Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56074
19.6.20 13:25
@Sworley píše:
No, toho já bych se bála nejvíc asi…proto osobně bych mu tak nadšeně batoh na prázdniny nebalila. I když tu někdo psal, že to tak rychle nejde, ALE…

Ja bych mu taky nebalila. Chtela bych ho udrzet doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4457
19.6.20 13:47
@Hořec píše:
@cverunka, nemůže to být z důvodu, že patří třeba k té „ortodoxnější“ větvi? :think:

Znám i hodně ortodoxní a všichni spolu normálně randili. Tohle je fakt zvláštní. Snažila bych se tu rodinu více poznat. Je to celé takové falešné podle popisu. Takové jakési tajnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
19.6.20 14:08

@KaZeAd Nic proti, ale jak zakazes osmnáctiletému klukovi cokoliv? Zamknes ho doma? Ty jsi hvězda. Chtěla bych tě vidět. To když zakladatelka zkusí, tak bude kluk ženatý klidně za týden. A ona může mít na krku TO za omezování osobní svobody, víš? Jistě mu může říct svůj názor, vysvětlit, ale to je tak všechno. Že se ti moje názory nelíbí, dobře, každý máme své. Ale to co radis je cesta do pekla.
Ale svatba v kostele, zejména pokud on není praktikující a pokud není pokřtěný, problém je. To by nějaký čas zabralo. Vzdělávání, křest, a pak příprava na svatbu. Ale když se chce, jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
19.6.20 14:19

Ještě mne napadlo, že ta holka třeba doma tenvztah tajila, protože zná své rodiče. Mohou to být takoví ti echt bigotní věřící, takže ve chvíli, kdy ona přizná vztah s ateistou, bude mít doma peklo. Navíc když by měla i švagra gaye. Možné to je. Existuje spousta různých typů těch věřících. A někteří opravdu tolerantní nejsou. Hodně záleží třeba na jejich knězi. Ale co znám ty věřící, tak většina normálně randila, chodili na plesy, na výlety. U nás běžně chodil farář taky na ples, vedl fotbalový kroužek, strašně fajn chlap to byl. Veselý, vtipný, a chápavý. Tady to může být opravdu něco v rodině? Fakt je ten, že zákazy nezmohou nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.20 15:23
@Liška2014 píše:
Mně tedy leží v hlavě pořád otázka..PROČ spolu nebyli nikdy déle? Ok..beru sex po svatbě, když to tak holt je nastavené. ALE to spolu nemohou strávit ani vevečer? Víkend..nic? To by mě zaráželo..

A i budilo obavy, zda opravdu tam nejsou nějaké znaky sekty…nevím, jen mi to v hlavě leží.

A zjistit si něco o tom statku? O dění tam? Třeba je to normální statek třeba ne..
Bude moci mít mobil? Odejít kdykoli kamkoli?

Mě přišlo celou dobu divné proč spolu netráví více času, ve volné dny, proč on tam nikdy nejede, proč ona když přijela na otočku o prázdniny tady nikdy nepřespala, proč nikam nevyrazili spolu sami, tak jako starší děti, kde to randění bylo o něčem úplně jiném. Několikrát jsem se syna na to ptala, kolikrát jsem mu řekla, že jestli jí jen vodí za nos a je mu dobrá jen ve všední dny, tak to teda ne. To on mě vždycky ujistil, že je to proto, že má přísné rodiče. A bylo to i vidět. Ono, když přišel kluk domu s tím, že chudák musí domu vozit účtenky z nákupu co si koupí na intru a udělat vyúčtování a musí to přesně sedět, tak to už jsem si říkala, že má doma vojnu. Proto jsem ji sama poradila ať nechodí na obědy a chodila k nám, aby alespoň měla nějaké peníze na to koupit si co chce, účtenku z obědů si sehnala od spolužačky co na obědy chodí. A takových věcí bylo vice, to jsem věděla, ale, že je v tom víra, to mě nenapadlo. Řekla jsem si, že má strašně přísné rodiče, bylo mi jí líto, několikrát jsme jí s chlapem nabízeli, že zavoláme jejím rodičům, že se můžeme třeba sejít, seznámit se, aby věděli a kým holka chodí a trošku jí povolili, nikdy nechtěla. Mě to přišlo divné, od starších dětí jsme se a rodinou partnerů znali a známe z dob, kdy spolu chodili jen pár měsíců, mě to přijde naprosto běžné. Ale tak viděla jsem, že se mají rádi, tak jsem to nějak neřešila, jen mi bylo holky líto. Řekla jsem si, že až jim bude 18,že se to změní. 18 jim oběma bylo teď na jaře, když se rozešli, to ale nenapadlo, že se to změní tak, že se budou chtít vzít. Říkala jsem si konečně ji nechají dýchat a budou si moc užívat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.20 15:32
@Anonymní píše:
Mě přišlo celou dobu divné proč spolu netráví více času, ve volné dny, proč on tam nikdy nejede, proč ona když přijela na otočku o prázdniny tady nikdy nepřespala, proč nikam nevyrazili spolu sami, tak jako starší děti, kde to randění bylo o něčem úplně jiném. Několikrát jsem se syna na to ptala, kolikrát jsem mu řekla, že jestli jí jen vodí za nos a je mu dobrá jen ve všední dny, tak to teda ne. To on mě vždycky ujistil, že je to proto, že má přísné rodiče. A bylo to i vidět. Ono, když přišel kluk domu s tím, že chudák musí domu vozit účtenky z nákupu co si koupí na intru a udělat vyúčtování a musí to přesně sedět, tak to už jsem si říkala, že má doma vojnu. Proto jsem ji sama poradila ať nechodí na obědy a chodila k nám, aby alespoň měla nějaké peníze na to koupit si co chce, účtenku z obědů si sehnala od spolužačky co na obědy chodí. A takových věcí bylo vice, to jsem věděla, ale, že je v tom víra, to mě nenapadlo. Řekla jsem si, že má strašně přísné rodiče, bylo mi jí líto, několikrát jsme jí s chlapem nabízeli, že zavoláme jejím rodičům, že se můžeme třeba sejít, seznámit se, aby věděli a kým holka chodí a trošku jí povolili, nikdy nechtěla. Mě to přišlo divné, od starších dětí jsme se a rodinou partnerů znali a známe z dob, kdy spolu chodili jen pár měsíců, mě to přijde naprosto běžné. Ale tak viděla jsem, že se mají rádi, tak jsem to nějak neřešila, jen mi bylo holky líto. Řekla jsem si, že až jim bude 18,že se to změní. 18 jim oběma bylo teď na jaře, když se rozešli, to ale nenapadlo, že se to změní tak, že se budou chtít vzít. Říkala jsem si konečně ji nechají dýchat a budou si moc užívat.

O to víc nechápu, co ho vede k tomu, že se chce přiženit do takový rodiny a ještě tam klidně i bydlet, když tohle všechno ví 8o Jako kamarádky sestra s tím svým normálně randila, jezdili na taková ta setkání i výlety v rámci farnosti, ale sex přišel na řadu až po svatbě, ale hlavně pro to, že tomu oba věřili. Popravdě si ani nedovedu představit, jak by se tvářili jeho rodiče ortodoxní křesťani, kdyby ji poprvé přivedl domů s tím, že bude svatba, znali ji skoro 2 roky, to mi na tom přijde taky zvláštní :think:
A probírali jste to s mužem, myslíte, že by se mu po dvouměsíční otročině pořád chtělo ženit a bydlet tam? Je to opravdu těžký :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.20 15:57
@Anonymní píše:
O to víc nechápu, co ho vede k tomu, že se chce přiženit do takový rodiny a ještě tam klidně i bydlet, když tohle všechno ví 8o Jako kamarádky sestra s tím svým normálně randila, jezdili na taková ta setkání i výlety v rámci farnosti, ale sex přišel na řadu až po svatbě, ale hlavně pro to, že tomu oba věřili. Popravdě si ani nedovedu představit, jak by se tvářili jeho rodiče ortodoxní křesťani, kdyby ji poprvé přivedl domů s tím, že bude svatba, znali ji skoro 2 roky, to mi na tom přijde taky zvláštní :think:
A probírali jste to s mužem, myslíte, že by se mu po dvouměsíční otročině pořád chtělo ženit a bydlet tam? Je to opravdu těžký :?

Jo holka, já to taky nechápu, kde nechal hlavu, plánuje si to jak Hurvínek válku. Oni tím, že jsou ke svatbě dle všeho nakloněni, jsou teď ti nejlepší. On vůbec nevidí, že je úplně mimo nevědět o vztahu dcery dva roky a pak souhlasit se svatbou. Ptám se ho, zda mu přijde normální, že ho musela tajit, proto zřejmě s ním nikdy nikam nejela, nezdržela se déle, protože alou na statek a o něm vědět nesměli, protože měla zakázáno s někým chodit. Říkám mu, že to přece není běžné a normální a na to on ti řekne, každý jsme nějaký. On to sám ví, proč všechny ty lži a zatajování, ale jsou nejlepší, protože nebrání ve svatbě. Nic jiného nevidí, že bude nešťastný, že oni žijí úplně jinak a on není zvyklý na takový striktní režim, řekne, že není blbý a že si budou žít svůj život, že mu nikdo rozkazovat nebude, no jenže podle mě tvrdě narazí, protože ten její otec mu ještě ukáže. On je prostě zamilovaný, vidí svatbu jako nutnost k tomu, aby měl sex a nic jiného ho nezajímá. Vůbec na svatbu nekouká jako na závazek a v jejich případě, kdy je v tom víra, ještě mnohem větší. Vysvětlovat můžeme jak chceme, my tomu nerozumíme a furt se nám něco nelíbí, on je přece dospělej ne.

• Citovat
  • Upravit
32
19.6.20 16:04

A zkusila si synovi navrhnout aby třeba svatbu odložili a vzali se tak za rok? Kdy mají termín? Jo a kdo vůbec bude platit svatbu? Za mě by bylo nejlepší řešení aby se k sobě nastěhovali, a poznali byse. Třeba by zjistili že se k sobě nehodí a rozešeli se, nebo že se mají fakt rády a vzali byse. Možná je to moc drsně ale nepřemýšleli jste s manželem že byste syna vyhodili z domů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.6.20 16:04
@Anonymní píše:

Ty jo.
Děkuju za odpověď…i to svědčí o něčem. Teď bych měls obavy ještě větší. Nicméně, zase teď chápu chování holčiny. Děs je v tom, že ona se bojí..evidentně. uf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
19.6.20 16:09
@Anonymní píše:
Jo holka, já to taky nechápu, kde nechal hlavu, plánuje si to jak Hurvínek válku. Oni tím, že jsou ke svatbě dle všeho nakloněni, jsou teď ti nejlepší. On vůbec nevidí, že je úplně mimo nevědět o vztahu dcery dva roky a pak souhlasit se svatbou. Ptám se ho, zda mu přijde normální, že ho musela tajit, proto zřejmě s ním nikdy nikam nejela, nezdržela se déle, protože alou na statek a o něm vědět nesměli, protože měla zakázáno s někým chodit. Říkám mu, že to přece není běžné a normální a na to on ti řekne, každý jsme nějaký. On to sám ví, proč všechny ty lži a zatajování, ale jsou nejlepší, protože nebrání ve svatbě. Nic jiného nevidí, že bude nešťastný, že oni žijí úplně jinak a on není zvyklý na takový striktní režim, řekne, že není blbý a že si budou žít svůj život, že mu nikdo rozkazovat nebude, no jenže podle mě tvrdě narazí, protože ten její otec mu ještě ukáže. On je prostě zamilovaný, vidí svatbu jako nutnost k tomu, aby měl sex a nic jiného ho nezajímá. Vůbec na svatbu nekouká jako na závazek a v jejich případě, kdy je v tom víra, ještě mnohem větší. Vysvětlovat můžeme jak chceme, my tomu nerozumíme a furt se nám něco nelíbí, on je přece dospělej ne.

Na obranu syna nutno říct..je mu 18..podle něj mu život leží u nohou a on je on…to zase jsme taky většina prožili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.20 16:17
@Palma12 píše:
A zkusila si synovi navrhnout aby třeba svatbu odložili a vzali se tak za rok? Kdy mají termín? Jo a kdo vůbec bude platit svatbu? Za mě by bylo nejlepší řešení aby se k sobě nastěhovali, a poznali byse. Třeba by zjistili že se k sobě nehodí a rozešeli se, nebo že se mají fakt rády a vzali byse. Možná je to moc drsně ale nepřemýšleli jste s manželem že byste syna vyhodili z domů?

Oni se k sobě nemůžou bez svatby nastěhovat, byť spolu strávit ani noc v jiné místnosti. Kluk jestli tam fakt odjede bude muset jezdit přespávat na kole 15 kilometrů k jejich příbuzným. Když už ho představila a bude u nich přes den na tom statku tak se asi musí už vzít, jen tak spolu nezávazně chodit nemůžou, takhle jsem to pochopila. Jenže ten náš blbec zamilovanej si to představuje jednoduše, o nic nejde, všechno se tím vyřeší. Svatbu prý uhradí oni, my se nemáme starat, oni mají pro ně pochopení, my ne, protože nesouhlasíme se svatbou. My je nechceme rozeštvat, jen chceme, aby se lépe poznali, aby syn opravdu věděl, co ho čeká a aby nic neuspěchali. Že se mají rádi jim nikdo nebere, ale on bohužel vidí nás ty špatné a nedokáže se na to podívat střízlivýma očima k jakému kroku ho vlastně oni nutí, ne my.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.20 16:22
@Liška2014 píše:
Na obranu syna nutno říct..je mu 18..podle něj mu život leží u nohou a on je on…to zase jsme taky většina prožili ;)

To máš pravdu, já ho svým způsobem chápu i jí, i když na ní teď mám vztek a představuji si jak by byl krásný život, kdyby potkal nějakou jinou, jak by bylo po starostech, ale chápu je. Nedá mi to ale spát, bojím se o své dítě a svědomí mi nedovolí to nechat jen tak, když vidím, že je mimo.

• Citovat
  • Upravit
32
19.6.20 16:25
@Anonymní píše:
Oni se k sobě nemůžou bez svatby nastěhovat, byť spolu strávit ani noc v jiné místnosti. Kluk jestli tam fakt odjede bude muset jezdit přespávat na kole 15 kilometrů k jejich příbuzným. Když už ho představila a bude u nich přes den na tom statku tak se asi musí už vzít, jen tak spolu nezávazně chodit nemůžou, takhle jsem to pochopila. Jenže ten náš blbec zamilovanej si to představuje jednoduše, o nic nejde, všechno se tím vyřeší. Svatbu prý uhradí oni, my se nemáme starat, oni mají pro ně pochopení, my ne, protože nesouhlasíme se svatbou. My je nechceme rozeštvat, jen chceme, aby se lépe poznali, aby syn opravdu věděl, co ho čeká a aby nic neuspěchali. Že se mají rádi jim nikdo nebere, ale on bohužel vidí nás ty špatné a nedokáže se na to podívat střízlivýma očima k jakému kroku ho vlastně oni nutí, ne my. [/citace
Aha tak to je fakt šílený, přeju pevné nervy :kytka:. Když tak potom napiš jak to dopadlo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.20 16:27
@Anonymní píše:
Jo holka, já to taky nechápu, kde nechal hlavu, plánuje si to jak Hurvínek válku. Oni tím, že jsou ke svatbě dle všeho nakloněni, jsou teď ti nejlepší. On vůbec nevidí, že je úplně mimo nevědět o vztahu dcery dva roky a pak souhlasit se svatbou. Ptám se ho, zda mu přijde normální, že ho musela tajit, proto zřejmě s ním nikdy nikam nejela, nezdržela se déle, protože alou na statek a o něm vědět nesměli, protože měla zakázáno s někým chodit. Říkám mu, že to přece není běžné a normální a na to on ti řekne, každý jsme nějaký. On to sám ví, proč všechny ty lži a zatajování, ale jsou nejlepší, protože nebrání ve svatbě. Nic jiného nevidí, že bude nešťastný, že oni žijí úplně jinak a on není zvyklý na takový striktní režim, řekne, že není blbý a že si budou žít svůj život, že mu nikdo rozkazovat nebude, no jenže podle mě tvrdě narazí, protože ten její otec mu ještě ukáže. On je prostě zamilovaný, vidí svatbu jako nutnost k tomu, aby měl sex a nic jiného ho nezajímá. Vůbec na svatbu nekouká jako na závazek a v jejich případě, kdy je v tom víra, ještě mnohem větší. Vysvětlovat můžeme jak chceme, my tomu nerozumíme a furt se nám něco nelíbí, on je přece dospělej ne.

Asi je jasný, že hlavu má teď momentálně v kalhotách :roll: Je to fakt prekérní situace a jak z ní ven, to asi nikdo není schopen poradit :think: Jak jsi psala, on si to představuje jak Hurvínek válku, tak si ji vezmu no, hlavně že si budu konečně moct vrznout, achjo.

• Citovat
  • Upravit
65140
19.6.20 16:31

Omyl

Příspěvek upraven 19.06.20 v 16:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie