Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Přesně tak to vidíme my, jeli jsme tam s představou toho, že na druhé straně budou rozumní dospělí rodiče a že se společně dohodneme a pokusíme se těm dvěma hrdličkám otevřít oči. Dávali jsme tomu velkou naději, že holka poslechne a bude po problému. Jenže ihned mezi vraty ještě, než jsme se stačili k něčemu dobrat, bylo jasně cítit, že rodiče slečny, tedy konkrétně otec, matka se nevyjadřovala má na to zcela opačný pohled a to fakt toho stačil říct minimum. Měla jsem z toho pocit, že mi vlastně máme být rádi, že oni kluka zachrání, přivedou ho na dobrou cestu, ten pán je prostě přesvědčený, že jejich životní styl je jediný správný a pokud mi s tím nesouhlasíme, nejsme dobří rodiče. Neřekl to přímo, ale dal to na zřetel a bohužel jsme se dál nedostali, manžel to už neunesl.
Tak jestli se matka nevyjadřovala, tak se taky třeba doma nemusí dostat ke slovu, můžou mít patriarchát jak sfiňa. Zkusila bych ale stejně kontaktovat jen matku, promluvit si s ní o samotě, bez vlivu jejího chlapa a bez Tvého startovacího manžela.
@Anonymní píše:
Přesně tak to vidíme my, jeli jsme tam s představou toho, že na druhé straně budou rozumní dospělí rodiče a že se společně dohodneme a pokusíme se těm dvěma hrdličkám otevřít oči. Dávali jsme tomu velkou naději, že holka poslechne a bude po problému. Jenže ihned mezi vraty ještě, než jsme se stačili k něčemu dobrat, bylo jasně cítit, že rodiče slečny, tedy konkrétně otec, matka se nevyjadřovala má na to zcela opačný pohled a to fakt toho stačil říct minimum. Měla jsem z toho pocit, že mi vlastně máme být rádi, že oni kluka zachrání, přivedou ho na dobrou cestu, ten pán je prostě přesvědčený, že jejich životní styl je jediný správný a pokud mi s tím nesouhlasíme, nejsme dobří rodiče. Neřekl to přímo, ale dal to na zřetel a bohužel jsme se dál nedostali, manžel to už neunesl.
Tak to je celkem špatný, tyhle spasitelé
A co konkrétně řekl? Fakt by chtěli svatbu klidně letos? Tohle opravdu nezávidím a soucítím ![]()
@robínek ano, patri k nim take, take evangelikalove. Zda se to skoro nemozne, takto zit dnes, ale deje se to. Presto si myslim, ze hodne zalezi na lidech, empatii. Muj manzel pochazi z evangelikalni rodiny, nenechal se pokrtit, a tedy detstvi, az do doby, kdy se odstehoval, bylo paradni masakr videno dnesni optikou. Proto by opravdu zakladatelka mela spolupracovat s druhou rodinou, priblizit se k nim ( tim I k synovi), a snazit se pochopit ten jiny zivotni styl, a to predat svemu synovi. Nicmene, mohlo byt I hur, divcina mohla byt treba od Svedku Jehovovych
(taky evangelikalove
)
@Russet píše:
Tak až spolu budou konečně pod jednou střechou, bude dovolen ten sex a ze sexu bývají děti.
Jestli nějaký sex bude, s dvaceti rodinnými členy za stěnou
. A když, tak matka dceři pomůže, však práci za ni zastane manžel a pokud mají dětí deset, jak psala zakladatelka, tak jedno dít na hlídání víc nebo míň.
@sagina píše:
ale tak to je přece v pohodě, protože sex zakladatelce nevadí a být to na ní, tak nechá mladé vesele sexovat
No a co? Snad žijeme ve 21.století, kde je dostupná ochrana proti početí, jako chceš snad tvrdit, že každý, kdo měl sex před svatbou, tak otěhotněl, asi ne, co? ![]()
Pokud to dobře chápu, její rodina to podporuju. V čemž se logicky kluk teď vidí..no, mám obavy, že tady se už nic nezmůže.
Leda násilím odvléct..vylákat za prací..studiem..nevím.
@Anonymní píše:Škoda, že jsi takto neformulovala x stran zpět
@Anonymní píše:
No a co? Snad žijeme ve 21.století, kde je dostupná ochrana proti početí, jako chceš snad tvrdit, že každý, kdo měl sex před svatbou, tak otěhotněl, asi ne, co?
ne. jenom že mi přijde srandovní argumentovat tím, že když se vezmou, tak budou mít hned mimino a nedostudují. a tvářit se, že kdyby spolu souložili bez svatby, tak by v pohodě dostudovali, protože ze sexu před svatbou přece mimino vzejít nemůže.
@sahrazad1 píše:
@robínek ano, patri k nim take, take evangelikalove. Zda se to skoro nemozne, takto zit dnes, ale deje se to. Presto si myslim, ze hodne zalezi na lidech, empatii. Muj manzel pochazi z evangelikalni rodiny, nenechal se pokrtit, a tedy detstvi, az do doby, kdy se odstehoval, bylo paradni masakr videno dnesni optikou. Proto by opravdu zakladatelka mela spolupracovat s druhou rodinou, priblizit se k nim ( tim I k synovi), a snazit se pochopit ten jiny zivotni styl, a to predat svemu synovi. Nicmene, mohlo byt I hur, divcina mohla byt treba od Svedku Jehovovych(taky evangelikalove
![]()
![]()
)
A já zase znám jednu naprosto úžasnou rodinu, která ke Svědkům Jehovovým patří: chytří, milí, vtipní lidé. Pořád nechápu, že zrovna oni jsou členové. Všechno je zkrátka o lidech.
@tulipán píše:
Jestli nějaký sex bude, s dvaceti rodinnými členy za stěnou. A když, tak matka dceři pomůže, však práci za ni zastane manžel a pokud mají dětí deset, jak psala zakladatelka, tak jedno dít na hlídání víc nebo míň.
Tak oni si to umí nedržení chlapci odbýt rychle, navíc děvče nezkušené a stydlivé u toho řvát nebude.
@robínek píše:
A já zase znám jednu naprosto úžasnou rodinu, která ke Svědkům Jehovovým patří: chytří, milí, vtipní lidé. Pořád nechápu, že zrovna oni jsou členové. Všechno je zkrátka o lidech.
Já taky. Na první pohled milí lidé. Ale na ten druhý…
@sagina píše:
ne. jenom že mi přijde srandovní argumentovat tím, že když se vezmou, tak budou mít hned mimino a nedostudují. a tvářit se, že kdyby spolu souložili bez svatby, tak by v pohodě dostudovali, protože ze sexu před svatbou přece mimino vzejít nemůže.
A ona bez svatby nesmí a antikoncepci asi nepoužívají. Je by snad zachránilo, že by střílel slepými nebo o něm rozhlásili pomluvu, že je tak trošku bi.
@Russet píše:
Já taky. Na první pohled milí lidé. Ale na ten druhý…
Tak nevím, takhle z dálky se prostě nedá soudit. Ale prostě jsem jen chtěla říct, že zrovna oni na první pohled fanatici nejsou. Když ovšem je někdo fanatik už z dálky, tak je to ještě větší průšvih.
@Russet píše:
Tak oni si to umí nedržení chlapci odbýt rychle, navíc děvče nezkušené a stydlivé u toho řvát nebude.
Ale ona s ním nebude spát. Proč taky. Do ted to šlo i bez toho, vdaná bude, tak co.
@Russet píše:
A ona bez svatby nesmí a antikoncepci asi nepoužívají. Je by snad zachránilo, že by střílel slepými nebo o něm rozhlásili pomluvu, že je tak trošku bi.
no to nejspíš jo. tedy kdyby svatby nebylo, slečna nebyla sobec (slovy zakladatelky) a upřednostila chlapce před vírou, tak je to z bláta do louže
čili točit se zrovna na tomhle mi fakt přijde mimo.