Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
17.6.20 15:49

@Lisa_Qr
Ty to nechápeš. Cnostná dívka nesmí překročit práh cizího domu za účelem přespání, aťsi ve stylu bratr a sestra. Oni nechtějí, aby u nich na hromádce žila. Buď svatba nebo nic. A kluk je tak blbý, že kýve. Protože mu absolutně z nepochopitelných důvodů nedochází závažnost sňatku. Že to není jen mejdan s rodiči a kamarády. A konečně první manželská noc s velmi nadrženou a svolnou dívkou, se kterou pak proslouloží měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 16:00
@Russet píše:
@Lisa_Qr
Ty to nechápeš. Cnostná dívka nesmí překročit práh cizího domu za účelem přespání, aťsi ve stylu bratr a sestra. Oni nechtějí, aby u nich na hromádce žila. Buď svatba nebo nic. A kluk je tak blbý, že kýve. Protože mu absolutně z nepochopitelných důvodů nedochází závažnost sňatku. Že to není jen mejdan s rodiči a kamarády. A konečně první manželská noc s velmi nadrženou a svolnou dívkou, se kterou pak proslouloží měsíc.

Přesně tak, jestli k nim odjede na prazdniny, tak už dopředu ví, že bude spát úplně mimo jejich obydlí a přes den bude makat na statku, ani to ho neodradí, on se těší, že s ní bude moci být do večera.

• Citovat
  • Upravit
22288
17.6.20 16:02
@Anonymní píše:
Přesně tak, jestli k nim odjede na prazdniny, tak už dopředu ví, že bude spát úplně mimo jejich obydlí a přes den bude makat na statku, ani to ho neodradí, on se těší, že s ní bude moci být do večera.

Otazkou je, zda bude mít čas pak na svoje konícky a kamoše..možná po týdnu vystřízliví..možná ne. Spat s ni nebude moct tak či tak

Do svatby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 16:05
@Anonymní píše:

Hele a kdy oni vidí reálně tu svatbu, přes prázdniny tam bude na zkušenou a pak začne škola, jak si tohle představují? Asi bych na ty prázdniny na statku kývla, i když je pracovitý, přece jenom moc nevěřím, že vydrží 2 měsíce makat a vrcholem zábavy bude setkání věřících :think:

• Citovat
  • Upravit
16410
17.6.20 16:13
@Anonymní píše:
Hele a kdy oni vidí reálně tu svatbu, přes prázdniny tam bude na zkušenou a pak začne škola, jak si tohle představují? Asi bych na ty prázdniny na statku kývla, i když je pracovitý, přece jenom moc nevěřím, že vydrží 2 měsíce makat a vrcholem zábavy bude setkání věřících :think:

Ale on už tam vloni tahkle byl, jestli to dobře chápu, měl u nich brigádu. A rozčarování se nekonalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 16:16
@tulipán píše:
Ale on už tam vloni tahkle byl, jestli to dobře chápu, měl u nich brigádu. A rozčarování se nekonalo.

To mi asi uniklo, vždyť ho vydává za novou známost :think:

• Citovat
  • Upravit
34322
17.6.20 16:20
@Anonymní píše:
Ano, snažím se mu vysvětlit, že za dané situace je svatba opravdu blbost. Ono kdyby spolu fakt opravdu chodili se vším co k tomu patří, trávili spolu i víkendy, jezdili na výlety a poznávali se. Tak, kdyby v tom nebyla ta víra, tak i když bych si kepala na čelo, kdyby za takové situace přišli se svatbou, řekla jim na to svůj názor, že nemusí spěchat, ale kdyby na tom trvali, nechala bych to být. Jenže oni žijou jinak. Jsou spolu jen všední dny pár hodin, kdy se učí nebo chodí po městě za ručičku. Že se společně připravují na vysokou školu oceňuji, ale to je tak jediné, co je spojuje, kromě lásky. Nejsou zvyklí spolu trávit více času. Syn je přes týden vzorný student v osm doma, protože slečna jde na intr, nevidí ani kamarády. V pátek jen co za ní zavře ve vlaku dveře, jde za kamarády, paří do rána, má kapelu. Žije dvojí život. Na jednu stranu alespoň, že o tom víkendu se vyblbne a žije přiměřeně jeho věku,. Pokud by ale spolu žili, určitě mu to skončí a bude žít jak v sedmdesáti letech, takhle mladý, co má život před sebou a má si užívat a poznávat. Vyblbnout se, aby byl jednou dobrý táta a neměl potřebu nic dohánět. Když bude žít u nich, bojím se, že by na školu ani nešel a bude žít jak za krále kladka někde na statku. Poslouchat a tak si pro svého syna život nepředstavuji. Kdybych věděla, že tak bude šťastný, dobře, ale on si to vůbec neumí představit. Kdyby se sám rozhodl stát se věřícím, také bych to vzala, ale jeho žádná víra ani teď nezajímá, on to bere tak, že to je nutnost, aby mohli být spolu. Je tak zamilovaný, že nic jiného nevidí. Když se ho na rovinu zeptám, zda by byl radši, kdyby slečna nebyla věřící, řekne, že jí bere takovou jaká je. Hezké, ale problém je, že oni ho takového neberou, ten otec se snad těší na jeho převýchovu, ale to on vidět nechce. Prý to bude adrenalín. Jestli chce adrenalín, ať jde skákat padákem a ne se hnát k lidem a do prostředí, které mu je úplně cizí. Je vychován úplně jinak, je dospělý, já jsem pyšná, že je slušný a hodný, ale nepotřebuji, aby ho ovlivňoval cizí chlap. Úplně by mi stačilo, kdyby měl svůj rozum, jenže ten on momentálně bohužel nemá. A když ho nemá on, musíme ho mit my. Ta normálních okolností bych ho nechala, nemám potřebu mu rozkazovat a řídit mu život. Výchovu od nás dostal, vím, že co se nestihne do puberty se těžko dohání, jsem na něj pyšná a nemám důvod mu stát ve štěstí a kecat mu do života. Jenže, když vidím, že to nedopadne dobře, že je úplně mimo a nepoznavam ho, tak nám to rodičovská láska nedovolí a udělám všechno, abych ho od toho ochránila. Jestli se někdy vrátí k rozumu, myslím, že nám ještě poděkuje.

Podle toho, co píšeš, tak si myslím, že to zvládne.
Zkusila bych podpořit stylem "ano, ale - ". A dát nějaká pravidla. Primární je dodělat školu, takže to směřovat tak, aby svatba byla co nejpozději - pěkně křest, pak příprava u faráře v kostele - dostatečně dlouho, pak si sedněte s jejími rodiči, kde bude svatba, kdo tam všechno bude, že čekáte na tetičku ze Lhoty, co může až na jaře… atd. atd. Čím víc půjdeš proti němu, tím hůř, a stejně si udělá co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
17.6.20 16:29
@Anonymní píše:
To nejsou jeho názory, jeho názory bych velmi ráda podpořila, to je jen poblázněná zamilovaná hlava a papouškuje názory cizích lidí, to je rozdíl.

Jenže on to neví, neuvědomuje si to. Vzal to za své, celou tu absurditu vzal za své a snaží se ji prosadit. Sama jsi psala, že má na vše argument.

V tuhle chvíli je opravdu lepší s ním vymyslet jak na to a protáhnout to, aby měl čas se vzpamatovat, než striktně stát na svém názoru. Puberťáka takto totiž jen zablokuješ. A ano, shrnou se na mě argumenty, že on neví co dělá a má poslouchat, ale.. On už má tu možnost to neudělat a to je průšvih.

Jako možnost bych viděla jeho seznamování s tou církví, jak to chodí, v čem všem bude omezený, aby sám pochopil, že tohle nechce.

• Citovat
  • Upravit
16410
17.6.20 16:30
@Anonymní píše:
To mi asi uniklo, vždyť ho vydává za novou známost :think:

Já jsem ppchopila, že už u nich byl na brigádě. Ale říkají, že jsou spolu krátce. A třeba to celý pletu, zakladatelka udělá jasno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26857
17.6.20 16:50

A co jeho kamaradi? Ty by nepomohli mu otevrit oci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
17.6.20 16:55

Taky vidím jako jedinou možnou možnost ho nechat si to u nich zkusit. Třeba se tchán předvede a synáček rád pojede domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 17:00

Zakladatelko, naprosto Tě chápu a z toho, co píšeš, se zdá, že jste super rodina. Určitě bych předem řekla synovi, že rodině slečny nebudete lhát a potom si s nimi promluvila. Jestli má nějaký homofob problém s gayi nebo s něčím jiným, je to jeho problém. A čistě sobecky…vám to ve vaší situaci může třeba pomoci, jak tady hodně holek píše.

Důležité je synovi pořád opakovat, že ho máte rádi, i když s ním v tomto nesouhlasíte. To opakování je důležité. Věřím, že i když navenek si je jakoby jistý, uvnitř musí pochybovat.

Já bych ho taky nedala :) (mám dcery 23 a 20 let a teď ještě miminko syna). Ale je pravda, že nějaký urputný boj může být kontraproduktivní.

Zkusila bych taky, jestli by se bratři s ním nemohli usmířit. Prostě je dostat na jedno místo a aby mu řekli nebo nějak dali najevo, že ho mají rádi. Ne smsky ani maily, ale osobní setkání třeba u vás doma.

Držím moc palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.20 17:11
@tulipán píše:
Já jsem ppchopila, že už u nich byl na brigádě. Ale říkají, že jsou spolu krátce. A třeba to celý pletu, zakladatelka udělá jasno.

Nebyl u nich, na začátku května se něm teprve dozvěděli, byl u nich dvakrát. Jednu s kytkou na pár hodin a jednou a námi, t jsme tam ale jak už jsem psala dluho nepobyli, on tam ale zůstal do večera. Takže jestli tam strávil 12 hodin i s cestou, tak možná ještě přeháním.

• Citovat
  • Upravit
944
17.6.20 17:11
@Anonymní píše:
.

Však pravé pisu, ze u normálního mladyho páru by tohle brali všemi deseti(možnost spolu bydlet už kdekoli..)… ale u ni ne Js tomu rozumim.

Tak to bude spis takový celedin. To by si možná měl precist tady diskuzi 😂. I když nevím jak ty co se nesmyslné zastávají tomuto fanatismu. Pořad doufam v to, ze by to prolomili a domluvili se ještě rozumne, ať toho syna fakt neztratí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32494
17.6.20 17:14
@Anonymní píše:
Přesně tak to vidíme my, jeli jsme tam s představou toho, že na druhé straně budou rozumní dospělí rodiče a že se společně dohodneme a pokusíme se těm dvěma hrdličkám otevřít oči. Dávali jsme tomu velkou naději, že holka poslechne a bude po problému. Jenže ihned mezi vraty ještě, než jsme se stačili k něčemu dobrat, bylo jasně cítit, že rodiče slečny, tedy konkrétně otec, matka se nevyjadřovala má na to zcela opačný pohled a to fakt toho stačil říct minimum.Měla jsem z toho pocit, že mi vlastně máme být rádi, že oni kluka zachrání, přivedou ho na dobrou cestu, ten pán je prostě přesvědčený, že jejich životní styl je jediný správný a pokud mi s tím nesouhlasíme, nejsme dobří rodiče. Neřekl to přímo, ale dal to na zřetel a bohužel jsme se dál nedostali, manžel to už neunesl.

No já se ani nedivim, že chlap to nezvládnul. Jen to čtu a zvedá se mi tlak. Tvářit se na mě někdo jako ředitel zeměkoule a ještě že já jsem špatnej rodič, tak za sebe neručim, že by mě od vrat nemusel tahat chlap. A bylo by mi v tý chvíli úplně jedno, jestli něco dojebávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová