Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@robínek Já tedy znám rodinu se 3 svými a 2 osvojenými dětmi, která se hlásí k Jednotě Bratrské a musím říct, že jsou to milí lidé a od jiných Křesťanů bych je nerozeznala. Chodí v neděli do sboru a pro děti pořádají různé akce a zábavu. Scházejí se mezi sebou, pochopitelně. Ničím extra se od ostatních Křesťanů neliší.
@neila píše:
ta mladá má beztak víru nějakou ohebnou…začínat vážný vztah lhaním rodičům to je mi ale zajímavý přístup
Vlastně mě to ani nepřekvapuje…
Jaky vztah? Obcas se vidaji. Mozna si dali pusu (a mozna jen obycejnou suchou). To neni zadny vztah.
@Yasmina21 píše:
@robínek Já tedy znám rodinu se 3 svými a 2 osvojenými dětmi, která se hlásí k Jednotě Bratrské a musím říct, že jsou to milí lidé a od jiných Křesťanů bych je nerozeznala. Chodí v neděli do sboru a pro děti pořádají různé akce a zábavu. Scházejí se mezi sebou, pochopitelně. Ničím extra se od ostatních Křesťanů neliší.
Může být. Záleží na lidech, jako všude.
@robínek evangelici jsou uuuuplne v pohode, a rekla bych nejvice „normalni“, nic u nich neni problem. Ale evangelikalove, to je jina liga
, to jsou, podle nekterych vericich, ti posledni pravi krestane ( jelikoz neberou ty novoty, ale trvaji na starych poradcich ). Evangelikal vs evangelik, jsou naprosto odlisni verici, nekdy se to dost plete.
@tulipán píše:
Co s pupkem?
Tak až spolu budou konečně pod jednou střechou, bude dovolen ten sex a ze sexu bývají děti.
Ty jo, tak to je mazec. Bohužel ale pokud se syn bude chtít oženit, tak s tím nikdo nic neudělá. Ale je to špatně, ani se pořádně neznají. Od té holky mi to přijde jako vyčůranost, nemůžu si pomoct. Ona nic neztratí, naopak získá, on ztratí všechno. Co když po svatbě zjistí, že sex bude jedině po tmě, zásadně jen na misionáře a jen za účelem zplození dítěte a pak nazdar? Měl by si užívat mládí, a ne si uvázat na krk první holku, co mu přeběhne přes cestu a ještě mu ani nechce dát. Hlavně si musí uvědomit, že ani jeden nevydělává, kde budou bydlet, z čeho budou žít? A proč slečna rodičům lže? To přece věřící člověk dělat nesmí ne? Co by se stalo, kdyby sex proběhl před svatbou? Nic, přece nepůjde před svatební nocí na vyšetření, jestli je opravdu panna. Pěkně s ním holka cvičí, a on to bohužel nevidí.
@tulipán píše:
Já si myslím, že nápad na svatbu vzešel od rodičů. Mladej ohebnej kluk (ve všech směrech) se na statek hodí. Bude pracovat, poslouchat…zpracovaný je na to víc, než dost. Čím si ona pohorší, když se vezmou? Přivede na statek levnou sílu. Ona si studovat může.
Přesně tak to vidíme my, jeli jsme tam s představou toho, že na druhé straně budou rozumní dospělí rodiče a že se společně dohodneme a pokusíme se těm dvěma hrdličkám otevřít oči. Dávali jsme tomu velkou naději, že holka poslechne a bude po problému. Jenže ihned mezi vraty ještě, než jsme se stačili k něčemu dobrat, bylo jasně cítit, že rodiče slečny, tedy konkrétně otec, matka se nevyjadřovala má na to zcela opačný pohled a to fakt toho stačil říct minimum. Měla jsem z toho pocit, že mi vlastně máme být rádi, že oni kluka zachrání, přivedou ho na dobrou cestu, ten pán je prostě přesvědčený, že jejich životní styl je jediný správný a pokud mi s tím nesouhlasíme, nejsme dobří rodiče. Neřekl to přímo, ale dal to na zřetel a bohužel jsme se dál nedostali, manžel to už neunesl.
@sahrazad1 píše
@robínek evangelici jsou uuuuplne v pohode, a rekla bych nejvice „normalni“, nic u nich neni problem. Ale evangelikalove, to je jina liga, to jsou, podle nekterych vericich, ti posledni pravi krestane ( jelikoz neberou ty novoty, ale trvaji na starych poradcich ). Evangelikal vs evangelik, jsou naprosto odlisni verici, nekdy se to dost plete.
Zajímavé! A Jednotu bratrskou bys tedy počítala mezi evangelikály? Já to tu nechci zakladatelce plevelit, ale sestra spolužačky, co se k nim dala, si nechala úplně vymýt mozek, neuvěřitelné. Pak jsem trochu nakoukla do toho, co se učilo na jedné základce JB, to mi hlava nebrala, že je něco takového v 21. století možné.
@Anonymní píše:
Přesně tak to vidíme my, jeli jsme tam s představou toho, že na druhé straně budou rozumní dospělí rodiče a že se společně dohodneme a pokusíme se těm dvěma hrdličkám otevřít oči. Dávali jsme tomu velkou naději, že holka poslechne a bude po problému. Jenže ihned mezi vraty ještě, než jsme se stačili k něčemu dobrat, bylo jasně cítit, že rodiče slečny, tedy konkrétně otec, matka se nevyjadřovala má na to zcela opačný pohled a to fakt toho stačil říct minimum. Měla jsem z toho pocit, že mi vlastně máme být rádi, že oni kluka zachrání, přivedou ho na dobrou cestu, ten pán je prostě přesvědčený, že jejich životní styl je jediný správný a pokud mi s tím nesouhlasíme, nejsme dobří rodiče. Neřekl to přímo, ale dal to na zřetel a bohužel jsme se dál nedostali, manžel to už neunesl.
To naprosto chápu. Můj by to taky nedal.
@Liška2014 píše:
@Russet s pupkem? Něco mi uniklo..? Jo tak..kdyby..ale tak, s pupkem se studovat dá
Neuniklo. Ale jemu ti bude muset po svatbě unikat. Může mít rizikové a ubrečené mimino a moc toho nenastuduje.
@Russet píše:
Tak až spolu budou konečně pod jednou střechou, bude dovolen ten sex a ze sexu bývají děti.
ale tak to je přece v pohodě, protože sex zakladatelce nevadí a být to na ní, tak nechá mladé vesele sexovat ![]()
@Belly.K píše:
Nechápu tady ty výpady na zakladatelku. Má naprosto reálné obavy. O holcině nepise nikde špatně (dala jsem si práci a přečetla celou diskuzi), tak nerozumim tomu, proč tady některé z vás tak strašně překrucujete. Jediný co napsala je, že je sobec. A přesně to si myslím já. Holka ve svých letech musí vědět, že jsou „jiní“, že jim víra nedovoluje to, co je pro většinu jejich vrstevníků normální. Pozná kluka, pomotá mu hlavu a po půl roce mu sdělí tak zásadní informaci, že patří do silně věřící rodiny? Kluk ji po dvou letech vztahu chtěl sundat triko a vy z toho děláte pomalu znásilnění? Tak jasně, že to zkusil. Ona totiž holčina svou víru a její pravidla praktikuje, jak se jí to hodí. Pochybuju, že jí víra dovoluje lhát, nebo zamlčovat dost zásadní informace svým vlastním rodičům, informace, které navíc souvisejí s tak zásadním krokem, jako je sňatek. Chtěla bych vidět vás, jak podobnou situaci řešíte se stoickým klidem a nenasekáte žádný chyby. Píše sem nešťastná máma, která v přímém přenosu kouká na to, jak se její syn řítí s největší pravděpodobností do totálního průseru, nechápu proč ji ještě nakládat.
Tleskám! ![]()
Bohužel si myslím, že k kdyby byly 2…stran její rodiny by řvali nadšením a starali se…ve jménu lásky.