Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Náměsíčná píše:
Problém nastane až pojedou na víkend na statek.
tak pak rozupustí Postinor ![]()
@Russet Proč by ne? I věřící spolu chodí, chodí spolu i věřící s nevěřícím. To bývá úplně normální. A že holka nechce sex, a co? Je to její právo. A že spolu nebyli ani den? A kdy tedy po ní loudím to sundání trička?
A můžou se lidí brát, i když spolu nikdy nežili a může to klapat. V naší generaci to bylo obvyklé. S mužem jsem nežila nikdy před svatbou, a jsme spolu pořád. Stejně tak zase naše sousedka, která s chlapem žila sedm let, vzali se a do půl roku se rozváděli. To vůbec není o tom žít spolu.
Matka prostě v tomhle může říct svůj názor, ale to je všechno.
No nevím jestli ti to pomůže spíš ne ale posahani věřící mají jedinou povolenou metodu antikoncepce plodné a neplodné dny. Kdysi dávno jsme měli na gymplu přednášku od jednoho takového magora protože nás angličtině se stal silné věřící tak ho pozval jeho kentora aby do nás hustil ty blbosti. Už je to hrozně dávno ale tohle mi utkvělo v paměti jak moc mi to přišlo absurdní jo ještě jak vysvětloval jak evoluce je nesmysl na pávovi.
@ludmilaadamkova píše:
No nevím jestli ti to pomůže spíš ne ale posahani věřící mají jedinou povolenou metodu antikoncepce plodné a neplodné dny. Kdysi dávno jsme měli na gymplu přednášku od jednoho takového magora protože nás angličtině se stal silné věřící tak ho pozval jeho kentora aby do nás hustil ty blbosti. Už je to hrozně dávno ale tohle mi utkvělo v paměti jak moc mi to přišlo absurdní jo ještě jak vysvětloval jak evoluce je nesmysl na pávovi.
To je ale kouzelný překlep!
![]()
@ludmilaadamkova pošahaní? Magor?
Proč urážíš?
Příspěvek upraven 18.06.20 v 12:13
@moof no ale to není překlep on opravdu vysvětloval že evoluce je nesmysl, že by nikdy nemohlo evoluci vzniknout zvíře jako páv. Že je natolik nápadný a dokazuje to božský záměr a stvoření samotného páva tak jak je dnes bez mezičlánků.
@AjaF já netvrdím že všichni věřící jsou posahani ale tihle věřící byli dle mého názoru posahani. Rozhodně bych si nedovolila říct že všichni věřící jsou posahani. Rozhodně všechny věřící neznám.
@AjaF píše:
@ludmilaadamkova pošahaní? Magor?
Proč urážíš?
Lidi co přijdou na gympl mezi 17 létě a začnou Kim vykládat že antikoncepce je špatná a dokládají to knihou ( biblí) a teorii o pávovi jsou prostě dle mého názoru mírně řečeno mimo.
@ludmilaadamkova aha, já myslela, že to mělo být „na pánovi“. když se fakt jedná o páva, dostává to ovšem ještě větší grády
@moof je to už prakticky 20 let a já si to díky ty absurdnosti pamatuju. Ještě jsme to říkali našemu profesorovi na biologovi. On se chudák držel za hlavu a říkal ať mu na to nic neříkáme a děláme jako že nic. Že to prostě nemá smysl ale že doufá že víme jak to ve skutečnosti je nebo nějak tak.
@moof píše:
To je ale kouzelný překlep!![]()
![]()
To není překlep. Do teorie evoluce nezapadá páv, ani Darwin ani jeho následovníci si s ním nevěděli rady, protože podle evoluce by nemělo přežít zvíře, které má těžký nápadný ocas, který ho omezuje v pohybu a strhává na sebe pozornost predátorů. Dnes už se ví, že pávi s ostříhaným ocasem neplodí tolik potomků, takže ocas je důležitý asi pro plodnost a výběr. Ale z takového toho klasického evolučního hlediska je dlouhý nepraktický paví ocas něco, co se mělo modifikovat a nestalo se to. Takže po tom jako po argumentu sahají někteří ortodoxní věřící, kterým to zapadá do konceptu.
@ludmilaadamkova píše:
@AjaFLidi co přijdou na gympl mezi 17 létě a začnou Kim vykládat že antikoncepce je špatná a dokládají to knihou ( biblí) a teorii o pávovi jsou prostě dle mého názoru mírně řečeno mimo.
Tak tohle už překlep je, ale kdyby vykládal Kim, dozvěděli byste se ještě mnohem horší věci
, KLDR je země netušených možností.
Tak ona metoda přirozeného plánování rodičovství poměrně funguje, ale není to jen tak, antikoncepce je vždy tak spolehlivá, jak spolehliví jsou uživatele. Některá klade menší nároky, jiná větší. Aby byla spolehlivá, musí se ji pár dobře naučit a vzít za vlastní jako životní styl ( znám věřící, kteří ji kombinují s kondomem např, a svědomím si to obhájí). Ale neměla bych moc důvěru, že ji budou ovládat spolehlivě 18-19 letí manželé ![]()
Osobně ji používám už roky, buď samotnou nebo v kombinaci ( podle toho jestli druhý partner byl věřící nebo ne ), a všechny početí byly plánované, neselhala mi nikdy. Ale zodpovědnost kladu na sebe, nenechávám vyhodnocovat nějakým programem apod.
@zrcadlo mně to změnil mobil )) ale dobry jo ještě říkal že i přerušovaná soulož je špatně. Prostě jenom ty plodné a neplodné dny jsou dle Boha v pořádku.