Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Liška2014 píše:
@inkakřivák já třeba netvrdím, že jsou sekta. To vůbec. Ale někdo tu psal, že pro ně je,,cizí,, homosexualita atd..Proč nesmí její rodiče vědět, že se znají 2 roky? Proč besmí vědět, že švagr je gay? Jak se k tomu postaví? Přijmou ten fakt nebo ho donutí se s bratrem nestykat? Nevím…ale o mě tu nejde. Jde o to, aby tk věděl ten kluk…
Taky nechápu, proč by měl vadit švára gay. Pokud chtějí pro dceru „slušnou“ partii, mají ji najít ženicha mezi svými a zavřít doma na petlici, aby nepotkala jiného. Jinak se holt musí smířit s „nedokonalostí“ toho kluka.
@Russet ano.
Naprostý souhlas.
Za mě tedy i to, že se tu mluví kolikrát o,,dospélých,,..jak ví atd..jak jim dát volnost, chápat..CO bych měla jako rodič chápat a brát jako jednání dospělých lidí? To, že se vídají po škole?? V životě spolu nebyli ani jeden den..TO bych měla chápat jako jednání dospělých?
Některé se tu proberte…
Toto opravdu není vztah..absolutně nic o sobě neví. A v tom vidím problém.
@Anonymní píše:
Jasně řekl, že jí chtěl sundat tričko a dostal facku, to je normální, po dvou letech. Tohle já udělat chlapovi, tak si asi poklepe na čelo, vezme si věci a ahoj. Vydržel to dva roky, miluje jí, proč ona nemůže udělat ustupek a když teda ne přímo sex, alespoň nějakou alternativu, na kterou by se vzájemně domluvili. Tohle ja jim radit nebudu, to je jejich věc, ale slečna je za mě sobec. Slušná, hodná je, ale tohle se nedělá. Jestli chce držet úplný celibát, měla si najít kluka mezi svými, ne našeho kluka, který ví o náboženství prd, do teď ho to nezajímalo, ale má pomotanou hlavu. Nikdy s ním nebyly problémy, já ho i trochu chápu je zamilovanej, chápu i jí, asi to nemá lehké, ale i když budu za sobce, bláho kluka je mi přesnější, je to moje dítě.
Já tvůj postoj chápu… Ale pokud je silně věřící, pak je tak prostě vychovaná. Ty bys něco ukradla v obchodě? Pro ni je to stejné. Je to prostě špatné. A myslíš, že blaho syna znamená donutit ho k rozchodu? Myslíš si, že tě v téhle fázi poslechne? A bude pak šťastný?
@sagina píše:
jak - není sexuální obtěžování? pokud on v sexu překročil domluvené hranice, tak je. ani manžel po dvaceti manželství si nemůže dovolit sápat se po manželce přes její jasné „Ne.“ano, facka není nejlepší řešení.ale svékat někoho přes jeho odpor taky ne. že je tvůj kluk nervově labilní a zhroutí se po odmítnutí sexu, o kterém předem věděl, že nebude - no, za to ona nemůže. on má na výběr- respektovat její pravidla, nebo si najít jinou. zatím z tvého psaní mám pocit, že s těmi pravidly máš problém spíš ty, než on. a taky to vypadá, že kvůli tomu, že chlapce nerespektuješ jako dospělého jedince, ho pomalu ztrácíte. je to škoda, protože tím se podle mého názoru zvyšuje riziko, že tím spíš se bude snažit zapadnout do rodiny přítelkyně, když jeho vlastní rodina ho v podstatě odehnala kvůli volbě partnerky.
Prosimtě. Holka nechá kluka svlíknout do naha a pak se diví, že na ní chce sáhnout. Co čekala, že se bude dál dít? Že si budou vykládat karty, jo? měla dost času na to, to zarazit a nenechat to dojít tak daleko.
Z toho by byl na prášky leckterej dospělej chlap, natož osmnáctiletý tele.
No a jestli je kluk tak labilní, jak píšeš, o to víc bych o něj měla strach, kam a do čeho to chce vlézt…s holkou nikdy nespal, nebydlel, ale je schopnej kvůli ní takovou dobu lhát a zapřít pomalu vlastní rodinu. Co přijde příště…třeba po svatbě. Radši nepřemejšlet.
Příspěvek upraven 17.06.20 v 09:00
@sahrazad1 píše:
@robínek sekta to opravdu neni, jen jsou dost staromodni, nepripousteji zadne „novinky“ (typicky lesbicky, gayove). Opravdu by je meli lepe poznat…
Možná záleží na konkrétním sboru. Ten, co „operoval“ v našem. městě, sektářský byl. Totálně odloučil svoje ovečky od jejich nevěřících rodin. Spolužačka už 10 let neviděla svoji sestru, co se k nim.dala. Nešla ani mámě na pohřeb. Ale je šťastně vdaná, 4 děti, práce na statku…
@moof píše:
Protože ti mladí chtějí udělat rozhodnutí jako dospělí, ale chovají se jako děti. Nemají koule přiznat, že spolu chodí 2 roky před jejími rodiči, ale mají koule předstoupit před faráře, boha a i ty rodiče a vzít se? součástí církevní svatby bývá bohoslužba, kde se zmiňuje i cti otce svého a matku svou. jak oni ctí rodiče nevěsty tím, že jim lžou? Navíc oni se nedávno rozešli, protože nebyl sex. a dali se zas dohromady když vymysleli, jak by sex mít mohli - vezmou se.
S tím úvodem souhlasím, měli by říct, že spolu chodí už dlouho. Jinak si myslím to samé. Nemá cenu do této situace jít silou a něco zakazovat a prikazovat. Spíš by rodiče měli udělat prostředníka a vykomunikovaz nějaký přijatelný kompromis… Pokud to jen trochu půjde. Za mě by to klidně byla svatba, ale na rodinu počkat do do studování-zabezpečení finančně.
@andelka83 píše:
Tak z toho co je psáno vyplývá, že hlavní motivací je možnost mít konečně sex. To si nevymýšlím, to tady padlo poměrně jasně.
Ano, živit dítě dospělé rodiče musí, dokud studuje, ať je svobodné či v manželství. Ale to nic nemění na tom, že tohle je prostě šílenost. Tato konkrétní situace.
To si myslí matka… Takto to podala… A ano, určite v tom sex hraje roli…ale to se jako nemůžou mít rádi? Proč hned berou se jen kvůli sexu…
@Hořec píše:
Však to i zakladatelka psala, že kluk chtěl něco víc a nepochodil. Prý až po svatbě. Tak chce svatbu. Navíc se během karantény rozešli. Mně to příjde jako kvůli sexu. Což je blbost. Navíc se jen vídávají jen přes týden. Nebyli spolu nikde na víkend, prázdninách apod. Nejspíš spolu nestrávili víc než pár hodin, což se mi zdá hodně málo. Vím, že to tak dřív bylo. Ale osobně se mi zdá, že je to hrozně málo pro společný život. Kluk není ani věřící, takže ani víra je nespojuje. Je možné, že je to truc kluka. Je nespokejný doma a myslí si, že jinde to bude lepší.
Zato vsichni, co spolu žijou na hromadě roky, jsou šťastní a spokojení až do smrti
.
@BaMaK píše:
To si myslí matka… Takto to podala… A ano, určite v tom sex hraje roli…ale to se jako nemůžou mít rádi? Proč hned berou se jen kvůli sexu…
A myslíš, že holce dovolí ti nábožní rodičové jen tak spolu chodit? Ta svatba je nutností. Protože je to u nich zvykem. Láska je asi jediné, co je spojuje. Jeho už to i pudí, ona svázaná nesmyslně vírou, odolává. Hodně lidí se v 18 má rádo a na svatbu nepomyslí. Protože vědí, že je to svým způsobem právně zaváže. U věřících ještě i jinak.
@Sworley píše:
Prosimtě. Holka nechá kluka svlíknout do naha a pak se diví, že na ní chce sáhnout. Co čekala, že se bude dál dít? Že si budou vykládat karty, jo? měla dost času na to, to zarazit a nenechat to dojít tak daleko.
no a chtěla ona, aby se svléknul donaha? jak víš, že ta facka už nebyl poslední zoufalý pokus, jak to celé zastavit, když na předchozí pokusy chlapec nereagoval? matinka jim u toho nesvítila, ví, co jí řekl chlapec, pokud chlapec pokusy o zastavení třeta ani nevnímal, jak je jasné, že se nezmínil
jo, a nervově labilního z něj nedělám já, ale jeho matka. je otázka, jestli takový opravdu je, nebo jestli ona zveličuje, protože jí očividně hodně leží v žaludku, že s ním slečna odmítá sexovat. překvapivě jedním dechem tady citově vydírá popisky, co chudáčci dětičky, které vzniknou z manželství, které se pak rozpadne… ale co chudáčci dětičky, které vzniknou z předmanželského sexu, když se vztah pak rozpadne, o těch ani slovo, ty už jí asi nedojímaj. přitom ona sama se vdávala v osmnácti těhotná, takže moc dobře musí vědět, že sexem děti vznikají i bez manželství a ohledu na věk
jo, a taky by mě zajímalo, jestli ona sama se v těch osmnácti chodila tchyni zpovídat z toho, jakou v sexu praktikují s přítelem ochranu ![]()
@BaMaK jenže on se chce ženit, aby si konečně vrznul
Řítí se do průseru a já se zakladatelce nedivím, že má z toho husinu. Když je tak strašně pobožná, tak žádné střelivo zcela jistě nebere, protože je to v rozporu s jejím přesvědčením. Takže ochrana žádná, tudíž tvá představa dítě až po dostudování je téměř jistě nesplnitelná. Leda by měli přirozený problém s početím, což je zase vzhledem k věku dost nepravděpodobné. A o jakém „mít rádi“ to mluvíš? „Mít rád“ je snad trochu málo na celoživotní závazek, nemyslíš? Neznají se, netráví spolu skoro čas, nebydlí spolu. Jak by se asi tak mohli dopracovat k nějaké lásce??
Být zamilovaný jako osel není to samé jako znát toho druhého natolik, abych o něm mohla prohlásit, že ho miluju
Mladému bych to vytřískala z palice.
@Peta02 píše:
Já vůbec nechápu to Vaše setkání s jejími rodiči? Co jste tím jako vyřešili? Nevidím nejmenší důvod proč k nim takto přistupovat. Navíc to vypadá ze ani oni nemají všechny informace. To neumíte věci resit s chladnou hlavou? Já bych za nimi zajela, pokud se manžel neumí chovat a resit věci v klidu jela bych sama s tím, ze s nimi chci mluvit, ze vás ta situace jako rodiče trápí a chcete ji resit. V ničem bych jim nelhala, nějaké zatajovani informaci ohledně toho ze se vydají dva roky atd… to by mě mohlo…
jinak pokud vis co je to za církev, tak stačila asi 1min na google… https://portal.cb.cz/…-s-nevericim
Přesně, možná mladí mlží u vás o tom jak to berou její rodiče. Třeba ta svatba není za rohem, ale na míle daleko proto jsou klidní. Snad taky chtějí aby dcera dodělala školu.
Zakladatelko..s holčinou jsi o tom všem mluvila? Nedostala by nakonec rozum ona? Ve smyslu neblbnout se svatbou?
@BaMaK píše:
Jasně že můžou. Ale ten sex a jeho povolení po svatbě mi přijde, že hraje zásadní roli. Rádi se mít můžou i další dva roky, víc se poznat, poznat své rodiny, zjistit, zda si sedí a pak se vzít, po SŠ aspoň. Takhle trvat v 18,v takové situaci na svatbě mi přijde nedospělé, nedomyšlene, uspěchané..