Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.6.20 16:41
@Liška2014 píše:
Na obranu syna nutno říct..je mu 18..podle něj mu život leží u nohou a on je on…to zase jsme taky většina prožili ;)

To jsi vystihla přesně :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.20 16:44
@vokishka píše:
Nechápu, u nás je jeden feťák, který neustále obtěžuje lidi, potácí se kolem obchodů v jedné městské části, já se ho třeba bojím a obcházím ho obloukem, mají to tak i mí známí. Vypadá to, že včera zemřel a na všech městských diskuzích kolem toho běží diskuze, jak kdyby zemřela celebrita.

To je asi omyl, myslím, že jsi to chtěla napsat spíš jinam do diskuze ;)

• Citovat
  • Upravit
22288
19.6.20 16:46
@Anonymní píše:
To máš pravdu, já ho svým způsobem chápu i jí, i když na ní teď mám vztek a představuji si jak by byl krásný život, kdyby potkal nějakou jinou, jak by bylo po starostech, ale chápu je. Nedá mi to ale spát, bojím se o své dítě a svědomí mi nedovolí to nechat jen tak, když vidím, že je mimo.

Tomu naprosto rozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.6.20 17:05

No a kdyby holt se stalo a vzali se, bude moct ona bydlet u vás? Myšleno, zda jí to povolí. Bude moct brat antiko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
19.6.20 20:30
@Anonymní píše:
Oni se k sobě nemůžou bez svatby nastěhovat, byť spolu strávit ani noc v jiné místnosti. Kluk jestli tam fakt odjede bude muset jezdit přespávat na kole 15 kilometrů k jejich příbuzným. Když už ho představila a bude u nich přes den na tom statku tak se asi musí už vzít, jen tak spolu nezávazně chodit nemůžou, takhle jsem to pochopila. Jenže ten náš blbec zamilovanej si to představuje jednoduše, o nic nejde, všechno se tím vyřeší. Svatbu prý uhradí oni, my se nemáme starat, oni mají pro ně pochopení, my ne, protože nesouhlasíme se svatbou. My je nechceme rozeštvat, jen chceme, aby se lépe poznali, aby syn opravdu věděl, co ho čeká a aby nic neuspěchali. Že se mají rádi jim nikdo nebere, ale on bohužel vidí nás ty špatné a nedokáže se na to podívat střízlivýma očima k jakému kroku ho vlastně oni nutí, ne my.

Hele, musí si ji vzít…to si myslí oni, jejich problém, to už jsou názory fakt jak ve středověku. Nebudou spolu spát pod jednou střechou, OK, ale že by si ji musel vzít, když před den nedodržujou rozestupy, to je jen jejich představa. Tím bych se netrápila, zdrhnout před svatbou může vždycky. Zase nemůže se podřizovat ve všem, i bych to synovi takhle řekla: My žijeme jinak, ty se přizpůsobuješ dost, ale nenech si nalinkovat od nikoho život, poznej ji, ale řiď se podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
19.6.20 20:39
@Anonymní píše:
Jo holka, já to taky nechápu, kde nechal hlavu, plánuje si to jak Hurvínek válku. Oni tím, že jsou ke svatbě dle všeho nakloněni, jsou teď ti nejlepší. On vůbec nevidí, že je úplně mimo nevědět o vztahu dcery dva roky a pak souhlasit se svatbou. Ptám se ho, zda mu přijde normální, že ho musela tajit, proto zřejmě s ním nikdy nikam nejela, nezdržela se déle, protože alou na statek a o něm vědět nesměli, protože měla zakázáno s někým chodit. Říkám mu, že to přece není běžné a normální a na to on ti řekne, každý jsme nějaký. On to sám ví, proč všechny ty lži a zatajování, ale jsou nejlepší, protože nebrání ve svatbě. Nic jiného nevidí, že bude nešťastný, že oni žijí úplně jinak a on není zvyklý na takový striktní režim, řekne, že není blbý a že si budou žít svůj život, že mu nikdo rozkazovat nebude, no jenže podle mě tvrdě narazí, protože ten její otec mu ještě ukáže. On je prostě zamilovaný, vidí svatbu jako nutnost k tomu, aby měl sex a nic jiného ho nezajímá. Vůbec na svatbu nekouká jako na závazek a v jejich případě, kdy je v tom víra, ještě mnohem větší. Vysvětlovat můžeme jak chceme, my tomu nerozumíme a furt se nám něco nelíbí, on je přece dospělej ne.

No tak z toho vyjdi. Říká, že není blbý, že je dospělý a nenechá si rozkazovat. Tak mu to zopakuj, že mu věříš, že jste ho nějak vychovali, že ho budete podrporovat, ale jen za nějakých podmínek. Že spoléháš na to, že sebou nenechá manipulovat a nepodřídí se úplně ve všem. Prostě mu trochu polechtej ego, jako že už je velkej kluk a jistě se sebou nenechá vorat. Pracovat tam v létě, poznat holku a její rodinu, OK, ale že by byl blbej, kdyby se hned nechal uvrtat do svatby. Musíš doufat, že stavba tak kách nebude, a kdyby to bylo hrozný, tak prostě zdrhne. Musí ale vědět, že se má kam vrátit. Případně i s tou princeznou, kdyby se třeba ona nakrásně chtěla svojí rodině vzepřít, ale o Tvého syna by nechtěla přijít, tak že má u vás prostě zastání.
S puberťákama radím nebojovat, ale jemně je vmanipulovat tam, kde to potřebuješ, u chlapů jde ta manipulace přeci jen líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.6.20 21:14

A co kdyz jste vsichni tady uplne mimo s tim, ze chce sex? Dva roky to zvladl bez nej. Chce si ji vzit, aby ji neztratil. Chce s ni byt nadosmrti.
Podle toho, co pises o nem i sourozencich - ver mu. Zvladne to. Proc by nemohl?
Nehlede na to, ze i kdyby mel dite a skolo dodelal postupne, porad je to lepsi nez treba nejaka hnusna diagnoza.
Udrzte je oba po svatbe u vas doma, treba spolu kvuli dodelani skoly jeste hvili spat nebudou, co ty vis.
At jsou z dosahu jejich rodicu a zbytek on uz ZVLADNE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4640
19.6.20 21:39

On si ten moula asi myslí, že tím sňatkem vyvede svou zakletou princeznu z otroctví a pěkně na tchána vyzrají, proto tam nechce bydlet a opatrně se ptá na tu možnost bydlení doma, určitě chce žít jako ve 21. století, ovšem jestli toho bude mladá paní schopna a nebude mít pocit, že tím zrazuje svůj kmen. Na statek bych ho určitě poslala, pro puberťáka není nic problém, dokud si to sám nezkusí, tak jenom ať se pěkně s tchánovci seznámí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
19.6.20 22:09
@Lucie_Sx píše:
A co kdyz jste vsichni tady uplne mimo s tim, ze chce sex? Dva roky to zvladl bez nej. Chce si ji vzit, aby ji neztratil. Chce s ni byt nadosmrti.
Podle toho, co pises o nem i sourozencich - ver mu. Zvladne to. Proc by nemohl?
Nehlede na to, ze i kdyby mel dite a skolo dodelal postupne, porad je to lepsi nez treba nejaka hnusna diagnoza.
Udrzte je oba po svatbe u vas doma, treba spolu kvuli dodelani skoly jeste hvili spat nebudou, co ty vis.
At jsou z dosahu jejich rodicu a zbytek on uz ZVLADNE.

Tak s tím souhlasím. Jediné, na čem. bych jako rodič trvala, by bylo: do maturity. svatba NE a pak se půjde studovat. Jinak jsem ochotná podpořit, ovšem bydlení u nás, ne v 19. století. ;) Ona ta slečna taky mohla o tom všem. lhát proto, že prostě jinou možnost jí rodiče ani nedali, když chce žít aspoñ trochu. normálně. A že on ani zakladatelka předtím nepoznali, že je z nějaké církve, je taky dobré znamení : zas tak pošahaná nebude. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.6.20 22:28
@robínek píše:
Tak s tím souhlasím. Jediné, na čem. bych jako rodič trvala, by bylo: do maturity. svatba NE a pak se půjde studovat. Jinak jsem ochotná podpořit, ovšem bydlení u nás, ne v 19. století. ;) Ona ta slečna taky mohla o tom všem. lhát proto, že prostě jinou možnost jí rodiče ani nedali, když chce žít aspoñ trochu. normálně. A že on ani zakladatelka předtím nepoznali, že je z nějaké církve, je taky dobré znamení : zas tak pošahaná nebude. :mrgreen:

Ja bych povolila i svatbu, jinak se ozeni stejne i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
19.6.20 22:36

Většina diskutujících se tu staví jednoznačně na stranu toho, že do svatby jsou hrrr především dívčiny rodiče, že ona má od nich vymytý mozek, že jediným cílem svatby je zatáhnout kluka na statek jako pomocnou sílu a budoucí ovečku do sekty. Ale nemůže to být taky třeba tak, že holka se tímhle snaží naopak vymanit z vlivu své rodiny? Našla si kluka mimo svou „bublinu“ a víru, navíc v příbuzenstvu s gayem, dlouho to s ním táhla na zapřenou, na mě nepůsobí úplně jako člověk, jehož jediným cílem je v 18 začít plnit rodinný model „manželka na statku“. Třeba to je u nich v rodině nastaveno tak, že muž je hlavou rodiny a musí se poslouchat, a tak jí zbývají jen dvě možnosti, pokud už má třeba taky sama dost vlastního otce - buď se od nich úplně odstřihne, začne nový život za cenu toho, že s ní její rodina třeba do smrti nepromluví, což pokud jejich vztah není úplně tragický, tak asi není moc růžová vyhlídka. Nebo se vdá, vezme si kluka, se kterým už dva roky chodí, takže si očividně docela rozumí, kluka, který má pro ni pochopení (už jen v tom, že jako ateista čekal 2 roky na sex), a od té chvíle, v očích svých rodičů, nebude muset poslouchat svého otce, ale svého manžela. Zvláště pokud se syn tváří, že by rádi po svatbě bydleli u vás - třeba to je i její přání, ale na vlastní nemají a asi se jim zdá lepší něco než vůbec nic (tj. lepší bydlet u jejích rodičů, ale jako manželé, takže z pohledu jejich „práva“ a výchovy jako samostatná jednotka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
19.6.20 22:47
@Lucie_Sx píše:
Ja bych povolila i svatbu, jinak se ozeni stejne i bez toho.

Tak povolila… no zakázat mu ji nemůžou, když je plnoletý, ale já si zase můžu říct svoje jako rodič. Pro mě osobně je svatba na střední, pokud se nejedná o těhotenství, prostě nesmysl a nemusím podporovat každý rozmar. Jestliže syn operuje tím, že se rodiče taky vzali mladí, ano, ale to byla jiná situace. Asi bych mu dala najevo dost jasně, že pokud se chce oženit jen kvůli sexu, aby ho měl teď hned, tak mě zklamal, protože jsem si o něm myslela, že je chytřejší. Jestli se chce oženit, aby ji neztratil, OK, ale pak snad do matury počká. Pokud to vydrží do maturity, budou moct po svatbě bydlet " v civilizaci", rodiče je podpoří, pro něj to nebude totální ztráta jeho životního stylu, budou mít v rodičích oporu. Chce být dospělý? Tak ať se rozhodne sám. Ono když se to naservíruje stylem, že nebudu hrát hru na zakázané ovoce, ale nechám ho, ať se rozhodne, tak ta rychlosvatba taky může ztratit na atraktivitě. A nenápadně bych zasívala semínko pochybnosti stylem „To je zvláštní, že se ona bála doma říct tohle a tohle…proč? Ty jsi nám přece mohl říct vždycky všechno. Vypravovala ti někdy o tom, jak to u nich chodí? Ne? Tak to se divím, já jsem byla zvědavá, táta se mi za svobodna svěřoval…“ Jako ta slečna může být v pohodě, ale doma to asi moc v pohodě není, když musí lhát, a na to si musí syn přijít sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
19.6.20 22:49
@opossum píše:
Většina diskutujících se tu staví jednoznačně na stranu toho, že do svatby jsou hrrr především dívčiny rodiče, že ona má od nich vymytý mozek, že jediným cílem svatby je zatáhnout kluka na statek jako pomocnou sílu a budoucí ovečku do sekty. Ale nemůže to být taky třeba tak, že holka se tímhle snaží naopak vymanit z vlivu své rodiny? Našla si kluka mimo svou „bublinu“ a víru, navíc v příbuzenstvu s gayem, dlouho to s ním táhla na zapřenou, na mě nepůsobí úplně jako člověk, jehož jediným cílem je v 18 začít plnit rodinný model „manželka na statku“. Třeba to je u nich v rodině nastaveno tak, že muž je hlavou rodiny a musí se poslouchat, a tak jí zbývají jen dvě možnosti, pokud už má třeba taky sama dost vlastního otce - buď se od nich úplně odstřihne, začne nový život za cenu toho, že s ní její rodina třeba do smrti nepromluví, což pokud jejich vztah není úplně tragický, tak asi není moc růžová vyhlídka. Nebo se vdá, vezme si kluka, se kterým už dva roky chodí, takže si očividně docela rozumí, kluka, který má pro ni pochopení (už jen v tom, že jako ateista čekal 2 roky na sex), a od té chvíle, v očích svých rodičů, nebude muset poslouchat svého otce, ale svého manžela. Zvláště pokud se syn tváří, že by rádi po svatbě bydleli u vás - třeba to je i její přání, ale na vlastní nemají a asi se jim zdá lepší něco než vůbec nic (tj. lepší bydlet u jejích rodičů, ale jako manželé, takže z pohledu jejich „práva“ a výchovy jako samostatná jednotka).

ano, to mě taky napadlo, může to být jedna z možností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.6.20 23:32
@opossum píše:

Vidim to podobne, mozna i on ji chce zachranovat. Jestli je chytrej a tvrdi, ze svatba je ted jejich jedina moznost, tak bych mu to verila a nesla proti tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 00:31
@Liška2014 píše:
No a kdyby holt se stalo a vzali se, bude moct ona bydlet u vás? Myšleno, zda jí to povolí. Bude moct brat antiko?

To já právě vůbec nevím, s klukem není vůbec rozumná řeč, pořád opakuje to samé dokola, ale nic kloudného se od něj nedozvíme. Že oni by chtěli bydlet u nás, to vím, ale jestli jí to bude dovoleno, to si nejsem jistá, třeba je to jen jejich představa, já opravdu netuším. Je možné, že holka mu to servíruje jinak, než to ve skutečnosti bude, třeba ne, ale to člověk neví. Přeci jen, ne vždy jednala na rovinu, tak jak můžu vědět, že to bude tak jak mu ona říká, co když mu jen hezky zpívá. Pořád mám strach, aby nám tam neodjel a nezůstal tam, já už nevím, co si o tom myslet, když s ním není řeč. Nějaké jeho všechno se uvidí, nevím co chceš slyšet, neřeš to, mě opravdu neuklidní. Kdyby na rovinu řekl, jak to teda mají v plánu, je to něco jiného, ale jeho chování mě znepokojuje. Vždycky jsme spolu jednali na rovinu, všechno nám říkal a teď jenom mlží nebo opakuje to stejné dokola, někdy pro jistotu neříká nic. To je prostě divné, takhle se nikdy nechoval. Ano je třeba možnost, že ta svatba je proto, aby ji zachránil a dostal z vlivu své rodiny, ale to už mi přijde jak z pohádky a hlavně, proč to neřekne na rovinu. V tomhle případě bychom je podpořili, za předpokladu, že budou studovat a dodržovat domluvená pravidla. Proto se ale musí chovat jak dospělý člověk a ne jak zamilovaný puberťák, kterého nic nezajímá, jen se ženit a každý mu to závidí, nikdo mu to nepřeje a nikdo ho nechápe. To samé s tou antikoncepcí, co to je za odpověď, nestarej se do našeho intimního života. Vždycky jsme tohle řešili otevřeně a v klidu, protože jsem si myslela, že spolu spí, problém to nebyl, akorát jak se ukázalo lhal, protože spolu nespali, ale to je jedno. Dříve o tom s chlapem mluvil, to měl ještě rozum, teď z něho nic člověk nedostane. A to mě znepokojuje, přece to museli nějak řešit a bavit se o tom, tak by mi stačilo říct, jo budeme se chránit, tak a tak, její víra to nezakazuje a tečka. Nepotřebuji vědět podrobnosti, ale nechci aby si v 18 upletl dítě, to snad nechci tolik. Přece kdyby to bylo všechno tak zalité sluncem a i ta ochrana byla povolena, tak to řekne, alespoň uklidní a bude klid. Takhle si myslím, že se tomu vyhýbá protože mi nechce říct pravdu, že žádné chránění nebude, protože ví, že to už by mě vezli a tátu to samé a nebo fakt vůbec netuší. Ty jeho vyhýbavé silné odpovědi mě akorát znepokojují a mám z toho pocit, že sám vůbec neví a co hůř, je mu to jedno, hlavně, že budou spolu. Vidí to všechno moc jednoduše a jediné informace má od slečny, vůbec se o jejich styl nezajímá jinak, to je samé, že mu slečna říkala, že to bude v pohodě, že se uvidí, co furt řešíme, ale nic víc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová