Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Sworley píše:
Já si myslim, že děláš dobře. A když se s tebou nebude chtít sejít, tak zas budeš mít aspoň o kousek jasněji. Držim palce.
To je určitě dobře. Já teda pochopila, že její matka bez muže ani necekne. Proto jsem tu variantu ani nenapsala. Jsem tedy zvědavá, zda vůbec bude ochotná se sejít..osobně si myslím, že se bude,,bát,, Když ani nehlesla. Nicméně držím palec! Jen mám prostě obavy, že i kdyby oba nesouhlasila s mužem, že tam nic nesvede..
@Sworley píše:
A? Že si to neumíš představit, tak to znamená, že se to neděje nebo já nechápu, co se tim tady stále snažíš sdělit.
Klid, to tady ještě párkrát bude ![]()
Já si právě toho kluka umím představit docela dobře, a právě proto, že se doopravdy ženit nemusí a žádná zodpovědnost ho teď nepálí, tak to bere na lehkou váhu stylem Haha, bude mejdan, o co jde?
Za pár let už se by se pěkně kroutil a rozmýšlel.
@inkakřivák píše:
@Yasmina21 Myslím si, že to jsou prostě lidé přemýšliví, kterým nestačí současný styl určí co urvat můžeš.Chtějí něco smysluplnějšího než tuhle honičku. Hypotéku, dům na sídlišti, dvě auta, dvě děti co tahají z kroužku do kroužku. A sejdou se tak o víkendu u TV. Chtějí žít jinak, jako spousta dalších. Prostě hledají smysl a já je chápu. Znám takové, jsou rozumní, nemají deset dětí, nejsou to sektáři. Vlastně neznám žádného věřícího jako je ta rodina z tohoto příběhu.
Tohle zrovna já osobně považuju za stereotyp. Mezi věřícími jistě jsou lidé přemýšliví a hledající smysl života, ale poznala jsem mezi nimi i dost tupců, svíčkových bab, fanatiků, bludařů a manipulátorů. Stejně tak nevěřící nemusejí být jen lidi povrchní, nemorální a propadlí konzumu. Statistiku samozřejmě němám, těžko říct, koho je víc. V minulém zaměstnání byl věřící kolega, ten byl úžasný, milý, nápomocný, charakterní. A pak jedna, co o sobě v každé druhé větě prohlašovala, že je katolička a nezapomněla protočit oči v sloup, kdykoli se to hodilo, aby ukázala, že ona je morálně na výši. No a ona vyštípala z čiré žárlivosti pomocí hnusných intrik jednu kolegyni. Pro mě prostě to, že někdo je, nebo není věřící, nepřináší žádnou informaci o jeho charakteru. Ten může být jakýkoli stejně jako u nevěřících. Jedině budu vědět, že jeho životní styl bude asi jiný než můj.
@robínek Mluvím o těch, kteří k tomu došli sami, v dospělosti, po hledání a přemýšlení.
A k zakladatelce. Jak se ti dva vlastně seznámili? Když ona celkem nikam nesmí. Spolužáci?
@inkakřivák píše:
@Sworley Co? Že mi to přijde jako lež, fake, výmysl.
Ale nebudeme zase tam, kde jsme byli u zelniččiných diskusí, viď? Že bys sem chodila oznámit 2× denně, jak tomu nevěříš a že se jenom bavíš. To ne, viď? ![]()
@inkakřivák píše:
@robínek Mluvím o těch, kteří k tomu došli sami, v dospělosti, po hledání a přemýšlení.
To je úplně to samé.
@robínek Tak takové svíčkové báby fakt neznám. Jo nějakou co v tom vyrostla, nevzdělanou, možná. Ale ti mladí, co si to zvolili sami, a znám je, jsou naopak velmi tolerantní. Nikoho na víru neobracejí, milí a opravdu většinou velmi chytří. Anebo je to tím, že já už si můžu vybírat, s kým se budu a nebudu stýkat. A vybírám si.
@inkakřivák píše:
@robínek Tak takové svíčkové báby fakt neznám. Jo nějakou co v tom vyrostla, nevzdělanou, možná. Ale ti mladí, co si to zvolili sami, a znám je, jsou naopak velmi tolerantní. Nikoho na víru neobracejí, milí a opravdu většinou velmi chytří. Anebo je to tím, že já už si můžu vybírat, s kým se budu a nebudu stýkat. A vybírám si.
No a já znám spoustu různých lidí, díky svému povolání. U těch konvertitů dospělého věku jsem ještě krapet opatrnější, párkrát se mi potvrdilo, že „poturčenec horší Turka“. Ale jak už jsem několikrát napsala, záleží na konkrétních lidech, prostě nehodlám cokoli zobecňovat na základě světonázoru, ke kterému se někdo hlásí.
@robínek zakladatelce jsem poradila, jak jsem uměla, a jinak je to tu docela nuda. A k Zelnicce - jo, uznala jsem, že nelhala, ovšem že čínské na její straně je dost viditelné. Pokud vím, žije sama s dětmi a přitom nezměnila vůbec nic. Čili ne že chlap ji brání, brání jí vlastní rozhodnutí. A má kliku že chlap je jaký je, jinak už by byla bez peněz. Neb není schopná si vyřešit ani toto. Je stále plné závislá na jeho dobré vůli.
Ale je fakt, že názor uděláme svatbu, bude bezva pařba jsem vlastně viděla v Etudach mladší Třeštíkové. A byli to třicátníci. Takže blbost je věčná, pravda. No jak říkám, bohudík se stálým jen s tím, s kým chci.zas toho času už nemám tolik, abych ho ztrácela s hlupáky jakéhokoliv druhu.
@inkakřivák píše:
Ale je fakt, že názor uděláme svatbu, bude bezva pařba jsem vlastně viděla v Etudach mladší Třeštíkové. A byli to třicátníci. Takže blbost je věčná, pravda. No jak říkám, bohudík se stálým jen s tím, s kým chci.zas toho času už nemám tolik, abych ho ztrácela s hlupáky jakéhokoliv druhu.
Něco podobného je, když sportovec jede kamsi závodit hlavně aby si to užil - všimněte si v rozhovorech.. To si tak někdy říkám, jestli nemá na užívání i něco jiného, aby se nemusel dřít, když v podstatě jde o užívání, nikoliv o výsledek.
Zakladatelko, jen takový dotaz..vídají se teď? U vás?
Jen mě napadlo, jestli třeba prostě to nesouvisí s covidem..ve smylu, že se teď nevidí po škole