Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6363
19.6.20 11:45
@Sworley píše:
Mě nejde do hlavy, proč nesmí holka doma říct, že se znaj už takovou dobu. To by přece bylo lepší ne, pokud uvažuje o svatbě, než s někým, koho poznala nedávno. Se divim, že ti její rodiče vůbec s tim všim tak lehce souhlasí…

Ještě se rozešli. Pak se mu ozve a hned plánují svatbu. :nevim:
Podle toho, co zde bylo uvedeno, tak je žádoucí vzít se co nejdříve a naopak nežádoucí jsou dlouhé vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.6.20 11:48

@Yasmina21 aha…nu oni právě se 2 roky vídají jen po škole. Nikdy spolu nebyli ani den..a slečna nesmí doma přiznat, ze se znají dýl..a v tom je ta divnost o obava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32510
19.6.20 11:53
@KaZeAd píše:
@Keyllah chápu jak to myslíš a teoreticky máš i pravdu. Ale reálně si myslíš, že někdo odsoudí rodiče za to, že dali synovi “zaracha”? Že ho posílají na jazykový pobyt?Je pravda, že syn se může tuplem zabejčit, že uteče a ožení se. Podle mě ale couvne, až pujde do tuhého.Mně se to stejně celý nějak nezdá, taková věřící rodina a nevadí, že zakladatelky syn je nevěřící?

No, to by asi neodsoudil, ale jak píše @Keyllah to nanic a vůbec to ničemu nepomůže. Mám vlastní zkušenost se svýma potomkama, poměrně čerstvou s tím mladším. A to je starší, než ten zakladatelky.
Taky jsem měla chuť do něj hučet a promlouvat a vyřvat na něj kdeco…nejlépe ho rovnou přerazit. Taky mi každej řikal, nech ho, ať si to zkusí a stejně do toho nemáš co mluvit blabla…
No nic jinýho mi stejně nezbylo, musela jsem se spolehnout, že má rozum, je to dospělej chlap, dát mu najevo, že tu budu vždycky pro něj…no tak si to zkusil a po roce taky vystřízlivěl. Díky bohu, že jsem mu nedávala nějaký ultimáta, sice mě to stálo hodně přemáhání a skřípění zubů, ale vyplatilo se to. Jsme oba horký a tvrdý hlavy, kdoví, jak by to dopadlo. Ale chápu ten strach a tu bezmoc, moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
19.6.20 11:57

@Liška2014 Mně na tom zase nepřijde nic zvláštního. Proč ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.6.20 12:02

@Yasmina21 fakt? Tak třeba jsme tu opravdu paranoidní :mrgreen:

Ale zase..chápej rodiče 18 ti letýho kluka, který dostal kopačky, protože sundal holce tričko..v uvozovkach. A po pár měsících se ozvala, že ok..ale jedině svatba. Ve třeťáku…no mě by jako matku teda mrsklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
19.6.20 12:03

Je teda fakt divné, že spolu nic nepodnikají. Já jsem věřící a mám spoustu věřících kamarádů a tohle fakt běžné není. Všichni jsme před svatbou chodili normálně s partnery na zábavy, plesy, na výlety i na víkend, nebo jen tak někam večer posedět, klidně dlouho do noci. Tohle víra nezakazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
19.6.20 12:11

@cverunka, nemůže to být z důvodu, že patří třeba k té „ortodoxnější“ větvi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
19.6.20 12:11

@Liška2014 Tak ono záleží, jak striktní člověk je a jaké má hranice, co si dovolí a co už ne. Já chápu rodiče kluka. Pro nevěřícího je toto něco zvláštního, nepředstavitelného. Naopak věřící, si třeba nedovede představit, strávit noc s klukem v jedné místnosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.6.20 12:14

@Yasmina21 no jo.
Ale pak třeba o tom mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32510
19.6.20 12:14
@Yasmina21 píše:
@Liška2014 Mně na tom zase nepřijde nic zvláštního. Proč ne. :)

Mě přijde teda poněkud divný, zatajovat délku vztahu se svým budoucím manželem, zatajovat před jeho rodiči, že jsem z věřící rodiny, zatajovat před svými rodiči, že bratr nastávajícího manžela je gay…no ale třeba u vás je to tak normální no. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.6.20 12:16

@Yasmina21 no a dobrá..chci se ženit, abych mohl mít sex?…no jo..i to je z druhé strany fakt…

Holt…nechtěla bych být v kůži rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
19.6.20 12:28

@Sworley Já někde psala o zatajování skutečností? :think: Nevšimla jsem si, ale to je jedno. Psala jsem o stýkání se s klukem. Lhát normální není.
Edit. Omlouvám se, znovu jsem si to přečetla. Měla jsem na mysli, že mi nepřijde nic divného na tom, že se spolu 2 roky stýkají jen po škole a nikdy spolu nestrávili ani den. Lhát a zatajovat není dobré. Zřejmě se bojí reakce svých rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
19.6.20 12:36

@Liška2014 Asi ano, chce se ženit, aby mohl mít sex s osobou, kterou má rád, líbí se mu. Ono to nemusí být jen kvůli sexu, ale celkově. I sex k tomu patří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.6.20 12:40

@Yasmina21 tak upřímně, potom by to bylo fajn a v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
19.6.20 12:58

Já pořád přemýšlím, co to vypovídá o té holce. Hraje si na slušnou, ale co zatím udělala. Tak zásadní věc, jako je víra, řekne klukovi po půl roce, kdy mu už pomotala hlavu. Rodičům zatloukla, že se s někým vídá (v rámci jejich pravidel), o bratru gayovi se musí mlčet. V podstatě rozvrátí normální fungující rodinu, jenom pro svoji víru. Tak tady je něco hodně špatně. Ona se z toho půjde vyzpovídat, dostane rozhřešení, ale co rodina kluka.

A já bych se fakt bála ho tam pustit na prázdniny, protože jestli je ta rodina opravdu fanaticky věřící, tak dostanou super materiál na zpracování. Oni to mají jako poslání, obracet nevěřící na správnou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová