) a další vím, že už vlastní nechtějí.
Asi jsou i výjimky.
Atd..proto si myslím, že je třeba si o tom opravdu vše zjistit…
@Sworley protože asi je na prvním místě právě to početí dalších dětí..mi přijde..
Zdravím, jsem v dost podobně situaci. Nedávno moje dcera (19) přišla domů s tim že jí její přítel (21) požádál o ruku. Dcera mu řekla ano a je celá nadšená, přitom spolu jsou jenom 2 měsíce. A přitom spolu tráví čas jenom pár hodin týdně, navíc nevím jak to bude po svatbě s bydlením. U nás být nemůžu ( máme malý být dcera ma navíc pokoj s mladší dcerou). Dcera říká že bydlení vyřeší až po svatbě, samí se neužívi, dcera studuje a její přítel taky studuje jenom občas zajde na nějakou brigádu. Několikrát jsem se jí to pokoušela rozmluvit, že jsou spolu krátce, že můžu svatbu odložit. Ale jedním uchem tam a druhým ven, ja hlavně vůbec nechápu proč se berou, napadlo mě jestli není dcera těhotná ale to prý ne. Přítel dcery i jeho rodinná jsou silné věřící tak možná proto. Manžel je z toho na nervy, nikdy se mu dceřin přítel nelíbíl, ale nedal to najevo.
@Anonymní píše:
Zdravím, jsem v dost podobně situaci. Nedávno moje dcera (19) přišla domů s tim že jí její přítel (21) požádál o ruku. Dcera mu řekla ano a je celá nadšená, přitom spolu jsou jenom 2 měsíce. A přitom spolu tráví čas jenom pár hodin týdně, navíc nevím jak to bude po svatbě s bydlením. U nás být nemůžu ( máme malý být dcera ma navíc pokoj s mladší dcerou). Dcera říká že bydlení vyřeší až po svatbě, samí se neužívi, dcera studuje a její přítel taky studuje jenom občas zajde na nějakou brigádu. Několikrát jsem se jí to pokoušela rozmluvit, že jsou spolu krátce, že můžu svatbu odložit. Ale jedním uchem tam a druhým ven, ja hlavně vůbec nechápu proč se berou, napadlo mě jestli není dcera těhotná ale to prý ne. Přítel dcery i jeho rodinná jsou silné věřící tak možná proto. Manžel je z toho na nervy, nikdy se mu dceřin přítel nelíbíl, ale nedal to najevo.
To jako fakt??
No..to můžeš se zakladatelkou teda spolupracovat…kdoví, nejste blízko sebe?
A jaká je u jich víra? Co rodiče kluka? Trošku to rozveď…co třeba oni na bydlení?
Začíná mě z toho polívat pot..dva syny tu mám a přemýslím, co mě bude čekat. Rozhodně díky diskusím s nimi proberu víru…v cokoli.
Založím stavebko, aby měli kde začít a pokusím se je co nejvíc vést směrem koníčků, studia..Za to fakt děkuju.
Lásce či zblbnutí holt neporučíme.
Jste z vesnice? To není ve zlém! Jen přemýšlím, zda městské děti takto taky smýšlí…
Popravdě, mě by dal táta pres hubu a bylo by..
rázem by mě roupy přešly.
Tedy pokud opravdu není těhotná.
@Liška2014 opravdu jsem v takové situaci, taky mě dost překvapilo že je zakladatelka v podobné. Jsem z prahy, jediné co vím že jsou křesťany, osobně je neznám takže nevím jací jsou. No právě dcera ani její přítel bydlení neřeší, pry to budu řešit po svatbě. Jeho rodiče mu řekli že můžu bydlet u nich, no a jestli je dcera těhotná, taky mě to napadlo ale dcera tvrdí že ne.
Jak jsem psala. U věřících a praktikujících svou víru je toto naprosto běžné. Sama znám spoustu manželství, kdy se oba mladí viděli třeba jen 1× nebo 2× a vzali se a žijí naprosto běžný život. Není to nic neobvyklého. Kdo se ale v takovém prostředí nepohybuje, tak mu toto přijde zvláštní.
Řekla bych, že je to troll. Téměř shodné diskuze jsou i na modrém konikovi, i na slovenském. Ale dobře vykrmený troll teda. ![]()
Zrovinka vcera jsem poslouchala na youtube kazani kneze nekde od Kurimi. No a on zminoval, ze svou zenu pozadal o ruku po 14 dnech, co ji znal. Ze pry uvidel jeji krasnou dusi, pripadala mu tedy jako nejkrasnejsi zena na svete, a tak se s ni zasnoubil. Takze 2 mesice jsou asi fakt dlouha doba ![]()
@prejeta_zaba píše: Řekla bych, že je to troll. Téměř shodné diskuze jsou i na modrém konikovi, i na slovenském. Ale dobře vykrmený troll teda.
Nekecej ![]()
@Yasmina21 píše:
Jak jsem psala. U věřících a praktikujících svou víru je toto naprosto běžné. Sama znám spoustu manželství, kdy se oba mladí viděli třeba jen 1× nebo 2× a vzali se a žijí naprosto běžný život. Není to nic neobvyklého. Kdo se ale v takovém prostředí nepohybuje, tak mu toto přijde zvláštní.
Ok..ale byli oba věřící? Nicméně tady jde o souhr vseho..kdyby aspoň dodělali skolu