Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Opravdu bys podpořila ve sňatku svýho osmnáctiletýho syna, který je ve třeťáku SŠ?Ono se to snadno píše, když se to člověka netýká, ale realita je potom úplně jiná
Jak jsem tu psala o kamarádky sestře, tak rodiče nadšení, že nebude dělat ostudu a žít s přítelem na hromádce, ale řádně se vezmou, teď jsou z toho nešťastný, protože vidí, jak je vyřízená a to nejen psychicky, ale hodně i po zdravotní stránce. Ona 5 let vkuse je těhotná, rodí a kojí, ale má před sebou ještě minimálně 15 plodných let, takže rodičům už to najednou jedno není, ale je pozdě cokoliv podnikat
No, taky žasnu. Stejně jako když tu někdo psal, že no a co, tak se v osmnácti ožení a třeba bude za rok už rozvedenej, když to nepude. No a co, dyť jde o ho…uby. ![]()
Tvle, kluk má v tohle věku studovat, cestovat, sportovat atakdále a ne řešit nějaký rozvody.
![]()
@Anonymní píše:
Přesně tak, jestli k nim odjede na prazdniny, tak už dopředu ví, že bude spát úplně mimo jejich obydlí a přes den bude makat na statku, ani to ho neodradí, on se těší, že s ní bude moci být do večera.
No tak co už. Mluvení nepomůže, musí to poznat sám. Sbal mu batůžek, vyjádři naději, že to tam pěkně vydrží celé léto bez toho, aby utíkal někam za kamarády, o svatbě že teď nechceš slyšet, proberete to na podzim a hotovo.
@Anonymní píše:
To už jsem taky zkoušela, říkali mu, že by do toho nešli, ale dle syna mu závidí.
Ty už můžeš jen doufat, že to do svatby nevydrží a zkusí na ni znova a pofrčí ze statku jako nemydlený blesk. Nebo mu ujedou nohy na pařbě a ona se dozví. A prostě se rozejdou.
Nebo pak nevěstu přívítat u vás a házet ji antikoncepci do pití tajně
. ![]()
@sagina píše:
@Modesta
bod 3) není zájem, to už tazatelka navrhovala
bod 4) ani tady mladí vydíratelní nejsou, neb mají zajištěné bydlení na statku
bod 2) to by měla být samozřejmost, ke které už mělo dojít, ale manžel zakladatelky se před rodinou přítelkyně akorát předvedl jako hulvát, tak je otázka, nakolik jsou schopni k takové sezení ustát
bod 1) přítelkyně by rodičům asi lhát neměla, ale na druhou stranu - sama zakladatelka tu ten dvouletý vztah shazuje, že to vlastně ani pořádně žádný vztah není, když se jenom vídají po škole. takže je otázka, kde je o vztahu pravda. kde to dotyčná přestala brát jako vídání se se spolužákem a začala to brát jako opravdový vztah. a vytahovat před návštěvou, že syn neudržel oblečený kalhoty a ještě vykládat, že ho vlastně přítelkyně chtěla vidět nahého (opravdu? zakladatelka to tady nepsala), to by mě jako matku asi hanba fackovala, kdybych tohle měla řešita být na té druhé straně a zjistit, že otec nastávajícího ženicha je násilník a matka pavlačová drbna, asi bych se o to víc snažila mladým udělat jejich vlastní prostor u sebe doma.
Čoveče, já se vůbec divim, že ta holka se do takový rodiny hrne. Otec násilník, páč proč vlastně…jo řek pantátovi že je magor. Bratr násilník, páč srovnal bráchu, když ho vulgárně urážel. A nakonec i ten její nastávající je násilník, tentokrát sexuální, páč jí hrábnul pod tričko. Já bejt holkou, tak pelášim, až se mi za patama práší, ne?
![]()
@Anonymní píše:
Nebyl u nich, na začátku května se něm teprve dozvěděli, byl u nich dvakrát. Jednu s kytkou na pár hodin a jednou a námi, t jsme tam ale jak už jsem psala dluho nepobyli, on tam ale zůstal do večera. Takže jestli tam strávil 12 hodin i s cestou, tak možná ještě přeháním.
V tom pripade bych videla prazdninove makani na statku u „tchana“ jako idealni. Chapu, ze ty bys byla nejradsi, aby se s nimi vubec nestykal, ale z nezaujateho pohledu (neboli neni to moje dite, tak se mi to radi
) mi pripada, ze zhorsit situaci to nemuze, jenom zlepsit. Ty mu muzes stokrat rikat, co si o nich myslis, ale jenom ho tim utvrdis v jeho nazoru. Nech ho, at si to jde na dva mesice zjistovat sam. Z toho, jak „tchana“ popisujes pochybuju, ze by se vydrzel dva mesice na syna pretvarovat. Navic mladi si vyzkousi alespon nejake spolecne souziti - taky asi ne zrovna podle tvych predstav, ale jestli jsou jejich moznosti bud tohle nebo se vidat jen po skole na par hodin, je i pobyt pod dohledem rodicu a ukonceny vecerkou vyrazne lepsi, nez nic. Mozna bych pro vlastni klid syna ujistila, ze pokud planuji svatbu, urcite se chces zucastnit, idealne i pomoct s pripravami, aby ti dali vcas vedet a neudelali z toho o tech prazdninach nejakou hura akci. Ale moc bych se toho nebala, pro verici je svatba zavazek, ktery vyzaduje pomerne dlouhou pripravu.
@robínek píše:
No tak co už. Mluvení nepomůže, musí to poznat sám. Sbal mu batůžek, vyjádři naději, že to tam pěkně vydrží celé léto bez toho, aby utíkal někam za kamarády, o svatbě že teď nechceš slyšet, proberete to na podzim a hotovo.
Přesně tak..možná cesta..ať to zkusí…třeba se budeme i tu mýlit a bude to nakonec fajn, moc bych to zakladatelce přala. Ale intuice je jiná..
Nicméně, opravdu, ať jde. Se vším všudy. Asi fakt volba. Protože odtáhnout ho pryč tu zřejmě fungovat nebude..
@Liška2014 píše:
Přesně tak..možná cesta..ať to zkusí…třeba se budeme i tu mýlit a bude to nakonec fajn, moc bych to zakladatelce přala. Ale intuice je jiná..Nicméně, opravdu, ať jde. Se vším všudy. Asi fakt volba. Protože odtáhnout ho pryč tu zřejmě fungovat nebude..
Tak ještě existuje možnost syna zdrogovat a unést do Venezuely, ale to bych si nechala v záloze. ![]()
@Anonymní píše:
Přesně tak, jestli k nim odjede na prazdniny, tak už dopředu ví, že bude spát úplně mimo jejich obydlí a přes den bude makat na statku, ani to ho neodradí, on se těší, že s ní bude moci být do večera.
to se těší te´d. Ale na statku bude pěkná makačka
Takže tam se moc neužijí a večer pěkně půjde spát jinam. To by ho mohlo probrat
Navíc její rodina ho bude hlídat a sledovat aby nebyli spolu sami bez dohledu
At si to vyzkouší co ho čeká. To bude práce od brzkých hodin, v poledne oběd a pak zase práce a večer odjezd spát jinam. Tam uvidí další rodinu stejně smýšlejících jak žijí
On si asi naivně myslí že bude s ní celé dny, ale holka klidně bude zapřažená v domě a on na poli. Uvidí se u obědu když mu bude nandavat oběd
a v neděli je šance že ho vezmou do kostela. jestli tam vydrží celé léto tak pozná jak její rodina funguje a co vše se od něj očekává. A je dospělý tak bych se ho zeptala jak se chce chránit aby brzo neměl mateřskou školku
Já v katolické rodině trávila každý rok část prázdni a jo bylo to fajn, ale z pohledu dítěte. Pak tam byly zážitky co si pamatuji stále a už když mne byla 12 mne to přišlo divné
. Sestřenice byla dávno dospělá a když přijel její přítel, cca 2m před svatbou tak vedle sebe seděli, drželi se za ruce ale sami v pokoji dlouho nebyli. Furt tam za nimi někdo chodil a ve 22h tam nastoupila stará babi a že je večer a musí domů. jen jednou tam spal, ale rozhodně nespali v jedné místnosti. V pokoji s ním spal její bratr
Já si říkala proč tam nemůže spát když přece svatba za chvíli tak o co jde. prý se to nehodí. Chodili spolu cca 5 let
Jinak to tam ale bylo fajn, vše v takovém klidu. Ale jako dítě jsme tam nebyla na práci
teta teda každý večer obcházela vesnici a jako zdravotní sestra chodila po starých lidech co potřebovali pomoc a v neděli u nich často na oběd byl farář
Prý je to slušnost ho pozvat ![]()
@Anonymní píše:
To nejsou jeho názory, jeho názory bych velmi ráda podpořila, to je jen poblázněná zamilovaná hlava a papouškuje názory cizích lidí, to je rozdíl.
Je úplně jedno, čí názory to byly předtím. Teď to jsou jeho názory. A tím, že se budete s manželem vztekat a nadávat a bránit mu, si akorát zaděláváte na jeho šprajc. A fakticky to může dopadnout tak, že se od vás odstěhuje a bude bydlet s manželkou. A třeba tam bude nešťastný. Ale protože vaše hrdost vám nedovolila s ním teď mluvit, tak za vámi nepřijde.
Jestli dáváme hlasovat, tak jsem pro, aby tam šel na celý prázdniny, když ani to nevyjde, aspoň se víc poznají, ale myslím si, že normální osmnáctiletý kluk to nevydrží a bude mu neskutečně hučet
On si tam ty prázdniny maluje narůžovo, ale realita bude trochu jinde. Asi bych mu řekla něco ve stylu, že to je možnost ukázat, jak vážně to myslí, že tím aspoň pozná, jak to u nich funguje a potom může začít přijímat její víru a připravovat se na manželství, jak tu několikrát padlo, prostě to protahovat, oni ani její rodiče nebudou do svatby tak hrr, jak si on asi myslí. Přeju pevný nervy ![]()
@Sworley píše:
No, taky žasnu. Stejně jako když tu někdo psal, že no a co, tak se v osmnácti ožení a třeba bude za rok už rozvedenej, když to nepude. No a co, dyť jde o ho…uby.
Tvle, kluk má v tohle věku studovat, cestovat, sportovat atakdále a ne řešit nějaký rozvody.![]()
To je úplně jedno. Kluk to nevidí a nikoho poslouchat momentálně nebude. Mě přijde horší, že by mohli mít děti jedno za druhým. A najednou zjistí, že si nic neužil a to pak bude bomba.
Na prázdniny bych ho pustila. Oni spolu moc času trávit nebudou. A rozhodně ne sami. A myslím, že převýchova ho taky moc bavit nebude.
@Sworley píše: Čoveče, já se vůbec divim, že ta holka se do takový rodiny hrne. Otec násilník, páč proč vlastně…jo řek pantátovi že je magor. Bratr násilník, páč srovnal bráchu, když ho vulgárně urážel. A nakonec i ten její nastávající je násilník, tentokrát sexuální, páč jí hrábnul pod tričko. Já bejt holkou, tak pelášim, až se mi za patama práší, ne?![]()
![]()
To už jsem taky zkoušela, říkali mu, že by do toho nešli, ale dle syna mu závidí
.