Syn se chce ženit.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.6.20 00:36
@Lucie_Sx píše:
Vidim to podobne, mozna i on ji chce zachranovat. Jestli je chytrej a tvrdi, ze svatba je ted jejich jedina moznost, tak bych mu to verila a nesla proti tomu.

Tak to ale má říct, vždyť by jsme je nepotopili, když jsme do teď ani neřekli to co nesmí její rodina vědět, tak by jsme přece neběželi jim to hned vyprávět. Vím, že nejlepší by bylo tam znovu zajet a zjistit si více, při předchozí návštěvě jsme toho moc nestihli a asi mi nic jiného nezbyde, chlapa tam už ale nedostanu, budu muset tam jet s někým jiným a v klidu vše probrat, protože takhle opravdu nevím, co si o tom všem myslet.

• Citovat
  • Upravit
80011
20.6.20 08:13

Jak - jestli jí to bude dovoleno? Není to sekta, jen věřící rodina. A žena jde za mužem. Když bude chtít odejít, tak odejde. Děláš, jako by to byli nějací místní Amišove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.6.20 08:49
@Anonymní píše:
Tak to ale má říct, vždyť by jsme je nepotopili, když jsme do teď ani neřekli to co nesmí její rodina vědět, tak by jsme přece neběželi jim to hned vyprávět. Vím, že nejlepší by bylo tam znovu zajet a zjistit si více, při předchozí návštěvě jsme toho moc nestihli a asi mi nic jiného nezbyde, chlapa tam už ale nedostanu, budu muset tam jet s někým jiným a v klidu vše probrat, protože takhle opravdu nevím, co si o tom všem myslet.

Nejezdi k nim. Sežeň si číslo jen na matku a pozvi ji na pokec na neutrální půdě, do kavárny třrba. Jen vy dvě bez chlapů. To samé zkus se slečnou, probrat to o samotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
20.6.20 08:58

Víš, že mě to to taky napadlo, že chtějí od té rodiny pak odjít. Ona teď musí poslouchat otce až bude vdaná bude první muž její manžel. To potom bude dobré aby mohli jít k vám aby tam nemuseli zůstat. Škoda, že syn mlží. Pak se vymyšlí různé varianty od přijatelných po naprosto šílené kdy slečna místo maturity rodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.20 09:13
@inkakřivák píše:
Jak - jestli jí to bude dovoleno? Není to sekta, jen věřící rodina. A žena jde za mužem. Když bude chtít odejít, tak odejde. Děláš, jako by to byli nějací místní Amišove.

Nevíš, jak moc jsou ortodoxní, mojí kamarádky se rodiče zřekli a to jsou „jenom“ křesťani, protože bydlela s chlapem před svatbou a obřad nebyl církevní, na svatbu nepřišli a nikdy neviděli svoje dvě vnoučata, ona k nim nesmí. Tak si nech tyhle řeči, ze nejsou sekta, ale jenom věřící rodina, protože o nich nic nevíme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.20 09:20
@Anonymní píše:

A co se ho na to zeptat na rovinu? Jestli se do svatby hrnou, aby se trochu vymanila z vlivu rodiny? Klidně bych i použila argumenty, co jsi tu psala, že musí o vztahu lhát rodičům, předkládat účtenky, apod.? Asi by bylo rozumný tam ještě zajet a zjistit, jak se k tomu všemu opravdu staví její rodiče, třeba budeš překvapená ;) Držte se

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.20 09:22
@robínek píše:
Nejezdi k nim. Sežeň si číslo jen na matku a pozvi ji na pokec na neutrální půdě, do kavárny třrba. Jen vy dvě bez chlapů. To samé zkus se slečnou, probrat to o samotě.

Pokud to u nich chodí, jak zakladatelka popsala, tak se s ní ženská nesejde, ona bez chlapa nemůže nic rozhodovat a už vůbec cokoliv podnikat za jeho zády.

• Citovat
  • Upravit
22288
20.6.20 09:24
@Anonymní píše:
To já právě vůbec nevím, s klukem není vůbec rozumná řeč, pořád opakuje to samé dokola, ale nic kloudného se od něj nedozvíme. Že oni by chtěli bydlet u nás, to vím, ale jestli jí to bude dovoleno, to si nejsem jistá, třeba je to jen jejich představa, já opravdu netuším. Je možné, že holka mu to servíruje jinak, než to ve skutečnosti bude, třeba ne, ale to člověk neví. Přeci jen, ne vždy jednala na rovinu, tak jak můžu vědět, že to bude tak jak mu ona říká, co když mu jen hezky zpívá. Pořád mám strach, aby nám tam neodjel a nezůstal tam, já už nevím, co si o tom myslet, když s ním není řeč. Nějaké jeho všechno se uvidí, nevím co chceš slyšet, neřeš to, mě opravdu neuklidní. Kdyby na rovinu řekl, jak to teda mají v plánu, je to něco jiného, ale jeho chování mě znepokojuje. Vždycky jsme spolu jednali na rovinu, všechno nám říkal a teď jenom mlží nebo opakuje to stejné dokola, někdy pro jistotu neříká nic. To je prostě divné, takhle se nikdy nechoval. Ano je třeba možnost, že ta svatba je proto, aby ji zachránil a dostal z vlivu své rodiny, ale to už mi přijde jak z pohádky a hlavně, proč to neřekne na rovinu. V tomhle případě bychom je podpořili, za předpokladu, že budou studovat a dodržovat domluvená pravidla. Proto se ale musí chovat jak dospělý člověk a ne jak zamilovaný puberťák, kterého nic nezajímá, jen se ženit a každý mu to závidí, nikdo mu to nepřeje a nikdo ho nechápe. To samé s tou antikoncepcí, co to je za odpověď, nestarej se do našeho intimního života. Vždycky jsme tohle řešili otevřeně a v klidu, protože jsem si myslela, že spolu spí, problém to nebyl, akorát jak se ukázalo lhal, protože spolu nespali, ale to je jedno. Dříve o tom s chlapem mluvil, to měl ještě rozum, teď z něho nic člověk nedostane. A to mě znepokojuje, přece to museli nějak řešit a bavit se o tom, tak by mi stačilo říct, jo budeme se chránit, tak a tak, její víra to nezakazuje a tečka. Nepotřebuji vědět podrobnosti, ale nechci aby si v 18 upletl dítě, to snad nechci tolik. Přece kdyby to bylo všechno tak zalité sluncem a i ta ochrana byla povolena, tak to řekne, alespoň uklidní a bude klid. Takhle si myslím, že se tomu vyhýbá protože mi nechce říct pravdu, že žádné chránění nebude, protože ví, že to už by mě vezli a tátu to samé a nebo fakt vůbec netuší. Ty jeho vyhýbavé silné odpovědi mě akorát znepokojují a mám z toho pocit, že sám vůbec neví a co hůř, je mu to jedno, hlavně, že budou spolu. Vidí to všechno moc jednoduše a jediné informace má od slečny, vůbec se o jejich styl nezajímá jinak, to je samé, že mu slečna říkala, že to bude v pohodě, že se uvidí, co furt řešíme, ale nic víc.

A promluvit si s kýmkoli jiným z té církve? Nebo i ze statku? Obecně..jak to funguje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.6.20 09:26
@Anonymní píše:
Pokud to u nich chodí, jak zakladatelka popsala, tak se s ní ženská nesejde, ona bez chlapa nemůže nic rozhodovat a už vůbec cokoliv podnikat za jeho zády.

Ano, to je možný, ovšem to je taky informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
20.6.20 09:31
@Anonymní píše:
Pokud to u nich chodí, jak zakladatelka popsala, tak se s ní ženská nesejde, ona bez chlapa nemůže nic rozhodovat a už vůbec cokoliv podnikat za jeho zády.

A to má znaky sekty…bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
20.6.20 09:33

Zakladatelko, koukla jsem na googl…jsou i tam i tel. čísla na církve..co zkusit zavolat? Jinam než jsi…třeba jako, že dítě by se chtělo dát tím směrem a tebe to zajímá..a právě se zeptat, zda holka může byflet jinde..jak je to s antiko..a tak. A nahraj si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
20.6.20 09:39

Ono stačí i googlit…: tak měním:

Antiko uznávají! Tak to je fajn.

Úleva v tomto

Příspěvek upraven 20.06.20 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
20.6.20 09:42

Tak treba je otázkou, když nepovolí svatbu rodiče muže..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
20.6.20 09:44

@Liška2014
je ale rozdíl mezi Jednotou bratrskou (pro mě už sekta) a Církví bratrskou (docela v pohodě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22288
20.6.20 09:46

@robínek aha…bylo to v článku pod církví..no ok.Tak potom ju. nicméně..i to bx mě nakoplo si snad zjistit, jak to funguje.
Nebo ty treba víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová