Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
944
17.6.20 14:00

Zakladatelko, ta situace je šílená. co bych se snažila zajistit v každém případě, aby jeden z rodiny zůstal se synem za dobře. třeba ségra. Aby se měl na koho obrátit z původní rodiny, když ten domeček z karet spadne. i kdyby teď vyšel ten nejhorší scénář - ožení se, počne dítě, bude makat na statku, nedodělá školu, bude nešťastný, nucen do víry, nucen do práce, držen mimo běžný svět… bála bych se, aby ho následná hrdost nevedla k tomu, že ze vztahu nevycouvá, protože bude mít dojem, že se nemá kam vrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32891
17.6.20 14:01
@robínek píše:
Díky, to jsem nevěděla! :kytka: Je to stejěn strašně divné, že by se někdo měl oženit / vdát, a přitom aby ho živili rodiče. Čistě teoreticky můžou mít na VŠ děti dvojčata a rodiče je budou život všechny.

No když jsem kdysi žádala o zvýšení výživného a bylo mi už 18, tak se mě ptali, jestli jsem svobodná, bezdětná..tehdy mi to přišlo k smíchu, byla jsem ve třeťáku na gymplu ( no při této diskuzi mě přešel smích 8o 20 let uplynulo a mám tři syny, tak doufám, že problémy tohoto druhu se mi vyhnou).
Po svatbě se mě otec ptal, zda manžel studuje nebo pracuje, aby věděl jak s alimenty. Pracoval, takže ty skončily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 14:17
@robínek píše:
Názor na řešení situace se mi líbí, taky bych byla pro oddalování svatby a vzájemné poznávání. Jen s tím vytučněným moc nesouhlasím, tedy nepamatuju si úplně přesně, co kdo o věřících napsal, ale řeknu to za sebe. Já věřící nejsem, myslím, že jsem hodně tolerantní, ale už jsem vyslechla od mně blízkých lidí tolik příběhů, že odmítám považovat někoho za lepšího nebo horšího jen proto, že je, nebo není věřící. Konkrétně znám pár příběhů z věřících rodin, které ukazují, jak ve jménu víry, podle mě tedy spíš fanatismu, dokáží být lidé krutí k vlastním dětem nebo naopak děti k rodičům. Nebo jak si někdo dokáže morálku velmi pružně přizpůsobit v podstatě čemukoli a zaklíná se přitom vírou. Zrovna teď jedné mojí kamarádce se třemi dětmi jedna morálně velice pružná katolička rozbila manželství - samozřejmě manžel za to může taky, ale u katoličky mě její způsob interpretace celé situace dost nadzvedl, nevěřila bych, že je něco takového možné, zkráceně její interpretace je, že maká na spáse exmanžela i jeho dětí. Takže jsou věřící „dobří“ i „špatní“. jako všude.
Konkrétně v případě, který popisuje zakladatelka, bych se ale toho fanatismu hodně bála - rodiče slečny se nesmí dozvědět tohle a tamhle, mají 10 dětí, zeťáka by zatáhli v rámci spasení do práce na statku… 8o
Úplně jsem to tady nechtěla psát, ale když jsi to nakousla, tak jak jsem psala o kamarádce a její sestře, tak otec kamarádky nabízel jejímu tehdy ještě přítelovi finanční obnos, aby kamarádku opustil :poblion: Víra nade vše :roll:
  • Citovat
  • Upravit
6028
17.6.20 14:25
@Keyllah píše:
a to jsou konkrétně jaké? :think: reálně si je moc představit nedokážu -) bydlet u nich nechce, penězma asi argumentovat taky nepůjde, takže jaké páky na něj mají? :think:
  1. upravila bych vztahy s protistranou. Tedy s jejími rodiči. Pozvala bych je na kávičku a koláč a mezi řečí bych zmínila syna gaye. Dál bych zavedla řeč na to, že je super, že když spolu už dva roky chodí, tak to holčina vydržela a opravdu se synem spát nechtěla. Až teda na tu epizodu, kdy syna chtěla vidět nahého… Prostě jim jemně sdělit, že dcerka je občas trošičku lhářka a že naše rodina je ekl, když se urodil syn gay…
  1. bych se od nich na té návštěvě vyptala na svatbu. Bude v kostele? Musí syn vstoupit do církve? Co se stane, když nebude chtít? Pokud by byl podmínkou vstup do církve, nastudovala bych si všechny věci, které s tím souvisí (návštěva kostela a tak…). Se synem bych si o tom promluvila a zvlášť zdůraznila negativa.
  1. bych se fakt vykašlala na hrdost. Zakladatelka píše, že proti ní nic nemá a že jí jde jen o to, aby syn počkal a dostudoval. Jenže zároveň tlačí na to, aby si tu holku syn vůbec nebral a tím ho postrkuje do svatby. Takže bych jim dovolila bydlet u nás (místa je dost) a klidně ať se dál scházejí do svatby. Alespoň se syn bude učit do školy a ne někde hákovat na statku. Ono když budou hodně spolu, třeba se omrzí.
  1. bych se se synem dohodla jednak na tom, že pokud se po svatbě přestěhují k nám, tak budou přispívat na nájem, elektřinu a podobně. Případně, pokud budou oba studovat vejšku, tak tyhle poplatky platit nemusí. Tenhle bod je pro to, aby kdyby náhodou k té svatbě došlo, aby šel syn fakt studovat.

Jinak je to doufám jasné - čím víc bude matka s manželem proti svatbě a budou jim bránit, tím více budou syna do svatby tlačit. Naopak když je nechají trávit spolu čas, třeba to kluka omrzí a vycouvá sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
17.6.20 14:39
@neila píše:
hele, po tom, co tady psala zakladatelka bych se s nimi nebavila. Jsou to evidentně mentálně narušení lidé. A na mladého bych nastoupila jinak. Já jsem ve výchově spíš kamarád než rodič, aspoň se snažím, když vidím, že druhá strana má rozum a váží si takový přístup. Když ale cítím, že je potřeba ubrat té „volnosti“, nebo jak to nazvat, tak uberu. Tady se hodný a fajn kluk zamiloval a zbláznil do té nepravé a chová se v duchu hesla „když se péro postaví, rozum se zastaví“. Doslova. Tomu bych rozhodně nepřihlížela z kouta plná nadějí, že když mu vše odkejvu, tak se na mě nebude zlobit :cert:Něco bych vymyslela. Nevím co konkrétně, protože neznám všechny okolnosti ani všechny zúčastněné. Ale do téhle rodiny bych ho bez boje nedala ani za normálních okolností…

já právě myslela, že už nějaký konkrétní nápad máš ;) jako právě, nadšený by nebyl asi nikdo, ale co reálně dělat, když kluk nevidí, neslyší, to fakt netuším :think: a zas pustit se do nějakého partyzánského boje, jako o něm někde něco trousit o bi orientaci, jak tu někdo navrhoval, to mi přijde už trochu moc, to bych měla strach, co to udělá se vztahem mezi mnou a synem, kdyby na to přišel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
17.6.20 14:42
@Modesta píše:
  1. upravila bych vztahy s protistranou. Tedy s jejími rodiči. Pozvala bych je na kávičku a koláč a mezi řečí bych zmínila syna gaye. Dál bych zavedla řeč na to, že je super, že když spolu už dva roky chodí, tak to holčina vydržela a opravdu se synem spát nechtěla. Až teda na tu epizodu, kdy syna chtěla vidět nahého… Prostě jim jemně sdělit, že dcerka je občas trošičku lhářka a že naše rodina je ekl, když se urodil syn gay…
  1. bych se od nich na té návštěvě vyptala na svatbu. Bude v kostele? Musí syn vstoupit do církve? Co se stane, když nebude chtít? Pokud by byl podmínkou vstup do církve, nastudovala bych si všechny věci, které s tím souvisí (návštěva kostela a tak…). Se synem bych si o tom promluvila a zvlášť zdůraznila negativa.
  1. bych se fakt vykašlala na hrdost. Zakladatelka píše, že proti ní nic nemá a že jí jde jen o to, aby syn počkal a dostudoval. Jenže zároveň tlačí na to, aby si tu holku syn vůbec nebral a tím ho postrkuje do svatby. Takže bych jim dovolila bydlet u nás (místa je dost) a klidně ať se dál scházejí do svatby. Alespoň se syn bude učit do školy a ne někde hákovat na statku. Ono když budou hodně spolu, třeba se omrzí.
  1. bych se se synem dohodla jednak na tom, že pokud se po svatbě přestěhují k nám, tak budou přispívat na nájem, elektřinu a podobně. Případně, pokud budou oba studovat vejšku, tak tyhle poplatky platit nemusí. Tenhle bod je pro to, aby kdyby náhodou k té svatbě došlo, aby šel syn fakt studovat.
Jinak je to doufám jasné - čím víc bude matka s manželem proti svatbě a budou jim bránit, tím více budou syna do svatby tlačit. Naopak když je nechají trávit spolu čas, třeba to kluka omrzí a vycouvá sám.

dost dobrý a s chladnou hlavou bych se to pokusila řešit podobně. Jen nevím jestli tady zakladatelka neprokaučovala už ten začátek a ty body 1+2 půjdou už hůř…
Nejdůležitější je získat čas, aby si to mohl kluk, až spadnou růžové brýle, sám promyslet a třeba vycouvat. Jak se bude tlačit, naběhnou do nejbližšího kostela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
17.6.20 14:47

Ahoj zakladatelko, mrzi mě ty výpadky na vás, protože já vás chapu a jako mamince nebo sestře by mi taky nebyl lhostejný. Přijde mi, ze ji to rekli rodiče. Je blby, ze se to vystupňovala u vás až takhle a jste rozhadany.

Doteď ta komunikace byla dobra, tak proč to teď nejde říct si dobre chcete se vzít a víte co to vůbec znamená? Manželství není jednoduché… vůbec bych to neprirovnavala k vám, byla jiná doba i situace. Podle toho, ze i synovi tajila viru… jezis tak jestli drzi tak s řidiči když je tak vychována, měla hledat kluka tam mezi nimi. Oba jak to tu někdo psal to řeší manželstvím jako děti. Lidi s vírou hodi na přípravy, vidí to stejne a znaji se. Neumim si představit nepoznám manžela i jinak nez par hodin po škole. A to jsme spolu od 16. Mě je teď 31. 5 let manžele.

Doma bych si promluvila i antikoncepci a možnosti, ze mu manželka otěhotní, nebo si nebudou vyhovovat jak v sexu i názory v žití…

Přijde mi jak vše chce zatloukat tak by vám třeba mohla i ona rozume říct, ze vlastne rodiče poslouchá, alw sama nevi jak na ne. Byla bych jim víc nakloněna k řešení všeho. Jsou to ještě děti. Měli by si užívat ano… ne se sektou což mi tak přijde takhle nechat tlačit. Určitě bych to nenechala být, je to vás syn, o kterého pecujete. Kdo vás tu napadá tak nechápu… uricte neznáme všechny souvislosti to ne, ale z toho co pisete mi přijdete rozumná. Držím palce. (Co dcera nemůžete si promluvit třeba s nim a s dcerou dokupy jako zensky pohled na věc ). A dala bych šanci tedy i té slecne… říkala jste ze úplně divna nebyla. Ale stejne si myslím ze tohle je jen začátek, syn nevi do ceho jde. A ani důvod pro manželství…

Myslím ze jste jim nabídli možnost bydlení a dodelani školy u vás - parada. Kdyby to přijali mohli by se víc poznat a vy je s něco společne vykomunikovat vic.

A nemuseli by hned u vás spát jako spát. Když už má tu viru a chce být a vašim sYnem. Jenze to je bezne asi u normálních páru kde by tohle brali všemi deseti. Nevím jak jste teď moc rozhadani, a jestli by se se slečnou dalo promluvit jak to vidí… oba chtěli studovat. Holka to musí mít pekne tezky tohle zažívat. I svyho kluka musela zatloukat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
17.6.20 14:51

V kazdem pripade by se rodice obou meli sejit. Duvodem muze byt prave dohodnuti vse kolem pripadne svatby, bydleni mladych apod. Rodiny by se mely navzajem predstavit a seznamit se s tim, jak to u nich chodi.
Rozhodne bych se neprezentovala jako ekl rodina, ale prave naopak jako moderni otevrena rodina vcetne vstricneho pristupu k homosexualum, vericim. Pokud divcina bude bydlet u vas, zakladatelko, tak samozrejme dohodnout vysi vyzivneho ze strany jejich rodicu, a naopak. Kolik vy byste synovi jako vyzivne davali, kdyby bydlel u nich.

A syn si zrejme bude muset uvedomit, ze do ted poslouchal doma sve rodice, od ted bude poslouchat cizi lidi. A jestli si mysli, ze ne, tak se sakra myli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.6.20 14:59

@Modesta
bod 3) není zájem, to už tazatelka navrhovala
bod 4) ani tady mladí vydíratelní nejsou, neb mají zajištěné bydlení na statku
bod 2) to by měla být samozřejmost, ke které už mělo dojít, ale manžel zakladatelky se před rodinou přítelkyně akorát předvedl jako hulvát, tak je otázka, nakolik jsou schopni k takové sezení ustát
bod 1) přítelkyně by rodičům asi lhát neměla, ale na druhou stranu - sama zakladatelka tu ten dvouletý vztah shazuje, že to vlastně ani pořádně žádný vztah není, když se jenom vídají po škole. takže je otázka, kde je o vztahu pravda. kde to dotyčná přestala brát jako vídání se se spolužákem a začala to brát jako opravdový vztah. a vytahovat před návštěvou, že syn neudržel oblečený kalhoty a ještě vykládat, že ho vlastně přítelkyně chtěla vidět nahého (opravdu? zakladatelka to tady nepsala), to by mě jako matku asi hanba fackovala, kdybych tohle měla řešit :nevim: a být na té druhé straně a zjistit, že otec nastávajícího ženicha je násilník a matka pavlačová drbna, asi bych se o to víc snažila mladým udělat jejich vlastní prostor u sebe doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 15:06
@Modesta píše:
Jinak je to doufám jasné - čím víc bude matka s manželem proti svatbě a budou jim bránit, tím více budou syna do svatby tlačit. Naopak když je nechají trávit spolu čas, třeba to kluka omrzí a vycouvá sám.
@Modesta píše:

Ano, snažím se mu vysvětlit, že za dané situace je svatba opravdu blbost. Ono kdyby spolu fakt opravdu chodili se vším co k tomu patří, trávili spolu i víkendy, jezdili na výlety a poznávali se. Tak, kdyby v tom nebyla ta víra, tak i když bych si kepala na čelo, kdyby za takové situace přišli se svatbou, řekla jim na to svůj názor, že nemusí spěchat, ale kdyby na tom trvali, nechala bych to být. Jenže oni žijou jinak. Jsou spolu jen všední dny pár hodin, kdy se učí nebo chodí po městě za ručičku. Že se společně připravují na vysokou školu oceňuji, ale to je tak jediné, co je spojuje, kromě lásky. Nejsou zvyklí spolu trávit více času. Syn je přes týden vzorný student v osm doma, protože slečna jde na intr, nevidí ani kamarády. V pátek jen co za ní zavře ve vlaku dveře, jde za kamarády, paří do rána, má kapelu. Žije dvojí život. Na jednu stranu alespoň, že o tom víkendu se vyblbne a žije přiměřeně jeho věku,. Pokud by ale spolu žili, určitě mu to skončí a bude žít jak v sedmdesáti letech, takhle mladý, co má život před sebou a má si užívat a poznávat. Vyblbnout se, aby byl jednou dobrý táta a neměl potřebu nic dohánět. Když bude žít u nich, bojím se, že by na školu ani nešel a bude žít jak za krále kladka někde na statku. Poslouchat a tak si pro svého syna život nepředstavuji. Kdybych věděla, že tak bude šťastný, dobře, ale on si to vůbec neumí představit. Kdyby se sám rozhodl stát se věřícím, také bych to vzala, ale jeho žádná víra ani teď nezajímá, on to bere tak, že to je nutnost, aby mohli být spolu. Je tak zamilovaný, že nic jiného nevidí. Když se ho na rovinu zeptám, zda by byl radši, kdyby slečna nebyla věřící, řekne, že jí bere takovou jaká je. Hezké, ale problém je, že oni ho takového neberou, ten otec se snad těší na jeho převýchovu, ale to on vidět nechce. Prý to bude adrenalín. Jestli chce adrenalín, ať jde skákat padákem a ne se hnát k lidem a do prostředí, které mu je úplně cizí. Je vychován úplně jinak, je dospělý, já jsem pyšná, že je slušný a hodný, ale nepotřebuji, aby ho ovlivňoval cizí chlap. Úplně by mi stačilo, kdyby měl svůj rozum, jenže ten on momentálně bohužel nemá. A když ho nemá on, musíme ho mit my. Ta normálních okolností bych ho nechala, nemám potřebu mu rozkazovat a řídit mu život. Výchovu od nás dostal, vím, že co se nestihne do puberty se těžko dohání, jsem na něj pyšná a nemám důvod mu stát ve štěstí a kecat mu do života. Jenže, když vidím, že to nedopadne dobře, že je úplně mimo a nepoznavam ho, tak nám to rodičovská láska nedovolí a udělám všechno, abych ho od toho ochránila. Jestli se někdy vrátí k rozumu, myslím, že nám ještě poděkuje.

• Citovat
  • Upravit
22288
17.6.20 15:22
@Anonymní píše:
Ano, snažím se mu vysvětlit, že za dané situace je svatba opravdu blbost. Ono kdyby spolu fakt opravdu chodili se vším co k tomu patří, trávili spolu i víkendy, jezdili na výlety a poznávali se. Tak, kdyby v tom nebyla ta víra, tak i když bych si kepala na čelo, kdyby za takové situace přišli se svatbou, řekla jim na to svůj názor, že nemusí spěchat, ale kdyby na tom trvali, nechala bych to být. Jenže oni žijou jinak. Jsou spolu jen všední dny pár hodin, kdy se učí nebo chodí po městě za ručičku. Že se společně připravují na vysokou školu oceňuji, ale to je tak jediné, co je spojuje, kromě lásky. Nejsou zvyklí spolu trávit více času. Syn je přes týden vzorný student v osm doma, protože slečna jde na intr, nevidí ani kamarády. V pátek jen co za ní zavře ve vlaku dveře, jde za kamarády, paří do rána, má kapelu. Žije dvojí život. Na jednu stranu alespoň, že o tom víkendu se vyblbne a žije přiměřeně jeho věku,. Pokud by ale spolu žili, určitě mu to skončí a bude žít jak v sedmdesáti letech, takhle mladý, co má život před sebou a má si užívat a poznávat. Vyblbnout se, aby byl jednou dobrý táta a neměl potřebu nic dohánět. Když bude žít u nich, bojím se, že by na školu ani nešel a bude žít jak za krále kladka někde na statku. Poslouchat a tak si pro svého syna život nepředstavuji. Kdybych věděla, že tak bude šťastný, dobře, ale on si to vůbec neumí představit. Kdyby se sám rozhodl stát se věřícím, také bych to vzala, ale jeho žádná víra ani teď nezajímá, on to bere tak, že to je nutnost, aby mohli být spolu. Je tak zamilovaný, že nic jiného nevidí. Když se ho na rovinu zeptám, zda by byl radši, kdyby slečna nebyla věřící, řekne, že jí bere takovou jaká je. Hezké, ale problém je, že oni ho takového neberou, ten otec se snad těší na jeho převýchovu, ale to on vidět nechce. Prý to bude adrenalín. Jestli chce adrenalín, ať jde skákat padákem a ne se hnát k lidem a do prostředí, které mu je úplně cizí. Je vychován úplně jinak, je dospělý, já jsem pyšná, že je slušný a hodný, ale nepotřebuji, aby ho ovlivňoval cizí chlap. Úplně by mi stačilo, kdyby měl svůj rozum, jenže ten on momentálně bohužel nemá. A když ho nemá on, musíme ho mit my. Ta normálních okolností bych ho nechala, nemám potřebu mu rozkazovat a řídit mu život. Výchovu od nás dostal, vím, že co se nestihne do puberty se těžko dohání, jsem na něj pyšná a nemám důvod mu stát ve štěstí a kecat mu do života. Jenže, když vidím, že to nedopadne dobře, že je úplně mimo a nepoznavam ho, tak nám to rodičovská láska nedovolí a udělám všechno, abych ho od toho ochránila. Jestli se někdy vrátí k rozumu, myslím, že nám ještě poděkuje.

On má kapelu? Ti je fajn. Bude ji. mít i pak? Tu volnost? Ví to?
Hm..tak holt třeba ať si přes prázdniny zkusí ten super život u nich..třeba mu to otevře oči. Nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
17.6.20 15:24
@neila píše:
no já to pochopila tak, že zakladatelka už ty kompromisní možnosti vyčerpala :nevim: tím, že on si chce zaš..kat a ona k tomu potřebuje být vdaná nevidím žádný prostor na nějaké schůdné kompromisy. Promluva s rodiči, kteří vychovali děcko takhle ortodoxně bude v tomhle směru asi úplně zbytečná, nemyslíš? Syna bych nevyhnala, to rozhodně ne. Ale ani bych nebyla schopní přihlížet takové blbosti. Možná bych se vypravila za jejími rodiči a přesvědčila je, že on není ten pravý, je nevěřící, ať jí najdou vhodnějšího partnera, nebo nevím… něco bych určitě zkusila. Se svatbou bych ovšem zcela jistě nesouhlasila.

Takže bys „ty špatné“ udělala z rodičů tě holky… No, taky možnost… Ale ne pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3075
17.6.20 15:27
@Anonymní píše:

zkus napsat těm rodičům dopis, když napíššeš že synův bratr je gay. A taky že syn a jejich princezna to dva roky spolu tajně tahnou a chtějí svatbu jen kvůli sexu, tak mi neříkej, že s tím stále budou její rodiče souhlasit. Případně udeř na syna, že po svatbě už žádná kapela nebude a dost možná ani sex, co když se najeddou ze ženušky vyklube frigida? Na to určitě nepomyslel. Podle mě myslí jen tim, co má v kalhotech, nezlob se, nemyslím to ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6028
17.6.20 15:30

Jako milá anonymní sorry, ale komu není rady, tomu není pomoci. Mě je celkem u zadele, jak moc syna miluješ a jak moc velká chyba to je a jak moc toho syn bude litovat. Jde o to, co s tou situací uděláte a tady jste celkem dost selhali.

S panem manželem jste to dojebali (a to by se dalo použít ještě horší slovo),takže jestli chcete, aby měl syn jednou pocit, že se k vám domů může vrátit, vezměte hodně rychle zpátečku v chování a trochu kluka podpořte. Přestaňte se k němu chovat jako k malému dítěti a začněte respektovat jeho názory. To je jediná cesta k tomu ho neztratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 15:39
@Modesta píše:
Jako milá anonymní sorry, ale komu není rady, tomu není pomoci. Mě je celkem u zadele, jak moc syna miluješ a jak moc velká chyba to je a jak moc toho syn bude litovat. Jde o to, co s tou situací uděláte a tady jste celkem dost selhali.S panem manželem jste to dojebali (a to by se dalo použít ještě horší slovo),takže jestli chcete, aby měl syn jednou pocit, že se k vám domů může vrátit, vezměte hodně rychle zpátečku v chování a trochu kluka podpořte. Přestaňte se k němu chovat jako k malému dítěti a začněte respektovat jeho názory. To je jediná cesta k tomu ho neztratit.

To nejsou jeho názory, jeho názory bych velmi ráda podpořila, to je jen poblázněná zamilovaná hlava a papouškuje názory cizích lidí, to je rozdíl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová