Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1205
16.6.20 22:25

Tu holku si měla taky ráda, než ublížila Tvému synovi tím, že mu dala facku, když se jí pokusil osahávat a odmítla s nim spát. To je to, co mi na Tvém přístupu vadí a opravdu mi to zvedlo tlak, jakože je povinost holky se v sexu podvolit klukovi. Jinak, jak jsem psala, ze svatby bych nebyla nadšená a nejdřív bych se syna zeptala, jestli se nějak ošklivě neuhodil do hlavy/nezbláznil se atd. Ale neobviňovala bych z toho tu holku, nebo ne jenom tu holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.6.20 22:40
@Anonymní píše:
Ano, ale kdyby alespoň morálně řekli, jak jeto s tou ochranou konkrétně u nich v té víře.

jako upřímně, se svojí (potenciální) tchyní bych se tedy o ochraně nebavila. navíc i kdyby se holka „kousla“ a spala s tvým synem před svatbou, jaký by to asi mělo vliv na metody ochrany?

a mmch nevidím nic špatného na tom, že dostal facku ve chvíli, kdy ji sexuálně obtěžoval nad rámec jejich dohody. on si na ni fyzicky dovolil, ona mu to fyzicky vrátila :nevim: jako sama píšeš, že chtěl holku, která se chlapům sexuálně nepodbízí, tak ji má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 22:42

Zakladatelko, chápu tě a bohužel neporadím, jen namaluju čerta na zeď :oops: Moje kamarádka je z věřící rodiny, ale spíš černá ovce, nikdy to moc nežrala, bydlela s tehdy ještě přítelem óóó bóóóže před svatbou a její manžel je nevěřící. Rodina se k ní podle toho chová, pro mě jsou to pokrytci, ale chci psát o její mladší sestře. Vdávala se v prváku na VŠ po dvou letech známosti s ortodoxním křesťanem a hlavní motivací byl taky shuk, ale její rodiče byli šťastný, že tahle jim ostudu neudělá :roll: Školu nedodělal ani jeden, bydlí u jeho rodičů, kde musí držet hubu a krok, letos to bude 5 let od svatby, první dítě si udělali asi hned o svatební noci, už mají celkem 4 děti. Ona je nespokojená, uštvaná a za chvíli zase bude těhotná, protože antikoncepce je fujky :cert: Děti chodí v takových obnošených věcech, boty mají o číslo větší, kamarádka pořád poslouchá nářky, jak na nic nemají, že už další nechce, jenže víra a každou neděli sedí v kostele v první řadě :roll:
Přeju, ať syn prozře a takhle nedopadne, protože z toho rozjetýho vlaku se těžko vystupuje a jestli se ta jeho rozrodí, tak se z toho zblázní. Pevný nervy :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.20 23:05
@Ajma píše:
Tu holku si měla taky ráda, než ublížila Tvému synovi tím, že mu dala facku, když se jí pokusil osahávat a odmítla s nim spát. To je to, co mi na Tvém přístupu vadí a opravdu mi to zvedlo tlak, jakože je povinost holky se v sexu podvolit klukovi. Jinak, jak jsem psala, ze svatby bych nebyla nadšená a nejdřív bych se syna zeptala, jestli se nějak ošklivě neuhodil do hlavy/nezbláznil se atd. Ale neobviňovala bych z toho tu holku, nebo ne jenom tu holku.

Ale já nepsala nic o tom, že se mu má podvolit. Chtějí být dospělí, mají si toto vyřešit sami a nás do toho netahat. On údajně také ze začátku nevěděl, že je věřící, když to zjistil asi se nějak domluvili. Jestli do ní pak začal hučet nevím. Já u toho nebyla a je to mezi nima. Já celou dobu nic netušila ty dva roky, syn se před bráchama kasal, jak s ní spí, no jak se ukázalo, asi to bylo jen přání. Já se do toho nepletla, myslela jsem, že žijí klasický život jako my s chlapem na střední, akorát mi přišlo zvláštní, že nikdy spolu nebyli přes noc a nikde jinde, než po škole venku nebo u nás na návštěvě. To mi přišlo zvláštní, dostala jsem vysvětlení, že má přísné rodiče, protože nám musel lhát, jelikož nechtěla, aby jsme zjistili, že je věřící. Já to dál neřešila. O to více mě překvapilo, když z ničeho nic jí najednou nebylo, kluk psychicky před zhroucením a nechtěl o tom mluvit. Tak logicky jsme se pídili, co se děje, dlouho nic neřekl, až se přiznal. Myslím, že je úplně logické, že nás to zajímalo a měli jsme o něj strach, vlastně i o ní, už jsme si na ni zvykli. Když z něho pak vyleze, že se rozešli proto, že jí chtěl sundat tričko a že dostal facku, no tak co si o ty holce asi myslíš? Tak neměli experimentovat vůbec a byl by klid. Pak ti řekne, že se mu ulevilo, že nám to řekl a za chvíli sok, září jak měsíček a chtějí svatbu. Potom co se rozešli kvůli takové blbosti a dva měsíce se trápil. Oni ať si nejdříve ujasní, jak to všechno dál bude a ne že princezna mu po dvou měsících co se ani neozve pomotá hlavu svatbou v 18 letech s nedodělanou školou a ještě si domluví, že budou rok u nás. To jako promiň. Ano to mě naštvala, myslím, že je to logické. Přišlo mi, že s ním cvičí, psal ji, musela vědět, že mu chybí. A já ho prostě budu jako matka chránit, aby se netrápil, když vidím že se řítí do průšvihu. I kdyby mu bylo 30 nebo 50. To ale neznamená, že se do nich pletu, ale, bydlí doma, živíme ho a máme nárok vyjádřit nesouhlas a říct svůj názor. Na to ho ona začala lákat k nim domu se lží. A na nás se jak si zapomnělo, bych chtěla vidět druhou stranu, kdyby to bylo naopak. Takže ano za mě je sobec, ale pokud to všechno ustojí, budou se chovat dospěle, tak ji budu jako snahu respektovat, milovat ji nemusím, já s ní žít nebudu. Do ostatních dětí se nepletu, protože vidím, že jsou spokojené, jsou starší, mají své rodiny a ne vymýšlí hlouposti. Ale to ty pochopíš až budeš mít větší děti.

• Citovat
  • Upravit
34473
16.6.20 23:09

@Ajma :lol: a jak jinak by to měla psát, když je matka? Samozřejmě, že jednostranně. Když se její syn s tou holkou rozejde, ani po ní neštěkne, není to její nic, aby kopala za její tým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.6.20 23:13
@sahrazad1 píše:
@terien nebudu se hadat, vim, co jsem cetla

Tak mi ukaž, kde jí urazila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.20 23:28
@sagina píše:
jako upřímně, se svojí (potenciální) tchyní bych se tedy o ochraně nebavila. navíc i kdyby se holka „kousla“ a spala s tvým synem před svatbou, jaký by to asi mělo vliv na metody ochrany?a mmch nevidím nic špatného na tom, že dostal facku ve chvíli, kdy ji sexuálně obtěžoval nad rámec jejich dohody. on si na ni fyzicky dovolil, ona mu to fyzicky vrátila :nevim: jako sama píšeš, že chtěl holku, která se chlapům sexuálně nepodbízí, tak ji má.

Já nevidím jako sexuální obtěžování, že jí chtěl sundat triko, po dvou letech vztahu. Ano má právo se ohradit, vynadat mu, ale ne z toho dělat takovou kovbojku, že se mi kluk skoro zhroutí. Já nevím jak ty, ale my jsme si za třicet let vztahu facku nikdy nedali. Umíme se domluvit jako lidi. A jestli ji to tak pohorsuje, tak přeci je lepší hledat stejně nábožensky založeného kluka. Nebo neměli zkoušet nic, já nevím jak to tam bylo, ani mě to nezajímá, já jsem jeho matka, takže se po tom opravdu pidit nebudu, ale jestli čekala, že on se slikne a dá ruce podél těla, ona se podívá a konec, tak to je trošku jiná. To je ale jedno, jejich věc, to si musí oni vyřešit, já jen prostě nikdy nebudu souhlasit s tím, aby se moje děti se svými partnery fackovali, jak v italský domácnosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.20 23:32
@Anonymní píše:
Zakladatelko, chápu tě a bohužel neporadím, jen namaluju čerta na zeď :oops: Moje kamarádka je z věřící rodiny, ale spíš černá ovce, nikdy to moc nežrala, bydlela s tehdy ještě přítelem óóó bóóóže před svatbou a její manžel je nevěřící. Rodina se k ní podle toho chová, pro mě jsou to pokrytci, ale chci psát o její mladší sestře. Vdávala se v prváku na VŠ po dvou letech známosti s ortodoxním křesťanem a hlavní motivací byl taky shuk, ale její rodiče byli šťastný, že tahle jim ostudu neudělá :roll: Školu nedodělal ani jeden, bydlí u jeho rodičů, kde musí držet hubu a krok, letos to bude 5 let od svatby, první dítě si udělali asi hned o svatební noci, už mají celkem 4 děti. Ona je nespokojená, uštvaná a za chvíli zase bude těhotná, protože antikoncepce je fujky :cert: Děti chodí v takových obnošených věcech, boty mají o číslo větší, kamarádka pořád poslouchá nářky, jak na nic nemají, že už další nechce, jenže víra a každou neděli sedí v kostele v první řadě :roll:
Přeju, ať syn prozře a takhle nedopadne, protože z toho rozjetýho vlaku se těžko vystupuje a jestli se ta jeho rozrodí, tak se z toho zblázní. Pevný nervy :kytka:

No přesně takhle se bojím, aby to nedopadlo. Hrůza, chudáci děti, toho bych se dožít nechtěla, aby takhle žili naše vnoučata, to je noční můra.

• Citovat
  • Upravit
19874
17.6.20 00:45
@Anonymní píše:
Maji plán, nejlépe, že se začne hned vše zařizovat, s pomocí její rodiny a my se nemáme starat, když je nechceme jako manžele doma. Prý půjdou k nim, to se ale bojím skrze školu, ano gymply jsou vdzde6, ale, aby tam šel. Za prvé nebude chtít do jiné školy a ta druhé si bude hrát na haura a makat, aby se zavděčil. On umí za práci vzít. Zkoušeli jsme několikrát mluvit v klidu a oběma, ale slečna kouká, jak kdyby neuměla do pěti napočítat a frajer si hraje na tiskového mluvčího a je chytrý jak rádio. Přitom vím, že velká většina není z jeho hlavy, on si to neumí představit. Je to církev bratrská.

omyl

Příspěvek upraven 17.06.20 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.6.20 00:47
@sahrazad1 píše:
Neurazej tu divku. V cirkvi to tak je, chlap je hlavou rodiny, rozhoduje muz. Tak to je. Cirkev bratrska je tusim jedna z evangelikalnich cirkvi, tedy tech velmi asketickych a prisnych, proto zrejme sex nechce.

omyl

Příspěvek upraven 17.06.20 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16411
17.6.20 01:09

Možná nepozorně čtu, ale stále tady chybí upřesnění, o jakou víru se jedná, nebo to tady padlo? Myslím, že je rozhodnuto, kluka pomalu ztrácíte. Bude dělat, co bude chtít slečna a co mu její rodina připraví. Bude pracovat na statku pod dohledem, bydlet, kde mu určí, budou ho chtít kontrolovat, jako kontrolují dceru. U vás doma se žije jinak, měl volnost, tady bude fungovat v regulích její víry a podle mě, ho budou do víry tlačit. Možná, kdyby zakusil dlouhodobě jako svobodný jejich meducínu, tak prozře, že takto žít nechce. Holčina asi žije v přísných mantinelech, nikde nebyla, nic nezažila, fikaně umí neříkat pravdu, pro rodiče vymýšlí báchorky, stydí se za bratra přítele, reakce jak z filmu pro pamětníky (konstatování). Když se vezmou a budou bydlet tam, jejich manželství budou řídit její rodiče. Někdo tady psal, že má divný vztah k sexu. Asi to bude výchovou, kterou už ze sebe bude těžko sjímat, když teď je všechno na facku. Může být mnoho důvodů, proč se nemůže ani pomuchlovat a víra v tom být nemusí. Možná si to ani sama neuvědomuje. Já bych se kousla, mezi fanatiky kluka neposílala, a po svatbě bych je nechala žít u vás, i za cenu, že je budete živit. Ideální to není, výchovné také ne, ale třeba by opravdu šel ještě na VŠ a nějak se to všechno utřepalo. Když ho ztratíte z očí, s bráchama se nesmíří a všichni se odcizíte. Stejně si ji vezme, když bude chtít a zabejčenej je dost. Nemusí se kvůli tomu ještě rozejít s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17874
17.6.20 01:16

Muzes mu vysvetlit tvuj postoj, muzes mu poradit, ale nic vic delat nemuzes, syn je dospelej, nemuzes ho porad vodit za ruku.
Je vic moznosti : udela to, nabije si hubu, pouci se, dospeje. Anebo te poslechne, bude snit o iluzorni, nenaplnene lasce, znenavidi te, bude ti to leta vycitat.
Vemou se, tvuj syn se stane fanatik a bude zit v komunite vericich.
Pripadne se stane zazrak, vemou se, holka vypadne z rodinneho prostredi, vycisti si zivotem trochu hlavu a budou mit nakonec skvelej vztah.
Anebo se tvuj syn rozejde s holkou, udela skolu, ozeni se pak s nejakou jinou, nebude to klapat, rozvede se, atd…stejne se pulka manzelstvi rozvadi, nic neni straceno :),promin trochu humoru :kytka:

Ja se taky jako studentka vdavala, dokoncila skolu, strasne jsem si nabila hubu, rozvedla jsem se ve 25, vylecila se mi duse… a dnes ziju normalnej zivot a po prvnim katastrofalnim vztahu potkavam skvele muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42403
17.6.20 01:33
@Markéta80 píše:
@drewlet už rovnou píše o sektě :mrgreen: a přitom stačí aby mu dala ne :cert: :cert: :mrgreen: Navíc z něj dělá nesvéprávného. Ona chce svatbu, má ho nechat být. To on je tak mimo že kvůli zásunu chce svatbu? Pokud on chce sex a moc dobře ví od začátku že ona je věřící a sex až po svatbě nikdo ho nenutil aby s ní byl. Rozešli se tak když se mu ozvala tak jí může říct že na svatbu je brzo a každý to vidí jinde. Ale on za nic nemůže, chudáček. za vše může ona :mrgreen: Ještě že holka s ním sex nechce, až by byla těhotná tak je jasné kdo za to může :jazyk:
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.20 01:44

Na jednu stranu chápu tvůj přístup, nedovedu si představit, že bych v klidu seděla a nic nedělala ve chvíli, kdy bych si myslela, že si moje dítě chystá pokazit život. Na stranu druhou, z některých tvých vyjádření mám pocit, že tvé představy o víře jsou poněkud zkreslené.
Nevím, jestli to tu už nepadlo, ale co se týká celé problematiky víry a sexu/abstinence před svatbou, ono to je celé poněkud složité. Nepíšu teď úplně z pohledu katechismu, ale spíš ze své zkušenosti (proto anonymně, snad je to pochopitelné). To, že je člověk věřící, vyrůstá v tom, žije tím, a opravdu je třeba přesvědčen o tom, že sex má nastat až po svatbě, ještě neznamená, že to jeho tělo a sexuální pudy respektují. Víra v člověku nevypne sexualitu, nevypne tu sexuální touhu po partnerovi - vyžaduje to velký sebezápor. Možná i proto se zde řešená přítelkyně nechce ani svléknout před svým přítelem, a už vůbec si nechce „vyzkoušet“ společné bydlení. Protože je třeba pro ni už tak těžké ten zákaz sexu před svatbou dodržet a ví, že pokud by se nechala přesvědčit k nějakému svlékání, mazlení, ležení ve společné posteli atd., nedokázala by se pak už ovládnout a překročila by hranici, která je pro ni nepřekročitelná. Ono je i pro dva věřící fakt problém „vydržet“ do svatby, i když jsou oba přesvědčení o tom, že to tak má být - pudy člověk snadno nevypne a stojí to velké sebezapření a pro úspěch je nutné vyhýbat se situacím, ve kterých člověk ví, že by mohl podlehnout.
A představa, že pokud svého přítele miluje, tak mu přeci „dá“ a nebude stavět víru před vztah… Pokud člověk opravdu věří, skutečně vírou žije (nejen že má pocit, že nad námi možná něco je a v neděli zajde do kostela), je pro něj Bůh na prvním místě. Ono to nelze srovnávat, vztah k Bohu a k partnerovi, to je trochu jako se ptát, jestli miluju víc manžela nebo děti - tan vztah je u každého jiný. Navíc pokud by se slečna nechala k sexu přesvědčit, dost pravděpodobně by to pro ni nebyl jen chvilkový problém - on život ve hříchu je pravděpodobně pro ateistu stav tak leda k zasmání, ale pro někoho věřícího to může být skutečně psychicky velmi vysilující stav. Když spolu s přítelem budeme spát před svatbou a zároveň mít pocit, že se to „nesmí“, po každém sexu nejen, že se dostaví výčitky svědomí a pocit, že člověk si dobrovolně zmrzačil kus své duše, ale také problém pramenící z toho, že strůjcem tohoto zraňujícího hříchu byl člověk, kterého miluji.
Omlouvám se, pokud můj text zní trochu fanaticky (když to po sobě čtu, tak o něco víc, než jsem zamýšlela). Rozhodně nechci říct, že vztah zakladatelky syna a jeho přítelkyně je ideální a svatba je nejlepším řešením, už jenom to, že ona trvá na tom, že se jejím rodičům nesmí říkat pravda, je jednoznačně špatně. Jen jsem se pokusila přidat pohled na sex před svatbou i z té druhé strany.
(tl:dr - i pro věřící lidi může být problém dodržet sexuální abstinenci před svatbou, mohou tedy odmítat i takové věci jako svléknutí proto, aby se zbytečně nevystavovali pokušení vlastního chtíče :) )

• Citovat
  • Upravit
14103
17.6.20 06:15

@tulipán Církev bratrská. Je to zvýrazněné kousek nad tvým příspěvkem.

Zakladatelko. Pevné nervy. Čím víc to čtu, tím víc chápu, jaký máte strach.
A vlastně díky za tuhle diskuzi. Až mrňata povyrostou, popovídám si s nimi o náboženstvích a sektách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová